Πρόβλημα με πεθερά και συνυφάδα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    Junior Member

Πρόβλημα με πεθερά και συνυφάδα

Καλησπέρα, θα ανοίξω ένα θέμα που με προβληματίζει έντονα τους τελευταίους μήνες.

Με τον αρραβωνιαστικό μου είμαστε μαζί αρκετά χρόνια, ζούμε σε διαφορετικές πόλεις και μακριά από γονείς και αδέρφια και το περασμένο Πάσχα μου έκανε πρόταση γάμου. Προγραμματίσαμε το θρησκευτικό γάμο μας για το ερχόμενο καλοκαίρι.
    Η στάση του μεγαλύτερου αδερφού του στο άκουσμα της είδησης ήταν εντελώς αδιάφορη. Δε μας ευχήθηκαν ποτέ με την κοπέλα του. Η πεθερά μου έφερνε συνεχώς αντιρρήσεις για τα πάντα (καλεσμένους, μπουμπουνιέρες, στολισμό κλπ) ενώ παράλληλα ήθελε σε όλα να χώνεται και να έχει άποψη. Να επισημάνω ότι όλα αυτά τα χρόνια οι σχέσεις μου με τους γονείς του φίλου μου είναι πάντα τυπικές και απόμακρες ενώ έχω δεχθεί αρκετές προσβολές από την πεθερά μου με το γάντι. Η σχέση των δύο αδερφών είναι από τυπική έως ανύπαρκτη.

Πριν λίγους μήνες μας ανακοίνωσε ο αδερφός του ότι η κοπέλα του έμεινε «τυχαία» έγκυος και προχωράνε σε γάμο εξπρες. Για να να γίνει γρήγορα ο γάμος θα κάνουν πολιτικό, με περίπου 250 καλεσμένους, προσκλητήρια, μπουμπουνιέρες, στολισμούς κλπ. σχεδόν 5 μήνες πρίν το δικό μας γάμο.Επίσης η πεθερά μου έχει αρχίσει να συγκρίνει εμένα με τη συνυφάδα μου, κάτι που μπορεί να μου τινάξει το νευρικό σύστημα στον αέρα. Μου έχει κολλήσει ότι όλα αυτά γίνονται επίτηδες, παρακεινούμενα από τη συνυφάδα μου λόγω ζήλιας και ανταγωνισμού.

Τις προάλλες με πήρε τηλέφωνο και με ρωτούσε λεπτομέρειες για το δικό μας γάμο (ενώ μέχρι «χθές» αδιαφορούσε πλήρως). Δε μπορώ να τα δω καλοπροαίρετα όλα αυτά και είναι κάτι που με στεναχωρεί πολύ.

Πως γίνεται τόσο κοντινοί δικοί σου άνθρωποι να μην μπορούν να χαρούν με τη χαρά σου αλλά να προσπαθούν να την υπονομεύσουν; Δεν ξέρω ποια στάση να κρατήσω, φίλοι με συμβουλεύουν να απομακρυνθώ για να διαφυλάξω την ισορροπία στη δική μου οικογένεια που πάει να δημιουργηθεί. Να σημειώσω ότι από το Πάσχα και μετά έχουν υπάρξει ομηρικοί καυγάδες με τον αρραβωνιαστικό μου (όπως δεν έχουμε τσακωθεί ποτέ τα 5 χρόνια που είμαστε μαζί) με αφορμή λόγια και πράξεις από την πλευρά της οικογένειας του.

Δεν ξέρω αν είμαι υπερβολική που σκέφτομαι έτσι, αλλά δε μπορεί να μου βγει από το μυαλό ότι η εγκυμοσύνη δεν προέκυψε τυχαία και αυτό που ένοιαζε τη συνυφάδα μου ήταν να παντρευτεί πρώτη. Θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχουν ανάλογες εμπειρίες και ποια είναι η καλύτερη στάση που πρέπει να κρατήσω για τη δική μας ηρεμία.

Miliva21
    Guest
    Μμμμ...μάλιστα...Από ότι φαίνεται μάλλον υπάρχουν θέματα μέσα στη οικογένεια....τα αδέρφια μεταξύ τους λες δεν έχουν τις καλύτερες σχέσεις.....Ίσως να είναι μια οικογένεια π αντιμετωπίζει κόντρες εσωτερικά μεταξύ των μελών και συγκρούσεις ...

Την συμπεριφορά τους δυστυχώς δεν είσαι σε θέση να την αλλάξεις εξ ολοκλήρου ......Μήπως όμως εν μέρει μπορεί να οφείλεται αυτή η επιφυλακτικότητα και στο γεγονός ότι δεν σε γνωρίζουν καλα κ σε βλεπουν σαν ξένη.; μήπως αν προσπαθούσες με όλη τη καλή διάθεση να τους προσεγγίσεις για να σε γνωρίσουν καλύτερα ;; σίγουρα το να τσακώνεσαι με τον σύντροφό σου γι αυτό το θέμα δεν είναι το καλύτερο......καλύτερα απλά να το κουβεντιαζετε κ να του λες τι σε ενοχλεί Αλλά μη καταλήγει συνεχεία σε τσακωμούς γτ μπορεί να φθείρει τη σχέση....

Θα σου πω όμως τι εντόπισα σε σένα από αυτά που γράφεις και μπορει να σε δυσκολέψουν ίσως σε αυτό το θέμα.....

Λες ότι η συνυφαδα σου θα κάνει γάμο πιο πριν από σένα επδ έμεινε έγκυος και ότι αμφιβάλλεις ότι έμεινε καταλάθος.....Κ ότι πιθανόν σε ανταγωνίζεται

Αυτό έσενα σε τι σε επηρεάζει προσωπικά;;;

και που ενοχλεί την οικογένεια που θες να δημιουργήσεις με το σύντροφό σου ;;;;

αυτό που θέλω να πω είναι ότι θα ήταν καλύτερο πάντα να κοιτάς τον εαυτό σου και την οικογένεια σου μονο και να μη σκαλίζεις κ ανακατευεσαι πολύ σε ξένα χωράφια......μπορεί πράγματι η συνυφαδα σου να εμεινε όντως έγκυος κ να θέλουν να κανουν γάμο νωρίτερα..; δικαίωμα τους

Ποιος ο λόγος να κάθεσαι εσύ να σκέφτεσαι τι κάνουν αυτοί και γτ να βάζεις ενδεχόμενα στο μυαλό σου που μπορεί καν να μην ισχύουν όπως το ότι θέλει να σε ανταγωνιστεί ....;; δημιουργείς ίντριγκες και κουτσομπολιά από το τίποτα από μόνη σου ...και αυτό δεν θα σε βοηθήσει...γτ πάντα θεωρώ πως πρέπει να κρατάμε μια διακριτικη στάση απέναντι στους άλλους Ειδικα όταν θέλουμε και οι άλλοι να μην ασχολούνται μαζί μας και να μην μας ενοχλούν ......Πόσο μάλλον θα έπρεπε να είσαι πιο διακριτική και πιο ουδέτερη ιδίως τώρα που μπαίνεις σε μια οικογένεια που δεν σε έχει δεχθεί εξ ολοκλήρου ........

Δεν ξέρω τι συμβαίνει με την οικογένεια του ούτε αυτό πως θα αλλάξει... όμως θα ήθελα να σε συμβούλευσω καταρχάς εσυ η ίδια να ασχολείσαι με εσένα και με την οικογένεια σου κ το σύντροφό σου και να μην επεξεργαζεσαι πολύ το τι κάνουν οι συγγενείς του στις δικές τους οικογένειες όπως του γαμπρού κ της συνυφαδας σου ....άσε χώρο στους συγγενείς του και θεσε όρια ...για να μπορείς μετά και εσύ να βάλεις τα δικά σου όρια απέναντι τους κ να μπορείς να απαιτήσεις τον αντίστοιχο χώρο....

Πρόσεχε γτ χωρίς να το καταλάβεις μπορει η τάση σου αυτή να παρα ασχολείσαι με πράγματα που δεν σε αφορούν να σε κάνει καταλάθος να φανείς εσύ η κουτσομπόλα που σπέρνει ίντριγκες ...κ να χάσεις το δίκιο σου απέναντι στον σύντροφο σου κ την οικογένεια του .....

Το θέμα σου με τη πεθερά σαφώς και είναι αυτό που σε απασχολεί!

σε οτιδήποτε άλλο μείνε ουδέτερη και διακριτική

Miliva21
    Guest
    Προσωπικά δεν πιστεύω ότι η συνυφαδα σου επηρεάζει την πεθερά σου για να είναι αρνητική....περισσότερο πιστεύω πως η ίδια η πεθερά σου συμπαθεί και εγκρινει παραπανω τη συνυφαδα της παρά εσένα ..... Κ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της

Κάτσε να δεις τι θα σου γράψουν και οι άλλοι

Senior Member
    Να μου έλεγες ότι μένετε κοντά και τα σόγια είναι πολύ παρεμβατικά στην καθημερινότητά σας, να το καταλάβω. Τώρα ουσιαστικά λες ότι η πεθερά σου μάλλον πάει την άλλη νύφη περισσότερο από εσένα κι ότι η συννυφάδα ενδιαφέρθηκε για τον γάμο σου ενώ επίκεινται κι ο δικός της. Αφού ως τώρα προς το τυπικό φέρναν οι σχέσεις σας, κόψτους τον πολύ αέρα όταν θέλουν να μπλεχτούν στα της τελετής και τελειώνει η υπόθεση. Λες και τους βλέπεις κάθε μέρα ή εξαρτάσαι οικονομικά ή με άλλο τρόπο από αυτούς κάνεις. Τι σε νοιάζει; Που θα σε επηρεάσει εσένα το αν γκαστρώθηκε η άλλη επίτηδες ή το αν η παράλλη σε συμπαθεί ή όχι;

Εγώ δεν καταλαβαίνω το θέμα με την εγκυμοσύνη.
    Δηλαδή η συνυφάδα σου έμεινε έγκυος με σκοπό να παντρευτούν πριν από εσάς.... Για ποιόν λόγο δηλαδή να κάνουν το παιδί για να σας προλάβουν, θα κερδίσουν κάποιο έπαθλο; Τί σχέση έχετε εσείς με αυτούς; Και για ποιόν λόγο να θυμώνεις και να στεναχωριέσαι γι αυτό;
    Ίσα-ίσα θα έπρεπε να χαίρεσαι που ο άντρας σου θα αποκτήσει ανηψάκι και η πεθερά σου θα έχει να ασχολείται με άλλα πράγματα αντί να σας πρήζει.

Junior Member
    Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Με το μωρό χαρήκαμε πολύ! Μάλλον πρέπει να το δω από την οπτική που μου λέτε, ότι στην ουσία δε με επηρεάζει πουθενά. Μόνο με στεναχωρούν κάποια σημεία και καταστάσεις που δε θα είχε νόημα να αναλύσω. Απλά όταν ξεκινάς και αποκτάς περισσότερες επαφές με συγγενείς θεωρείς ότι όλα θα είναι καλοπροαίρετα και ρόδινα, νομίζω αυτό με έχει στεναχωρήσει περισσότερο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by zara View Post
    Καλησπέρα, θα ανοίξω ένα θέμα που με προβληματίζει έντονα τους τελευταίους μήνες.

Με τον αρραβωνιαστικό μου είμαστε μαζί αρκετά χρόνια, ζούμε σε διαφορετικές πόλεις και μακριά από γονείς και αδέρφια και το περασμένο Πάσχα μου έκανε πρόταση γάμου. Προγραμματίσαμε το θρησκευτικό γάμο μας για το ερχόμενο καλοκαίρι.
    Η στάση του μεγαλύτερου αδερφού του στο άκουσμα της είδησης ήταν εντελώς αδιάφορη. Δε μας ευχήθηκαν ποτέ με την κοπέλα του. Η πεθερά μου έφερνε συνεχώς αντιρρήσεις για τα πάντα (καλεσμένους, μπουμπουνιέρες, στολισμό κλπ) ενώ παράλληλα ήθελε σε όλα να χώνεται και να έχει άποψη. Να επισημάνω ότι όλα αυτά τα χρόνια οι σχέσεις μου με τους γονείς του φίλου μου είναι πάντα τυπικές και απόμακρες ενώ έχω δεχθεί αρκετές προσβολές από την πεθερά μου με το γάντι. Η σχέση των δύο αδερφών είναι από τυπική έως ανύπαρκτη.

Πριν λίγους μήνες μας ανακοίνωσε ο αδερφός του ότι η κοπέλα του έμεινε «τυχαία» έγκυος και προχωράνε σε γάμο εξπρες. Για να να γίνει γρήγορα ο γάμος θα κάνουν πολιτικό, με περίπου 250 καλεσμένους, προσκλητήρια, μπουμπουνιέρες, στολισμούς κλπ. σχεδόν 5 μήνες πρίν το δικό μας γάμο.Επίσης η πεθερά μου έχει αρχίσει να συγκρίνει εμένα με τη συνυφάδα μου, κάτι που μπορεί να μου τινάξει το νευρικό σύστημα στον αέρα. Μου έχει κολλήσει ότι όλα αυτά γίνονται επίτηδες, παρακεινούμενα από τη συνυφάδα μου λόγω ζήλιας και ανταγωνισμού.

Τις προάλλες με πήρε τηλέφωνο και με ρωτούσε λεπτομέρειες για το δικό μας γάμο (ενώ μέχρι «χθές» αδιαφορούσε πλήρως). Δε μπορώ να τα δω καλοπροαίρετα όλα αυτά και είναι κάτι που με στεναχωρεί πολύ.

Πως γίνεται τόσο κοντινοί δικοί σου άνθρωποι να μην μπορούν να χαρούν με τη χαρά σου αλλά να προσπαθούν να την υπονομεύσουν; Δεν ξέρω ποια στάση να κρατήσω, φίλοι με συμβουλεύουν να απομακρυνθώ για να διαφυλάξω την ισορροπία στη δική μου οικογένεια που πάει να δημιουργηθεί. Να σημειώσω ότι από το Πάσχα και μετά έχουν υπάρξει ομηρικοί καυγάδες με τον αρραβωνιαστικό μου (όπως δεν έχουμε τσακωθεί ποτέ τα 5 χρόνια που είμαστε μαζί) με αφορμή λόγια και πράξεις από την πλευρά της οικογένειας του.

Δεν ξέρω αν είμαι υπερβολική που σκέφτομαι έτσι, αλλά δε μπορεί να μου βγει από το μυαλό ότι η εγκυμοσύνη δεν προέκυψε τυχαία και αυτό που ένοιαζε τη συνυφάδα μου ήταν να παντρευτεί πρώτη. Θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχουν ανάλογες εμπειρίες και ποια είναι η καλύτερη στάση που πρέπει να κρατήσω για τη δική μας ηρεμία.
    καλημερα.
    με τον αρραβωνιαστικο σου, ζειτε μακρια ο ενας απο τον αλλον, η ζειτε μαζι, αλλα μακρια απο την οικογενεια του; δεν το καταλαβα αυτο.

καταλαβαινω οτι η πεθερα ειναι προσβλητικη , χωνεται, σε συγκρινει και δειχνει να μην σε θελει.
    αν και για το "χωσιμο", θα πρεπει να ξερεις, οτι υπευθυνος ειναι αποκλειστικα ο δικος σου. ο καθενας μπορει και να χωνεται αν τον αφηνεις. εκεινος ειναι που θα της κοψει την φορα αν δεν θελει να σας χωνεται.
    εκτος κι αν το θελει...

αυτο που δεν καταλαβαινω με τπτ ειναι αυτα που λες για την συννυφαδα..
    δλδ...
    δεν μπορω να διανοηθω οτι για καποια που μαλιστα σε αγνοει και ειναι ανυπαρκτες οι σχεσεις, σου μπαινει στο μυαλο χωρις στοιχεια η βεβαιοτητα οτι απο ανταγωνισμο μενει ανυπαντρη εγκυος για να κανει παιδι(!!!) ποιος κανει παιδι απο ανταγωνισμο;;; μηπως νομιζεις οτι ο κοσμος περιστρεφεται γυρω απο σενα;
    δεν ειναι πιο λογικο οτι ειτε ηταν οντως ατυχημα, η οτι το ηθελαν αυτο το παιδι και μιας και ηρθε, παντρευονται επειγοντως;
    σου ηρθε πιο ευκολα αυτη η παραλογη σκεψη, οτι ασχετοι ανθρωποι με τους οποιους δεν εχετε καμια σχεση, κανουν παιδι για να σας προλαβουν; γιατι; υπαρχει καποιο οφελος στο ποιος θα κανει πρωτος παιδι η στο ποιος θα παντρευτει πρωτος;.
    και γιαατι λες οτι υπονομευουν την χαρα σου;;; ο δικος τους γαμος σε τι υπονομευει την δικη σου ζωη;;
    αληθινα δεν καταλαβαινω τι στοιχεια εχεις για να λες κατι τετοιο. αν εχεις, πες τα μας...

Junior Member
    Καλημέρα. Θα παραθέσω μόνο λίγες από τις σκέψεις που οδηγούν σ αυτό το συμπέρασμα, το οποίο δέχομαι ότι μπορεί να είναι και λανθασμένο:

- όταν ανακοινώσαμε το γάμο μας ο αδερφός του βρήκε μόνο προβλήματα για το πως θα έρθουν, είναι μακρυά, και ότι θα έχουν έξοδα που δεν υπολόγισαν κλπ, και ότι αυτός είναι μεγαλύτερος και θεωρούσε ότι η λογική ακολουθία ήταν αυτός να παντρευτεί πρώτος (?). Μας έκανε δηλαδή μια επίθεση και μας έδειξε μια δυσαρέσκεια που με σόκαρε. Η πεθερά μου να υποστηρίζει τον μεγάλο της γιο. Αντιθέτως όταν εμείς είπαμε ότι δυσκολευόμαστε να πάρουμε άδεια για το δικό τους γάμο (λόγω Χριστουγέννων δουλεύω περισσότερες μέρες και άδεια δε νοείτε) μας επιτέθηκε, ότι σιγά πως κάνετε έτσι και αν δε σας δίνουν άδεια πείτε ότι είστε άρρωστοι.

- Η κοπέλα του δε μας ευχήθηκε ποτέ ούτε για τα τυπικά. Η μόνη φορά που "ενδιαφέρθηκε" να με ρωτήσει για τις προετοιμασίες του γάμου μας ήταν μόνο όταν μας είχαν ήδη ανακοινώσει ότι θα παντρευτούν και οι ίδιοι. Μάλιστα η συζήτηση ήταν: τι έχετε κάνει για αυτό, ποιον φωτογράφο έχετε κλείσει, πόσο κόστισε, τι χρώμα θα είναι τα λουλούδια σας κλπ (που μου έδινε περισσότερο την εντύπωση της σύγκρισης παρά του ενδιαφέροντος).

- Πρώτα μας ανακοίνωσαν για το μωρό, είδηση που μας γέμισε τόση χαρά για το νέο μέλος που δε μπορώ να περιγράψω! Λίγες ημέρες μετά μας ανακοίνωσαν για το γάμο τους με τη φράση: Είχατε κανονίσει εσείς τώρα αλλά τι να κάνουμε σας προλάβαμε...(!!!) Εγώ σ όλα αυτά μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα δώσει την παραμικρή σημασία αφού έλεγα έτυχε ένα μωρό (πόση χαρά), λογικό να κάνουν γάμο τα παιδιά!

- Ο γάμος οργανώθηκε μέσα σ ένα μήνα (και στην πολύ αρχή της εγκυμοσύνης) αλλά με πολλούς καλεσμένους, προσκλητήρια κλπ. Η σκέψη μου είναι όταν μένεις έγκυος δεν είναι προτεραιότητα το μωρό, να περάσει το 1ο 3μηνό που λένε, να πάνε όλα καλά, αλλά η οργάνωση ενός γάμου όχι σε στενό οικογενειακό κύκλο αλλά με πολύ κόσμο, γλέντια κλπ? Κατά την προετοιμασία τους με ρωτούσε πως θα είναι το νυφικό μου, τα προσκλητήρια μας, για να απαντά μόνιμα "ε εμένα θα είναι έτσι, νομίζω πολύ καλύτερα, πιο ακριβά κλπ..." Εγώ σ αυτά δεν απαντούσα γιατί έμενα άναυδη, σκεφτόμουν καλά έχει σημασία ποιο θα είναι πιο ακριβό κλπ. Σημασία έχει ό,τι διαλέγεις να ικανοποιεί το γούστο σου.

- τους παίρνουμε να μάθουμε νέα για το μωρό ή όταν κάνει εξετάσεις κλπ και επιδεικτικά αλλάζουν κουβέντα, η αν στείλουμε μήνυμα δε θα απαντήσουν ποτέ.

- όλη αυτή η συμπεριφορά με έβαλε σε σκέψεις, και κυρίως με στεναχώρησε γιατί το έχω εκλάβει ότι δε χάρηκαν καθόλου με τη δική μας χαρά αλλά για κάποιο λόγο που και εγώ δεν κατανοώ στράβωσαν και ήθελαν να παντρευτούν πρώτοι. Σκέφτομαι ακόμα μήπως εγώ έκανα κάτι λάθος σε όλο αυτό που τους πείραξε τόσο πολύ και δεν το έχω καταλάβει;

Είναι όμως σκέψεις που δε με βοηθούν και όποιο και αν ήταν το κίνητρο τους δεν έχει σημασία γιατί όντως στην καθημερινότητα μου και στη δική μου ζωή δεν υπάρχει επιρροή. Απλά είναι μια κατάσταση που με στεναχώρησε πολύ. Τόσα χρόνια δεν είχαμε καμία επαφή συνεπώς δεν υπήρχαν και προβλήματα. Τώρα όμως που πάμε να γίνουμε μια ευρύτερη οικογένεια βλέπω μια στάση που δεν την περίμενα. Ο λόγος που σας παρέθεσα τις σκέψεις μου είναι γιατί ως άνθρωποι εκτός του "προβλήματος" μπορεί να το βλέπετε πιο καθαρά και να με συμβουλεύσετε κατάλληλα. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Banned
    Quote Originally Posted by zara View Post
    Καλημέρα. Θα παραθέσω μόνο λίγες από τις σκέψεις που οδηγούν σ αυτό το συμπέρασμα, το οποίο δέχομαι ότι μπορεί να είναι και λανθασμένο:

- όταν ανακοινώσαμε το γάμο μας ο αδερφός του βρήκε μόνο προβλήματα για το πως θα έρθουν, είναι μακρυά, και ότι θα έχουν έξοδα που δεν υπολόγισαν κλπ, και ότι αυτός είναι μεγαλύτερος και θεωρούσε ότι η λογική ακολουθία ήταν αυτός να παντρευτεί πρώτος (?). Μας έκανε δηλαδή μια επίθεση και μας έδειξε μια δυσαρέσκεια που με σόκαρε. Η πεθερά μου να υποστηρίζει τον μεγάλο της γιο. Αντιθέτως όταν εμείς είπαμε ότι δυσκολευόμαστε να πάρουμε άδεια για το δικό τους γάμο (λόγω Χριστουγέννων δουλεύω περισσότερες μέρες και άδεια δε νοείτε) μας επιτέθηκε, ότι σιγά πως κάνετε έτσι και αν δε σας δίνουν άδεια πείτε ότι είστε άρρωστοι.

- Η κοπέλα του δε μας ευχήθηκε ποτέ ούτε για τα τυπικά. Η μόνη φορά που "ενδιαφέρθηκε" να με ρωτήσει για τις προετοιμασίες του γάμου μας ήταν μόνο όταν μας είχαν ήδη ανακοινώσει ότι θα παντρευτούν και οι ίδιοι. Μάλιστα η συζήτηση ήταν: τι έχετε κάνει για αυτό, ποιον φωτογράφο έχετε κλείσει, πόσο κόστισε, τι χρώμα θα είναι τα λουλούδια σας κλπ (που μου έδινε περισσότερο την εντύπωση της σύγκρισης παρά του ενδιαφέροντος).

- Πρώτα μας ανακοίνωσαν για το μωρό, είδηση που μας γέμισε τόση χαρά για το νέο μέλος που δε μπορώ να περιγράψω! Λίγες ημέρες μετά μας ανακοίνωσαν για το γάμο τους με τη φράση: Είχατε κανονίσει εσείς τώρα αλλά τι να κάνουμε σας προλάβαμε...(!!!) Εγώ σ όλα αυτά μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα δώσει την παραμικρή σημασία αφού έλεγα έτυχε ένα μωρό (πόση χαρά), λογικό να κάνουν γάμο τα παιδιά!

- Ο γάμος οργανώθηκε μέσα σ ένα μήνα (και στην πολύ αρχή της εγκυμοσύνης) αλλά με πολλούς καλεσμένους, προσκλητήρια κλπ. Η σκέψη μου είναι όταν μένεις έγκυος δεν είναι προτεραιότητα το μωρό, να περάσει το 1ο 3μηνό που λένε, να πάνε όλα καλά, αλλά η οργάνωση ενός γάμου όχι σε στενό οικογενειακό κύκλο αλλά με πολύ κόσμο, γλέντια κλπ? Κατά την προετοιμασία τους με ρωτούσε πως θα είναι το νυφικό μου, τα προσκλητήρια μας, για να απαντά μόνιμα "ε εμένα θα είναι έτσι, νομίζω πολύ καλύτερα, πιο ακριβά κλπ..." Εγώ σ αυτά δεν απαντούσα γιατί έμενα άναυδη, σκεφτόμουν καλά έχει σημασία ποιο θα είναι πιο ακριβό κλπ. Σημασία έχει ό,τι διαλέγεις να ικανοποιεί το γούστο σου.

- τους παίρνουμε να μάθουμε νέα για το μωρό ή όταν κάνει εξετάσεις κλπ και επιδεικτικά αλλάζουν κουβέντα, η αν στείλουμε μήνυμα δε θα απαντήσουν ποτέ.

- όλη αυτή η συμπεριφορά με έβαλε σε σκέψεις, και κυρίως με στεναχώρησε γιατί το έχω εκλάβει ότι δε χάρηκαν καθόλου με τη δική μας χαρά αλλά για κάποιο λόγο που και εγώ δεν κατανοώ στράβωσαν και ήθελαν να παντρευτούν πρώτοι. Σκέφτομαι ακόμα μήπως εγώ έκανα κάτι λάθος σε όλο αυτό που τους πείραξε τόσο πολύ και δεν το έχω καταλάβει;

Είναι όμως σκέψεις που δε με βοηθούν και όποιο και αν ήταν το κίνητρο τους δεν έχει σημασία γιατί όντως στην καθημερινότητα μου και στη δική μου ζωή δεν υπάρχει επιρροή. Απλά είναι μια κατάσταση που με στεναχώρησε πολύ. Τόσα χρόνια δεν είχαμε καμία επαφή συνεπώς δεν υπήρχαν και προβλήματα. Τώρα όμως που πάμε να γίνουμε μια ευρύτερη οικογένεια βλέπω μια στάση που δεν την περίμενα. Ο λόγος που σας παρέθεσα τις σκέψεις μου είναι γιατί ως άνθρωποι εκτός του "προβλήματος" μπορεί να το βλέπετε πιο καθαρά και να με συμβουλεύσετε κατάλληλα. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
    1- Αν δεν μπορούν να έρθουν για τα έξοδα να μην έρθουν. Λογικό είναι. Έχουμε 2018 και το ποιος θα παντρευτεί πρώτος δεν έχει καμιά σημασία. Όποτε γουστάρει θα παντρευτεί το κάθε ζευγάρι. Η πεθερά σου προφανώς είναι μια κατινα (συγνώμη κιόλας) και καλά θα κάνεις να μην της δίνεις σημασία. Και δικαίωμα της να μην σε γουστάρει και να συμπαθεί την άλλη νύφη της περισσότερο.

2- δεν ξέρω τι να πω

3- Μπορεί να το είπε σαν αστείο το "σας προλάβαμε". Αν όχι μην σε απασχολεί. Τόσο μυαλό έχει.

4- Ας πάρει πιο ακριβά λοιπόν αφού μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό της και αυτά την απασχολούν. Αν σε στεναχωρούν αυτά, ξέκοψε την και μην απαντάς στα τηλεφωνήματα της. Αν πει τίποτα, πούλα τρέλα πως δεν το άκουσα και τέτοια.

5- Άρα δεν θέλουν να ασχολείστε, απλά δεν σας το λένε κατάμουτρα.

6- Ας υποθέσουμε πως δεν χάρηκαν. Τι θα κάνετε, θα κάθεστε να σκάτε. Και αυτό το "στράβωσαν και ήθελαν να παντρευτούν πρώτοι" δεν μπορώ να το καταλάβω. Γιατί είναι θέμα στραβωματος να παντρευτούν; Δεν μπορώ να μπω στην λογική. Ας κάνουν ότι θέλουν. Αν ο αδερφός του ή η μάνα του είχαν το κώλυμα να παντρευτεί πρώτος ο μεγαλύτερος (όπως κάνανε πριν εκατό χρόνια) ας τρέξουν να παντρευτούν. Τι σημασία έχει;

Εσύ κοίτα να μην μαλώνεις με τον άντρα σου γιαυτα και αν σας δημιουργούν πρόβλημα κόψτε τα πολλά πολλά γιατί μάλλον εκείνοι δεν έχουν σοβαρά προβλήματα για να ασχολούνται με τέτοιες μαλακίες. Και να μην αναρωτιέσαι τι έκανες εσύ. Οι άνθρωποι είναι κακόβουλοι. Υπάρχουν και τέτοιοι. Και βασικά να τους το κόψει ο άντρας σου αφού απ' ότι κατάλαβα δεν έχουν και καλές σχέσεις.

Quote Originally Posted by Αργύρης85 View Post
    Οι άνθρωποι είναι κακόβουλοι. Υπάρχουν και τέτοιοι. Και βασικά να τους το κόψει ο άντρας σου αφού απ' ότι κατάλαβα δεν έχουν και καλές σχέσεις.
    Σ αυτό το τελευταίο δεν συμφωνώ. Δεν είναι σωστό να εγκαταλείψει εντελώς τους γονεις και τα αδέλφια του και τους συγγενείς του. Δεν φύτρωσε ο άνθρωπος, τον γέννησαν και τον ανέθρεψαν οι γονείς του, μεγάλωσε σε μία οικογένεια. Είναι πολύ απάνθρωπο να τους "κόψει" όπως λες. Όσο δύστροποι κι αν είναι τους αξίζει ένας σεβασμός και μία κοινωνική επαφή, έστω!
    Αν δεν μπορεί να κρατήσει ισορροπίες ας κρατήσουν μία απόσταση, όχι όμως απάνθρωπα πράγματα. Για φαντάσου να γεννάς, να μεγαλώνεις ένα παιδί με θυσίες και μετά να μην θέλει ούτε να σε δει...
    Και να σου πω και κάτι άλλο; Συνηθίζουν πολλές γυναίκες να ξεκόβουν τους άντρες από το σόι τους και να "τους χώνουν στο βρακί τους", να κάνουν παρέα μόνο με το δικό της σόι, λες και της γυναίκας το σόι είναι άψογοι σε όλα... Πώς γίνεται πάντα αυτό, δεν ξέρω...
    Και μετά το μετανιώνουν πικρά. Γιατί κάποια στιγμή ο άντρας το καταλαβαίνει μέσα του και το εκλαμβάνει σαν προσωπική απόρριψη και υποσυνείδητα ψάχνει τρόπο να εκδικηθεί την γυναίκα του. Και τότε συμβαίνουν και κερατώματα γιατί ο άντρας βαριέται κάποια στιγμή να είναι το εξάρτημα της οικογένειας της γυναίκας του, θέλει να έχει κι αυτός να συναναστρέφεται με δικής του επιλογής άτομα.

Miliva21
    Guest
    Κοίταξε με αυτά που γράφεις εγώ διακρίνω ένα έντονο ανταγωνισμό του μεγαλύτερου αδερφού προς εσάς....ρηχοι άνθρωποι σίγουρα το μόνο π θέλουν για να νιώθουν καλά είναι να είναι στα παντα πρώτοι....
    Κάτι παίζει μεταξύ του συντρόφου σ και του αδερφού του μια ζήλεια σίγουρα.....Εγώ αυτό που φοβάμαι είναι πως ο άντρας σου όπως και ο άντρας της συνυφαδας σου σας έχουν βάλει και τις δύο στο τρυπάκι του ανταγωνισμού ....πχ υποψιάζομαι ότι ο άντρας σου σχολιάζει τις κινήσεις του αδερφού του σε σένα και σου λέει τος υποψίες του κ έτσι τσιτωνεσαι κ εσυ...αν είναι έτσι τότε θα πρέπει να του πεις να μην δίνει βάση σε ανόητους ανταγωνισμούς κ να τον αγνοήσει
    .....

Κατά τα άλλα κάτσε και ασχολησου με τον εαυτό σου ....παρουσιασου όπως είσαι αυθεντική στο σόι του κ άμα δεν σε γουστάρει η πεθερά δικαίωμα της μακριά και αγαπημένοι τυπικές σχέσεις....Όσο για το κουνιαδο κ τη συνυφαδα μην το ζοριζεις να γίνετε κολλητοι....Αφού βλέπεις ότι δεν......τι τα θες και εσύ συνέχεια τα τηλέφωνα να μαθαίνεις νέα τους ......Αφού οι άνθρωποι είναι ζηλιαρηδες κ τοξικοι όπως λες ...προσπαθείς να μπεις στο βρακί τους;;; να τους αλλαξεις;
    Άσε τον σύντροφό σου να διαχειριστει εκείνος τις σχέσεις του μαζί τους εσύ τυπικά πράγματα μη το ζοριζεις ....

Σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη οικογένεια... ανωριμες συμπεριφορές και κομπλεξικες

Miliva21
    Guest
    Πάντως σε καμία περίπτωση εσύ κ ο άντρας σου μη τσιμπήσετε από αυτό το ανταγωνιστικό.......Γτ είναι επικίνδυνο και λογικό όταν ο άλλος προσπαθεί να σου κάτσει στο λαιμό προσποιωντας ότι είναι τέλειος σε όλα σε σπρωχνει να θες και εσύ να τον ταπωσεις και να γίνεις ακόμα καλύτερος από αυτόν...

μη τροφοδοτειτε αυτή τη συμπεριφορά αγνοήστε την ...ειδικά συμπεριφορές για πράγματα που δεν μπορούν να σας βλάψουν όπως το ότι θα παντρευτουν πρώτοι .......Η το ότι λέει πως τα δικά της θα Ναι καλύτερα ....ας είναι ...ας το λέει ....ας κάνουν ότι θέλουν αρκεί να μη σας βλάπτουν μη τα κοσκινιζετε και μη περιμένετε πολλά από αυτούς έτσι είναι ..δν θα φερθούν ποτέ νορμάλ

Banned
    Quote Originally Posted by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ View Post
    Σ αυτό το τελευταίο δεν συμφωνώ. Δεν είναι σωστό να εγκαταλείψει εντελώς τους γονεις και τα αδέλφια του και τους συγγενείς του. Δεν φύτρωσε ο άνθρωπος, τον γέννησαν και τον ανέθρεψαν οι γονείς του, μεγάλωσε σε μία οικογένεια. Είναι πολύ απάνθρωπο να τους "κόψει" όπως λες. Όσο δύστροποι κι αν είναι τους αξίζει ένας σεβασμός και μία κοινωνική επαφή, έστω!
    Αν δεν μπορεί να κρατήσει ισορροπίες ας κρατήσουν μία απόσταση, όχι όμως απάνθρωπα πράγματα. Για φαντάσου να γεννάς, να μεγαλώνεις ένα παιδί με θυσίες και μετά να μην θέλει ούτε να σε δει...
    Και να σου πω και κάτι άλλο; Συνηθίζουν πολλές γυναίκες να ξεκόβουν τους άντρες από το σόι τους και να "τους χώνουν στο βρακί τους", να κάνουν παρέα μόνο με το δικό της σόι, λες και της γυναίκας το σόι είναι άψογοι σε όλα... Πώς γίνεται πάντα αυτό, δεν ξέρω...
    Και μετά το μετανιώνουν πικρά. Γιατί κάποια στιγμή ο άντρας το καταλαβαίνει μέσα του και το εκλαμβάνει σαν προσωπική απόρριψη και υποσυνείδητα ψάχνει τρόπο να εκδικηθεί την γυναίκα του. Και τότε συμβαίνουν και κερατώματα γιατί ο άντρας βαριέται κάποια στιγμή να είναι το εξάρτημα της οικογένειας της γυναίκας του, θέλει να έχει κι αυτός να συναναστρέφεται με δικής του επιλογής άτομα.
    "Η πεθερά μου έφερνε συνεχώς αντιρρήσεις για τα πάντα (καλεσμένους, μπουμπουνιέρες, στολισμό κλπ) ενώ παράλληλα ήθελε σε όλα να χώνεται και να έχει άποψη. Να επισημάνω ότι όλα αυτά τα χρόνια οι σχέσεις μου με τους γονείς του φίλου μου είναι πάντα τυπικές και απόμακρες ενώ έχω δεχθεί αρκετές προσβολές από την πεθερά μου με το γάντι. Η σχέση των δύο αδερφών είναι από τυπική έως ανύπαρκτη"

Κασσάνδρα, σε αυτά αναφέρομαι. Δεν εννοώ να κόψει κάθε επαφή με την οικογένεια του. Αλλά να μην τους επιτρέπει να ανακατεύονται συνεχώς και να θέλουν να έχουν άποψη για τα πάντα. Γιατί μετά ξεφεύγει η κατάσταση και θα αρχίσουν να τρώγονται και μεταξύ τους. Δεν είπα να διαγράψει την οικογένεια του, να βάλει κάποια όρια εννοούσα.

Senior Member
    Βασικά στην Ελλαδάρα μπορεί να είναι οι άλλοι απόμακροι, να έχετε τα τυπικά, να (κάνουν ότι) αδιαφορούν, να σου μιλάνε δυό φορές τον χρόνο, αλλά μόλις ακουστεί το σύνθημα, η λέξη Γάμος, ε, εκεί πέφτει συναγερμός, χαλασμός, στ΄ άρματα, στ΄άρματα εμπρός στον αγώνα,το λάβαρο της επαναστάσεως και δεν συμμαζεύεται... : D
    Οπότε δεν μου κάνει καμία απολύτως εντύπωση η συμπεριφορά της πεθεράς μόλις άκουσε για γάμους. Πέφτουν τα σόγια πάνω που τα ξέρουν όλα και ζαλίζουν το ζευγάρι και δεν το αφήνουν να χαρεί τη στιγμή του και να τα οργανώσει όπως θέλει το ίδιο. Το θέμα είναι ότι εκεί θέλει το σθένος να βάλεις αυστηρά όρια. Διότι αν πεις να κρατήσω ισορροπίες, να κάνω λίγο πίσω μην δυσαρεστήσω τον έναν και τον άλλον και αντί να κάνεις τι θες εσύ κάνεις ότι θέλουν αυτοί στην ίδια την τελετή του γάμου σου, είναι σαν να δίνεις το ελεύθερο να επεμβαίνουν και στον ίδιο τον γάμο/έγγαμο βίο σου/ζωή σου αργότερα. Και η καλύτερη πεθερά του κόσμου να ήταν, πάλι θα προσπαθούσε να βάλει το λόγο της για τον γάμο, όχι από κακή πρόθεση, απλά είναι εγγεγραμένο στα γονίδια της Ελληνίδας μάνας/πεθεράς: Μπορεί να είναι σε χειμερία νάρκη για χρόνια, μόλις φανεί γάμος στον ορίζοντα είναι σαν τον ήλιο και τις πολικές αρκούδες. Ξυπνά πεινασμένη έτοιμη για δράση και στην τσίτα.