Νομιζω οτι ο αντρας μου εχει καταθλιψη - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 35
    Senior Member
    Την πατησε το φιλαρακι μου γτ τα παιδια θα βγουν αστερια γτ πολυ απλα αυτοσ οταν ηταν μικροσ ηταν εξυπνοσ δε διαβαζε δε δουλευε κουκλα για να μην το κουραζεισ καθε πατερασ ερχεται αντιμετοπωσ με το διλημμα τι να δωσω στα παιδια και γινεται το εξησ η τα δινεισ ολα και γινονται τσαμπιονσ λιγκ και σε εχουν χεσμενο η δινεισ τα μισα και ζουν ολοι μετρια θα σου πω εγω για μενα εχω δυο κοριτσακια τσαμπιονσ λιγκ τουσ εδωσα τα παντα και περιμενω αξιολογηση τησ θωρακισα απο λεφτα ζησω πεθανω γτ εχω προβλημα υγιειασ εγω τα εδωσα ολα θα σου πω γτ επαιζα μπαλλα στην αλανα και τα παιδια συζητουσαμε μεταξυ μασ κι εκει εμαθα τισ διαφορεσ των παιδιων επισησ δουλευω απο τα 15 κι εχω μαθει να κανω οτι μπορω πανω στη δουλεια ετσι απο τη στιγμη που μπορω να βαλω κατι κι εγω βοηθαω δε με νοιαζει το ευχαριστω με νοιαζει να τα εχω καλα με τον εαυτο μου οτι αυτο ηταν το καλυτερο δυνατον απο την αλανα που επαιζα μπαλλα ωσ παιδι αυτο το προβλημα ειχα τισ διαφορεσ που εβλεπα δε με ενοιαζε να διαβασω ηθελα να μην υπαρχουν διαφορεσ το τι ξυλο εφαγα απο τα αλλα παιδακια γτ ημουν ταλεντο και ομορφοσ δε το φανταζεσε ετσι παντα στεναχωριομουν κι οταν γνωρισα τα παιδια μου εκανα τα καλυτερα δηλαδη τισ θωρακισα απο τα παντα ψυχολογικα ζησω πεθανω αυτεσ να ειναι μαζι και να περνανε καλα τισ εδωσα κι εκατο χιλιαρικα να κανουν οτι θελουν δουλευουν κι ολα τισ εξηγησα τα παντα για λεφτα και τισ αφησα ελευθερεσ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Banned
    αδερφο με συνδυασμο ψυχιατρικων παθησεων (διαταραχη προσωπικοτητας, σχιζοφρενεια
    οι γονεις συχνα κανουν λαθη στη διαπεδαγωγηση γιατι δε γινετε να τα ξερουν ολα σε ενα τοσο δυσολο εγχειρημα να μεγαλωσεις ενα παιδι χωρις και να ξερεις τι αποτελεσμα θα φερει αυτο πχ ελεγα στη μανα μου οτι αν ειχε κανει και αλλο παιδι ηταν ετοιμη να κανει χειροτερα λαθη απο μενα γιατι απλα δεν ηξερε

Junior Member
    Nαι, ο αντρας μου δυστυχως εχει μεγαλωσει σε επαρχια με πολυ συντηρητικη κοινωνια, και οσο και να σπουδασε, ταξιδεψε κλπ, το κουβαλαει μεσα του αυτο το "κλασικο"

Senior Member
    Αυτα τα απωθημενα ειναι το χειροτερο δεν ξερω κι εγω στα 50 πωσ θα ειμαι για την ωρα καλα ειμαι

Junior Member
    Ξερει κανεις βρε παιδια αν μπορει ψυχιατρος να βγαλει διαγνωση και να μου δωσει συμβουλη απο οσα θα πω εγω; Το εχω ζησει με τον αδερφο μου, αλλα εκει δεν ηταν μισα πραγματα, εβλεπε ο κακομοιρης πραγματα, ειχε τικ κλπ. Πειστηκε τελικα να παει και μονος του, αλλα και χωρις να τον δει ο γιατρος, ειχε καταλαβει τι παιζει. Ενω η μανα μου εζησε καμια δεκαρια χρονια με καταθλιψη χωρις διαγνωση γιατι δεν πηγαινε, νομιζε οτι ειναι καλα, φαση ειναι θα περασει, και δεν ξερω αν και για τετοια παθηση βοηθαει να παω εγω μπας και παρω οδηγιες.

Banned
    αρα αυτος κανει τις τρελες και εσυ πας σε ψυχολογο συνηθως ετσι γινεται πχ αυτος ροχαλιζει ενω εσυ περπατας σιγα σιγα για να μη ξυπνησεις τα παιδια και αναρωτιεσαι τι θα βελτιωσεις

Banned
    μηπως πιστευει οτι συνομωτεις με το ψυχολογο για να τον κανει να αλαξει γι αυτο σου λεει να μη τον αγγιζεις

Senior Member
    Και να σου βγαλει διαγνωση οι γιατροι λενε μαλακιεσ αν δεν παρει φαρμακα να χαλασει τον οργανισμο του κι αυτο μαλακια ειναι εγω εχω 20 χρονια καταθλιψη και δουλευω και θα συνεχισω οσο παει και να σου βγαλει διαγνωση δε θα αλλαξει κατι εκτοσ αν θεσ να χωρισεισ μονο τοτε χρειαζεται τα αλλα τα ξερουμε θα πληρωνει μια ζωη θα τον εχετε χεσμενο κλασσσικοσ ελληνασ πατερασ αυτα

Banned
    δεν ειμαι τοσο σιγουρος οτι πειστηκε να παει μονος του στοιχηματιζω οτι θα σου ειπε ο ψυχολογος να του στειλεις τελεξ οτι η θα παει η θα φυγεις και μετα αυτος για να μη σε χασει το επαιζε οτι συμφωνει μαλον αυτο σου χρεωσε

τι σε ενοχλει σ αυτον για να καταλαβω

Senior Member
    Θα στο πω κι οπωσ θα το γραψω ετσι θα του το δειξεισ εχω φιλεσ ολο το τσαμπιονσ λιγκ μου ειπαν την αληθεια δεν ειμαστε ανθρωποι ειμαστε καλικαντζαρακια κι οταν λεω τσαμπιονσ λιγκ ενοοω γιατρουσ δικηγορουσ γυμναστριεσ σερβιτορεσ ολεσ μου ειπαν την αληθεια γτ εδωσα λεφτα στισ κορεσ μου και το εκτιμησαν αυτα

Banned
    με τη τακτικη αυτη που ακολουθεις στο τελος θα χωρισετε επειδη θα πιστευει οτι τον δικαζεις μαζι με τον ψυχολογο αξιζει το κοπο ? λυσαξες με τους ψυχολογους και εχεις εξαφανιστει πισω απο αυτος σκεψου και λιγο σαν ανθρωπος δηλαδη τι γνωμη εχεις για το θεμα σαν ο εαυτος σου

Banned
    ολο αυτο μου θυμιζει κατα πολυ την αντιπαραθεση που εχω με τη μανα μου καποτε ειχε παει σε ενα ψυχολογο κλπκλπ και απο τοτε ειχα την αισθηση οτι εξαφανιστηκε η μανα μου ΠΙΣΩ απο την ψυχολογο και οταν ακουγα να μου λεει τις φρασεις που της ελεγε η ψυχολογος ηταν σα να εμπαιναν σαταναδες μεσα μου καιμου ελεγε οτι κανω σα θηριο

Senior Member
    Το δύσκολο στην περίπτωσή σας είναι ότι όσο κι αν λες ότι το πρόβλημα είναι τα τελευταία 2 χρόνια, έχει τις βάσεις του από την αρχή του γάμου. Αν λες από την αρχή ήταν βαρύς κι αναρωτιόσουν αν έχει κατάθλιψη, εσύ πολλές φορές χάνεις την υπομονή σου και φωνάζεις ή προσπαθείς και ελέγχεις τον εαυτό σου για το πως θα συμπεριφέρεσαι και θα μιλάς γύρω του για να μην έχετε τσακωμούς ή τον εκνευρίσεις, αν στο σεξουαλικό δεν τα βρίσκετε, τότε τι σόι επικοινωνία και ισορροπίες είχατε και έχετε σαν ζευγάρι; Το βασικό μέσα σε έναν γάμο είναι η επικοινωνία και ο αυθορμητισμός και η πηγαία αγάπη, όχι να φιλτράρεις το παραμικρό και να βρίσκεται ο καθένας σε άλλο μήκος κύματος...Και πόσο καλό είναι για τα παιδιά να μεγαλώνουν μέσα σε αυτή την κατάσταση που μόνο φυσιολογική δεν την λες;

Εγώ για αρχή θα ζητούσα την γνώμη κάποιου ειδικού κι ας μην δεχόταν ο σύζυγος να έρθει. Αλλά όχι μόνο για αυτόν. και για εσένα.

Member
    Εγω προτείνω ψυχολόγο ατομικό πχ συμπεριφορικού τύπου ή σχεσιακού και προσπάθεια για να πάτε μαζί σε θεραπεία ζεύγους...

Ο εγωισμός είναι η αιτία που δεν δέχεται τίποτα περί πιθανού προβλήματος κατάθλιψης. Ο εγωισμός είναι και ο λόγος που ενώ του είπες δυό πράγματα για την ερωτική σας επαφή (να φροντίζει την καθαριότητά του, να είναι λίγο πιο τρυφερός, να φροντίζει την εμφάνισή του), εκείνος τα εξέλαβε ως προσωπική προσβολή και πλέον αρνείται να έχετε σχέσεις.
    Δεν είναι όμως σωστός! Δηλαδή, σου λέει: "η θα γίνονται όλα όπως γουστάρω εγώ και θα κάνεις σεξ με εμένα βρωμιάρη επειδή βαριέμαι να πλυθώ, χωρίς ένα χάδι επειδή βαριέμαι να σε χαϊδεύω.... , ή τίποτα!"
    Και ξέρω μάλιστα πολλές γυναίκες παντρεμένες που έχουν παρόμοιο θέμα με τους άντρες τους, χωρίς να έχουν μάλιστα κατάθλιψη. Για την γυναίκα τους απαιτούν να είναι όμορφες, λεπτές, περιποιημένες ενώ εκείνοι ούτε καν πλένονται! Βρωμάνε τα πόδια τους, οι μασχάλες τους, τα νύχια τους είναι μαύρα, τα δόντια τους βρώμικα... Συγνώμη, αλλά εγώ δεν θα το άντεχα αυτό το πράγμα!
    Ο άντρας μου έχει κατάθλιψη, έχω περάσει πολύ δύσκολα μαζί του αλλά τουλάχιστον σ αυτό το θέμα με σέβεται, διότι περί σεβασμού πρόκειται.
    Για μένα, πρέπει να του συζητήσεις οτι ο εγωισμός δεν χωράει ανάμεσά σας. Κάνατε μια όμορφη οικογένεια, περάσατε τόσες δυσκολίες μαζί, θα πρέπει να δείτε πώς θα προχωρήσετε με αγάπη, να μην διαλυθεί αυτό που φτιάξατε. Εξάλλου τα πολύ δύσκολα, τα πρακτικά, πέρασαν.
    Κάνε του συζήτηση γι αυτά πρώτα και μετά του λες για ψυχολόγους και ψυχιάτρους γιατί αυτός όταν του λες για κατάθλιψη και ψυχίατρο θεωρεί οτι τον βλέπεις ως αποκλειστικό υπεύθυνο της άσχημης κατάστασης στην σχέση σας. Δείξε του οτι είσαι έτοιμη να επανορθώσεις κι εσύ τα λάθη σου επειδή τον αγαπάς και τον θέλεις ενεργά στην ζωή σου.
    Κάνε πολλές προσπάθειες για συζήτηση και όταν με το καλό γίνει αυτή η συζήτηση μην επικεντρωθείς στα παράπονά σου αλλά στο πώς αισθάνεται εκείνος και τί νομίζει οτι θα ήταν καλό για την σχέση σας. Αυτό στην αρχή, για να τον "ξεκλειδώσεις" από τον εγωισμό του. Μετά σιγά σιγά λέγε κι εσύ αυτά που θα ήθελες αλλά όχι με μορφή παραπόνου ή γκρίνιας αλλά με την μορφή μιας καλής πρότασης και για τους δύο.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast