Κατάθλιψη;;; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 17 of 17
    Member
    Θα το δοκιμάσω Σόνια από αύριο κιολας και σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Απλά είναι έντονες αρνητικές σκέψεις το έχω καταλάβει αυτό αλλά είμαι και λίγο αδύναμο χαρακτήρας και όταν νιώσω κάτι που με απειλεί φοβάμαι και νιώθω το στομάχι μου σαν κόμπο, και λίγη ναυτία κλασικα συμπτώματα άγχους και φόβου. Ένιωσες ποτέ τέτοιες δυνατές σκέψεις σαν να το θες έστω και για δευτερόλεπτα κάτι; Επίσης Σκέφτηκα επίσης να διαβάσω κανένα βιβλίο περί τέτοιου περιεχομένου ξέρετε κανένα να μου προτείνετε;

Senior Member
    Να ΄σαι καλά.
    Ποτέ δεν έχω κάνει σκέψεις αυτοκτονίας. Άπειρες φορές είχα θέματα με κρίσεις πανικού και άγχος πριν χρόνια κι ακόμα έχω περιστασιακά. Νομίζω ότι η εξωτερίκευση (ή εσωτερίκευση αν θες) του άγχους κουμπώνει και στον χαρακτήρα και τα βιώματα του ανθρώπου. Θεωρώ τον χαρακτήρα μου αρκετά δυναμικό για να έκανε ποτέ σκέψεις αυτοκτονίας ακόμα και στην μεγαλύτερη ένταση, αλλά φυσικά ποτέ δεν ξέρεις... Παλιά που δεν ήξερα τι είναι οι κρίσεις πανικού οι σκέψεις φέρναν προς αρρωστοφοβία. Ή σε αρνητικές σκέψεις για το μέλλον σχετικά με κάποια πράγματα, το πως θα εξελιχθούν. Τώρα ακόμα και στο μεγαλύτερο άγχος προσπαθώ να μην σκέφτομαι αρνητικά, να προσπαθώ να σκέφτομαι την θετική πλευρά των πραγμάτων όσο γίνεται.

Γενικά θεωρώ ότι όταν είσαι σε υπερένταση μπορεί κάποια βιβλία να σε βοηθήσουν, μπορεί να σε μπερδέψουν και χειρότερα. Αν αναφέρεσαι σε βιβλία ψυχολογίας γενικότερα, για αρχή ο Ίρβιν Γιάλομ έχει γράψει κάποια ενδιαφέροντα πράγματα. Ελπίζω να μπουν κι άλλοι με τις προτάσεις τους.

Όπως είπα, μην τα πολυσκέφτεσαι όλα αυτά. Βγες, κάνε το πρόγραμμά σου με τους φίλους σου και προσπάθησε να χαλαρώσεις : )

Page 2 of 2 FirstFirst 12