Ενδομητριωση γνώμες παρακαλώ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 37
    Senior Member

Ενδομητριωση γνώμες παρακαλώ

Γεια σε όλους θέλω γνώμες κυρίως από γυναίκες...
    Έκανε τεστ Παπ η γυναίκα μου και σήμερα πήραμε τα αποτελέσματα...της βρήκε η γυναικολόγος κάνα δυο μικρόβια όχι σοβαρά και της έδωσε θεραπεια...αλλά χθες όμως η γυναίκα μου είχε πρώτη της μέρα περίοδο..και πονούσε υπερβολικά πολύ..το αναφέραμε στη γυναικολόγο και μας είπε ότι υπάρχει μια περίπτωση να έχει ενδομητριωση δεν είναι σίγουρο αλλά επειδή λέει ότι πονούσε πολύ για αυτό υποψιάζεται για ενδομητριωση..
    Εμένα η γνώμη μου είναι ότι πονούσε υπερβολικά πολύ χθες στη περίοδο της επειδή άρπαξε μικρόβιο λόγο του μικροβίου δηλαδή πονούσε...
    Ρε κορίτσια εσείς που τα ξέρετε αυτά πείτε καμία γνώμη..τώρα θα μου πείτε και εσείς που να ξέρετε αλλά δεν ξέρω όλο και κάποια γνώμη θα βοηθήσει ..
    Καταρχήν είναι επικίνδυνο??..από τι μας είπε η γυναικολόγος δεν είναι επικίνδυνο απλά εμποδίζει στη γόνιμοτητα...
    Last edited by giorgos35; 13-12-2018 at 18:54.

Member
    Καλησπέρα Γιώργο, ένα από τα χαρακτηριστικά της ενδομητρίωσης είναι ο πολύς πόνος στην περίοδο, οπότε είναι νορμάλ να πονάει.
    Δεν είναι κατι να σε φοβίζει , συνήθως περνάει με απλά αντισυλληπτικά σπάνια φτάνει η κατάσταση στο χειρουργείο.
    Υπογονιμότητα υπάρχει μεν αλλά μετά τη θεραπεία όλα είναι πάλι φυσιολογία.

Senior Member
    Δεν το ξέρω καν σαν όρο αυτό..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Δέσποινα Πολ View Post
    Καλησπέρα Γιώργο, ένα από τα χαρακτηριστικά της ενδομητρίωσης είναι ο πολύς πόνος στην περίοδο, οπότε είναι νορμάλ να πονάει.
    Δεν είναι κατι να σε φοβίζει , συνήθως περνάει με απλά αντισυλληπτικά σπάνια φτάνει η κατάσταση στο χειρουργείο.
    Υπογονιμότητα υπάρχει μεν αλλά μετά τη θεραπεία όλα είναι πάλι φυσιολογία.
    Γεια σου Δέσποινα και εύχαριστω πολύ για την απάντηση..
    Δεν πονάει πάντα υπερβολικα....της πιο πολλές φορές πονάει σε φυσιολογικά πλαίσια όπως πονάει κάθε γυναίκα και είναι φυσικό..μόνο χθες πόνεσε υπερβολικός τη μέρα περιόδου...σήμερα δεύτερη μέρα είναι μια χαρά αφού μετά τη γιατρό βγήκαμε και για καφέ...δεν πονάει καθόλου σήμερα και τώρα να φανταστεις ει αιτίας μαζί με μια φίλη της και πίνουν καφέ..γι'αυτό αμφιβάλλω για τη (διάγνωση)που δεν είναι διάγνωση μια απλή υποψία είναι...
    Και μπορεί η θεραπεία που της ενδοσε να βοηθάει και εκεί.δεν ξερω..τα έδωσε για τα μικρόβια..
    Εδώ να πω ότι πέρσι κάναμε σαλπιγογραφρια και ήταν 100% φυσιολογικό...όπως και το τεστ Παπ..όπως και η υπέρηχος...

Senior Member
    Δεν αμφιβάλλω για τα μικρόβια... αμφιβάλλω για την
    ενδομητριωση...

Senior Member
    Ευτυχώς με καθησηχασατε εσείς ρε κορίτσια..τρόμαξα νόμιζα ότι ήταν κάτι επικίνδυνο..
    Αλλά και πάλι αν όντως το έχει αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί...αλλά πως μπορούμε να σιγουρευτούμε ότι έχει ενδομητριωση???
    Νομίζω η μόνη διάγνωση είναι η ίδια η επέμβαση

Member
    Quote Originally Posted by giorgos35 View Post
    Ευτυχώς με καθησηχασατε εσείς ρε κορίτσια..τρόμαξα νόμιζα ότι ήταν κάτι επικίνδυνο..
    Αλλά και πάλι αν όντως το έχει αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί...αλλά πως μπορούμε να σιγουρευτούμε ότι έχει ενδομητριωση???
    Νομίζω η μόνη διάγνωση είναι η ίδια η επέμβαση
    Η επέμβαση είναι η άσχετη λύση και όχι η διάγνωση. Δε σε σφάζουν για πλάκα...
    Αν γενικά δεν έχει έντονους πόνους κάθε μήνα, τότε αυτοί εχθές οφείλονταν στην ενδομητρίωση.
    Μια ερώτηση κρίσιμη, πόσο εμπιστεύεστε τη γιατρό;
    Το καλύτερο είναι να κάνει και ένα δεύτερο τεστ Παπ τη 14η μέρα του κύκλου της σε κάποιον άλλο γυναικολόγο και εννοείται ιδιωτικό. Σημαντικό είναι να ρωτήσετε κάθε ποτέ στέλνει τα δείγματα για ανάλυση. Αν καθυστερεί πάνω από μια μέρα, καλό είναι να πάρει τα δείγματα και να τα πάει μόνη της για ανάλυση.

Senior Member
    Αν γενικά δεν έχει έντονους πόνους κάθε μήνα, τότε αυτοί εχθές οφείλονταν στην ενδομητρίωση.
    Το καλύτερο είναι να κάνει και ένα δεύτερο τεστ Παπ τη 14η μέρα του κύκλου της σε κάποιον άλλο γυναικολόγο και εννοείται ιδιωτικό. Σημαντικό είναι να ρωτήσετε κάθε ποτέ στέλνει τα δείγματα για ανάλυση. Αν καθυστερεί πάνω από μια μέρα, καλό είναι να πάρει τα δείγματα και να τα πάει μόνη της για ανάλυση.
    τοσο πολυ πονο πρωτη φορα ειχε..αλλες φορες ποναει αλλα οχι τοσο..χθες υπεφερε...και η γιατρος αυτο μας ειπε οτι αν πονεσε τοσο πολυ για πρωτη φορα οφειλεται στην ενδομητρειωση...
    ειναι η τριτη φορα που πηγενουμε σε αυτην της δυο φορες που ειχαμε παει παρατηρησαμε οτι ειναι πολυ προσεκτικη στη δουλεια της..τωρα τη να σου πω???
    δεν πηγενουμε και χρονια σε αυτην..
    το δευτερο παπ θα το κανει σε τρεις μηνες..για τωρα της εδωσε μια θεραπεια που κραταει νομιζω ενα μηνα..δεν ειμαι και σιγουρος αλλα νομιζω τοσο κραταει θα σιγουρευτουμε αφου παρουμε τα φαρμακα..αφου ολοκληρωση τη θεραπεια της μας ειπε η γιατρος θα παμε για ενα επαναλειπτικο τεστ παπ..και θα δουμε μετα...
    αλλα αποκλειεται να πονεσε τοσο πολυ εχθες λογο τον μικροβιον????εδω μια ουρολοιμοξει παθενουμε και τσουζουμε πολυ φαντασουμε δηλαδη με το μικροβιο...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Δέσποινα Πολ;1023213[B
    ]Η επέμβαση είναι η άσχετη λύση και όχι η διάγνωση. Δε σε σφάζουν για πλάκα...
    Αυτό δεν το κατάλαβα..αν θέλεις εξήγησε το λιγο..σόρρυ αλλά κολισα τώρα..
    Για το αν σε σβαζουν για πλάκα η οχι...κάποιες φορές σε σφάζουν τζάμπα και βερεσε...
    Τόσα και τόσα έχουμε ακούσει και έχουμε δει...μια φορά η γυναικα μου στεναχωρέθηκα πολύ και αισθανόταν ότι της κόβεται η αναπνοή..την πήγα στο νοσοκομείο και την είδε παθολόγος την παραπεμψε σε καρδιολόγο και η καρδιολόγος αποφάνθηκε ότι η γυναίκα μου έχει μια ασθένεια δεν θυμάμαι πως λεγόταν αλλά τοτες θυμόμουν γιατί το είχα γράψει...όπου λέει ήταν υπερβολικά σοβαρά και ότι μπορεί να πεθάνει από στιγμή σε στιγμή και μπενω μέσα να δω τη γυναίκα μου και τη βρίσκω όρθια μια χαρά να αρχίζει να μου μιλάει και να κάνει πλάκα..και της λέω σου είπε η γιατρός και μου λέει ναι και σιγά μην έχω κάτι τέτοιο..η γιατρός επέμενε...και λέω είστε σίγουρη ότι έχει τέτοιο πραγμα??δεν μου φενετε για ετοιμοθάνατη ασθενής όπως λέτε ότι είμαστε και μια χαρά συζητάμε..
    Όχι λέει ανά πάσα στιγμή μπορεί να πεθάνει η γνώμη μου είναι λέει να της κάνουμε μια ειδική εξέταση όπου θα της κάνουμε και μια ένεση και αν δείξει η εξέταση ότι όντως είναι έτσι που είναι έτσι με λέει θα την χειρουργησουμε...η γυναίκα μου λέει όχι φεύγω δεν δεχομε να κάτσω..καλά λέει η γιατρός σου λέω ότι πεθαίνεις από στιγμή σε στιγμή και θέλεις να φύγεις??
    Και απαντάει ναι αφού τώρα μια χαρά αισθανομε και δεν αισθανομε ότι έχω κάτι σοβαρό..τελικά υπέγραψε και φύγαμε και την άλλη μέρα αφού εμένα μου καρφώθηκε η ιδέα..με ξέρεις τη είμαι..
    Την πήγα στον καρδιολόγο της μητέρας μου εξαίρετος γιατρός..και του είπε τη είχε γίνει την προηγούμενη μέρα..και του λέω ότι δεν πιστέψαμε την γιατρό..
    Και γελούσε ο άνθρωπος..μου λέει αν η γυναίκα σου είχε τέτοιο πράγμα που σας είπανε μέχρι τώρα δέκα φορές θα πέθαινε όχι μια...και σήμερα θα τη κλεγαμε όλοι...λάθος διάγνωση έκανε λέει..μάλλον έχει θυρεοειδή...και την εξέτασε και της βρήκε θυροειδή..της χορήγησε χάπια και εγινε μια χαρά..
    Και πόσες άλλες υποθέσεις που έχω ακούσει Άπτον έναν και Άπτον άλλον..γι'αυτό πάντα πρέπει να κάνουμε διασταύρωση διάγνωσεων

Εμένα πάντως, (πριν 12 χρόνια όμως) με την λαπαροσκόπηση έγινε και η διάγνωση και μετά έκανα και μια σειρά από ενέσεις (Aavercap λεγόντουσαν), μία τον μήνα που μου σταμάτησαν την περίοδο για ένα διάστημα κάποιων μηνών. Μετά απ αυτό πάντως έγινα καλά, έφτιαξε και ο κύκλος μου και οι πόνοι στην περίοδο σταμάτησαν. Είχα πολύ βαριά ενδομητρίωση, πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Member
    Έλα ρε, σοβαρά τώρα σας έτυχε τέτοια περίπτωση; Έπρεπε να σου είχε γίνει μάθημα και να μη πηγαίνεις σε ότι γιατρό τύχει. Είναι απελπισία η κατάσταση, και στο εξωτερικό τα ίδια συμβαίνουν, γι'αυτό πρέπει να έχουμε έναν οικογενειακό γιατρό και να μας στέλνει εκείνος σε γιατρούς που γνωρίζει και εμπιστεύεται.

Και πάντα μα πάντα όταν διαγνωστεί κάτι σοβαρό, παιρνουμε7δευτερη και τρίτη γνώμη Γιώργο. Αυτή είναι η γνώμη μου, τώρα αν την εμπιστεύεσαι τόσο τη γυναικολόγο της τι να σου πω. Σίγουρα πάντως ένα νέο τεστ Παπ είναι απαραίτητο.

Member
    Quote Originally Posted by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ View Post
    Εμένα πάντως, με την λαπαροσκόπηση έγινε και η διάγνωση και μετά έκανα και μια σειρά από ενέσεις (Aavercap λεγόντουσαν), μία τον μήνα που μου σταμάτησαν την περίοδο για ένα διάστημα κάποιων μηνών. Μετά απ αυτό πάντως έγινα καλά, έφτιαξε και ο κύκλος μου και οι πόνοι στην περίοδο σταμάτησαν.
    Η λαπαροσκόπηση κάνει τη διάγνωση ή το τεστ Παπ; Μπερδεύτηκα τώρα, δε θυμάμαι καλά. Πάντως δεν είναι κάτι που δεν αντιμετωπίζεται.
    Σου ξανά εμφανίστηκε;

Η λαπαροσκόπηση κάνει τη διάγνωση ή το τεστ Παπ; Μπερδεύτηκα τώρα, δε θυμάμαι καλά. Πάντως δεν είναι κάτι που δεν αντιμετωπίζεται.
    Σου ξανά εμφανίστηκε;
    Η λαπαροσκόπηση δείχνει. Τουλάχιστον τότε που έκανα εγώ... Αυτό που δεν ξέρω είναι αν σήμερα υπάρχει τρόπος να διαγνωστεί χωρίς λαπαροσκόπηση.
    Και όχι, ευτυχώς δεν μου ξαναεμφανίστηκε.
    Απλά στην λαπαροσκόπηση (σε εμένα) έγινε και ένα μέρος της θεραπείας γιατί καθάρισαν το ενδομήτριο και μου έβγαλαν και ένα μεγαλούτσικο ινομοίωμα που είχα..
    Last edited by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ; 14-12-2018 at 00:17.

Member
    Quote Originally Posted by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ View Post
    Όχι με το τεστ Παπ, η λαπαροσκόπηση δείχνει. Τουλάχιστον τότε που έκανα εγώ... Αυτό που δεν ξέρω είναι αν σήμερα υπάρχει τρόπος να διαγνωστεί χωρίς λαπαροσκόπηση.
    Και όχι, ευτυχώς δεν μου ξαναεμφανίστηκε.
    Απλά στην λαπαροσκόπηση σε μένα έγινε και ένα μέρος της θεραπείας γιατί καθάρισαν το ενδομήτριο και μου έβγαλαν και ένα μεγαλούτσικο ινομοίωμα που είχα..
    Έχεις δίκιο κορίτσι, εγώ μπερδεύτηκα.

Banned
    πιθανον να τη ξυρισε και λιγο το κρυο (εγω γυναικα δεν ειμαι ετσι φαινετε τουλαχιστον)

Page 1 of 3 123 LastLast