Results 16 to 30 of 62
Thread: Κακή ψυχολογία.
-
07-01-2019, 00:53 #16
- 07-01-2019, 01:15 #17
Ποιος επιλεγει στην ηλικια των 6, των 10 η και των 14 ..... τι συνειδηση επιθυμει ?
Σφουγγαρι ειναι. Παιρνει παραδειγματα και παραστασεις απο το περιβαλλον του ΑΚΟΜΑ.
Τι εχει προλαβει να ζησει απο ζωη για να επεξεργαστει και ξεσκαρταρει, τι του ταιριαζει
και τι ΟΧΙ ? Αυτουνου, τι του ταιριαζει ! Οχι των γονεων του !
Εφαγα 30 χρονια για να ξεσκαρταρω ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΙΣΑ απο οσα μου μπηχτηκαν στο DNA.
Kαπου στα 70 θα ξερω πια ..... τι ειναι δικη μου αξια .... και τι ηταν δικη τους αξια !
Κανενα προβλημα ...... αν ζουσα 400 χρονια !!! Αλλα, δεν ζω τοσα ! Τραγικη ειρωνια :
ο ανθρωπος μαθαινει πληρως τον εαυτο του .... οταν ειναι ετοιμος να φυγει.
07-01-2019, 01:43 #18
Μην είσαι τόσο σίγουρος ότι αθροίζεται η σοφία όσο περνούν τα χρόνια.
Δυστυχώς εμένα μου φαίνεται ότι αθροίζεται η βλακεία, η συγκατάβαση και η τυφλότητα(τουλάχιστον στην περίπτωσή μου).
Μακάρι να ξαναείχα την σοφία που είχα στα 18-22 και την διαπεραστική ματιά που περνούσε και τοίχο από μόλυβδο.
Αδειάζω και απομακρύνομαι ολοένα από εμένα.
Φοβάμαι ότι όταν κάποτε θα φύγω δεν θα έχει μείνει τίποτα απ'τον εαυτό μου...''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa
07-01-2019, 02:43 #19
Η ζωή σου έτσι όπως την περιγράφεις είναι καρμπόν όπως ήταν τότε και η δική μου.
07-01-2019, 12:03 #20
Σε αυτό έχεις άδικο. Ήθελα και θέλω και θα συνεχίσω να είμαι κοινωνικός, απλά κάποτε δεν ήμουν και εκείνοι που ήταν κάποτε φίλοι, απλά δεν ήταν εξ'αρχής φίλοι. Δεν είχα σωστά άτομα δίπλα μου και πόσο μάλλον, όταν από το σπίτι σου δεν έχεις πάρει την κατάλληλη "άμυνα" ώστε να ανταπεξέλθεις στις συνθήκες.
Γι'αυτό μ'αρέσει να βοηθάω νέα άτομα στο φορουμ, άτομα που έχουν τα ίδια άγχη που είχα εγώ κάποτε. Εγώ όμως δεν είχα κανέναν να με βοηθήσει, τουλάχιστον εκείνους που βοηθάω, όσο μπορώ, να καταφέρουν να ξεπεράσουν γρήγορα κάποια κόμπλεξ. Μέχρι και τα 18 μου, ένα κλειστό παιδί ήμουν, με αρκετά κόμπλεξ.
Τώρα έχω την εμπειρία τουλάχιστον να τα υπερνικάω αρκετές φορές, όλα πιστεύω είναι θέμα μυαλού και ψυχικής δύναμης.
07-01-2019, 14:43 #21
Όντως πολλές φορές μια καλή γνωριμία μπορεί να βρίσκεται κάτω απο την μύτη μας και εμείς να μην τη βλέπουμε. Χαίρομαι πάντως που βλέπεις που τα πράγματα καλύτερα και πιο αισιόδοξα. Τώρα σε οτι αφορά το θέμα σου με την κοπέλα είναι ξεκάθαρο οτι της αρέσει να κάνει παρέα μαζί σου. Το γεγονός οτι έχετε πολλά κοινά ενδιαφέροντα το κάνει πιο εύκολο. Απλά είναι 19 ετών είναι άπειρη και φαίνεται οτι δεν είναι κοπέλα που της αρέσει το εύκολο και το ευκαιριακό. Θέλει να νιώσει ασφάλεια. Οπότε πήγαινε το σιγά σιγά, πέρνα αρκετό χρόνο μαζί της και ανάλογα με το πως θα αντιδράσει προχωράς.
07-01-2019, 14:46 #22
07-01-2019, 15:46 #23
Aλλο λες εσυ ! Μιλας για σοφια.
Εγω αναφερομαι στο πως να γνωρισω τον εαυτο μου.
100% γυμνο και καθαρο απ'οτι "ξενο" μαζεψα μεσα μου.
Κουρεμενο απο το "μαλλι" που μου φυτεψαν οι δικοι μου.
Και ειχα γινει σαν την αρκουδα. Τοσο ... μαλλι και τριχα.
Πριν πας στην σοφια ... δεν πρεπει να γνωριζεις τι εισαι εσυ ?
Τι θελεις εσυ ? Ποια ειναι τα δικα σου μειονεκτηματα αλλα και
πλεονεκτηματα. Ακομα και σημερα, στα 52, εχω πλεονεκτηματα
που πολεμω μεσα μου (η τουλαχιστον ετσι μου λενε καποιοι που
γνωριζω) και μειονεκτηματα που προστατευω με νυχια και δοντια.
ΔΕΝ πρεπει να μαθω τι ειναι δικο μου ... εντελως δικο μου ?
Για σοφια .... ασε .... δεν ξερω αν προλαβαινω πια.
07-01-2019, 22:45 #24
αυτο ομως δε σημαινει οτι ταιριαζετε γιατι αυτο μου θυμιζει τους γονεις μου που αυτο ειναι το μονο πραγμα που συμφωνουν εχω ξαναδει το εργο..
12-01-2019, 00:15 #25Miliva21GuestΕιλικρινά δεν είχα πάρει πρέφα το συγκεκριμένο θρεντ μέχρι τώρα....
Κοίταξε και στα δικά μου θέματα απαντάνε πολλοί λιγότεροι από όσους εγώ βοηθαω σίγουρα...οπότε γενικά γίνεται αυτό....
Πφφφ φαίνεται να έχεις και εσύ τα θεματάκια σου....................... Ε λοιπόν πραγματικά τη ζωή για να τη γλεντήσεις πρέπει να τη παίρνεις χαλαρά και όχι σοβαρά...
Άμα τη πάρεις σοβαρά όπως εσύ και εγώ καηκες............θέλει θρασσος να επιβιωσεις..........κοίτα κάτι ηλιθιους που έχουν τη σιγουριά με το.μερος τους και είναι στοκοι στο μυαλό αλλα εχουν θρασος και τουπε!!! Αυτοί ξέρουν να ζουν.......
Θέλει αυτοπεποίθηση η ζωή είναι αλήθεια....Η χαμηλή αυτοεκτίμηση και η ντροπαλοτητα μπορεί να σου δημιουργησει κόμπλεξ που δύσκολα θα απαγκιστρωθεις από αυτα......
Κ όμως πολλοί περισσότεροι από όσους νομίζεις έχουν περάσει από χλευασμό και μπουλνιγκ ακόμα και ο ντι καπριο που τον βλέπεις στο σινεμά και πεθαίνει η μία ή υφήλιος για χάρη του...........Πόσο μάλλον εμείς οι κοινοί θνητοί....
Άκουσε με ....αν το θέμα σου είναι κυρίως η μοναξιά από συντροφική σχέση κάνεις πολύ μεγάλο λάθος και απογοητευεσαι.........Μας έχεις γράψει κατά καιρούς ότι έχεις μια παρέα.....έχεις κάποιους φίλους 5 με 6 που συναναστρεφεσαι.....Αυτό είναι ότι καλύτερο.......δες το θετικά αυτό και να είσαι περήφανος για αυτά που έχεις..
Φοβάμαι πως δεν μπορώ να σε βοηθήσω ουσιαστικά γιατί έρχομαι και εγώ αντιμέτωπη με θέματα της ηλικίας και με τις σχέσεις με άλλους και δεν είμαι η κατάλληλη παρόλο που δεν έχω ακριβώς τα ίδια βιώματα με σένα...να σε βοηθήσω .....
Μιλά σε κάποιον σε πρώτη φάση στους δικούς σου...Πώς νιωθεις.......κτλ και έπειτα εγώ θα σου πρότεινα να μιλήσεις με έναν ψυχολόγο να του πεις τι σκέφτεσαι....να σε βοηθήσει λίγο να αρχίσεις να βάζεις σε τάξη τα βιώματα και τις σκέψεις σου......
Γιατί το πρόβλημα σου είναι πολύπλευρο και έχει βαθιά τη ρίζα σε αλλά θέματα
12-01-2019, 00:17 #26Miliva21Guest
12-01-2019, 16:14 #27
Κοίτα το πιο εύκολο πράγμα είναι να πεις ξέρεις, πανε σε έναν ψυχολόγο και τέλος. Δεν είναι ότι αυτή τη στιγμή απορρίπτω αυτό που λες, έχω πάει μια δυο φορές και ίσως να ξανά πάω αργότερα, γιατί τώρα δεν έχω χρόνο. Το θέμα είναι τι κάνεις εσύ ο ίδιος για τον εαυτό σου.
"Πφφ...έχεις και εσύ τα θεματάκια σου". Να σου πω σε αυτό το σημείο, πως δεν ξέρω μέχρι στιγμής ή δεν έχω γνωρίσει κάποιο άτομα μέχρι στιγμής, που να μην έχει ή είχε κάποια θέματα. Μην περιμένεις να βρεις άτομο που να μην έχει θέματα, μάλιστα και από εδώ και μόνο φαίνεται πως όλοι πέρασαν ή περνάνε κάποια θέματα. Είχα τουλάχιστον την αντοχή και τα κότσια να τα αντιμετωπίσω.
Αυτές είναι κάποιες σκέψεις που έκανα κάποτε, τότε που δεν είχα πράγματι κανέναν για να μιλήσω και τα αντιμετώπιζα μόνος μου. Το θέμα δεν είναι να χάσεις μάχες, αλλά να νικήσεις τον πόλεμο με τον εαυτό σου. Τότε εκείνοι/ες που τα έκαναν αυτά, τους δικαιολογώ μέχρι ενός σημείου. Ήμουν ένα παιδί, χωρίς άποψη, κλειστό από κάθε άποψη, με θέματα ακόμη και στο φλερτ. Όταν απαγκιστρώθηκα από αυτές τις μαλακίες, ελευθερώθηκα και αυτό οφείλω να πω, πως το έκανα μόνος μου. Σε ψυχολόγο πρόσφατα είχα πάει, αν και μου είπε πως είχα βάλει σε τάξη αρκετά πράγματα και το πιστεύω αυτό.
Βλέπω από τον τρόπο που σκέφτομαι, τον τρόπο κάνω καινούριες γνωριμίες (φιλικές ή ερωτικές), γενικά επειδή νιώθω πολύ καλά με τον εαυτό μου, δρω και διαφορετικά στον κόσμο.
Παλιά να φανταστείς φορούσα συνέχεια ένα μπουφάν, χωρίς να το βγάζω, ένιωθα πως με κρατούσε "ασφαλή". Ναι όλοι μας είχαμε τα θέματα μας κάποτε.
Τι να πω για το δικά μου στην παρέα μου; Άλλα παιδιά έχουν περάσει χειρότερα από εμένα, αλλά παρατήρησα πως και εκείνοι έχουν παλέψει πολύ μόνοι τους και αρκετοί τα κατάφεραν.
Όσο δεν έχουν παλέψει Μίλιβα, είναι γιατί φοβούνται τον εαυτό τους ή απλά βολεύονται με το πως είναι. Κάτι που βρίσκει αντίθετο εμένα.
12-01-2019, 19:30 #28Miliva21GuestΙσχύει ότι έχουν όλοι τα θέματα τους...το κακο είναι πως αυτοί που κάνουν ζημιές νομίζουν ότι είναι τέλειοι ενώ εμείς τλκ γινόμαστε μυρικαστικα σε σημείο που δν θα πρεπε....
Είναι προς όφελος σου το γεγονός ότι αναγνωρίσεις πράγματα και ότι θες να αλλάξεις...
Σου πρότεινα να μιλήσεις σε καποιν ειδικο γτ δεν νμζ πως κανένας μας εδώ μέσα μπορεί να σου προσφέρει βοήθεια ουσιαστική ...άντε να σου γράψουμε καμία καλή κουβέντα να σε ανεβάζουμε λίγο στη στιγμή αυτή αδυναμίας όμως στη πράξη αν θες να βγάλεις κάποιο αποτέλεσμα ή να βοηθηθεις προς στη σωστή κατεύθυνση θα ήταν καλύτερο να μιλήσεις εκεί όπου θα μπορούσαν να σου πουν δύο πράγματα παραπανω για το πώς λειτουργείς και για το πώς να αλλάξεις τη σκέψη σου και τη ζωή σου ......
13-01-2019, 04:44 #29
Μπαααα , οι περισσοτεροι ανθρωποι δεν εχουν το κουραγιο να αποδεχθουν τον ατελη εαυτο τους και τα ελατωμματα τους , αντιθετως , με την ηλικια γινονται πιο δυστρποποι και πεισμονες , εχω παραδειγμα τους γονεις μου , 83 και 92 , δεν προκειται ποτε να παραδεχουν ποιοι ειναι πραματικα ..... ειναι θεμα εγωισμου το ναχεις καλο ' γνωθι σεαυτον ' ......οχι ηλικιας .....
13-01-2019, 04:47 #30