Κακή ψυχολογία. - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 62
    Junior Member
    Καλησπέρα Κώστα! Πρόσφατα ανακάλυψα το forum και χθες διάβασα αυτά που έγραψες. Έφτιαξα λοιπόν λογαριασμό μόνο για να σου απαντήσω γιατί νιώθω τα ίδια ακριβώς με σένα. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Θα σου πω λίγα πράγματα για μένα για να καταλάβεις ότι δεν είσαι μόνος αλλά υπάρχουν κι άλλοι που νιώθουν τα ίδια με σένα. Είμαι 24 χρονών, μεταπτυχιακή φοιτήτρια. Κι εγώ όπως εσύ δεν έχω κάνει ακόμα σχέση στη ζωή μου και αισθάνομαι πολύ άσχημα για αυτό. Η αυτοπεποίθηση μου είναι στα τάρταρα και όσο κι αν προσπαθώ να νιώσω καλά με τον εαυτό μου, η πλήρης αποτυχία στον ερωτικό τομέα δεν μου το επιτρέπει. Βασικά κανένας άντρας δεν μου έχει δείξει ερωτικό ενδιαφέρον. Μου άρεσε ένα αγόρι από τη σχολή αλλά φυσικά με απέρριψε. Σκέφτομαι λοιπόν κι εγώ αυτό που λες κι εσύ ότι μάλλον είμαι άσχημη και ότι θα μείνω για πάντα μόνη μου. Επίσης αυτό που είπες ότι "'έγινα καλό παιδί με αρχές" με άγγιξε πολύ. Το ίδιο ακριβώς πιστεύω κι εγώ για τον εαυτό μου. Ότι είμαι καλός άνθρωπος με αρχές αλλά δυστυχώς αυτό δεν το εκτιμά κανείς. Συγγνώμη για τη φλυαρία μου. Απλά διάβασα όσα έγραψες και με άγγιξαν πολύ γιατί τα ίδια ακριβώς νιώθω κι εγώ.....

Miliva21
    Guest
    Quote Originally Posted by Rose7 View Post
    Καλησπέρα Κώστα! Πρόσφατα ανακάλυψα το forum και χθες διάβασα αυτά που έγραψες. Έφτιαξα λοιπόν λογαριασμό μόνο για να σου απαντήσω γιατί νιώθω τα ίδια ακριβώς με σένα. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Θα σου πω λίγα πράγματα για μένα για να καταλάβεις ότι δεν είσαι μόνος αλλά υπάρχουν κι άλλοι που νιώθουν τα ίδια με σένα. Είμαι 24 χρονών, μεταπτυχιακή φοιτήτρια. Κι εγώ όπως εσύ δεν έχω κάνει ακόμα σχέση στη ζωή μου και αισθάνομαι πολύ άσχημα για αυτό. Η αυτοπεποίθηση μου είναι στα τάρταρα και όσο κι αν προσπαθώ να νιώσω καλά με τον εαυτό μου, η πλήρης αποτυχία στον ερωτικό τομέα δεν μου το επιτρέπει. Βασικά κανένας άντρας δεν μου έχει δείξει ερωτικό ενδιαφέρον. Μου άρεσε ένα αγόρι από τη σχολή αλλά φυσικά με απέρριψε. Σκέφτομαι λοιπόν κι εγώ αυτό που λες κι εσύ ότι μάλλον είμαι άσχημη και ότι θα μείνω για πάντα μόνη μου. Επίσης αυτό που είπες ότι "'έγινα καλό παιδί με αρχές" με άγγιξε πολύ. Το ίδιο ακριβώς πιστεύω κι εγώ για τον εαυτό μου. Ότι είμαι καλός άνθρωπος με αρχές αλλά δυστυχώς αυτό δεν το εκτιμά κανείς. Συγγνώμη για τη φλυαρία μου. Απλά διάβασα όσα έγραψες και με άγγιξαν πολύ γιατί τα ίδια ακριβώς νιώθω κι εγώ.....
    Με τη διαφορά ότι ο Κώστας νμζ έχει κάνει σχέση.......Και έχει δώσει και κάποια Χ .... Κατά τ άλλα συζητήστε.....!!

Junior Member
    Καλησπέρα Miliva! Μάλλον κατάλαβα λάθος. Σε ευχαριστώ για την επισήμανση. :)

Senior Member
    Χαίρομαι πολύ που σε άγγιξε το θέμα μου, η αλήθεια είναι πως μικρός πέρασα πολλά, είχα και έχω όμως την δύναμη να μπορώ να αντιστέκομαι στις δυσκολίες. Προσπαθώ να μην δίνω πολύ σημασία.

Η Μίλιβα έκανε ένα λαθάκι, έπρεπε κανονικά πρώτα να με αφήσει να γράψω εγώ για να δώσω και τις απαραίτητες διευκρινήσεις, όμως ξέρω πως δεν το έκανε από κακία. Δεν έχω κάνει σοβαρή σχέση, τι εννοώ με αυτό. Υπήρχε μια κοπέλα στο λύκειο που ήθελε σχέση με εμένα, αλλά με πίεσε υπερβολικά. Ήθελε σχέση υπό πίεση. Κάθε μέρα με έκρινε, ακόμη και για τον τρόπο γραφής μου.

Απευθύνθηκε μέχρι και στους γονείς μου για να με πιέσουν για να κάνει σχέση μαζί μου, έβαλε και τους γονείς της, για να κάνουν το ίδιο. Όπως καταλαβαίνεις, η πρώτη εμπειρία μου στις σχέσεις, είναι αρκετά κακή. Γι'αυτό και θέλω μια κοπέλα δίπλα μου, που να είναι χαλαρή και να μην με κρίνει. Έκτοτε δεν ξανά έκανα σχέση.

Έχω κάνει διάφορα φασώματα με διάφορες κοπέλες ανούσια, έχω ρίξει και ένα δυο χ, σε όμορφες κοπέλες, αλλά λόγω χαρακτήρα και μόνο. Η ομορφιά, δεν συνδυάζεται και με ομορφιά ψυχής, δεν είναι ομορφιά.

Πιστεύω πως θα βρεις αυτό που ψάχνεις, σημασία έχει να είναι καλός άνθρωπος και όχι λαμόγιο, από εκεί και πέρα εσύ θα κρίνεις το τι θα κάνεις.

Junior Member
    Καταρχάς σε ευχαριστώ που μου απάντησες. Έχω περάσει κι εγώ δύσκολα μικρή γιατί βίωσα και εγώ bullying στο σχολείο και αυτό το γεγονός έχει επηρεάσει πολύ την αυτοπεποίθηση και τον χαρακτήρα μου. "Έχω ρίξει και έβα δύο χ σε όμορφες κοπέλες αλλά λόγω χαρακτήρα και μόνο. Η ομορφιά αν δεν συνδυάζεραι και με ομορφιά ψυχής δεν είναι ομορφιά". Ομολογώ ότι με εκπλήσει πολύ ο τρόπος που σκέφτεσαι. Είναι πολύ διαφορετικός από τους περισσότερους άντρες που έχουν σαν βασικό, ίσως και μοναδικό, κριτήριο για να τους αρέσει μια κοπέλα την εξωτερική εμφάνιση. Μπράβο σου πραγματικά!

Senior Member
    Καταρχάς σε ευχαριστώ που μου απάντησες. Έχω περάσει κι εγώ δύσκολα μικρή γιατί βίωσα και εγώ bullying στο σχολείο και αυτό το γεγονός έχει επηρεάσει πολύ την αυτοπεποίθηση και τον χαρακτήρα μου. "Έχω ρίξει και έβα δύο χ σε όμορφες κοπέλες αλλά λόγω χαρακτήρα και μόνο. Η ομορφιά αν δεν συνδυάζεραι και με ομορφιά ψυχής δεν είναι ομορφιά". Ομολογώ ότι με εκπλήσει πολύ ο τρόπος που σκέφτεσαι. Είναι πολύ διαφορετικός από τους περισσότερους άντρες που έχουν σαν βασικό, ίσως και μοναδικό, κριτήριο για να τους αρέσει μια κοπέλα την εξωτερική εμφάνιση. Μπράβο σου πραγματικά!
    Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και εσύ μην απογοητεύεσαι, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, πιστεύω ότι θα βρεις αυτόν τον άνθρωπο που θα αξίζει να είστε μαζί.

Junior Member
    Μακάρι να έχεις δίκιο! Η αλήθεια είναι ότι εχω απογοητευτεί πολύ και αρχίζω να το παίρνω απόφαση ότι η ζωή μου θα είναι αποτυχημένη στο ερωτικό κομμάτι. Και δυστυχώς όσο και να το θέλω δεν αλλάζει τίποτα. Σε ευχαριστώ όμως για τη θετική ενέργεια! :)

Senior Member
    Μακάρι να έχεις δίκιο! Η αλήθεια είναι ότι εχω απογοητευτεί πολύ και αρχίζω να το παίρνω απόφαση ότι η ζωή μου θα είναι αποτυχημένη στο ερωτικό κομμάτι. Και δυστυχώς όσο και να το θέλω δεν αλλάζει τίποτα. Σε ευχαριστώ όμως για τη θετική ενέργεια! :)
    Μου είχε πει μια φίλη μου, κάποτε, πως οι άνθρωποι είμαστε οι επιλογές μας και είχε δίκιο. Εγώ δεν το ψάχνω τόσο πλέον, ό,τι κάτσει λέω και αν είναι να έρθει, θα ρθει.

Δεν μένω βέβαια και με σταυρωμένα τα χέρια, αν δω μια κοπέλα που μου αρέσει, θα την φλερτάρω βέβαια. Πιστεύω πως και εσύ αν αφεθείς, θα βρεις αυτό που θέλεις. Οι κοπέλες έχετε περισσότερες επιλογές από εμάς τους άντρες, βρίσκετε πιο εύκολα σχέσεις.

Junior Member
    Καλησπέρα Κώστα! Συγγνώμη για την αρκετά καθυστερημένη απάντηση, αλλά την τελευταία εβδομάδα είχα αρκετό διάβασμα για το μεταπτυχιακό. Αρχικά σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Σχετικά με αυτό που λες να είμαι πιο χαλαρή πάνω στο θέμα και να μην το σκέφτομαι πολύ, μου το λένε και άλλοι, οπότε μάλλον και έχεις και έχουν δίκιο. Για το δεύτερο θέμα που θίγεις θα διαφωνήσω μαζί σου. Πιστεύω ότι είναι πιο δύσκολο για μια γυναίκα να κάνει σχέση γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις περιμένει από τον άντρα να κάνει το πρώτο βήμα. Οπότε μπορεί να της αρέσει κάποιος αλλά αν αυτός δεν δείξει ενδιαφέρον και δεν κάνει κάποια κίνηση πολλές φορές δεν λέει τίποτα. Και για να μιλήσω για μένα δεν το κάνω γιατί πολύ απλά φοβάμαι την απόρριψη.

Senior Member
    Καλησπέρα Κώστα! Συγγνώμη για την αρκετά καθυστερημένη απάντηση, αλλά την τελευταία εβδομάδα είχα αρκετό διάβασμα για το μεταπτυχιακό. Αρχικά σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Σχετικά με αυτό που λες να είμαι πιο χαλαρή πάνω στο θέμα και να μην το σκέφτομαι πολύ, μου το λένε και άλλοι, οπότε μάλλον και έχεις και έχουν δίκιο. Για το δεύτερο θέμα που θίγεις θα διαφωνήσω μαζί σου. Πιστεύω ότι είναι πιο δύσκολο για μια γυναίκα να κάνει σχέση γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις περιμένει από τον άντρα να κάνει το πρώτο βήμα. Οπότε μπορεί να της αρέσει κάποιος αλλά αν αυτός δεν δείξει ενδιαφέρον και δεν κάνει κάποια κίνηση πολλές φορές δεν λέει τίποτα. Και για να μιλήσω για μένα δεν το κάνω γιατί πολύ απλά φοβάμαι την απόρριψη.
    Από αυτά που αναφέρεις Rose, πιστεύω πως έχεις θέμα με την αυτοπεποίθηση, αν το παλέψεις αυτό θα πετάς. Γιατί είναι de facto ένας άντρας να κάνει την πρώτη κίνηση; Μήπως βολεύεστε και λίγο οι κοπέλες πίσω από αυτό; Αν σου αρέσει κάποιος, γιατί δεν τον πλησιάζεις εσύ; Το ίδιο πράγμα θεωρώ πως είναι.

Απόρριψη όλοι έχουμε φάει, για μια κοπέλα οκ είναι πιο δύσκολο να το διαχειριστεί, αλλά δεν είναι και κάτι τραγικό. Δες διαφορετικά τα πράγματα.

Junior Member
    Ναι πολύ σωστά κατάλαβες! Έχω μεγάλο θέμα με την αυτοπεποίθησή μου. Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λες. Αλλά αν βιώνεις ΜΟΝΟ απόρριψη από το άλλο φύλο είναι δύσκολο και να έχεις αυτοπεποίθηση και να κάνεις εσύ το πρώτο βήμα.

Senior Member
    Ναι πολύ σωστά κατάλαβες! Έχω μεγάλο θέμα με την αυτοπεποίθησή μου. Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λες. Αλλά αν βιώνεις ΜΟΝΟ απόρριψη από το άλλο φύλο είναι δύσκολο και να έχεις αυτοπεποίθηση και να κάνεις εσύ το πρώτο βήμα.
    Καταλαβαίνω τι εννοείς. Τι πιστεύεις ότι χαλάει τη όλη προσέγγιση με το άλλο φύλο; Έχεις βρει δλδ την αιτία του προβλήματος;

Junior Member
    Όχι δυστυχώς δεν έχω καταλάβει. Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι δεν είμαι όμορφη και συνεπώς δεν αρέσω......

Senior Member
    Όχι δυστυχώς δεν έχω καταλάβει. Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι δεν είμαι όμορφη και συνεπώς δεν αρέσω......
    Κοίτα το "όμορφο" έχει πολλές διαστάσεις και προεκτάσεις για τον κάθε άνθρωπο. Θα σου πω για εμένα για παράδειγμα, οκ δεν είμαι και το πρώτο σώμα, αν και ψηλός, αλλά αυτό δεν με πτόησε το να έχω κάποιες γνωριμίες. Ίσως διότι δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Αν θέλω και όποτε θελήσω, χάνω τα κιλά. Δεν είναι αυτό το θέμα μου.

Υπήρχαν όμως κοπέλες που τις ξίνιζαν το γεγονός που παρόλο που ήμουν ο άνθρωπος που έψαχναν, παρ'όλα αυτά με ήθελαν με άλλο σώμα. Βλέπεις δηλαδή πως το "όμορφο" είναι εντελώς υποκειμενικό. Άλλες κοπέλες δεν τις ενδιέφερε κλπ.

Σκέφτομαι Rose πως ίσως δεν απευθύνεσαι στην μερίδα των αντρών που θέλουν σχέση, αλλά σε εκείνους που είναι λίγο ό,τι να ναι. Τουλάχιστον από αυτή την εμπειρία που έχω από φίλους κλπ., δεν έχω δει κοπέλα, ακόμη και αντικειμενική λιγότερο όμορφη, που να μην έχει κάνει σχέση. Δλδ μήπως απευθύνεσαι σε άντρες που δεν ξέρουν και πολύ τι θέλουν.

Junior Member
    Να σου πω την αλήθεια μόνο σε δύο άτομα έχω δείξει ενδιαφέρον. Ο ένας μου απάντησε ότι είναι σε σχέση και ο άλλος ότι με βλέπει μόνο φιλικά. Μετά από αυτούς τους δύο δεν έχω γνωρίσει κάποιον που να μου τραβήξει την προσοχή. Επίσης ήλπιζα ότι ίσως κάποιος θα ενδιαφερθεί αλλά τίποτα. Ίσως να φταίει και το γεγονός ότι κάνω παρέα με λίγα άτομα, οπότε είναι δύσκολο να κάνω κι άλλες γνωριμίες. Δεν ξέρω! Συγγνώμη αν σε ζάλισα με τα δικά μου..... :(

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast