Παιδιά SOS - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 61 to 73 of 73
    Miliva21
    Guest
    Quote Originally Posted by GoldenM View Post
    Καλησπέρα Μιλιβάκι,

Όλοι κατά καιρούς έχουμε φάει κόλλημα με κάποιον άνθρωπο στην ερωτική μας ζωή για κάποιον λόγο. Ανθρώπινο είναι.

Τέτοιου είδους συμβάντα, ειδικά όταν είμαστε σε πολύ νεαρή ηλικία, μεγεθύνονται στο μυαλό μας και μας ταλαιπωρούν. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Μεγαλώνεις Μιλιβάκι.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι πρέπει να μάθεις να θωρακίζεσαι και να ξεπερνάς σταδιακά τέτοια συμβάντα. Αλήθεια τι κερδίζεις να κλαις για το γάλα που χύθηκε (πόσο μάλλον στην περίπτωση σας που δεν υπήρχε ούτε καν γάλα επί της ουσίας!!!); Δεν καταλαβαίνεις ότι όσο κοιτάς πίσω δεν μπορείς να κάνεις βήματα εμπρός;

Θα μου πεις ότι δεν είναι εύκολο. Υπάρχουν και οικογενειακές σχέσεις και γίνεται πολυπλοκότερο.

Και λοιπόν;

Ποιος σε αναγκάζει να μένεις παρούσα όταν είναι σε κοντινή απόσταση εκείνος;

Μόνο τα δέντρα και τα ντουβάρια μένουν ακίνητα. Προφανώς έχεις την δυνατότητα, έστω και προσχηματικά, να αποχωρείς όταν εκείνος είναι κοντά. Δεν είναι ούτε ντροπή, ούτε υποχώρηση. Απλά αυτοπροστασία.

Γιατί μένεις παθητικός θεατής μιας συμπεριφοράς που δεν είναι υγιείς; Γιατί δεν παίρνεις την ευθύνη να προχωρήσεις στη ζωή σου; Γιατί δεν δοκιμάζεις να "χτίσεις" μια σχέση και να βρεις και να βιώσεις σταδιακά τον έρωτα εντός του πλαισίου αυτής της σχέσης; Γιατί περιμένεις κάποιον άλλον άντρα να έρθει και να "φυτέψει" ερωτικά συναισθήματα στην καρδούλα σου; Συνέβη αυτό όταν ήσουν μικρούλα και δεν ήταν για καλό, δεν πρέπει να αναλάβεις την ευθύνη της προστασίας του εαυτού σου; Δεν πρέπει στο τέλος-τέλος να είσαι και να νοιώθεις και εσύ καλά; Πως θα το πετύχεις αυτό; Με το να παρακολουθείς τι κάνει ο άλλος στα κοινωνικά δίκτυα;

Να σου πω δυο λόγια και για αυτόν;

Ο συγκεκριμένος άντρας μπορεί να είναι όσο επιπόλαιος και μ@λ@κ@ς επιθυμεί. Αυτό χαρακτηρίζει τον ίδιο και δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να τον αλλάξεις. Και γιατί άλλωστε να τον αλλάξεις; Να ξοδέψεις χρόνο και ενέργεια για ποιον ακριβώς λόγο;

Να σου πω και κάτι άλλο;

Στη ζωή δεν είναι ο μόνος μ@λ@κ@ς που υπάρχει και να είσαι σίγουρη πως θα συναντήσεις και άλλους. Τι θα κάνεις λοιπόν εσύ; Θα τους αφήνεις να σου καταστρέφουν τη ζωή; Να επηρεάζουν το μυαλό σου; Να σε βάζουν σε σκέψεις για το πως, το τί, το πότε και το γιατί σε κάθε τι που αφορά τη συμπεριφορά του;

Δεν βγάζει πουθενά αυτό Μιλιβάκι.

Είμαστε σε θέση να ελέγξουμε μόνο τη δική μας συμπεριφορά. Μόνο για τον εαυτό μας είμαστε υπεύθυνοι και για κανέναν άλλον.

Ας κοιτάξουμε τις πληγές από το παρελθόν με αποδοχή και κατανόηση για το λάθος που έγινε. Ας γίνουμε σοφότεροι και ας προχωρήσουμε στο μέλλον κάνοντας όσο το δυνατόν πιο ορθές επιλογές.

Δυνάμωσε!!! Προχώρα παρακάτω και ζήσε μια όμορφη ζωή!!! Το αξίζεις!!!!
    Σε ευχαριστώ πολύ!!

Η αλήθεια είναι ότι έχω προσπαθήσει να προχωρήσω έκανα και μια σχέση ενάμιση χρόνο......φλερτ ραντεβού φασωματα με άλλους..
    Δεν είναι επιλογή μου συνειδητή να μένω κολλημένη...απλά δεν μου έτυχε κάτι που να με τραβήξει αρκετά ακόμα......

Δεν περιμένω να γίνει κάτι μαζί του ούτε είναι η λύση μου αυτός όμως είναι αλήθεια ότι Παντα μου άρεσε..
    Τι να κάνουμε ..............

Miliva21
    Guest
    Quote Originally Posted by Xfactor View Post
    Η αληθεια ειναι οτι δεν το εχει χειριστει το θεμα σωστα.Πολυ φλου τα εχει αφησει ολα.
    Νομιζω οτι δεν αξιζει να ασχοληθεις μαζι του αλλο.
    Αλλα αμα ειχες βγει μαζι του,το μονο καλο που μπορει να γινοταν , θα ηταν να τον απομυθοποιησεις(ελπιζω να μην το σκοτωσα :D) απο το μυαλο σου.Oλο αυτο σε κραταει πισω και ισως να ειναι ο λογος,που δεν μπορεις να προχωρησεις.

Απο τοτε που λες, εχεις γνωρισει αρκετους αντρες και δεν σου βγηκε με κανεναν τιποτα?εμφανισιακα,δεν σε ελκυσε κανενας η και σαν προσωπικοτητα?.

Νομιζω οτι μολις ερωτευθεις καποιον θα λες οτι απλα ηταν ενας μαλακας :P.
    παντως το μηνυμα δεν το εστειλε χωρις λογο,θελει κατι παραπανω απο εσενα.Προσωπικη μου αποψη.
    Δεν το έχει χειριστεί καθόλου καλά και καθε τι που κάνει είναι φάουλ.....

Όπως είπα προχώρησα πρακτικά απο τοτε Αλλά δεν έχω ζήσει κάτι έντονο με κάποιον σε φάση καψούρας και ενθουσιασμου όπως μαζί του....

Και απομυθοποίηση έχω πέρασει.

...το ξέρω ότι δεν είναι τέλειος....καμία σχέση .....δε περίμενα τπτ από αυτόν... και τα λικε μου ήταν ανεπιτηδευτα δεν πίστευα ότι θα μου ξαναεστελνε.....

Το ξέρω ότι δεν είναι η λύση μου απλά θα ήθελα πολύ να γνωρισω κάποιον μα καψουρευτω...
    Ε είναι δύσκολο όμως

Miliva21
    Guest
    Quote Originally Posted by Xfactor View Post

Νομιζω οτι μολις ερωτευθεις καποιον θα λες οτι απλα ηταν ενας μαλακας :P.
    παντως το μηνυμα δεν το εστειλε χωρις λογο,θελει κατι παραπανω απο εσενα.Προσωπικη μου αποψη.
    Έτσι νομίζω και γω

Senior Member
    Quote Originally Posted by Miliva21 View Post
    Σε ευχαριστώ πολύ!!

Η αλήθεια είναι ότι έχω προσπαθήσει να προχωρήσω έκανα και μια σχέση ενάμιση χρόνο......φλερτ ραντεβού φασωματα με άλλους..
    Δεν είναι επιλογή μου συνειδητή να μένω κολλημένη...απλά δεν μου έτυχε κάτι που να με τραβήξει αρκετά ακόμα......

Δεν περιμένω να γίνει κάτι μαζί του ούτε είναι η λύση μου αυτός όμως είναι αλήθεια ότι Παντα μου άρεσε..
    Τι να κάνουμε ..............

Εστάλη από SM-J330F στο E-Psychology.gr Mobile App
    Τι να κάνουμε;

Να το αποδεχτούμε ως κάτι που έγινε. Όμως, να αναγνωρίσουμε ότι πλέον ανήκει στο παρελθόν και δεν μας ωφελεί να το αναπαράγουμε στο μυαλό μας.

Θα προχωρήσουμε μπροστά. Αξίζουμε το μερίδιο της προσωπικής μας ευτυχίας και ολοκλήρωσης στη ζωή.

ΟΧΙ!!!!

Κανένας δεν θα μας το στερήσει!!!
    "Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll

Senior Member
    Και κάτι ακόμα Μιλιβάκι μου,

Αναφέρεις ότι δεν είναι συνειδητή επιλογή σου η συγκεκριμένη συναισθηματική εμπλοκή με τον άντρα αυτό.

Το πιστεύω απόλυτα.

Όμως μην ξεχνάς ότι η συμπεριφορά μας, σε συντριπτικό ποσοστό, πηγάζει από το υποσυνείδητο.

Είναι πολύ σημαντικό να το θυμάσαι αυτό. Ίσως θα σε βοηθούσε σε κάποια φάση της ζωής σου να δούλευες με έναν ειδικό, ώστε να βρεις γιατί σου συνέβη αυτό. Παράλληλα θα μπορούσες έτσι να αποφύγεις την επανάληψη του στο μέλλον.

Βλέπε και repetition compulsion (Freud)

Ζήσε!!!!!!
    "Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it" - Charles R. Swindoll

Senior Member
    Δεν το έχει χειριστεί καθόλου καλά και καθε τι που κάνει είναι φάουλ.....

Όπως είπα προχώρησα πρακτικά απο τοτε Αλλά δεν έχω ζήσει κάτι έντονο με κάποιον σε φάση καψούρας και ενθουσιασμου όπως μαζί του....

Και απομυθοποίηση έχω πέρασει.

...το ξέρω ότι δεν είναι τέλειος....καμία σχέση .....δε περίμενα τπτ από αυτόν... και τα λικε μου ήταν ανεπιτηδευτα δεν πίστευα ότι θα μου ξαναεστελνε.....

Το ξέρω ότι δεν είναι η λύση μου απλά θα ήθελα πολύ να γνωρισω κάποιον μα καψουρευτω...
    Ε είναι δύσκολο όμως
    υπαρχουν δυο ειδη ανθρωπων ,κατα την προσωπικη μου αποψη η υπέρμετρα ρομαντικοι, που καψουρευονται σχεδον ολες τις σχεσεις τους(βεβαια δεν ξερω αν ειναι κατι αληθινο η απλα νιωθουν την αναγκη και το κανει το μυαλο τους ασυνειδητα, βλεπε Stella94 απο οτι λενε τα μελη εχει γραψει τα ιδια και για αλλους δυο.) και οι νορμαλ ανθρωποι που καψουρευονται/ερωτευονται 1,2 αντε 3 φορες σε ολη τους την ζωη.
    Ανηκεις στην δευτερη κατηγορια που σε κατατασει στα φυσιολογικα ατομα.Δεν ειναι ευκολο να βρεις Τον ερωτα.Βεβαια εξαρταται κατα ποσο αλληλεπιδρας με αντρες καθημερινα.Αλλες πιθανοτητες εχει μια κοπελα που γνωριζει συνεχεια αντρες και αλλες εχει μια που γνωριζει πιο σπανια ,ωστε να βρει καποιον να ξεχωρισει.

Τωρα οσο αφορα ,να γνωρισεις καποιον, ας υποθεσουμε ,σου αρεσει εμφανισιακα παντα.Με 1,2,3 ραντεβου μπορει να μην εχεις νιωσει τιποτα και ειναι φυσιολογικο, γι αυτο πρεπει να δινεις λιγο παραπανω χρονο , ωστε να τον γνωρισεις καλυτερα.Βεβαια ξερω αυτα ,δεν γινονται αμα πιεζεις τον εαυτο σου για να βγαινεις με το ζορι ,μεχρι να σου κανει"κουκου" για αυτον.

Miliva21
    Guest
    Quote Originally Posted by GoldenM View Post
    Και κάτι ακόμα Μιλιβάκι μου,

Αναφέρεις ότι δεν είναι συνειδητή επιλογή σου η συγκεκριμένη συναισθηματική εμπλοκή με τον άντρα αυτό.

Το πιστεύω απόλυτα.

Όμως μην ξεχνάς ότι η συμπεριφορά μας, σε συντριπτικό ποσοστό, πηγάζει από το υποσυνείδητο.

Είναι πολύ σημαντικό να το θυμάσαι αυτό. Ίσως θα σε βοηθούσε σε κάποια φάση της ζωής σου να δούλευες με έναν ειδικό, ώστε να βρεις γιατί σου συνέβη αυτό. Παράλληλα θα μπορούσες έτσι να αποφύγεις την επανάληψη του στο μέλλον.

Βλέπε και repetition compulsion (Freud)

Ζήσε!!!!!!
    Πολλές φορές το μυαλό που ξαναγυρίσει σε αυτόν επδ μου λείπει το συναίσθημα που θέλω .....Δεν μπορώ να ερωτευτώ ....Δεν μου τυχαίνει?? Δεν μου βγαίνει;;;; δεν ξέρω

Άλλαξα πολύ από τοτε που συνέβη αυτό μαζί του ...Τότε σκεφτόμουν σαν χαζό παιδάκι σε ροζ σύννεφο πλέον ειμαι κυνική
    Και πιο ρεαλιστρια και δεν μπορώ να τα δω τα πράγματα τόσο ωραία και ότι αξίζουν τον κόπο......

Μα βέβαια και προστατευσα τον εαυτό μου...Δεν την έχω πατήσει με κανέναν άλλο από τοτε......Δεν ξανασυνεβη αυτό στη ζωή μου..........

Φυσικά και σκέφτομαι διπλά και ειμαι πολύ δύσπιστη και επιφυλακτική στους άντρες.....παλιότερα την είχα πάτησει ετσι και καψουρευομουν ..πλέον η τελευταία φορά που την πάτησα τόσο πολύ ήταν μαζί του και τέλος.........Μετά μπήκα πιο πρακτικά στο κομμάτι σχέσεων και έκανα κάποια πράγματα όμως ποτέ δεν ήμουν ικανοποιημένη εντελώς και κυρίως ερωτευμένη με κανέναν......

Είναι ένα κουβάρι και πρέπει να το λύσω μόνη μου

Οι ψυχολόγοι θέλουν πολυ χρήμα και προσωπικά δεν έχω βοηθηθει άσε που όσο σκαλίζεις τις πληγές σου τόσο γιγαντώνονται και δεν σου εγγυάται κάνεις ότι θα τις ξεπεράσεις

WhyAlwaysMe?
    Guest

Οι ψυχολόγοι θέλουν πολυ χρήμα και προσωπικά δεν έχω βοηθηθει άσε που όσο σκαλίζεις τις πληγές σου τόσο γιγαντώνονται και δεν σου εγγυάται κάνεις ότι θα τις ξεπεράσεις
    Να ξαναψάξεις!Μπορεί να μην έπεσες στον κατάλληλο...

Quote Originally Posted by WhyAlwaysMe? View Post
    Να ξαναψάξεις!Μπορεί να μην έπεσες στον κατάλληλο...
    Αυτή την καραμελα με τους ψυχολογους δεν μπορώ να την ακουω άλλο.δεν ειναι ο κατάλληλος και δεν είναι ο καταλληλος.δεν ειπα ότι φταινε οι ψυχολογοι αυτοί κατάλληλοι είναι απλά είναι μερικοί που δεν μπορούν να συνεργαστουν με κανενα ψυχολογο.γι αυτο θα συμφωνησω με την milina.

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Quote Originally Posted by Αποστολια View Post
    Αυτή την καραμελα με τους ψυχολογους δεν μπορώ να την ακουω άλλο.δεν ειναι ο κατάλληλος και δεν είναι ο καταλληλος.δεν ειπα ότι φταινε οι ψυχολογοι αυτοί κατάλληλοι είναι απλά είναι μερικοί που δεν μπορούν να συνεργαστουν με κανενα ψυχολογο.γι αυτο θα συμφωνησω με την milina.
    Εννοείς δηλαδή ότι η ''ευθύνη'' είναι του πελάτη?

Quote Originally Posted by WhyAlwaysMe? View Post
    Εννοείς δηλαδή ότι η ''ευθύνη'' είναι του πελάτη?
    Δεν είπα ότι καποιος έχει ευθυνη.είπα ότι δεν μπορεί κάποιος να παροτρυνει τον άλλον πήγαινε σε άλλο ψυχολογο και σε αλλο γιατί μάλλον δεν ήταν καλός ο ψυχολογος.όλοι κάνουν την ίδια δουλειά και έχουν τα ίδια πτυχία πάνω κάτω. Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν και οι πολλοί κακοι επαγγελματίες αλλα αυτοί είναι λίγοι.πρέπει να δεχτουμε ότι πολλοι βοηθηθηκαν από ειδικους και πολλοι όχι. Αλλά δεν είναι οι ψυχολογοι πανακεια για όλους.

Senior Member
    Πολλές φορές το μυαλό που ξαναγυρίσει σε αυτόν επδ μου λείπει το συναίσθημα που θέλω .....Δεν μπορώ να ερωτευτώ ....Δεν μου τυχαίνει?? Δεν μου βγαίνει;;;; δεν ξέρω

Άλλαξα πολύ από τοτε που συνέβη αυτό μαζί του ...Τότε σκεφτόμουν σαν χαζό παιδάκι σε ροζ σύννεφο πλέον ειμαι κυνική
    Και πιο ρεαλιστρια και δεν μπορώ να τα δω τα πράγματα τόσο ωραία και ότι αξίζουν τον κόπο......

Μα βέβαια και προστατευσα τον εαυτό μου...Δεν την έχω πατήσει με κανέναν άλλο από τοτε......Δεν ξανασυνεβη αυτό στη ζωή μου..........

Φυσικά και σκέφτομαι διπλά και ειμαι πολύ δύσπιστη και επιφυλακτική στους άντρες.....παλιότερα την είχα πάτησει ετσι και καψουρευομουν ..πλέον η τελευταία φορά που την πάτησα τόσο πολύ ήταν μαζί του και τέλος.........Μετά μπήκα πιο πρακτικά στο κομμάτι σχέσεων και έκανα κάποια πράγματα όμως ποτέ δεν ήμουν ικανοποιημένη εντελώς και κυρίως ερωτευμένη με κανέναν......

Είναι ένα κουβάρι και πρέπει να το λύσω μόνη μου

Μιλιβάκι μου καλό.

Τα έχουμε πει και παλιότερα και ξέρεις ότι θαυμάζω πολύ το μυαλό σου, για το λόγο αυτό σου μιλώ και με τόση ευθύτητα.

Εσύ ξέρεις καλύτερα τα οικονομικά σου και τις προτεραιότητες σου. Ίσως τελικά να μην είναι και τόσο μεγάλο αυτό που νοιώθεις, απλά να έχει μεγεθυνθεί στο μυαλό σου.

Θεωρώ πως πρέπει να το δεις ως ένα νεανικό λάθος. Μικρούλα ήσουν τότε, ε... Πολύ θέλει;

Δες το ως λάθος λοιπόν. Ξέρεις, από εκείνα τα λάθη που όλοι έχουμε κάνει και τα θυμόμαστε πότε με νοσταλγία και πότε με λύπη. Από εκείνα τα λάθη που στο τέλος μας βοηθάν να ανακαλύψουμε βαθύτερες πτυχές του εαυτού μας και της προσωπικότητας μας.

Με όλη την εκτίμηση, για ακόμα μια φορά σε προτρέπω σθεναρά.

Ζήσε!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Αποστολια View Post
    Δεν είπα ότι καποιος έχει ευθυνη.είπα ότι δεν μπορεί κάποιος να παροτρυνει τον άλλον πήγαινε σε άλλο ψυχολογο και σε αλλο γιατί μάλλον δεν ήταν καλός ο ψυχολογος.όλοι κάνουν την ίδια δουλειά και έχουν τα ίδια πτυχία πάνω κάτω. Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν και οι πολλοί κακοι επαγγελματίες αλλα αυτοί είναι λίγοι.πρέπει να δεχτουμε ότι πολλοι βοηθηθηκαν από ειδικους και πολλοι όχι. Αλλά δεν είναι οι ψυχολογοι πανακεια για όλους.
    Εδώ διαφωνώ Αποστολία.

Δεν είναι όλοι οι ψυχολόγοι ίδιοι. Υπάρχουν τόσες διαφορετικές σχολές και τόσες μεθοδολογίες πάνω στην επιστήμη της ψυχολογίας. Επίσης μπορεί να είναι κάποιος πολύ καλός ψυχολόγος, όμως να μην έχει αποτέλεσμα με κάποιον ασθενή γιατί απλά δεν ταιριάζουν "τα χνώτα" τους.

Τέλος πάντων ας μην σπαμάρω στο Θέμα της Μιλίβα.

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345