Results 1 to 8 of 8
-
27-12-2018, 03:27 #1
Έχω κάποια συναισθήματα για μια ξαδέρφη μου
Συνεχίζεται και στη δεύτερη δημοσίευση.
Λοιπόν. Με αφορμή κάποια πρόσφατα σχετικά θέματα σε αυτήν την ενότητα ήρθε η ώρα να εκμυστηρευτώ κι εγώ κάτι δύσκολο στο φόρουμ. Αυτό το πράγμα έως τώρα το έχω εκμυστηρευτεί μόνο σε μια ψυχολόγο που επισκεπτόμουν, αν και δε συζητήσαμε ιδιαίτερα για αυτό. Έχω λοιπόν κάποια συναισθήματα για μια πρώτη ξαδέρφη μου που δε θα έπρεπε να έχω. Μου είναι πολύ δύσκολο να τα γράφω, από τη μία επειδή δυσκολεύομαι να το παραδεχτώ ακόμα και στον εαυτό μου, αν και το αναγνωρίζω, και από την άλλη γιατί έχω μια ελαφριά παράνοια και πιστεύω πως θα στείλω τη δημοσίευσή μου κατά λάθος εκεί που δεν πρέπει, ακόμα και στην ίδια. Για αυτό μάλιστα διέγραψα το ιστορικό του φυλλομετρητή μου πριν το γράψω και αποσυνδέθηκα από το Διαδίκτυο για να το πληκτρολογήσω. Θα προσπαθήσω λοιπόν να είμαι όσο το δυνατόν συντομότερος, όσο σύντομα μπορεί κανείς να πει μια ιστορία ζωής.
Λοιπόν εγώ είμαι 25 ετών και η κοπέλα έχει κοντινή ηλικία. Σκεφτείτε μια ψηλή, ξανθιά, γεματούλα, γλυκούλα και γενικά αρκετά ελκυστική γυναίκα. Γνωριζόμασταν από παλιά. Δε μεγαλώσαμε μαζί εξαρχής, αλλά σίγουρα την ξέρω από 4 ετών. Έχω διαβάσει για ένα φαινόμενο, το λεγόμενο φαινόμενο του Βέστερμαρκ, το οποίο ισχύει για τα παιδιά που μεγαλώνουν για τα πρώτα 4 χρόνια μαζί, το οποίο τους κάνει να απωθούνται σεξουαλικά όταν μεγαλώσουν και έτσι βιολογικά αποτρέπεται η αιμομιξία. Ο εγκέφαλος δε γνωρίζει αν τα παιδιά είναι απαραίτητα συγγενείς, αλλά γιατί η πιθανότητα παιδιά που μεγαλώνουν μαζί να είναι συγγενείς είναι μεγάλη, λειτουργεί ακόμα και με υιοθετημένα παιδιά. Σε εμένα λοιπόν το φαινόμενο είτε δεν έπιασε, είτε γνωριστήκαμε μετά το παράθυρο λειτουργίας του. Φυσικά δεν την ερωτεύτηκα μόλις την είδα, απλώς σε τέτοιες ηλικίες παίζαμε μαζί. Ήμουν και λίγο απομονωμένο παιδί, είχα και κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας και έτρεχα στους γιατρούς, και δεν είχα μεγάλες παρέες. Ούτε αυτή είχε αρχικά και ήρθαμε πολύ κοντά. Μου έχει πει μάλιστα πως όταν παίζαμε πως κάναμε πως είχαμε οικογένια μαζί και τέτοια που δε θυμάμαι και πολύ. Σε τέτοιες ηλικίες τα αγόρια δεν παίζουν με κορίτσια, αν και έκανα μια εξαίρεση για αυτή, αφού άλλωστε την συναντούσα συχνά και δε μπορούσα να την αποφύγω. Δεν θυμάμαι να είχα κάποιο ερωτικό συναίσθημα για αυτήν από τότε, απλώς γενικά κι αόριστα, αν σκεφτόμουν τον εαυτό μου με κάποια γυναίκα στο μέλλον, έβαζα αυτήν. Αν διάβαζα κανένα παιδικό βιβλίο με αγόρι και κορίτσι ήρωες που παντρεύονται όταν μεγαλώνουν, έβαζα εμένα και αυτήν.
Στην εφηβεία δεν άλλαξαν αμέσως τα πράγματα. Άρχισα να έχω ανησυχίες για το άλλο φύλο, συμπεριλαμβανομένης και αυτής. Δεν ήταν αυτή η μόνη εμμονή μου, αλλά την σκεφτόμουν αρκετά. Αυτή είχε κολλήσει με κάποιους πρακτικά απλησίαστους διάσημους όπως όλα τα έφηβα κοριτσάκια. Αργότερα όσο περνούσαν τα χρόνια, τα συναισθήματά μου για αυτήν εντάθηκαν, αλλά ήμουν τόσο ντροπαλό παιδί, πραγματικά τόσο ντροπαλό, που ποτέ δε μπόρεσα να της δείξω κάτι. Φοβόμουν όταν ήμουν δίπλα της μην εκδηλωθεί κάτι και απέφευγα να την μιλάω, αλλά πάλι την έψαχνα. Φοβόμουν ότι μόνο που θα την κοιτάξω, ή μόνο που θα την πειράξω, όλοι θα με καταλάβουν και μετά ποιος ξέρει τι θα γίνει. Θα με σκοτώσουν, θα με σπάσουν στο ξύλο, δε θα με ξαναμιλήσουν ποτέ, δεν ήξερα. Αυτή από την άλλη ήταν λίγο πιο ξεπεταγμένη και καμιά φορά με αγκάλιαζε, με φιλούσε, μου έλεγε κανένα υπονοούμενο, αλά εγώ είτε δεν αντιδρούσα είτε έτρεχα και τσίριζα σαν κοριτσάκι. Αυτό που λένε ότι τα κορίτσια ωριμάζουν σε τέτοια πράγματα πιο γρήγορα από τα αγόρια τελικά ισχύει. Αν είχα περισσότερο τσαμπουκά σε εκείνη την ηλικία, πραγματικά πιστεύω πως θα είχα πετύχει κάτι. Ακόμα κατηγορώ τον εαυτό μου για την ηλιθιότητά μου τότε. Ήταν η εποχή που άρχισα να αναπτύσσω επίσης τα συμπτώματα των διαταραχών που έχω τώρα όπως υποχονδρία και ιδψ, και θυμάμαι σε περιόδους έξαρσης τω συναισθημάτων μου για αυτή, εντεινόταν και ιδψ. Τσέκαρα διακόπτες, πατούσα τα χαλιά με συγκεκριμένο τρόπο, έπινα νερό με συγκεκριμένο τρόπο, όλα αυτά γιατί θα μπορούσε να γραφτεί ή αλλιώς να γνωστοποιηθεί η αγάπη μου για αυτήν, ακόμα και να γραφτεί πχ πάνω στους διακόπτες. Φοβόμουν να κοιμηθώ μαζί με άλλους, γιατί φοβόμουν μην παραμιλήσω και πω κάτι για αυτήν, αν και δεν παραμιλάω. Αυτή παραμιλάει στην πραγματικότητα. Είναι φόβος που διατηρώ ακόμα και όταν είμαστε σε οικογενειακές συναθροίσεις λίγες φορές το χρόνο, με πιάνει. Όλα αυτά μεταξύ ηλικίας 14-17. Όλα αυτά με ανησυχούσαν και πράγματι ήθελα να καταλάβω τι νιώθουν άλλα μέλη της οικογένειας για αυτό, για να διαπιστώσω αν το ξέρουν, μήπως και βοηθηθώ, γι’ αυτό κρυφάκουγα συζητήσεις τους όταν ήμουν κοντά της. Επίσης κρυφάκουγα τη μάνα μου στο τηλέφωνο. Έτσι έμαθα πολλά για την ερωτική της ζωή (είναι χωρισμένη) που δε με αφορούν, αλλά για μένα και τις ανησυχίες μου ούτε λόγος.
Όταν περίπου ήμουν 16, αυτή είχε μια σύντομη σχέση, αλά δε θυμάμαι να ζήλευα, αν και ήθελα να μαθαίνω τι κάνουν. Σύντομα μετά από αυτό είχε μια άλλη, ακόμα συντομότερη και πιο αποτυχημένη. Γνώρισε την τρίτη σχέση της όταν ήμουν 17 προς 18, την οποία διατηρεί έως τώρα, για την οποία θα σας πω πιο κάτω. Αυτός είναι πολύ ψηλός, δυνατός και αθλητικός, μέσα στην τεστοστερόνη, και με θέτει για πλάκα εκτός συναγωνισμού. Δηλαδή και άσχετος να ήμουν δε θα με διάλεγε μπροστά σε αυτόν.
Έτσι λοιπόν μετά τα 17 άρχισα να κατανοώ πώς κυνηγούσα το αδύνατο και τα κόμπλεξ μου άρχισαν να φεύγουν. Παραδόξως, ίσως λόγοω αυτού, άρχισα να την πλησιάζω περισσότερο, να την πειράζω, να την φλερτάρω ίσως ανεπαίσθητα, κλπ. Μέχρι ένα σημείο τα δεχόταν, αλά από τότε που βρήκε τη σχέση της, και μετά έθεσε όρια. Δεν δέχεται πια πιο έντονα υπονοούμενα ουτε να συγκρίνω τις σχέσεις μου με τη δική της. Εδώ να πω πως δεν είχα μεγάλη επιτυχία στις σχέσεις, είχα δύο σύντομες και αυτό ήταν όλο ως τώρα.
Τα τελευταία χρόνια ο καθένας παίρνει το δικό του δρόμο. Ακόμα στην ίδια πόλη βρισκόμαστε, αλλά εγώ σπουδάζω, αυτή δουλεύει, δεν υπάρχει και πρακτικά χρόνος για τόσο πολλές συναντήσεις. Τις πιο πολλές συναντήσεις τις κάνουμε είτε οικογενειακώς είτε με την παρέα της και πιο σπάνια με τη δική μου. Είναι και ο άλλος στη μέση και ακόμα και όταν θα μπορούσα να την βρω μόνη, συνήθως είναι απασχολημένη μαζί του και τότε αποφεύγω να τους επισκεφθώ. Παρόλα αυτά πάλι βρισκόμαστε μόνοι μερικές φορές. Επίσης βρήκαμε άλλον τρόπο να βρισκόμαστε μόνοι μέσω των διαδικτυακών συνομιλιών. Στο γραπτό λόγο είμαι πιο εκφραστικός. Διατηρώ αρχειοθετημένες τις συνομιλίες και πιστεύω πως ίσως να βοηθήσουν το θεραπευτή μου στο μέλλον. Επίσης τις διαβάζω πού και πού.
Τώρα λοιπόν πώς νιώθω για την συγκεκριμένη κοπέλα; Μπορώ να πω διστακτικά ότι ακόμα την θέλω. Μπορεί να μην είναι πάντα στην πρώτη γραμμή των σκέψεών μου, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μου πάντα βρίσκεται και απλώς περιμένει να ενεργοποιηθεί. Θα ενεργοποιηθεί αν περάσω πολύ χρόνο μαζί της, σε ταξίδια μαζί της (δεν έχουμε ταξιδέψει εντελώς μόνοι, αν και θα ήθελα) ή και στην τύχη. Περιστασιακά έχω φυσικά σκεφτεί και άλλες, αλλά υποσυνείδητα νομίζω πως έλκομαι από κοπέλες που της μοιάζουν. Για αυτό όταν μια φορά της είχα πει πως η πρώην κοπέλα μου έμοιαζε μαζί της για κομπλιμέντο, αυτή σαν λίγο να ενοχλήθηκε. Το χειρότερο όμως είναι ότι νομίζω ότι κολλάω σε κοπέλες που για διάφορους λόγους δε μπορώ να έχω. Ακόμα όμως κι αν σκέφτομαι άλλες ποτέ δεν θα την ξεχάσω εντελώς. Έτσι λοιπόν την βλέπω ξεχωριστά από την υπόλοιπη οικογένεια και στο μυαλό μου την έχω σε ειδική νοερή θέση. Την κοιτάζω αλλιώς, προσέχω τις κινήσεις της, της μιλάω πιο γλυκά, της παίρνω κάποιο πιο ιδιαίτερο δώρο, της γνωστοποιώ πρώτα κάποια νέα, είναι πιο εύκολο να της πω μυστικά, πιστεύω πως είναι πολύ όμορφη, ακόμα και σήμερα περιμένω πώς και πω΄ς να με μιλήσει και θεωρώ ό,τι φτιάχνει αυτή καλό. Όταν είμαι καλά μαζί της, μπορώ να της κάνω ό,τι μου ζητήσει, αλλά όταν μαλώσω μαζί της, πέφτω σε θλίψη και δε μιλάω σε κανέναν. Είναι αυτό που λέμε σχέση αγάπης μίσους. Τώρα τελευταία τα μαλώματά μας είναι πιο έντονα, έχει τύχει να μην τη μιλήσω για τρεις μήνες. Φυσικά δεν είμαι φορτισμένος για τόσο καιρό, επανέρχομαι σε λειτουργικό επίπεδο μετά από 3-5 μέρες, αλλά πάλι κάτι με πονάει. Με τον δικό της τα πάω καλά, άλλωστε δε με παίρνει να ζηλεύω με την παραδοσιακή έννοια. Απεναντίας εύχομαι να μείνουν για πάντα μαζί, γιατί αν χωρίσει και είναι ελεύθερη θα αρχίζω να έχω σκέψεις. Το ίδιο έχω σκεφτεί και με τις πρώην μου. Παρόλα αυτά όταν είμαστε μαζί μετρημένες είναι οι φορές που έχουμε συζητήσει για αυτόν. Από την άλλη φαντασιώνομαι να τον κάνω φίλο μου, μήπως και κάνουμε κανένα ντιλ και με βοηθήσει.
Σε εντελώς άγνωστους που δεν πρόκειται να γνωρίσουν την οικογένειά μου, αν χρειαστεί να πω κάτι για αυτήν, προτιμώ να την αναφέρω ως γνωστή ή φίλη για να έχω την ψευδαίσθηση ότι θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο.
Και μετά είναι και τα όνειρα. Έχω επαναλαμβανόμενα όνειρα με αυτήν την κοπέλα. Όχι κάθε φορά, και έχει τύχει και να μην έχω για μήνες, αλλά αν έχω, θα τα έχω λίγες μέρες στη σειρά. Κάθε φορά βλέπω πως είμαστε μόνοι μας σε ένα μέρος, σε μια πολύ γλυκιά ατμόσφαιρα, λίγο πριν ετοιμαστούμε να κάνουμε κάτι. Και τότε, ή ο ένας από τους δύο μας έχει κάποια υποχρέωση και φεύγει, ή κάποιος, συχνά από την οικογένεια αλλά μπορεί και φίλος, μπαίνει στο χώρο, ή ο χώρος είναι ακατάλληλος και το αφήνουμε. Δε μπορώ να βρω το συμβολισμό του ακόμα.Last edited by Kanakas; 27-12-2018 at 05:44.
- 27-12-2018, 03:33 #2
Τι να κάνω; Συνειδητά ξέρω ότι δεν είναι σωστό, αλά ασυνείδητα άλλα σκέφτομαι. Σκεφτείτε να έχετε γνωρίσει κάποιον από πολύ παλιά και να σας συνδέει κάτι διαφορετικό σε σχέση με αυτό που σε συνδέει με πιο πρόσφατες γνωριμίες. Μπορείτε να το διώξετε αυτό τόσο εύκολα; Εγώ έχω και το γενικότερο πρόβλημα ότι δε μπορώ να αντικαταστήσω τις παλιές γνωριμίες με ισοδύναμες καινούργιες. Για παράδειγμα μπορεί να χάσω έναν παλιό φίλο, αλλά η σύνδεσή μου με έναν νέο θα είναι πιο ρηχή αναγκαστικά. Είναι αυτό που λέμε «πάμε από το κακό στο χειρότερο» στην πράξη. Όταν κάποιος έχει διαπλακεί τόσο στις μνήμες σου και στα συναισθήματά σου, που μόλις τον ακούς είναι σαν να ακούς κομμάτι από τη ζωή σου, νομίζετε πως διώχνετε εύκολα;
Και επίσης συνεχώς εκλογικεύω τα πράγματα. Θα σας δώσω μερικά παραδείγματα:
- Έχει σχέση, προχωράνε προς κάτι σοβαρό, δεν είναι σωστό να κάνεις κάτι. Εκλογίκευση: Την ξέρω από παλιά, έχω προτεραιότητα. Ας κάνει μια εξαίρεση για εμένα, και εγώ θα έκανα αν είχα σχέση. Είναι κάτι πάνω από αυτά τα πρόσφατα.
- - Αυτό είναι αιμομιξία. Εκλογίκευση: Δεν ήταν αιμομιξία σε όλους τους πολιτισμούς. Στην πραγματικότητα στους περισσότερους πολιτισμούς τα πρώτα ξαδέρφια δεν αντιμετωπίζονταν ως πλήρεις συγγενείς όπως οι γονείς και τα αδέρφια. Αρχαίοι Έλληνες, Αρχαίοι Αιγύπτιοι, Εβραίοι, Άραβες, Κινέζοι, Γιαπωνέζοι, Ρωμαίοι, Γερμανικά Φύλα, όλοι επέτρεπαν ακόμα και το γάμο τους. Ακόμα και βιολογικά, τα παιδιά των πρώτων εξαδέλφων έχουν διπλάσια πιθανότητα συγγενούς ανωμαλίας, σχεδόν παρόμοια δηλαδή με την πιθανότητα μιας μεγάλης γυναίκας. Ο γενικός πληθυσμός έχει πιθανότητα 3%, τα πρώτα ξαδέρφια 6% και η γνήσια αιμομιξία (γονε΄ςι με παιδά, αδέρφια μεταξύ τους) 50%. Οπότε δεν είναι το ίδιο πράγμα σε καμία περίπτωση, όπως κάποιοι λένε. Επίσης προβλήματα εμφανίζονται περισσότερο σε κοινωνίες όπου τέτοιος γάμος συνεχίζεται για γενιές. Με λίγες σποραδικές περιπτώσεις από προσωπική επιλογή θα είναι πιο σπάνιο. Και ίσως η τεχνολογία να βοηθήσει στην περαιτέρω μείωση του κινδύνου. Ο χριστιανισμός το απαγόρευσε γιατί ήθελε οι περιουσίες να έρχονται στην εκκλησία, και όχι να ανακυκλώνονται μέσα στην οικογένεια. Όσο πιο πολύ διαβάζω για την ιστορική και βιολογική πτυχή του θέματος, τόσο πιο λιγότερο λάθος μου φαίνεται.
- - Τέτιες σχέσεις χαλάνε οικογένειες και φέρουν στίγμα, και η δική μου οικογένεια είναι πιο δεμένη από το μέσο όρο. Εκλογίκευση: Ναι αλά ίσως να βρεθεί μία λύση. Ίσως να γίνεται στα κρυφά. Ίσως να έχουμε και τις δικές μας κανονικές οικογένειες στο μέλλον. Ίσως να μείνουμε μόνοι μας κάπου αλλού.
Και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι πράγματι πιστεύω ότι αν τελικά έρθω σε επαφή μαζί της, θα έχω εκπληρώσει έναν σκοπό ζωής, θα μου λυθούν ξαφνικά όλα τα προβλήματα και θα γίνω καλά. Ναι, θα γίνω καλά και θα προχωρήσω γρήγορα στη ζωή μου. Επίσης πιστεύω πως αυτή η γυναίκα μετά από αυτό μαγικά θα αλλάξει και θα θέλει να μείνει μαζί μου για πάντα, οπότε δε θα κινδυνεύω να την χάσω.
Λέγοντας όλα αυτά, να σημειώσω ότι δε γνωρίζω τη δική της αντίληψη της κατάστασης, αν και είμαι σίγουρος ότι της έχει περάσει από το μυαλό ότι κάτι τέτοιο μαζί μου μπορεί να ισχύει. Άλλωστε δε λένε ότι οι γυναίκες τα καταλαβαίνουν αυτά πιο εύκολα; Αυτό που παρατηρώ είναι ότι δε μου δίνει τόση προσοχή όση εγώ. Ουσιαστικά με θεωρεί δεδομένο και ένα στάνταρ κομμάτι της ζωής της, ξέρει ότι αν θέλει βοήθεια θα είμαι εκεί, και αυτό με ενοχλεί κάπως. Γενικώς είναι εξωστρεφής χαρακτήρας και αντιμετωπίζει τις διαπροσωπικές της σχέσεις πιο χαλαρά. Γνωρίζει εύκολα κόσμο, αλλά και διατηρεί κάποιες σημαντικές φιλίες. Εγώ από την άλλη είμαι πιο εσωστρεφής, γνωρίζω πιο δύσκολα κόσμο, και αν γνωρίσω δύσκολα περνάω από το τυπικό στο πιο προσωπικό στάδιο μιας γνωριμίας. Οι φίλοι μου είναι από πιο παλιά και προσπαθώ να μην τους χάσω.
Προς το παρόν, ο μόνος τρόπος να μην έχω τέτοιες ‘θετικές’ σκέψεις για αυτήν είναι να εστιάζω στα πράγματα πάνω της που την κάνουν λιγότερο ελκυστική, πχ το έντονο δέσιμο με την οικογένειά της παρότι έχει σχέση, η προχωρημένη σχέση της, οι ακροαριστερές πολιτικές της πεποιθήσεις, τα συναισθηματικά ξεσπάσματά της, η τάση της να κουτσομπολεύει και να χώνεται σε υποθέσεις άλλων κλπ. Αυτό ωστόσο δεν είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμη λύση. Πάλι θα το εκλογικεύσω και θα πω πως με εμένα αυτή θα αλλάξει. Επίσης με βοηθά λίγο και η φιλοσοφία του κόκκινου χαπιού που γνώρισα πρόσφατα, που αντιμετωπίζει πιο ορθολογικά και κυνικά τις γυναίκες, και σκέφτομαι "ε, είναι όπως όλες οι άλλες".
Τι έχετε να μου προτείνετε για αυτό το πρόβλημα; Λύνεται; Έως τώρα το διαχειρίζομαι νομίζω αρκετά καλά, αλλά θα ήθελα ακόμα καλύτερα. Αλλά δεν πιστεύω ότι λύνεται. Αυτά τα προβλήματα τα παίρνεις μαζί σου στον τάφο σου. Τι έχετε να πείτε για τέτοιες σχέσεις; Ποιες είναι οι πιθανότητες αποτυχίας; Βγαίνουν τελικά σε κακό; Πώς αντικαθιστάς κάτι για το οποίο ξόδεψες τόση φαιά ουσία με κάτι άλλο, ίσως πιο προσαρμοστικό; Επίσης ισχύει ότι αν εκπληρώσεις τους στόχους σου με το απωθημένο σου «γίνεσαι καλά»;Last edited by Kanakas; 27-12-2018 at 05:52.
27-12-2018, 03:44 #3
Αν διάβαζα κανένα παιδικό βιβλίο με αγόρι και κορίτσι ήρωες που παντρεύονται όταν μεγαλώνουν, έβαζα εμένα και αυτήν.
27-12-2018, 10:15 #4
Ξέρεις τι είναι το πρώτο που πρόσεξα σε όλο αυτό το μεγάλο κείμενο; Ότι κυρίως μιλάς για τις σκέψεις και τα αισθήματά σου και τις πιθανότητες να λειτουργούσε κάπως όλο αυτό και αφιερώνεις μόνο μία μικρή παράγραφο να γράψεις τα πράγματα από την μεριά της σχετικά με μία (φανταστική) ερωτική σχέση. Και το μόνο που λες ουσιαστικά είναι ότι υπάρχει μία περίπτωση να έχει καταλάβει ότι ενδιαφέρεσαι ερωτικά για αυτή επειδή "λένε πως οι γυναίκες τα καταλαβαίνουν αυτά πιο εύκολα".
Κοινώς έχεις πάρει μία ιδέα, σκέψη, συναίσθημα, εμμονή ή όπως αλλιώς θες πές το κι έχεις χτίσει απίστευτα σενάρια πάνω σε αυτό που δεν φαίνονται να έχουν καμία απολύτως ρεαλιστική βάση. Η κοπέλα είναι προφανές ότι δε σε βλέπει ερωτικά με την καμία και πιθανόν να μην έχει καταλάβει καν όλα αυτά που κάθεσαι και σκέφτεσαι/αισθάνεσαι για αυτήν. Άρα για τι πράγμα συζητάμε; Για κάτι που έχει πιθανότητες απολύτως μηδέν, 0, zero, nada να συμβεί όσο σενάρια κι αν κάνεις;
Μου κάνει τρομερή εντύπωση που λες όλα αυτά για την κοπέλα και για τον ρόλο που έχει παίξει η σκέψη της στην ζωή σου αλλά ότι έχεις θίξει το θέμα μόνο επιδερμικά κάποτε σε ψυχολόγο. Δεν θα έπρεπε να το αναλύσεις όλο αυτό με κάποιον ειδικό;
27-12-2018, 11:00 #5
καλημερα.
δεν χρειαζεται να κανεις κατι.
το προβλημα αυτο λυνεται μονο του, διοτι ολα αυτα που περιγραφεις, ΕΜΦΑΝΩΣ δεν ειναι αμοιβαια..
οποτε δεν εχει κανενα νοημα να μπαινεις σε διλληματα τυπου τι θα εκανες αν χωριζε. αν χωριζε θα εβρισκε αλλον, η θα εμενε μονη της. δεν προκυπτει απο πουθενα οτι εχει βλεψεις ερωτικες για σενα.
ουτε χρειαζεται να εχεις ενοχες γι αυτα που εχεις νοιωσει εσυ.
ηταν ετσι οι συνθηκες, ηρθατε κοντα μικροι, ανεπτυξες καποια αισθηματα. ΟΚ. αυτο εγινε. αλλα εμφανως δεν οδηγει πουθενα.
δεν χρειαζεται ουτε τυψεις να εχεις για τις σκεψεις σου, ουτε να το πολυζαλιζεις ομως για το τι μπορει να γινει.
για να εχεις σκεψεις που σε προβληματιζουν, χρειαζεται να ενδιαφερεται κι εκεινη.
εκεινη, την φαση αυτη που ΙΣΩΣ κατι να υπεβοσκε αναμεσα σας οταν εισασταν παιδακια η ανωριμοι εφηβοι, δειχνει να την εχει ξεπερασει εντελως και προχωραει σε ερωτικες σχεσεις με αλλους μονο, κι εσενα σε βλεπει φιλικα και συγγενικα.
μην προβληματιζεσαι αλλο.
27-12-2018, 12:53 #6Miliva21GuestΚαλημέρα
Το έχεις αναλύσει βλέπω το θέμα υπέρ του δέοντος....Δεν είναι και πρωτόγνωρο αυτό που σου συμβαίνει έχω ακούσει και άλλες περιπτώσεις άνθρωπων να ελκύονται από άλλα άτομα που γνωριζαν μικροί...είναι λογικό... υπάρχει και το φαινόμενο της οικειότητας αν έχεις ακουστά που παίζει ρόλο στην ελξη....οταν έρχεσαι δλδ σε επαφή με ένα ερέθισμα επανειλημμένα το οικειοποιεισαι κ αισθάνεσαι άνετα, σε ελκυει...αυτό επδ σ αρέσει να εξηγήσεις ψυχολογικά φαινόμενα .....
Τώρα πιο πρακτικά στο θέμα σου...θεωρώ πως θα ήταν καλύτερο αυτό να το απομυθοποιήσεις και να το αφήσεις πίσω σου, γτ νομίζω πως αυτή την έλξη την έχεις πάρει μέσα σου και την έχεις γιγαντωσει σε σημείο να κάνεις σκέψεις και σενάρια μη ρεαλιστικά...και γω όπως σου έγραψαν και άλλοι πιστεύω ότι όλο αυτο το φαντασιακό σενάριο το σκέφτεσαι και το ζεις μόνος σου .....Η ξαδέρφη σου από ότι λες από τη συμπεριφορά της είναι αρκετά απόμακρη και τυπική και σου δείχνει ότι δεν θέλει πολλά πολλά....άσε που παίζει να μην έχει καταλάβει και τίποτα από αυτό που σου συμβαίνει.....θεωρώ πως έχεις παρεξηγήσει την φυσιολογική οικειότητα που σου δείχνει ως ξαδέρφη προς ξάδερφο και την έχεις πάει αλλού ....την έχεις παρερμηνευσει σε αυτό που θα ήθελες να είναι...
Καλύτερο θα ήταν να σταματήσεις να σκέφτεσαι και πολύ αυτό το θέμα ..να μειώσεις τα σενάρια που κάνεις στο μυαλό σου να το αφήσεις πίσω σου και να επικεντρωθείς στον εαυτό σου ....Στο πως θα γίνεις πιο ανοιχτός και στο πως θα διαχειριστείς τη ζωή σου και θα πας παρακάτω για να αποκτήσεις έμπειριες πραγματικές, ρεαλιστικές που θα σε εξελίξουν....
τα όνειρα είναι ωραια και όλοι μας τα κάνουμε αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τη πραγματικότητα που έχουμε απέναντι μας...
Είναι αλλού η κοπέλα δεν νμζ ότι σε θέλει και να μην ήταν αλλού όσο σκληρό και αν σου ακούγεται άσε που είναι κ συγγενής σου....
Ναι μερικές φορές το να ενδωσουμε σε έναν πειρασμό μπορεί να μας βοηθήσει να πάμε παρακάτω και να το ξεπεράσουμε...οχι όμως στη περίπτωση σου που έχεις δαγκώσει γερά τη λαμαρίνα και έχει πάει σε άλλο επίπεδο...ισχυει με ατομα τα οποια μας κάνουν ένα κλικ αλλά δεν τα έχουμε μυθοποιήσει τόσο...γτ το κόλλημα θα γίνει μεγαλύτερο ....εδώ μας λες ότι πιστεύεις πως αν το κάνατε εκείνη ως δια μαγείας θα θέλει να είστε μαζί.........Για φαντάσου και στην υποθετική περίπτωση που όντως γινόταν κάτι τέτοιο περίμενες μετά το χάπι εντ.....που δεν ερχόταν ....
Μη πας μακριά.....Δεν αξίζει...
27-12-2018, 13:32 #7
Ευχαριστώ για τις συμβουλές, σίγουρα έτσι είναι, το θέμα είναι περισσότερο στο μυαλό μου παρά στην πραγματικότητα. Όμως θέλω να κάνω μια διόρθωση. Δεν ήθελα να πω πως η συγκεκριμένη κοπέλα είναι απόμακρη και τυπική μαζί μου. Σε καμία περίπτωση. Απεναντίας, εφόσον με γνωρίζει τόσο πολύ, έχει μια μεγαλύτερη οικειότητα μαζί μου σε σχέση με άλλους άντρες συγγενείς, αλλά στα πλαίσια του αναμενόμενου πάλι. Επίσης η οικειότητα λένε ότι δε φέρνει έλξη, αλλά το αντίθετο. Ιδίως στις γυναίκες, όσο πιο κοντά τους είσαι τόσο λιγότερο σε εκτιμούν. Αλλά το τελευταίο είναι γενικότερο ζήτημα που δε θέλω να θίξω σε αυτό το νήμα. Ας μείνουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση.
27-12-2018, 13:46 #8Miliva21GuestΌτι είναι απόμακρη και τυπική εννοουσα ότι δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα για να σκέφτεσαι ή να υποθέτεις παραπανω πράγματα από την φυσιολογική οικειότητα που σου έχει ως ξάδερφο ( σε εμπιστευεται σου μιλάει σε αγκαλιαζει γτ σε ξέρει καλά είσαι συγγενής της αλλα μέχρι εκεί ) στο οτιδήποτε άλλο στο ξεκοβει αμέσως όπως λες....και γντ απόμακρη η ενοχλείται
Και όμως η οικειότητα και η εγγύτητα είναι συνθήκες έλξης ανεξαρτήτως φυλου...έζησα κ εγώ ένα παρόμοιο κόλλημα σαν το δικό σου με άτομο που γνώριζα από μικρή (όμως εμείς δν είχαμε τόση οικειότητα) με ενθουσίασε έκανα σενάρια με τραβηξε......έκανα και εγώ φαντασιώσεις κ όνειρα και πόσο μάλλον απογοητεύτηκα και έφαγα γερό χαστούκι και απογοήτευση γτ ο τύπος έμενα με προσεγγισε κιόλας μου έκανε φλερτ με πλησίασε (είχε καταλάβει μάλλον ότι μου άρεσε και είπε να εκμεταλευθει την ευκαιρία για να κάνει κτ σύντομο μαζί μου) εγώ στο κόσμο μου να κάνω σενάρια ότι κάποια μετα μπορεί να είμαστε και μαζί..και φυσικά τπτ δν πηγε παρακάτω....μου έφαγε χρόνια όμως αυτή η κολωνια γτ το είχα εξιδανικευσει και το ζούσα πολύ στο μυαλό μου όπως εσύ ώσπου έρχεται η στιγμή που λες βαρεθηκα τα παραμύθια και τις υποθέσεις θέλω να ζήσω in real life .....γι αυτό μπορεί να ειμαι σκληρή και απόλυτη σε αυτό που σου συμβαίνει αλλά πιστεψε με όσο πιο γρήγορα καταλάβεις ότι είναι μια φούσκα τόσο πιο εύκολα θα κερδίσεις χρόνο και θα σταματήσεις να παιδεύεις τσάμπα τον εαυτό σου ....