Ποσο ακομα να προσπαθησω να σωσω τον γαμο με 2 χρονων παιδι; - Page 14
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 14 of 15 FirstFirst ... 412131415 LastLast
Results 196 to 210 of 214
    Senior Member
    Quote Originally Posted by giorgos35 View Post
    Ναι Ελισάβετ κανενα παιδί δεν πρέπει να ζει φτωχικά..
    Και ναι έπρεπε και ο Γιάννης με ποια πάει να παντρεύτηκε αυτά τα είπαμε και εμείς...
    Αν για το θα ξεχαστεί ο Γιάννης και ότι ένα παιδί πρεπει να μεγαλώσει και με τους δύο γονείς ναι πρέπει να μεγαλώνει και με τους δύο γονεις συμφωνώ...αλλά γιατί αυτό πρέπει να το σκεφτείτε μόνο ο Γιάννης???
    Δεν πρέπει να το σκεφτεί και αυτή η ίδια???
    Και αν θέλει το παιδί της να ζει ακόμα πιο πλουσιοπάροχα ας δούλεψή και η ίδια...γιατί να τα περιμένει όλα απτό Γιάννη???λίγες μητέρες χωρισμένες δουλεύουν???λίγες ανύπαντρες μητέρες δουλεύουν??
    Εμένα η μαμά μου δούλευε έχοντας τρία παιδιά παρακαλώ και με καμία βοήθεια από πουθενά..αυτή έχει και τους γονείς που θα τη βοηθάνε και στο να της κρατάνε το παιδί..μπορεί άνετα να δουλέψει σε μια 8 ωρη δουλειά...γιατί όχι???επεισεις οπως λέει ο Γιάννης μπορεί να περνης 2000€ το μήνα αλλά έχει και ένα ενοίκιο 1000€ συν ρεύμα συν νερό συν διατροφή δικιά του..αν είναι να δώσει τα χίλια σε διατροφή έχει πεθάνει στη πείνα..δεν λέω να μην δίνει διατροφή στο παιδί αλίμονο...αλλά όχι η (κυρια) να του πιει το αίμα..
    Για το αν θα ξεχαστεί ο Γιάννης η όχι αυτό το έχουμε υπέρ ανάλυση....αλλά από κει και πέρα είναι και στο χέρι λίγο της μαμάς του παιδιού δηλαδή στην πρώην σύζυγό.
    Αλλά και πάλι ευτυχώς υπάρχουν οι νόμοι οπότε θα το δείχνει το παιδί στο Γιάννη θέλει δεν θέλει....
    Δηλαδή αν αυτή ζητούσε διατροφή 2000€ το μήνα ο Γιάννης και ο κάθε Γιάννης έπρεπε να κόψει το λαιμό του να τα βρει???η να στο πω αλλιώς έχει ένα παιδί και ζητάει 1000€ το μήνα...
    Με δυο παιδιά ποσά θα ζητούσε???είναι απορίας άξιο δηλαδή....
    Βρε Γιώργο διάβασες τι έγραψα; Λίγη σημασία έχει τι ζητάει η συγκεκριμένη. Η διατροφή καθορίζεται με βάση τα εισοδήματα του καθενός. Έτσι κρίνει ο δικαστής και μάλιστα σου εξήγησα και το σκεπτικό που είναι προς όφελος του παιδιού. Η άλλη μπορεί να είναι παλαβή και να ζητήσει 5000, νομίζεις θα τα πάρει αν ο άλλος δεν έχει; Το ποσό που ζητάει ο δικηγόρος το βγάζει από τα εισοδήματα του άλλου και είναι το μέγιστο που μπορεί να ζητήσει. Ζητάει το μέγιστο για να πάρει στο τέλος κάτι. Δεν έχει να κάνει στην συγκεκριμένη περίπτωση με το αν η πρωην του είναι αρπακτικό, αν θέλει να του τα φάει, αν πάει εκδικητικά κτλ. Οταν φτάνει στους δικηγόρους, απλά έτσι πάει. Θα την ρώτησε ο δικηγόρος, πόσα βγάζει ο πρωην σου, απάντησε αυτή τόσα και είπε ο δικηγόρος θα ζητήσουμε τόσα. Τόσο απλά. Σχεδόν τυπικό είναι. Συζητάμε αυτονόητα πράγματα τώρα....

Όσο για τα υπόλοιπα, εσύ τι λες δηλαδή βρε Γιώργο; Επειδή η άλλη μπορεί να είναι βλαμμένη και να μην σκέφτεται το παιδί της αλλά τον εαυτό της, να γίνει κι ο Γιάννης βλαμμένος και να κάνει το ίδιο; Να μην σκέφτεται ούτε κ ο Γιάννης το παιδί; Θα κάνουν διαγωνισμό ποιος είναι πιο εγωιστής και ανώριμος; Πόσο είναι; 5 χρονών; Αν η άλλη είναι όντως έτσι όπως τα λέει ο Γιάννης και δεν σκέφτεται το παιδί, ένας λόγος παραπάνω για τον Γιάννη να το σκεφτεί εκείνος.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Giannisss View Post
    Γεια σου elisabet.

Μακαρι οπως το λες να βγαλει νορμαλ διατροφη το δικαστηριο. Εννοειται οτι εχω σκοπο να πληρωσω διατροφη για το γιο μου, προς θεου, γιος μου ειναι. Δεν ειμαι τετοιος πα"τερας".

Απλα οταν μου λεει οτι θελει 1000 ευρω διατροφη για το παιδι και μεσα σε αυτα τα 1000 ευρω ειναι λεει μεριδιο απο το νοικι της, μεριδιο να αγορασει αυτοκινητο, μεριδιο για την ψυχαγωγια της, κατσε βρε elisabet, αυτο λεγεται εκμεταλλευση. Δεν ξερω πως αλλιως να το χαρακτηρισω.

elisabet οταν πηρε το παιδι μεσα απο την αγκαλια μου ειπε ξεκαθαρα δεν εχω οικονομικες απαιτησεις ουτε για μενα και ουτε για το παιδι. Αστο, οπως και να το παρεις απο ολες τις μεριες με εχει κοροιδεψει. Και να την πιστεψα ακομα και εκεινη την ωρα που ειπε οτι δεν εχει οικονομικες απαιτησεις και για τους 2 τους. Και ναι αν το σκεφτεσαι ειμαι βλακας που την πιστευα μεχρι τωρα, δεν παει αλλο κοροιδια.

Το ξερω που παει το πραγμα elisabet. Εμενα αυτο που με νοιαζει ειναι να εχω επαφη οσο το δυνατον πιο πολυ με τον γιο μου και οταν μεγαλωσει και καταλαβει την αληθεια, ας σχηματισει μονος του την γνωμη του για τον πατερα του και την μανα του.
    Ο νόμος δίνει ένα περιθώριο στην μάνα όσο είναι μικρό το παιδί και δεν μπορεί να δουλέψει, να μπορεί να ζει κι εκείνη από την διατροφή του πατέρα. Έτσι δικαιολογούνται τα ποσά που είδες για ψυχαγωγία κτλ...συν οτι τα ρίχνει στο παιδί. Οτι το παιδί θα χρειάζεται πχ να υπάρχιε αυτοκίνητο για να το μεταφέρει δεξιά αριστερά ή χρειάζεται ψυχαγωγία κτλ. Μπλέξατε με τα τυπικά... Έχω παράδειγμα πατέρα που όντως πληρώνει ποσό για το ενοίκιο της μάνας και του γιου και γενικά δίνει μεγάλη διατροφή επειδή τυχαίνει να βγάζει αρκετά από την δουλειά του οπότε φαίνεται σαν η άλλη να έχει βολευτεί με την κατάσταση. Μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα όμως Γιάννη. Έσυ όσα θα δίνεις, θα τα δίνεις για το παιδί σου. Και είναι προς το συμφέρον του παιδιού σου να μην έχετε αντιδικίες και τσακωμούς. Αυτό πρέπει να θυμάσαι. Επικεντρώσου λοιπόν στο να χτίσεις μια σχέση εμπιστοσύνης και αγαπης με το παιδί σου και μην μπαίνεις στο τρυπάκι του ανταγωνισμου με την πρωην. Δεν θα κάνεις κακό σε αυτήν, κυρίως στο παιδί θα κάνεις κακό. Μπόρει σε όλη αυτή την πορεία που έχετε μπροστά σας να κοιτάξει να σε εκμεταλλευτεί κιόλας και να φάει κι εκείνη, εγώ θα προτιμούσα να την αφήσω να το κάνει ως ένα βαθμό προκειμένου να έχω καλά το παιδί μου.

Η κολλητή μου είναι από χωρισμένους γονείς. Εκείνη έμεινε με την μάνα της η οποία δούλευε αλλά έβγαζε σαφώς πιο λίγα από τον μπαμπά που είχε μια καλή δουλειά. Επειδή οι γονείς μεταξύ τους είχαν κάκιστη σχέση, η φίλη μου φυσιολογικά δέθηκε περισσότερο με την μάνα της αφού με αυτή ζούσε και με τον πατέρα είχε μάλλον μια τυπική σχέση, εβαζε τα χρήματα της διατροφής,έπαιρνε και κανένα τηλέφωνο να δει τι κάνει, βελπόντουσαν κιόλας που κ που κι αυτό ήταν όλο. Κάποια στιγμή θέλαμε να πάμε σε μια δραστηριότητα, κόστιζε κάποιο ποσό, η μάνα δεν μπορούσε να το καλύψει όλο οπότε η κοπέλα τηλεφώνησε και στον πατέρα για να του ζητήσει. Εκείνος αρνήθηκε ενώ ξέραμε πως είχε. Της είπε ότι δίνει τα λεφτά της διατροφής και ότι δεν μπορεί να δώσει παραπάνω. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το κλάμα που έκανε η φίλη μου εκείνη την μέρα. Δεν ήταν τα χρήματα το θέμα, ήταν ότι ένιωσε πως και οι δύο ανταγωνίζοταν πώς δεν θα τους πιάσει ο άλλος κορόιδο κι είχαν βάλει εκείνη στην μέση. Ο πατέρας της μέχρι που ενηλικιώθηκε το κορίτσι και έπαψε να δίνει διατροφή, όλα τα χρόνια θεωρούσε πως η μάνα πάει να τον πιάσει κοροίδο και να του τα φάει κι έτσι πλήρωνε αποκλειστικά ότι είχε ορίσει το δικαστήριο και δραχμή παραπάνω ενώ είχε. Το αποτέλεσμα; Τον μίσησε τον πατέρα της η φίλη μου. Όχι πες μου ρε Γιάννη δεν θα ταν δέκα φορές προτιμότερο αυτός ο άνθρωπος να χε δεχτεί να πιαστεί και κορόιδο στην τελική αλλά να μην είχε χάσει τόσα χρόνια απτην ζώη της κόρης του και να μην της είχε δώσει τόσο πόνο;

elisabet καταλαβαινω τι προσπαθεις να μου πεις. Ξερεις ομως ποια ειναι η διαφορα η δικια μου με τον πατερα της φιλης σου; Οτι αν εμενα με παρει ο γιος μου τηλεφωνο και μου ζητησει λεφτα, θα κανω και δευτερη δουλεια για να του τα δωσω, αυτο στο ορκιζομαι και το εννοω με ολη την ειλικρινια. Αλλα οχι να μου ζητησει αυτη για το δηθεν καλο του παιδιου. Να μπορει να μιλησει εστω λιγο ο μικρος και να μου πει μπαμπα χρειαζομαι αυτο και αυτο, αυτο θελω εγω και οσο ζω εγω και μπορω, δεν θελω να του λειπει τιποτα. Και τον εαυτο μου θα τον βαλω σε δευετρη μοιρα για το παιδι, οχι για αυτην. Με καταλαβαινεις; Δεν θα το καταλαβει ο μικρος οταν μεγαλωσει λες;

Senior Member
    elisabet καταλαβαινω τι προσπαθεις να μου πεις. Ξερεις ομως ποια ειναι η διαφορα η δικια μου με τον πατερα της φιλης σου; Οτι αν εμενα με παρει ο γιος μου τηλεφωνο και μου ζητησει λεφτα, θα κανω και δευτερη δουλεια για να του τα δωσω, αυτο στο ορκιζομαι και το εννοω με ολη την ειλικρινια. Αλλα οχι να μου ζητησει αυτη για το δηθεν καλο του παιδιου. Να μπορει να μιλησει εστω λιγο ο μικρος και να μου πει μπαμπα χρειαζομαι αυτο και αυτο, αυτο θελω εγω και οσο ζω εγω και μπορω, δεν θελω να του λειπει τιποτα. Και τον εαυτο μου θα τον βαλω σε δευετρη μοιρα για το παιδι, οχι για αυτην. Με καταλαβαινεις; Δεν θα το καταλαβει ο μικρος οταν μεγαλωσει λες;
    Μα κι εκείνος δεν φερόταν έτσι γιατί δεν αγαπούσε το παιδί του. Μεγαλώνοντας το παιδί μπαίνουν κι άλλα όμως γιάννη όταν οι γονείς βρίσκονται σε ένταση μεταξύ τους. Εκείνος ας πούμε θεωρούσε οτι η μάνα της κοπέλας έτρωγε την διατροφή και επειδή την είχε πάρει με το μέρος της, οτι την έβαζε η μάνα να παίρνει να ζητάει λεφτά. Οπότε κι αυτός κάπως σαν και σένα το έβλεπε, οτι για το παιδί μου ότι θέλει, τα μάζευε να της τα δώσει όταν μεγαλώσει, αλλά όχι να μου τα τρώει η μάνα. Δεν γίνεται έτσι δουλειά...
    Ο μικρός φυσικά και θα καταλάβει όταν μεγαλώσει και θα καταλάβει πολύ περισσότερα από όσα θέλετε κι εσύ και η μάνα του. Δεν γίνεται να σας βλέπει να μισείτε ο ένας τον άλλον και να μεγαλώσει νορμαλ.... θα μεγαλώσει και θα σας φτύσει και τους δύο.

Αν αγαπάς τον γιο σου, οφείλεις να αγαπάς και να σέβεσαι και την μάνα του Γιάννη. Και μην το παρεξηγήσεις δεν εννοώ να την αγαπάς ερωτικά, εννοώ να την αγαπάς ως άνθρωπο, πρέπει να βρεις τα στοιχεία της εκείνα, τα ελάχιστα,όποια κι αν είναι, που εκτιμάς και σέβεσαι σε αυτήν. Κι εκεινη το οφείλει αυτό για τον πατέρα του παιδιού της, αλλά εσένα έχουμε τώρα εδώ και τα λέμε. Αν ο μικρός βλέπει πως δεν εκτιμάς, δεν σέβεσαι ή μισείς την μάνα του, αυτό κάποια στιγμή θα στο χρεώσει και τα παιδιά είναι πολύ αυστηροί κριτές. Αν σε παρασύρει στο παιχνίδι της αντιδικίας , του εγωισμού και του ανταγωνισμού και οι δυο θα βγείτε χαμένοι και κυρίως ο γιος σας. Πρέπει τουλάχιστον ο ένας να μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αυτόν θα εκτιμήσει το παιδί και σε αυτόν θα πάει.

Καταλαβαινω τι προσπαθεις να μου πεις, αλλα αυτο ακουγεται σαν μια αμερικανικη ταινια και οχι σαν την πραγματικοτητα. Δεν την μισω με την εννοια που νομιζεις, ισα ισα πολυ ουδετερα συναισθηματα εχω για αυτον τον ανθρωπο, ουτε μισος αλλα ουτε αγαπη, συγνωμη που το λεω. Ειναι απλα η μανα του παιδιου και οπως κανενας μας δεν θελει να του "βριζουνε" την μανα του ποτε δεν θα το κανα και εγω. Αν μιλουσαμε για 100 ευρω πανω και 100 κατω, πιστεψε με θα τα δινα για να χω το κεφαλι μου ησυχο. Τιθεται απλα πλεον θεμα να προστατεψω την δικια μου υπαρξη με αυτην την ιστορια. Στην ουσια οπως το περιγραφεις μου λες εγω να δινω οτι ζηταει αυτη με προσχημα το παιδι, εγω να μην εχω να φαω, να μην εχω λεφτα να παω να δω τον γιο μου και τα αλλα να μην αρχισω να την μισω αυτην την γυναικα που με εφερε σε αυτην την κατασταση; Ε δεν νομιζω να γινεται αυτο που λες, γιατι πολυ απλα αυτη η γυναικα θελει μονο λεφτα χωρις να με υπολογιζει εμενα καθολου. Δεν με ρωτησε ποτε, ποσα μπορω να δωσω, μου ανακοινωσε απλα οτι θελει 1000 ευρω. Και οταν της ειπα οτι δεν εχω την δυνατοτητα να βρω τοσα λεφτα, μου λεει οτι με μισθο εξωτερικου ολα γινονται και μου το κλεισε. Δηλαδη εγω να ειμαι ταπι, να της δινω οτι εχω και δεν εχω, να μην εχω κακη γνωμη για αυτην, να ψοφαψ στην πεινα. Και το παιδι οταν μεγαλωσει τι θα πει για μενα; Δεν θα ντρεπεται για τον πατερα του; Και καλα του κανες θα λεει στην μανα του. Δεν υπαρχει συμβιβασμος απο την μερια της. Θα ημουν διατεθειμενος και κατι παραπανω απο το "normal" να πληρωσω, απλα κοιταει τον κωλο της η κυρια...Και οπως το λες το παιδι θα την πληρωσει επειδη εχει τετοια μανα...

Junior Member
    Καταλαβαινω τι προσπαθεις να μου πεις, αλλα αυτο ακουγεται σαν μια αμερικανικη ταινια και οχι σαν την πραγματικοτητα. Δεν την μισω με την εννοια που νομιζεις, ισα ισα πολυ ουδετερα συναισθηματα εχω για αυτον τον ανθρωπο, ουτε μισος αλλα ουτε αγαπη, συγνωμη που το λεω. Ειναι απλα η μανα του παιδιου και οπως κανενας μας δεν θελει να του "βριζουνε" την μανα του ποτε δεν θα το κανα και εγω. Αν μιλουσαμε για 100 ευρω πανω και 100 κατω, πιστεψε με θα τα δινα για να χω το κεφαλι μου ησυχο. Τιθεται απλα πλεον θεμα να προστατεψω την δικια μου υπαρξη με αυτην την ιστορια. Στην ουσια οπως το περιγραφεις μου λες εγω να δινω οτι ζηταει αυτη με προσχημα το παιδι, εγω να μην εχω να φαω, να μην εχω λεφτα να παω να δω τον γιο μου και τα αλλα να μην αρχισω να την μισω αυτην την γυναικα που με εφερε σε αυτην την κατασταση; Ε δεν νομιζω να γινεται αυτο που λες, γιατι πολυ απλα αυτη η γυναικα θελει μονο λεφτα χωρις να με υπολογιζει εμενα καθολου. Δεν με ρωτησε ποτε, ποσα μπορω να δωσω, μου ανακοινωσε απλα οτι θελει 1000 ευρω. Και οταν της ειπα οτι δεν εχω την δυνατοτητα να βρω τοσα λεφτα, μου λεει οτι με μισθο εξωτερικου ολα γινονται και μου το κλεισε. Δηλαδη εγω να ειμαι ταπι, να της δινω οτι εχω και δεν εχω, να μην εχω κακη γνωμη για αυτην, να ψοφαψ στην πεινα. Και το παιδι οταν μεγαλωσει τι θα πει για μενα; Δεν θα ντρεπεται για τον πατερα του; Και καλα του κανες θα λεει στην μανα του. Δεν υπαρχει συμβιβασμος απο την μερια της. Θα ημουν διατεθειμενος και κατι παραπανω απο το "normal" να πληρωσω, απλα κοιταει τον κωλο της η κυρια...Και οπως το λες το παιδι θα την πληρωσει επειδη εχει τετοια μανα...
    Σε αυτό το στάδιο μήπως θα ήταν προτιμότερο να αφήσετε πίσω την ιδέα του διαζυγίου για το καλό του παιδιού και να φροντίσετε για άλλη εναλλακτική λύση; Για παράδειγμα, να μένετε χωριστά, αφού δε συνεννοείστε και να παραμείνετε παντρεμένοι και ο χρόνος και η καλή θέληση έστω μόνο από την πλευρά σου, θα ωριμάσουν τις καταστάσεις και το πόβλημα να λυθεί σιγά-σιγά. Μπορείτε να επισκεφτείτε ένα σύμβουλο γάμου, ένα ψυχολόγο, γιατί το διαζύγιο είναι μονόδρομος, οδηγεί στην αποξένωση με το παιδί, δεν υπάρχει επιστροφή.

Γεια σου Rabia,

Ο,τι λυση λογικου ανθρωπου εχεις στο μυαλο σου, οπως αυτην που προτεινες, τις εχω προτεινει και παντα η απαντηση της ειναι οτι δεν θελει. Σκεψου απεναντι σου εναν ανθρωπο που λεει οχι σε καθε προταση και λεει συνεχεια οτι θελει 1000 ευρω το μηνα. Αντε βγαλει ακρη στα πλαισια του λογικου ανθρωπου..

Senior Member
    Όχι όχι δεν λέω καθόλου να μην υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου ή να δίνεις ο, τι ζητάει. Λέω να τα αφήσεις όμως αυτά στους δικηγόρους να τα βρουν. Ο δικηγόρος σου θα φροντίσει για αυτά. Εσύ όσο σκέφτεσαι αυτά και αναλώνεσαι, τρως ενέργεια και φορτίζεσαι αρνητικά χωρίς λόγο ενώ το πρώτο μέλημα σου και η σκέψη σου πρέπει να βρίσκεται αλλού.

Αφού είσαι τόσο σίγουρος ότι αυτή προσπαθεί να φάει απλώς εγώ στην θέση σου ξέρεις τι θα έκανα; Θα την έπαιρνα ένα τηλέφωνο και θα της έλεγα κοίτα να δεις το σκέφτηκα καλά και επειδή δεν μπορώ να ζήσω χωρίς το παιδί μου,κι αφού δεν τα βρίσκουμε μεταξύ μας και με το 1000αρικο που ζητάς δεν θα βγαίνω για να έρχομαι να τον βλέπω, αποφάσισα να παραιτηθώ απτην δουλειά μου και να επιστρέψω στην Ελλάδα για να μπορώ να βλέπω τον γιο μου κάθε σαβκο όπως ορίζει ο νόμος. Οπως καταλαβαίνεις θα είμαστε δύσκολα οικονομικά για ένα διάστημα μέχρι να τακτοποιηθώ γιατί θα είμαι άνεργος, αλλά ελπίζω σιγά σιγά να βρω μια δουλίτσα με όσα όσα για να μπορέσω να μείνω και να βοηθάω και το παιδί. Αν θέλει να σε κυνηγήσει εκδικητικά για τα λεφτά, θα πάθει πανικό με αυτό!!! Ξέρει ότι αν είσαι άνεργος, δεν μπορεί να σε υποχρεώσει κανείς να δώσεις τίποτα. Εκεί θα συνειδητοποιήσουν κι οι γονείς της ότι εκτός από το να της κρατάνε το παιδί θα επιφορτίσουν και με την οικονομική φροντίδα του κι ίσως...ίσως αρχίσουν να σκέφτονται πιο λογικά και να της πουν καμιά κουβέντα.
    Σε κάθε περίπτωση, πριν απο οποιαδήποτε κίνηση θα πρέπει να συμβουλεύεσαι τον δικγόρο σου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Βρε Γιώργο διάβασες τι έγραψα; Λίγη σημασία έχει τι ζητάει η συγκεκριμένη. Η διατροφή καθορίζεται με βάση τα εισοδήματα του καθενός. Έτσι κρίνει ο δικαστής και μάλιστα σου εξήγησα και το σκεπτικό που είναι προς όφελος του παιδιού. Η άλλη μπορεί να είναι παλαβή και να ζητήσει 5000, νομίζεις θα τα πάρει αν ο άλλος δεν έχει; Το ποσό που ζητάει ο δικηγόρος το βγάζει από τα εισοδήματα του άλλου και είναι το μέγιστο που μπορεί να ζητήσει. Ζητάει το μέγιστο για να πάρει στο τέλος κάτι. Δεν έχει να κάνει στην συγκεκριμένη περίπτωση με το αν η πρωην του είναι αρπακτικό, αν θέλει να του τα φάει, αν πάει εκδικητικά κτλ. Οταν φτάνει στους δικηγόρους, απλά έτσι πάει. Θα την ρώτησε ο δικηγόρος, πόσα βγάζει ο πρωην σου, απάντησε αυτή τόσα και είπε ο δικηγόρος θα ζητήσουμε τόσα. Τόσο απλά. Σχεδόν τυπικό είναι. Συζητάμε αυτονόητα πράγματα τώρα....

Όσο για τα υπόλοιπα, εσύ τι λες δηλαδή βρε Γιώργο; Επειδή η άλλη μπορεί να είναι βλαμμένη και να μην σκέφτεται το παιδί της αλλά τον εαυτό της, να γίνει κι ο Γιάννης βλαμμένος και να κάνει το ίδιο; Να μην σκέφτεται ούτε κ ο Γιάννης το παιδί; Θα κάνουν διαγωνισμό ποιος είναι πιο εγωιστής και ανώριμος; Πόσο είναι; 5 χρονών; Αν η άλλη είναι όντως έτσι όπως τα λέει ο Γιάννης και δεν σκέφτεται το παιδί, ένας λόγος παραπάνω για τον Γιάννη να το σκεφτεί εκείνος.
    Εντάξει όπως το εξηγήσεις τώρα για το δικηγόρο κτλ είναι σωστό...κατάλαβα τι λες...εάν είναι το τυπικό του πράγματος έτσι οκ..αλλά και πάλι θα συμβούλευαν το Γιάννη να κάνει σκληρή διαπραγμάτευση...

Τώρα για το τελευταίο...όχι δεν κάνουνε διαγωνισμό για το ποιος είναι πιο εγωιστής ούτε εγώ συμβουλεύω κάτι τέτοιο ούτε και λέω να μην ενδιαφέρεται για το παιδί..
    Ίσα ίσα αν διαβάσεις τα προηγούμενα μηνύματα θα δεις ότι του πρότεινα και πολλές εναλλακτικές λύσεις...
    Και αφού δεν μπορείνα εφαρμόσει αυτές της εναλλακτικες λύσεις..και είναι απόλυτος κατανοητό..
    Θα πρέπει να βλέπει το παιδί κάθε Πάσχα Χριστούγεννα και καλοκαίρια.....και το υπόλοιπο καιρό μέσω σκαιπ...δηλαδή αν κάτσεις και το σκεφτείς κάθε τρεις με τέσσερις μήνες θα είναι κοντά στο παιδί του και θα το βλέπει....τώρα εάν η απέναντι πλευρά ευαισθητοποιηθεί έστω και λίγο τουλάχιστον σε αυτό το θέμα...μπορεί κάπου κάπου να στέλνει το παιδί στο Γιάννη να το βλέπει έστω και για δύο εβδομάδες...η να το πηγενε η ίδια..τώρα αυτά θα τα δούμε στη πορεία..αλλά αν η πρώην κάτσεις και σκεφτεί όπως εσύ ότι ένα παιδί θέλει να βλέπει και τους δύο γονείς..και μακάρι να σκεφτεί έτσι...αλλά κάτι μου λέει πως δεν θα το σκεφτεί...

elisabet μου αρεσε παρα πολυ αυτο που εγραψες και θα το κανω, αληθεια. Δεν το χω σε τιποτα να παραιτηθω. Αν ειναι να δουλευω εγω, να περναει καλα αυτη και εγω να μην τα βγαζω περα, χιλιες φορες να παραιτηθω και να μαι κοντα στον μικρο τουλαχιστον. Αντε να δουμε τι θα πει...Αλλα ελπιδες πολλες δεν εχω να δωσει μια λογικη απαντηση.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Όχι όχι δεν λέω καθόλου να μην υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου ή να δίνεις ο, τι ζητάει. Λέω να τα αφήσεις όμως αυτά στους δικηγόρους να τα βρουν. Ο δικηγόρος σου θα φροντίσει για αυτά. Εσύ όσο σκέφτεσαι αυτά και αναλώνεσαι, τρως ενέργεια και φορτίζεσαι αρνητικά χωρίς λόγο ενώ το πρώτο μέλημα σου και η σκέψη σου πρέπει να βρίσκεται αλλού.

Αφού είσαι τόσο σίγουρος ότι αυτή προσπαθεί να φάει απλώς εγώ στην θέση σου ξέρεις τι θα έκανα; Θα την έπαιρνα ένα τηλέφωνο και θα της έλεγα κοίτα να δεις το σκέφτηκα καλά και επειδή δεν μπορώ να ζήσω χωρίς το παιδί μου,κι αφού δεν τα βρίσκουμε μεταξύ μας και με το 1000αρικο που ζητάς δεν θα βγαίνω για να έρχομαι να τον βλέπω, αποφάσισα να παραιτηθώ απτην δουλειά μου και να επιστρέψω στην Ελλάδα για να μπορώ να βλέπω τον γιο μου κάθε σαβκο όπως ορίζει ο νόμος. Οπως καταλαβαίνεις θα είμαστε δύσκολα οικονομικά για ένα διάστημα μέχρι να τακτοποιηθώ γιατί θα είμαι άνεργος, αλλά ελπίζω σιγά σιγά να βρω μια δουλίτσα με όσα όσα για να μπορέσω να μείνω και να βοηθάω και το παιδί. Αν θέλει να σε κυνηγήσει εκδικητικά για τα λεφτά, θα πάθει πανικό με αυτό!!! Ξέρει ότι αν είσαι άνεργος, δεν μπορεί να σε υποχρεώσει κανείς να δώσεις τίποτα. Εκεί θα συνειδητοποιήσουν κι οι γονείς της ότι εκτός από το να της κρατάνε το παιδί θα επιφορτίσουν και με την οικονομική φροντίδα του κι ίσως...ίσως αρχίσουν να σκέφτονται πιο λογικά και να της πουν καμιά κουβέντα.
    Σε κάθε περίπτωση, πριν απο οποιαδήποτε κίνηση θα πρέπει να συμβουλεύεσαι τον δικγόρο σου.
    Αυτή η ιδέα είναι πάρα πολύ καλή Ελισάβετ..μπράβο σου ....εκεί θα δείξει το αληθινό της πρόσωπο και πιστεύω πως όχι μόνο η ίδια αλλά και πολύ άλλοι θα δείξουν το πρόσωπο τους....

Senior Member
    elisabet μου αρεσε παρα πολυ αυτο που εγραψες και θα το κανω, αληθεια. Δεν το χω σε τιποτα να παραιτηθω. Αν ειναι να δουλευω εγω, να περναει καλα αυτη και εγω να μην τα βγαζω περα, χιλιες φορες να παραιτηθω και να μαι κοντα στον μικρο τουλαχιστον. Αντε να δουμε τι θα πει...Αλλα ελπιδες πολλες δεν εχω να δωσει μια λογικη απαντηση.
    Γιαννη αυτό θα το ρίξεις ως δόλωμα...δεν θα το κάνεις και στα αλήθεια να παραιτηθείς..απλά θα το κάνεις για να δεις πως θα αντιδράσει η κυρία....αφού όλη ξέρουμε ότι βασίζεται στη τσέπη σου...

Εγινε γιωργο, θα το ριξω την καταλληλη στιγμη αν αρχισει παλι τα δικα της και βλεπουμε...

Senior Member
    δεν σε ενδιαφερει τι θα πει.
    σε ενδιαφερει να πας με αυτα τα στοιχεια για δικη.
    δλδ ο δικηγορος σου να τα παει σαν στοιχεια αυτα, οτι επειδη θελεις να εισαι κοντα στο παιδι σου και δεν μπορεις να πηγαινοερχεσαι γιατι δεν εχεις τοσα χρηματα, παραιτεισαι και πας να ζησεις στους δικους σου οτνας ανεργος και να ψαξεις μια δουλεια εδω και μολις βρεις, ευχαριστως θα δινεις οτι δικασει το δικαστηριο.
    πρεπει να το κανεις ομως. οι
    αποφασεις δεν βγαινουν με υποσχετικες, βγαινουν με στοιχεια.
    αν εισαι ακομα εργαζομενος, ο δικαστης θα βγαλει διατροφη πανω στον μισθο που παιρνεις, οχι στο τι ΘΑ κανεις.
    και αν αφησεις την δουλεια θα χρειαστεις αλλα δικηγορικα εξοδα για να επαναπροσδιορισεις την διατροφη.
    τωρα που ειστε στην κοντρα, αν απλα το πεις, αυτη μπορει να μην το πιστεψει. στο δικαστηριο θα φανει τι θα παιχτει.
    αλλα εστω και για να το σκεφτει, πες της το απο τωρα.
    προσεχε τον τονο της φωνης σου.
    δεν πρεπει να εισαι ερριστικος και εκδικητικος οπως τα λες σε μας τυπου "κι εγω παραιτουμαι. να δω που θα βρεις το χιλιαρικο τωρα."
    θα πρεπει να εισαι ηρεμος και πειστικος.
    οχι οτι κανεις κατι για να της της σπασεις, οτι ολα τα κανεις γιατι δεν μπορεις να αποχωριστεις τον γυιο σου και η μονη λυση ειναι να ερθεις κι εσυ ελλαδα κι ας ειστε κι οι δυο ανεργοι...
    πες της θα συντηρουν οι γονεις μας κι εμας και το παιδι για οσο χρειαστει, και θα ψαχνουμε κι οι δυο δουλειες για να τον μεγαλωσουμε.

Remedy ναι ναι θα περιμενω απλα την καταλληλη στιγμη να το πω. Αυτο τωρα μπορει να γινει και αυριο μπορει ομως και σε ενα μηνα. Μακαρι να παει η κουβεντα εκει καποια στιγμη.

Page 14 of 15 FirstFirst ... 412131415 LastLast