Λαντόζ και χρόνος δράσης
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
    Junior Member

Λαντόζ και χρόνος δράσης

Παιδιά Γεια σας . Έχω ξεκινήσει λαντοζ (1 κάθε πρωί) σήμερα βρίσκομαι στην 25 μέρα. Έχω διαταραχή πανικού. Άρχισα να κλείνομαι στο σπίτι να μη θέλω να βγω..με λίγα λόγια κατέληξα να μη μπορώ και να μη θέλω να ανοίξω ούτε την πόρτα του σπιτιού μου. Την πρώτη εβδομάδα πέρασα φρικτά. Υπερβολικό άγχος από την ώρα που άνοιγα τα μάτια μου, σκέψεις πανικός φοβίες μια τρέλα. Σιγά σιγά άρχισα να ξυπνάω καλύτερα, άνοιξε η όρεξη μου λίγο (είχε κλείσει από το στρες δεν μπορούσα να φαω) .. Δεν έχω καμία εμπειρία από χάπια είναι η πρώτη φορά που παίρνω . Όμως δεν έχω δει καμία σημαντική αλλαγή . Ακόμα δεν βγαίνω έξω,τρέμω ότι θα πάθω κρίση πανικού ..Ο γιατρός μου είπε ότι θέλει 10-15 μέρες να κάνει επίπεδα στο αίμα..εγώ μέχρι σήμερα δεν έχω δει κάποια διαφορά.. φοβάμαι και νοιώθω αδύναμη.. σκέφτομαι πως αν δεν με πιάσει θα πρέπει να ξανά ξεκινήσω απ την αρχή με άλλο χάπι.. Επίσης δυστυχώς δεν έχω υποστηρικτικό περιβάλλον και σκέφτομαι πως πρέπει γρήγορα να γίνω καλά και αυτό με αγχώνει. Σας ευχαριστώ που με ακούσατε. Επίσης όλοι μου λένε πως στον μήνα ξεκινάει να πιάνει.. Δηλαδή τι θα νοιώσω; θα σταματήσω επιτέλους να φοβάμαι; εστω και λίγο απλα για να πάρω μια ώθηση ;; Οτιδήποτε μπορείτε να μου πείτε ίσως με βοηθούσε.
    Σας ευχαριστώ

Senior Member
    Το ladose θα σου μειώσει το άγχος και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν και να σταματήσουν οι κρίσεις πανικού.τι δόση παίρνεις;

Εστάλη από MI MAX 2 στο E-Psychology.gr Mobile App

Junior Member
    1 χαπάκι τον 20 καθε μερα. Απλά εχουν περασει μερες και δεν εχω δει καμια διαφορα.. κι οταν παω να δω μετα παλι την αλλη μερα ξυπναω χαλια με τρομερο στρες χωρις λογο...

Senior Member

Λαντόζ και χρόνος δράσης

Είναι καλό φάρμακο το ladose.Αργει να δράσει αλλά κάνει δουλειά.Ισως χρειαστείς δόση 40mg αλλά αυτό θα στο πει ο γιατρός.Εγω ξεκίνησα πέρυσι αρχές Αυγούστου 20mg και τέλη Αυγούστου το έκανα 40mg.Μεσα Σεπτέμβρη ξεκίνησα να νιώθω καλά και επέστρεψε στην καθημερινότητα.Ως τέλος του 2017 έπαιρνα 40mg μετά για 6 μήνες 20mg μετά για δυο μήνες 10mg και εδώ και δυο μήνες καθόλου.Για την ώρα είμαι πολύ καλά.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Last edited by tselpemts; 14-11-2018 at 22:15.

Junior Member
    Καλημέρα!! Ωραία κατάλαβα υπομονή δηλαδή :) Ο γιατρός επιμένει πως δεν χρειάζεται να αυξήσω την δόση και μου λέει ότι παμε καλά. Κάτι που εγώ δεν το βλέπω η αλήθεια είναι. Ακόμα και στην όρεξη δεν έχω μετρο ..2 μέρες τρώω σαν να μην υπάρχει αύριο και μετά για άλλες δύο μέρες μπορεί να μην έχω όρεξη καθόλου.. εχθές το βράδυ για λίγη ώρα με έπιασε ένα συναίσθημα ευφορίας .. πρώτη φορά το ένιωσα . Σαν να μην με ένοιαζε τίποτα μια ηρεμία και ταυτόχρονα ένα χαμόγελο χωρίς λογο απλά ήμουν Καλά! Δυστυχώς δεν κράτησε πολύ!! Χαχα Σήμερα πάλι ξύπνησα με άγχος αλλά οκ το ελέγχω....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Violeta11 View Post
    Καλημέρα!! Ωραία κατάλαβα υπομονή δηλαδή :) Ο γιατρός επιμένει πως δεν χρειάζεται να αυξήσω την δόση και μου λέει ότι παμε καλά. Κάτι που εγώ δεν το βλέπω η αλήθεια είναι. Ακόμα και στην όρεξη δεν έχω μετρο ..2 μέρες τρώω σαν να μην υπάρχει αύριο και μετά για άλλες δύο μέρες μπορεί να μην έχω όρεξη καθόλου.. εχθές το βράδυ για λίγη ώρα με έπιασε ένα συναίσθημα ευφορίας .. πρώτη φορά το ένιωσα . Σαν να μην με ένοιαζε τίποτα μια ηρεμία και ταυτόχρονα ένα χαμόγελο χωρίς λογο απλά ήμουν Καλά! Δυστυχώς δεν κράτησε πολύ!! Χαχα Σήμερα πάλι ξύπνησα με άγχος αλλά οκ το ελέγχω....
    Το θέμα ξέρεις ποιο είναι;;;Ότι από τη μια μέρα στην άλλη γίνεσαι καλά.Εγω μέχρι 15 Σεπτέμβρη 2017 ήμουν χάλια και ξαφνικά τις επόμενες μέρες έγινα άλλος άνθρωπος.Δεν ξέρω αν συμβαίνει σε όλους αυτό αλλά σε μένα και τις δυο φορές που έκανα θεραπεία το ίδιο συνέβη.Η πρώτη ήταν το 2010 για ένα χρόνο και η δεύτερη το 2017.Τα ενδιάμεσα έτη ήμουν πολύ καλά.

Sent from my iPad using Tapatalk

Junior Member
    Ακόμα καλύτερα αν γίνει έτσι.. Για να δούμε.. Μέχρι στιγμής κάνω υπομονή και περιμένω... ευτυχώς πέρασε η τρέλα των πρώτων 15 ημερών... σημερα τελείωσα το πρώτο κουτάκι..από αύριο ξεκινάω το δεύτερο.. Για να δούμε.. το πιστεύω πολύ αλλα έχω και αγωνία να δω τι και πώς θα γίνει.. ο γιατρός επιμένει πως δεν χρειάζεται να αυξήσω την δόση, ίσως λέει αργήσει λίγο άλλα θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα . Τι να πω δεν ξέρω.. μετά από τόσες μέρες πάντως ακόμα δεν έχω όρεξη να βγω καθόλου και τρώω ακόμα φρικες ..

Senior Member

Λαντόζ και χρόνος δράσης

Ακόμα καλύτερα αν γίνει έτσι.. Για να δούμε.. Μέχρι στιγμής κάνω υπομονή και περιμένω... ευτυχώς πέρασε η τρέλα των πρώτων 15 ημερών... σημερα τελείωσα το πρώτο κουτάκι..από αύριο ξεκινάω το δεύτερο.. Για να δούμε.. το πιστεύω πολύ αλλα έχω και αγωνία να δω τι και πώς θα γίνει.. ο γιατρός επιμένει πως δεν χρειάζεται να αυξήσω την δόση, ίσως λέει αργήσει λίγο άλλα θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα . Τι να πω δεν ξέρω.. μετά από τόσες μέρες πάντως ακόμα δεν έχω όρεξη να βγω καθόλου και τρώω ακόμα φρικες ..
    Είσαι σε καλό δρόμο συνέχισε στα 20mg ακόμη κανα δυο βδομάδας.Αν και τότε δεν έχεις συνέλθει δοκίμασε έστω 30mg.Σκετο το παίρνεις;;Κάποιο αγχολυτικό;;Το βράδυ κοιμάσαι;;Εγώ τους πρώτους δυο μήνες της θεραπείας με λαντοζ έπαιρνα και ζαναξ 0,5mg το βράδυ για να κοιμάμαι.

Junior Member
    Ναι σκέτο..Δεν μου έχει δώσει τίποτα άλλο ούτε ηρεμιστικό ούτε τίποτα.. το βράδυ κοιμάμαι πάρα πολύ καλά, βλέπω βέβαια περίεργα παράδοξα και ζωντανά όνειρα... αλλα κοιμάμαι.. Αν δε δω από εβδομάδα διαφορά θα το αυξήσω έστω και λίγο. Οπως λες στα 30mg.. για να δούμε.. με αγχώνει η αναμονή να περιμένω ποτέ και αν με πιάσει...

Senior Member

Λαντόζ και χρόνος δράσης

Ναι σκέτο..Δεν μου έχει δώσει τίποτα άλλο ούτε ηρεμιστικό ούτε τίποτα.. το βράδυ κοιμάμαι πάρα πολύ καλά, βλέπω βέβαια περίεργα παράδοξα και ζωντανά όνειρα... αλλα κοιμάμαι.. Αν δε δω από εβδομάδα διαφορά θα το αυξήσω έστω και λίγο. Οπως λες στα 30mg.. για να δούμε.. με αγχώνει η αναμονή να περιμένω ποτέ και αν με πιάσει...
    Θα σε πιάσει κάνε υπομονή.Θα το συζητάμε μετά όταν είσαι καλά και θα λες δικό είχες.
    Άσχετο αλλά τι ηλικία εχεις;

Junior Member
    Αχ μακάρι!!! Αυτο περιμενω αλλα εχω κουραστει.. Είμαι 29..

Senior Member
    Αχ μακάρι!!! Αυτο περιμενω αλλα εχω κουραστει.. Είμαι 29..
    Με κάτι ασχολείσαι;;;Εργάζεσαι;;Γυμ� �άζεσαι;;Εχεις χόμπι;;Όλα αυτά βοηθανε περισσότερο από τα φάρμακα.

Junior Member
    Καλημερα !!! Αυτή την περίοδο δεν κάνω τίποτα.. έχασα και την δουλειά μου και δεν κάνω τίποτα.. όλη μέρα κάθομαι σπίτι.. :( ούτε γυμναστήριο που πήγαινα ούτε βόλτες... βέβαια η αλήθεια είναι πως αποφεύγω να βγω λόγο των πανικων ..

Senior Member
    Καλημερα !!! Αυτή την περίοδο δεν κάνω τίποτα.. έχασα και την δουλειά μου και δεν κάνω τίποτα.. όλη μέρα κάθομαι σπίτι.. :( ούτε γυμναστήριο που πήγαινα ούτε βόλτες... βέβαια η αλήθεια είναι πως αποφεύγω να βγω λόγο των πανικων ..
    Προσπάθησε όσο μπορείς να κάνεις μικρά βήματα σε πράγματα, έναν περίπατο, μια βόλτα με φίλους. Ξέρω από προσωπική εμπειρία ότι δεν είναι εύκολο, ότι φαντάζει βουνό! Αλλά πρέπει να το κάνεις για να πάρεις και ηθική ικανοποίηση ότι μπορείς, αργά, αλλά σταθερά προσπάθησε. Κι εγώ είμαι σε αλλαγή θεραπείας και μου έχουν βγει όλα πιο έντονα, με το ζόρι κρατιέμαι στη δουλειά και δεν έχω κουράγιο να ασχοληθώ με τίποτα, εχθές δειλά δειλά πήγα στο γυμναστήριο για διάδρομο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Dimitrios85 View Post
    Προσπάθησε όσο μπορείς να κάνεις μικρά βήματα σε πράγματα, έναν περίπατο, μια βόλτα με φίλους. Ξέρω από προσωπική εμπειρία ότι δεν είναι εύκολο, ότι φαντάζει βουνό! Αλλά πρέπει να το κάνεις για να πάρεις και ηθική ικανοποίηση ότι μπορείς, αργά, αλλά σταθερά προσπάθησε. Κι εγώ είμαι σε αλλαγή θεραπείας και μου έχουν βγει όλα πιο έντονα, με το ζόρι κρατιέμαι στη δουλειά και δεν έχω κουράγιο να ασχοληθώ με τίποτα, εχθές δειλά δειλά πήγα στο γυμναστήριο για διάδρομο.

Δεν μπορώ να απαντήσω στο μήνυμα δεν ξέρω γιατί.

Page 1 of 2 12 LastLast