Results 1 to 15 of 16
Thread: Παθαινουν ολοι ψυχωση;;
-
24-11-2018, 11:20 #1
Παθαινουν ολοι ψυχωση;;
Ρε μαγκες οποιος ξερει ας απαντηση λιγο γτ εχω αρχισει και φοβαμαι. Ξερω ατομα που ειχαν αγχος και φοβιες και μετα επαθαν ψυχωση. Εγω παντως εχω κανει πολλες φορες χρηση χασις και δεν εχω παθει καποιο ψυχωτικο επεισοδιο. Πιστευω οτι τα ατομα που παθαινουν ψυχωσει γεννιουνται ετσι και έχουν προδιαθεση. Ομως μπορει να πάθει ο κάθενας μας ψυχωση η ειναι καθαρα στο αν γεννηθεις με προδιαθεση; Επισης το χασις εδω και 1 χρονο δεν θα μου εβγαζε ειδη ψυχωση αν είχα προδιαθεση; Έχω αρχισει να φοβαμαι πλεον μηπως παθω τπτ και εγω.....Αν και δεν νομιζω να πάθω γιατί συνηθως αν ειναι να πάθεις ψυχωση το εμφανιζεις στην εφηβεία....
Παρένθεση: Χασις καπνιζα μονο μεχρι 4 τζουρες γιατι αγχωνομουν πολυ. Επισης εχω παθει αγχωδη διαταραχη και διαταραχη πανικου δεν ξερω αν φταιει που έκανα απο 4 τζουρες το μηνα. Πλεον και που το μυριζω ειμαι ετοιμος να πάθω κριση πανικου....Ουτε καν τσιγαρο δεν μπορω να κανω.....Επισης το χασις ποτε δεν με έχει πιασει καλα παντα ειχα αγχος ετρεχα και κουβιομουν συνεχεια γτ δεν μπορουσα να κατσω ακίνητος. Μονο μια φορα δεν με επιασε τοσο πολυ....
- 24-11-2018, 11:28 #2
δεν παθαινουν ψυχωση συχνα στην εφηβεια.
η πιο συχνη ηλικια για ανδρες ειναι 20-25.
πολλοι λενε οτι εχουν πυροδοτηθει ψυχωσεις απο χασις, αλλα δεν ξερω αν εχει αποδειχθει.
κανεις δεν μπορει να σου πει αν ενα αγχος εχει σχεση με προδιαθεση για ψυχωση η οχι. ειναι πολυπαραγοντικο το θεμα.
αν εχεις καταλαβει να σε επηρεαζει περιεργα το χασις, κοφτο. τοσο δυσκολο ειναι;
24-11-2018, 12:44 #3
Δεν με επειρεαζει περιεργα απλα εγω ειμαι απο μικρος αγχωδεις σε τετοιους ανθρωπους δεν ταιριαζει το χασις. Φυσικα και δεν ξανα κανω, αν και σκεφτομαι μια φορα να ξανα κανω χασις ενω εχω παρει xanax για να δω πως ειναι το χασις χωρις να εχεις αγχος. Όσο αναφορα τις ψυχωσεις οντως ειναι περιπλοκο αλλα οι επιστημονες βασιζονται ποιο πολυ σε γενετικη προδιαθεση γιαυτο και ρωτησα αν τελικά παθαινουν ολοι ψυχωση. Θέλω αν απαντηση καποιος ψαγμένος πανω στο θεμα.
24-11-2018, 13:00 #4
καμια φορα η γεννετικη προδιαθεση που λενε για την εμφανιση ψυχωσης, ειναι η μονη εξηγηση οταν ενα ατομο εδειχνε νορμαλ και σιγα σιγα αρχισε να εμφανιζει συμπτωματα ψυχωσης.... δεν ειναι σιγουρο οτι θα βγει στην ηλικια των 20 με 25... μπορει να εμφανιστει και σε αλλη ηλικια.... !
το θεμα ειναι σαν να εβαλες και τον εαυτο σου στην dangerous zone, και αυτο δεν ειναι τοσο ωραιο... δηλαδη αριχσες να ανησυχεις για κατι που δεν εχεις.. αυτοι που εχουν δηλαδη τι να κανουν? να πανε να τα τιναξουν που εχουν? απλα πρεπει να αλλαξεις λιγο ιδεα....
24-11-2018, 18:05 #5
Θα σου πω τι ξέρω από συγγενικό μου πρόσωπο.Γενικά ψύχωση μπορεί να πάθει ο οποιοσδήποτε σε οποιαδήποτε ηλικία.Συνηθίζεται να εκδηλώνεται μέχρι τα 30.Είναι ένα λαχείο της ζωής όπως και ο καρκίνος κτλ.Άνθρωποι με συγγενείς που είναι ψυχωσικοί έχουν παραπάνω πιθανότητες σύμφωνα με τις έρευνες να αναπτύξουν ψύχωση(μην τρομάζεις οι πιθανότητες είναι μικρές).Η ψυχαγωγική μαριχουάνα περιέχει μια χημική ουσία σε μεγάλες ποσότητες,την THC,η οποία είναι η υπαίτια για την ευφορία που προκαλεί το συγκεκριμένο φυτό και έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τις πιθανότητες να αναπτύξει κάποιος ψυχωσικό επεισόδιο σε σημαντικό βαθμό.Ειδικά όταν έχεις και συγγενείς που έχουν αναπτύξει ψύχωση.Πρόληψη δεν υπάρχει γιατί απλά δεν ξέρουμε τι την προκαλεί(μάλλον γονίδια,χαίρω πολύ χαιρόπουλος...).Κάποια πράγματα δεν τα ελέγχουμε στην ζωή και ένα από αυτά είναι η ψύχωση.Με τον καιρό πιστεύω θα το ξεπεράσεις.
24-11-2018, 18:12 #6
Πρεπει να εχεις προδιαθεση να παθεις ψυχωση που το ξερεις ομως εσυ αν εχεις προδιαθεση η οχι; Αλλα μαλλον για να μην το εχεις παθει εως τωρα δυσκολο να το παθεις αργοτερα.......βεβαια με το χασις και να μην ειχες προδιαθεση μπορει να παθεις..........απλα τα πραγματα.....οποτε αν φοβασαι τοσο που καλα κανεις κοφτο το ********..........αφου μονο κακο σου κανει........
24-11-2018, 19:06 #7MrgilleasGuestΤο χασις βγαζει ψυχωση σε ατομα που εχουν προδιαθεση.Μπορει να παθουν και παροδικη ψυχωση υγειη ατομα εφοσον το χασις ειναι σκανκ που σημαινει οτι εχει μεγαλη περιεκτικοτητα σε τετραδρουκανναβιολη που προκαλει την λεγομενη εφορια αλλα εχει ως συνεπεια τη ψυχωση,κρισεις πανικους και φοβιες
24-11-2018, 19:08 #8MrgilleasGuestδες εδω ενα αποσπασμα απο ενα αρθρο σου βαζω το αποσπασμα και απο κατω την πηγη
Την αποστομωτική απάντηση δίνει ο Γκέοργκ Γιούνκελ: «Το ευκαιριακό σαββατιάτικο κάπνισμα ενός Joint από υγιείς ενήλικους δεν μας προκαλεί πονοκέφαλο» λέει ο ιατρικός διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Ψυχιατρικής του Μπόχουμ. «Ανησυχούμε όμως για νέους και ενήλικες με βεβαρυμμένη υγεία. Έρευνες έχουν δείξει ότι τουλάχιστον ένας στους 11 που καπνίζει τακτικά μαριχουάνα αναπτύσσει διαταραχές που αποδίδονται στην κάνναβη, όπως φοβικά σύνδρομα, κατάθλιψη ή ψυχωσικές καταστάσεις… η κάνναβη μπορεί να ενεργοποιήσει νευροδιαβιβαστές που προκαλούν σχιζοφρένεια σε ανθρώπους που έχουν προδιάθεση».
https://www.protothema.gr/world/arti...-tis-kannavis/
24-11-2018, 19:14 #9MrgilleasGuestοπως διαβαζεις δεν παθαινουν ολοι ψυχωση απο την κανναβη αλλα ενας στους 11 τακτικους χρηστες κανναβης εμφανιζει ψυχολογικα προβληματα καθε ειδους απο φοβιες,αγχωδεις διαταραχες μεχρι και καταθλιψη και σχιζοφρενεια.Και η σχιζοφρενεια ειναι στα γονιδια ειτε με μικρο βαθμο προδιαθεσης ειτε με μεγαλο βαθμο προδιαθεσης απλα αυτοι με το μικρο βαθμο προδιαθεσης θα γλίτωναν την ψυχωση αν δεν εκαναν χρηση κανναβης αλλα η κανναβη την ενεργοποιει και την φερνει στην επιφανεια εστω και αν ειναι σε μικρο βαθμο η προδιαθεση.Παντως ατομα χωρις προδιαθεση δεν παθαινουν ψυχωση ή σχιζοφρενεια εξαιρειται η μεταλλαξη γονιδιων που ειναι σπανια και εμφανιζουν ατομα σχιζοφρενεια χωρις να εχουν προδιαθεση
25-11-2018, 13:02 #10
Και πως καταλαβαινεις αν εχεις προδιαθεση; Επισης εχω κανει οπως ειπα αρκετες φορες κανναβη μονο που λογο του ειναι αγχωδεις δεν μου ταιριαζει. Τουλαχιστον στο δικό μου αγχος σε αλλους που έχουν αγχος μπορει να τους χαλαρωνει. Άρα δεν θα μου το είχε βγάλει ειδη η κανναβη; Δεν εχω παθει ποτε τπτ απο το χορτο την ώρα της Μασούρας αν και εκανα μονο 4 τζουρες με ψιλο πειραζαν μονο μια φορα πηγα να πάθω κριση πανικου αλλα δεν επαθα
25-11-2018, 18:42 #11
26-11-2018, 02:00 #12MrgilleasGuestΣωστο αλλα δεν ειναι απολυτο γιατι τα γονιδια πανε 7 γενιες πισω και δεν μπορουμε να ξερουμε ποιος ηταν αρρωστος ψυχικα με σχιζοφρενεια.Γιατι πολλες φορες εμφανιζει ατομο στην οικογενεια που γονεις παππουδες αδερφια και στενοι συγγενεις δεν εχουν ψυχωση αλλα δεν μπορει να ξερεις 7 γενιες πιο πισω ποιος ειχε ψυχωση.Ας πω ενα παραδειγμα μπορει πατερας και μανα να εχουν ελαφρα(δηλαδη σε μικρο βαθμο) προδιαθεση για σχιζοφρενεια κατι που αφου απεχουν απο ναρκωτικα,δεν εχουν υποστει βιασμο ή εχουν βιωσει πολεμο (που ειναι ακραιες καταστασεις και μπορει να οδηγησουν εναν με μικρη προδιαθεση στην σχιζοφρενεια) δεν εχουν εκδηλωσει ψυχωση αλλα δεν παυει να μεταδιδουν τα γονιδια στους απογονους και η μικρη προδιαθεση τους ενος με τη μικρη προδιαθεση του αλλου κανουν ενα παιδι που θα εχει υψηλοτερη προδιαθεση αρα και αυξημενο κινδυνο να εμφανισει ψυχωση.Ειναι κατι αναλογο με π.χ. ζευγαρι που εχει το στιγμα μεσογειακης αναιμιας το εχουν και οι δυο και εχουν 25% να βγαλουν παιδι με μεσογειακη αναιμια,50% να βγαλουν παιδια με το στιγμα μεσογειακης αναιμιας και 25% να μην εχουν ουτε το στιγμα ουτε την ιδια την μεσογειακη αναιμια.Γι αυτο οταν και οι δυο γονεις εχουν το στιγμα μεσογειακης αναιμιας πρεπει να ελεγχονται στην κυηση αν το παιδι εχει μεσογειανκη αναιμια μεσω προγεννητικου ελεγχου.Ετσι εξηγειται γιατι σε δυο υγιείς γονεις χωρις ψυχωση στους ιδιους ή τα αδερφια τους ή τους παππουδες βγαζουν παιδι με ψυχωση.μικρη προδιαθεση του ενος με μικρη προδιαθεση του αλλου ενωνονται και βγαζουν παιδι με πιο υψηλη προδιαθεση για ψυχωση κανοντας πιο ευαλωτο σε πιο ευκολες συνθηκες να εμφανισει ψυχωση .διοτι δεν ειναι ενα γονιδιο υπευθυνο για ψυχωση αλλα αρκετα γονιδια που οταν ενωνονται και απο τους δυο γονεις με την ελαφρα προδιαθεση που ανεφερα το παραδειγμα γινονται πιο πολλα γονιδια για την ψυχωση στο παιδι αρα μεγαλες πιθανοτητες να καταληξει ψυχωτικος.αλλο παραδειγμα μπορει ενα γονεας να εχει υψηλη προδιαθεση για σχιζοφρενεια και να την εχει εκδηλωσει ο ιδιος την παθηση και η γυναικα του να μην εχει την προδιαθεση μπορει το παιδι να εκδηλωσει σχιζοφρενεια μπορει και οχι αναλογως αν παρει τα πιο πολλα γονιδια τα προβληματικα απο τον πατερα θα την εκδηλωσει ειδαλλως αν παρει απο την μανα εξολοκληρου τοτε δεν την εκδηλωνει καθολου.Οι απο το ιδιο ωαριο διδυμοι που εχουν 100% το ιδιο γονιδιωμα αν εμφανισει ο ενας διδυμος σχιζοφρενεια εχει 50% να εκδηλωσει και ο δευτερος κατι που σημαινει οτι τα γονιδια μπορουν να παραμεινουν ανενεργα να εμφανισει καποιος ψυχωση γιατι παιζει ρολο και το περιβαλλον.Το 80% του κινδυνου για σχιζοφρενεια ειναι λογω κληρονομικοτητας το υπολοιπο 20% λογω του περιβαλλοντος
26-11-2018, 02:06 #13MrgilleasGuestτην προδιαθεση δεν την καταλαβανεις αν ειναι σε μικρο βαθμο και εφοσον δεν εχεις στενους συγγενεις με ψυχωση.αν εχεις μετριου προς υψηλου προδιαθεση για σχιζοφρενεια εχεις καποιες ενδειξεις στην παιδικη σου ηλικια αλλα δεν ειναι απολυτο.Αυτες οι ενδειξεις μπορει να ειναι υπερκινητικοτητα στην παιδικη ηλικια,αδυναμια επεξεργασιας πληροφοριων, καθυστερηση στην αναπτυξη του λογου και καποια αλλα που δεν τα θυμαμαι ολα,Γενικα η μικρη προδιαθεση δεν φαινεται στην παιδικη ηλικιαμε συμπτωματα το μονο που μπορεις να κανεις ειναι εξετασεις το γονιδιωμα σου με εξεταση dna ετσι νομιζω λεγεται η εξεταση και να δεις αν εχεις τα υποπτα γονιδια αλλα και παλι δεν εναι απολυτο γιατι δεν τα εχουν ανακαλυψει ολα τα γονιδια που ειναι υπεθυνα για την ψυχωση
26-11-2018, 16:38 #14MrgilleasGuestΕπισης να προσθεσω και αλλη μια ενδειξη που θυμηθηκα που εχουν αυτοι με μετρια προς υψηλη προδιαθεση στην παιδικη τους ηλικια αλλα και πιο μετα εκτος απο την υπερκινητικοτητα και τα αλλα παραπανω που ανεφερα αλλη μια ενδειξη υψηλης προδιαθεσης για σχιζοφρενεια ειναι και η δυσκολια στην επιλυση των προβληματων
27-11-2018, 08:56 #15
ε αμα θελεις να καπνισεις χασις για το αγχος τοτε παρε καναβιδιολη CBD - φαρμακευτικη καναβη που δεν εχει THC και δεν ειναι ναρκωτικο και δε προκαλει ψυχωση.
Αυτη αντιθετα χρησιμοποιοιειται απο πανεπιστημια για να θεραπευεται η ψυχωση.Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.