Results 31 to 32 of 32
Thread: Μοναξια στην ψυχωση
-
14-11-2019, 04:19 #31MrgilleasGuest
μακαρι να το ξεπερνουσαμε αλλα ποτε ειμαστε καλα ποτε δεν ειμαστε και επειδη καποιοι φιλοι τ γνωριζουν το προβλημα μου σε περιπτωση διαφωνιας με αυτους με χτυπανε στο αδυνατο σημειο οτι ειμαι αναπηρος στο μυαλο με εντονη αρνητικη χροια.
Το τονιζω και το πιστευω απολυτα δεν υπαρχει ανθρωπος 100% ψυχικα υγιης ολοι εχουν τα θεματα τους π.χ. ολοι θυμωνουν,ολοι στεναχωριουνται,ολοι αγχωνονται, πολλοι νιωθουν ντροπη και αγχος αν ειναι να γνωριζουν αγνωστους και αν παει ολος ο κοσμος στο ψυχιατρο ολο και καποια ψυχικη παθηση θα τους διαγνωσει.
το να πολεμανε εναν που εχει το σοβαροτερο ψυχικο προβλημα απο αυτους δεν τους κανεις μαγκες ουτε θα βγαλουν το ψυχολογικο τους κομπλεξ σε μας αλλα δειχνει ελλειψη παιδειας και πιθανον κρυμμενες ψυχολογικες συγκρουσεις του εαυτου τους γιατι ενας που τα χει καλα με τον εαυτο του δεν θα κρινει τον αλλον που δεν το εχει πειραξει στο κατω κατω της γραφης γιατι οπως παθαινονται οι ψυχικες παθησεις που πασχει μεγαλη μεριδα του πληθυσμου ετσι παθαινονται και οι σωματικες οπως αυτοανοσα,καρκινος,χαπ.καρ� �ιοπαθειες αλλα βλεπω το ρατσισμο των συνανθρωπων απεναντι σε 3 συγκεγκριμενες κατηγοριες πληθυσμων οπως οι χρηστες ναρκωτικων, οι ψυχωτικοι και οι οροθετικοι παλια ηταν και οι γκει(που τωρα τους αποδεχονται πλεον οι περισσοτεροι)και πολλοι απο αυτους εχουν μεγαλο κοινωνικο δικτυο,οι λεπροι που τωρα σαν ασθενεια δε υπαρχει στην Ελλαδα αλλα αντικατασταθηκε απο τους οροθετικους και αλλες κατηγοριες πληθυσμων οι οποιες τωρα τυγχανουν περισσοτερης αποδοχης απο το ευρυ κοινωνικο περιβαλλον.
ακομα και ανθρωποι που υπερασπιζονται τα δικαιωματα των μεταναστων και αλλων ατομων με αναπηρια εμενα σαν ψυχικα ασθενη δεν με αντιμετωπιζουν το ιδιο με τα παραπανω ατομα που προανεφερα και υποστηριζουν αλλα με αντιμετωπιζουν σαν υπανθρωπο οταν μαθαινουν το προβλημα μου.
και στις ψυχικες παθησεις ολες οι ασθενειες ειναι αποδεχτες εκτος της ψυχωσης.ποσο ακουμε στην καθημερινοτητα να λενε ατομα πασχω απο καταθλιψη και το λενε το θεμα τους δημοσια χωρις ταμπου αν πεις ομως οτι πασχεις απο ψυχωση οι αλλοι θα φυγουν απο διπλα σου και θα σε αντιμετωπιζουν ειτε με λυπηση ειτε με περιφρονηση ειτε θα σε εκμεταλλευτουν οικονομικα,ηθικα,σεξουαλικ α αν προκειται για γυναικα ομορφη ψυχωτικο που θα κανει τη φαση του και θα φυγει ή θα την εχει μονο για σεξ λιγες ειναι οι περιπτωσεις που θελουν οικογενεια με μια ψυχωτικο ασθενη και χιλια δυο αλλα
μετα ομως οταν καποιος συγγενης τους παθαινει αλτσχαιμερ που εχει και ψυχωτικα συμπτωματα λενε πω πω τι επαθε ο γεροντας συγγενης μου και δεν με αναγνωριζει βλεπει αλλα προσωπα και συνομιλει μονος του.δηλαδη ψυχωση δεν παθαινουν μονο οι νεοι αλλα ολες οι ηλικιες.ποσοι ξεκινησαν απ βαρια καταθλιψη και ειχαν και ψευδαισθησεις μετα και λεγεται ψυχωτικη καταθλιψη θελω να πω κανεις δεν μπορει να προεξοφλησει οτι δεν θα παθει ψυχωση οπως επαθα και γω σαν πολυ νεαρο ατομο μπορει να παθει και ενας γεροντας ανοιαπου θα του χει και ψυχωτικα στοιχεια μεσα.
αλλα για τον γεροντα με τη ψυχωτικη ανοια δειχνουμε περισσοτερη κατανοηση και λεμε τι κριμα ειναι που στο κατω κατω εχει ζησει τη ζωη του και εχει αφησει και εχει χαρει απογονους ενω αλλοι δεν προλαβαινουν να γερασουν για να παθουν ανοια φευγουν νεοι ειτε απο καρκινο ειτε απο ατυχηματα αλλα για εναν νεαρο ψυχωτικο τον λεμε τον τρελο του χωριου,τον ψυχοπαθη που θα βγαλει καραμπινα και αν εχουμε διαφωνια μαζι του κανουμε και εισαγγελικη παραγγελια σαν τρελος που ειναι.που σαν νεαρος ψυχωτικος στερειται την αυτονομια του ,τη δουλεια του, τη δημιουργια οικογενειας (ολες οι κατηγοριες αναπηρων απο διαφορα νοσηματα και διαφορετικες εθνοτητες μπορουν να παντρευτουν με εναν υγιη ή απο αλλη εθνοτητα αντιστοιχα εξαιρουμενων ψυχωτικων και τοξικομανων) αντε μπορω να πω οτι γυναικες ψυχωτικες μπορουν να παντρευτους οχι ολες καποιες αλλα ανδρες ψυχωτικοι δεν νομιζω με τιποτα εκτος αν τ κρυψει στη συντροφο του αν το ξερει η υγιης συντροφος του τ προβλημα του δε τον παιρνει)
αφου λενε οι ιδιοι οι επιστημονες οτι τοσους αιωνες που υπαρχει η ψυχωση τους κανει εντυπωση που υπαρχει ακομα γιατι απο αρχαιοτατων χρονων ακομη και σημερα οποιος παθαινε ψυχωση δεν παντρευοταν ουτε αφηνε απογονους μιας και θεωρουν οτι εχει γενετικη καταβολη και πως γινεται να υπαρχουν ακομη κρουσματα ψυχωσης.ιδου η αποριαLast edited by Mrgilleas; 14-11-2019 at 04:36.
- 16-11-2019, 20:27 #32
παιδια δν εχω ψυχωση αλλα σοβαροτατη ιδεοψυχαναγκαστικη κ ειμαι 7χρονια μεσα αλλαξε ο ευατος μ δν παω σχολη εδω κ, 7 χρονια ειμαι αιαωνια φοιτητρια πλεον εχασα τη ζωη μ τα νιατα μ ολα μονο 2ενοικια ονια φοιτητικη ζωη εζησα κ αυτο ηταν ολο. λυπαμαι πολυ παιδια κ εγω στα ιφια σκατα ειμαι με οριζουν οι εμμονες μ. σας νιωθω.