Results 16 to 22 of 22
Thread: Στρατός
-
02-01-2019, 22:56 #16
Πάρε ι5 (τρελόχαρτο) το λένε πας σε γιατρό σκας ένα 50αρι σου βγάζει μια διάγνωση και έχεις απαλλαγή για λόγους υγείας.. Ούτως ή άλλως και εμείς που κάναμε στρατό τι καταλάβαμε.. Πουθενά δεν μου χρειάστηκε το απολυτήριο μέχρι σήμερα δεν μου το ζήτησαν κάπου, και μη σε απασχολεί αν αυτό σταθεί εμπόδιο για κάποια δουλειά, συνήθως σε ρωτάνε αν έχεις πάει στρατό για να ξέρουν ότι δεν πρόκειται να τους κρεμάσεις και φύγεις κάποια στιγμή. Εγώ είχα την ευκαιρία να πάρω απαλλαγή λόγο σοβαρού προβλήματος αλλά υπηρέτησα για την εμπειρία και πέρασα πολύ γ@μ@τ@ (όχι πάντα) γνώρισα πολύ καλά παιδιά και με κάποιους ακόμα κάνουμε παρέα και λέμε ιστορίες που περάσαμε.
Εστάλη από RNE-L21 στο E-Psychology.gr Mobile App....But tell me where can i go to get away from all this pain...
- 03-01-2019, 00:08 #17
Μακαρι να ηταν εθελοντηκα , να πηγαινουν οποιοι θελουν. Ομως ,δυστυχως γυρο μας εχουμε κρατοι με επηθετικες τασεις.Αλβανια , Μακεδονια και Τουρκια ειναι καποιες απο αυτες οπου ειδηκα η Τουρκια τελευταια χρονια κι με προεδρο τον τρελο ,ανα πασα στιγμη μπορει να υπαρξη συταξη! Θα πρεπει να ειμαστε ετοιμοι.
Λογικα θα πρεπει να πηγαινουν και γυναικες ,αλλα κι να υπαρξει εκσυγρονησμος στον στρατο με τετοιο τροπο ωστε να μην ειναι θυτεια αγγαριας.Να ειμαστε οπως το Ισραηλ, να υπαρχουν ιδηκοτητες και συμφωνα με αυτο που εχει σπουδασει η εχει ασχοληθει ο καθε ενας πρωτου παρουσηασθει με αυτο η κατι παρεμφερες να τον βαλουν και στον στρατο.
Βεβαια ποιος θα ανεχτει γυναικα για παραδηγμα να του δεινει εντολες ε?
03-01-2019, 00:20 #18
03-01-2019, 02:31 #19
Γιώργο Πάνου, εγώ δεν το λέω το θέμα του στρατού επειδή έχουμε επικυνδινους γειτοννες. Εξάλλου, από αυτούς που ανέφερες, ή αλήθεια είναι ότι μόνο η Τουρκία είναι αυτήν που μας απειλεί... Οι Αλβανία όχι... Αλλά όπως και να έχει χρόνια τώρα είμαστε σε αναμενα πυρά με την Τούρκια αλλά ποτέ έως τώρα δεν έχει ξεκινήσει επίσημος πόλεμος...
Και εγώ βρίσκομαι στην ίδια κατάσταση με το παιδί πιο πάνω.. Είμαι 28 και πήγα τώρα να υπηρετησω, επειδή πιο πριν δούλευα και ακόμα πιο πριν σπούδαζα και ακόμα ακόμα πιο πριν ήμουν μαθητής του λυκείου.. Και εγώ αναγκάστηκα να αφήσω την δουλειά μου και είναι αλήθεια ότι και σε εμένα δεν θα χρειαστεί πουθενά το χαρτί του στρατού...
Εμένα προσωπικά με ενδιέφερε η εξογορα θητείας, δηλαδή να φαίνεται ότι έχω υπηρετήσει χωρίς να πάρω απαλλαγή.. Αλλά δυστυχώς με τους νόμους που έχουμε μόνο αν είσαι πάνω από τα 33 μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο
03-01-2019, 03:52 #20
Συμφωνω για την εξαγορα, μακαρι να μπορουσε να ειναι για ολες τις ηλικιες! Το ζητημα ειναι οτι και στρατο που πανε ,δεν τους μαθαινουν παντα κατι σχετικο με τον πολεμο ,τις περισσοτερες φορες αγγαριες κανουν στο στρατο κι σκοπια.
Θυμαμαι την δικη μου θυτεια οπου απο τους 18μηνες που ηταν τωτες, ηταν γυρο στους 2 μηνες αλεξηπτοτα, αντε κι αλλοι 2 μηνες εκπεδευση σε τροχοφορα οχηματα κι αλλος 1,5 μηνας το σχολειο καταδρομων - αν τα θυμαμαι κι καλα διοτις περασαν 18 χρονια! καπως ετσι ειναι κι στα αλλα οπλα.Σημερα πρεπει να ειναι ακομα λιγοτερο ! κι τους υπολλοιπους μηνες κανεις σκοπια κι αγκαριες!
Θα μπορουσε να γινει οπως στο Ισραηλ οπου υπαρχουν σχολεια οπως για πληροφορικη ,κι ενω μαθαινεις κι εκπεδευεσαι στον ηλεκτρονικο πολεμο ταυτοχρονα αμα θελεις βγαζεις κι την σχολη του στρατου κι εχεις ενα αξιολογο δυπλομα για την πολιτικη σου ζωη! Αλλα εδω , δυστυχως ειμαστε ανοργανοτη! κι με τον τροπο που λειτουργει ο στρατος ειναι λογικο οι πιο πολλοι να μην θελουν.
Οσο για τις γυρο απειλες, Η Τουρκια παντα ηταν απιλητικη, εχεις δικιο ομως, παντα ετσι ηταν.Η Αλβανια δεν μας απειλη αυτουσια, η Τουρκια την βαζει να το κανει. Η Μακεδονια , η Βορεια ΜακεδονιαΗ Σκοπια-μεχρι τωρα τους λεμε ΦΥΡΟΜ(ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ), αρα αποδεχομαστε την λεξη,νομιζω οτι μπορουμε να γινουμε φιλικα κρατοι εαν παψουμε απο μερια μας να ειμαστε στον κοσμο μας! το λεω διοτις ολος ο κοσμος τους λεει Μακεδονια , μονο εμεις δεν το κανουμε, κι προσωπικα δεν καταλαβαινω γιατι να μην λεγοντε οπως θελουν! απο την στιγμη που ξεκαθαριζουν στο συνταγμα τους οτι δεν θεωρουν την Ελληνικη Μακεδονια μερος της χωρας τους ,δεν βλεπω καποιο προβλημα παρα μονο με τους ελληνες εθνηκιστες που οτι κι να κανουμε τετοια ατομα υπαρχουν σε ολες τις χωρες!
03-01-2019, 04:02 #21
Δεν θα λησουμε Μακεδονικο προβλημα, αλλα θα πω ετσι συντομα οτι εαν κατσετε κ διαβασετε επιγραματικα την συμφωνια των Πρεσπων θα δειτε οτι ειναι οτι καλητερο συμφωνα με αυτες τις ευκεριες που μας δινουν οι ξενοι! Εξαλου σημερα ολοι την λενε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, οποιοι απο εσας εχετε ζησει λιγο στο εξωτερικο θα γνωριζετε οτι ολοι την λενε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! αρα εαν βαλουμε και το ΒΟΡΕΙΑ , μας συμφερει παρα πολυ!
Δυστυχως ομως στην Ελλαδα μια ζωη το παιζουμε πατριωτες στις λεπτομεριες! εκει που πρεπει ομως! στο οτι μας εχουν "σκλαβοσει" με τα μνημονια κι μας εχουν περιορησει την εθνικη μας οκερεοτητα δεν αντιδραει κανεις!! οτι μας περνουν τα σπιτια δεν αντιδραει κανεις! Οσο για το ονομα, οτι πανε ολοι οι στην βορεια Ελλαδα κι ειδικα απο κιλκις ,πηγαινουν για ψωνια κι για καυσιμα στα Σκοπια! εκει? που ειναι ο πατριωτησμος?
03-01-2019, 08:44 #22
Μάλιστα φίλε αυτό το ακούω γενικά σαν παράπονο από τους παλιούς, ότι αυτοί υπηρέτησαν 18 και 24 μήνες χαμένους από την ζωή τους... Σαν να λένε εσείς τώρα 9μηνο δεν είστε τίποτα με το που να μπείτε έχετε απολυθεί...
Κατά τα άλλα έχεις δίκιο, δεν μαθαίνουμε τίποτα ουσιαστικό, πάρα μόνο αγγαρείες για καθαρισμούς στρατόπεδου κτλ.. Σκοπιά και φύλακας... Ούτε ασκήσεις ούτε όπλα ούτε κάτι άλλο