Results 16 to 26 of 26
Thread: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
-
04-01-2019, 21:00 #16
Τωτες Αλεξανδρε! να χαιρεσαι για το καλο που βρηκε τον φιλο σου, και να για εσενα που απο το τυποτα αποκτησες κατις!Μπορεις να δεις τα πραματα ειτε θετικα ειτε αρνητικα, η καλητερη ματια για εμενα ειναι να τα βλεπεις αντικομενικα.
Αλεξανδρε, οι κλασικοι φιλοσοφοι ελεγαν οτι τα παντα στην ζωη μας εχουν να κανουν με το πως να βλεπουμε εμεις, για παραδηγμα ο χριστιανος νομιζει οτι ειναι θελημα Θεου, αρα δεν φταιει αυτος κι ουτε μπορει να κανει δυαφορετικα ,αρα δεν στεναχωριετε, καποιος που πηστευει στα ζωδια ,λεει περιπου το ιδιο με την δυαφορα οτι προσπαθει να βαλει σε ταξη την ζωη του συμφωνα με ημερομινιες, υπαρχουν και οι ανθρωποι -οπως στην αρχαια Ελλαδα- οπου νομιζουν οτι υπαρχουν καποιες "κυριες" εν ολιγις η μοιρα μας τα οριζει ολα κι δεν μπορουμε εμεις οσο κι να θελουμε να αλλαξουμε το προδιεγεγραμενο μας μελον! Αυτα ολα δειχνουν οτι οι ανθρωποι ανεκαθεν αγωνιζωταν να βαλουν μια υπερφυσικη δυναμη μια δυναμη πανω απο αυτους οπου δεν μπορουν να την επιρεασουν ο σκοπος αυτης της πραξης ηαν για να βγαλουν απο πανω τους την ευθυνη για οτι θα τους συμβει στο επερχομενο μελον! ετσι λοιπον δεν ξενερωναν οταν κατις κακο τους ερχοταν οπως θα ξενερωναν αν ειχαν απο πριν την αποψη οτι ειναι υπευθυνοι για αυτο που ερχετε!
Σημερα ομως, οι ανθρωποι λογο της προοδου τους εχουν λιγακι αλλαξει αποψη κι πηστευουμε οτι φερουμε ευθυνη για τα καλα αλλα κι για τα κακα που θα μας ερθουν. Αποψη μου ειναι οτι οσο πιο υπευθυνος νιωσεις για αυτα που θα σου φερει η ζωη σου, οσο πιο υπευθυνος εισαι για το αποτυχημενο σου σχεδιο αντιστοιχα τοσο πιο χαρουμενος θα αισθανθεις κι για το καλο που θα σου ερθει καποια μερα! τοσο πιο χαρουμενος θα νιωσεις αφου θα εισαι εσυ που θα ευθηνεσαι κι οχι καποιο ζωδιακο κατωρθομα!
- 04-01-2019, 21:56 #17
Αυτό μόνος σου θα το καταφέρεις με τις σκέψεις σου. Αν είναι να πάει κάτι στραβά θα πάει στραβά και αν είναι να πάει καλά θα πάει καλά. Αυτό δεν σημαίνει πως τα αφήνεις στην τύχη τους τα πράγματα. Ένα πρακτικό παράδειγμα. Πας σε μια συνέντευξη για δουλειά. Και το βλέπεις αρνητικά όλο αυτό. Το αποτέλεσμα θα είναι να πας αγχωμένος, στενοχωρημένος και αυτό θα φανεί. Ενώ μπορείς να πεις "θα πάω και ότι γίνει, και να μην με πάρουν δεν ήρθε και το τέλος". Βλέπεις πως στο συγκεκριμένο παράδειγμα από την σκέψη σου και μόνο θα δημιουργήσεις το πρόβλημα στον εαυτό σου ή όχι.
Ακόμα μπορεί να αναρωτηθείς σε κάποια περίπτωση "γιατί το βλέπω αρνητικά το τάδε πράγμα". Να κάνεις μια κουβέντα με τον εαυτό σου. Θα δεις ότι ξεκινάς με ένα "αν" το οποίο οδηγεί σε άλλο "αν" και μετά ξεκινάει ένας φαύλος κύκλος όπου όλα είναι αρνητικά. Αλλά όλα αυτά γίνονται στο μυαλό σου. Δηλαδή ξεκινάς ένα σενάριο που όλα πάνε στραβά το οποίο δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Οπότε σταματάς την αρνητική σκέψη από την αρχή.
Όσο για το βιβλίο, το είχα διαβάσει επειδή με είχαν πρήξει και για να είμαι δίκαιος το διάβασα πολύ γρήγορα και με το ζόρι. Συμφωνώ με αυτά που λένε τα παιδιά παραπάνω. Μην μπλέκεις με σύμπαν και τέτοια. Αν θες να διαβάσεις υπάρχουν βιβλία τα οποία είναι όμως γραμμένα από ψυχιάτρους. Είναι πιο ιατρικά ας πούμε. Ποιο προσγειωμένα. "Αυτοεκπληρούμενη προφητεία" νομίζω είναι ένας όρος που μπορείς να αναζητήσεις και στο ίντερνετ.
04-01-2019, 22:05 #18
Οντως υπαρχουν πολλα ομορφα κι βοηθητικα βιβλια εκει εξω! Το συγκεκρημενο βιβλιο ειναι ενα βιβλιο ξεκαθαρα "αμερικανια" , φουλ καπηταλιστικα χαρακτηριστικα να το γεμιζουν , κι ενα υφος νεων θρησκιων που εχουν γεμιζει τελευταια, ειδικα με αυτην την σαιντολογια μας τ εχουν πρηξει!
Περι σαιντολογιας, ειχα εναν φιλο οπου καπωτες μαζι γυροβολαγαμε στις πιατσες της ομονοιας ψαχνωντας να πιουμε ναρκωτικα! Πηγε σε ενα κεντρο απεξαρτησης στο εξωτερικο οπου ηταν απο σαιντολογους, κι ξαφνικα σαν γυρησε στην Ελλαδιτσα ειχε γινει αλλος ανθρωπος! ειχε ενα ηφος του στυλ " σας λυπαμαι οπου ειστε τοσο φτωχοι πνευματικα, οτι γνωριζει κατι το οποιο εμεις δυστυχως δεν ειμαστε αξιοι προς μαθηση του, οτι εμεις ειμαστε τα θυματα κι τα προβατα σε μια αλησιδα οπου μας θελει ετσι, αλλα αυτος κι καποιοι ελιτ του κοσμου ειναι οι λυκοι της αλησιδας αυτης" ηρθε με στυλ ανωτερου ον!, μας ελεγε συνεχεια ατακες απο μεγαλους φυλοσοφους αλλα πωτες δεν ειχε διαβασει ενα βιβλιο αυτων! Αποτελεσμα?? μεσα σε λιγους μηνες ξανα κυλησε στην πρεζα , ενω στην αρχη ελεγε οτι εχει κολπο στην λειτουργεια της σκεψης του που μπορει να καμει οτι θελει με το μυαλο του!! πολυ γελιο!!
04-01-2019, 22:39 #19
εγω απο μικρο παιδι βρε γιωργο ειμουν ενα παιδι φιλισυχο που ολοι ελεγαν οτι στωμα ειχα και μιλια δεν ειχα οσπου εφτασε μια μερα που ολα με πιεσαν αφορητα και μου ξεκαθαρησαν οτι αν θελω να συνεχισω θα πρεπει να γινω αγνωριστος αφου δεν ειχα καμια αλλη επιλογη που να πηγαινε προς τα μπρος
04-01-2019, 22:49 #20
τι εννοεις "αγνωριστος?" Οσο για το οτι εισουν φιλισηχος μικρος, δεν ειναι κακο, απεναντιας λεγετε οτι αυτα τα παιδια που δεν μηλουν πολυ μικρα, γινετε διοτις επεξεργαζωντε συνεχος το περιβαλον τους! σε αντηθεση με αλλα που ολο μηαγανε για να κερδισουν την προσοχη! για να ταισουν τον εγωισμο τους! εσυ λοιπον, δεν ειχες αυτην την ανιατη ψυχικη ασθενεια του εγωισμου! εαν σε καταλαβα σωστα βεβαια, εαν λοιπον πεφτω μεσα εισαι πολυ τυχερος που δεν πασχεις απο αυτην την ασθενεια φιλε μου!
04-01-2019, 23:08 #21
απλα δεν ειχα κινητρο να μιλησω η να κανω κατι παραπανω επειδη ο ανεμος φυσαγε προς το μερος μου οπως ελεγε ο Νιτσε οταν ο ανεμος μου εναντιωθηκε ανακαλυψα οτι εγω ειμουν σα'ι'τα αλλα δε το ειχα ανακαλυψει πιο πριν..
05-01-2019, 13:31 #22
Αργύρη διάβασα στο ιντερνέτ κάποια πράγματα για την Αυτοεκπληρούμενη προφητεία υπάρχει βέβαια μια ομοιότητα με νόμο της έλξης Για να αποφύγω αυτές τις αρνητικές σκέψεις πιστεύεις ότι ο διαλογισμός και η γιόγκα θα μπορούσαν να βοηθήσουν;
05-01-2019, 14:01 #23
05-01-2019, 17:34 #24
Οποιαδηπωτες μορφη δυαλαγησμου κι αν κανεις με σωστο τροπο, δλδη εαν κατσεις σε ενα απολυτα ησυχο περιβαλον κι με σωστες ανασεις προσπαθησεις να βρεις το κενο ενδιαμεσα απο σκεψεις που ερχοντε στο μυαλο σου,συγουρα θα σε βοηθησει!
Το γιογκα κι οι αλλες ανατοληκες ασκησεις του μυαλου βοηθανε συγουρα. Αλλα εχει και ο δικος μας πολητισμος κατι αντιτοιχο την προσευχη! οπου εαν την κανεις σωστα και με τον χρονο που θελει τα αποτελεσματα σου θα ειναι τα ιδια και δεν θα εχεις το αγχος του οτι επικαλησε δαιμονες της ινδιας! αλλα θα επικαληθεις την βοηθεις του τριαδικου μας πηστευω οπου και ειναι ο μοναδικος κι αληθεινος Θεος!
05-01-2019, 19:01 #25
Συμφωνώ ότι με την προσευχή στον Θεό επιτυγχάνεις γαλήνη στην ψυχή σου κάτι που προσπαθώ εδώ και τρία χρόνια με διάφορους τρόπους για να βρω την ηρεμία μου επιτέλους Αλλά εκεί που είμαι καλά να και κάτι γίνεται και φτού πάλι από την αρχή να προσπαθώ με τις φοβίες και το άγχος μου Προσπαθώ να βρω ένα τρόπο έτσι ώστε να καταφέρω να ξεφύγω από αυτό τον γολγοθά που με καταστρέφει
Με τον πνευματικό μου τον ψυχολόγο και τελευταία με άλλα μέσα όπως όπως διαβάζοντας για τον νόμο της έλξης , για την αυτοεκπλήρουμενη προφητεία με διαλογισμό κλπ ΣΠΑΩ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ;;;
26-01-2019, 04:38 #26
Το βιβλίο είναι πολύ αμερικανια κ για μένα χάνει το νόημα όταν εστιάζει τόσο στα χρήματα ... Απ εκεί κ πέρα επειδή ασχολούμαι πολύ με τις ενεργειακές θεραπείες , διαλογισμό κ αστρολογία , κ μετά από χρόνια έρευνα ( μιας κ τα ενδιαφέροντα μου από μικρό παιδί είχαν να κάνουν με το μεταφυσικό ) μπορώ να σου πω ότι όντως κάποια σημεία ισχύουν ...
Ζούμε σε μια κοινωνία που μας έχει υπνωτίσει κ μας έχει μάθει να σκεφτόμαστε μηχανικά ..
Οι θετικές δηλώσεις βοηθανε !! Δεν αρκεί όμως μόνο να τα λες αλλά κ να τα νιώθεις ... βέβαια μπορείς να ξεκινήσεις κ με το να τα λες κ κάθε μέρα θα έρχεσαι πιο κοντά στο να τα νιώθεις κ να τα βιώνεις σε κάθε κύτταρο σου ..
επίσης οραματισου! Κλείσε τα μάτια κ φαντάσου πως θες τη ζωή σου , κάνε εικόνα βάλε χρώματα , άγγιξε κ νιώσε σαν να είσαι μέσα .... σαν να υπάρχει ήδη...
Ελπίζω να βοήθησα κάπως ... ότι άλλο χρειαστείς ρώτησε με ...