Υποχονδρίαση η επιστροφή..
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14

Υποχονδρίαση η επιστροφή..

Καλησπέρα σε όλους, όπως γράφω και στον τίτλο η υποχονδρίαση επέστρεψε.. νόμιζα πως το είχα ξεπεράσει και είχα χρόνια να το πάθω μέχρι πριν δύο μήνες που ένα αγαπημένο μου πρόσωπο αρρώστησε και το έχω πάρει τόσο βαριά που δεν μπορώ να ηρεμήσω και με ξαναβρήκαν και οι φοβίες για αρρώστιες και όλες οι κακές σκέψεις και δε βρίσκω ηρεμία.. από το άγχος δεν τρώω και δεν ηρεμώ έχω αρχίσει και πονάω σε όλο το σώμα πιο πολύ στην καρδιά τσιμπήματα και νόμιζα πως πρηστηκαν τα χέρια μου και ότι ήταν καρδιά, έκανα εξετάσεις όλα καλά αλλά δεν ηρεμώ.. ψάχνω για αρρώστιες στο ίντερνετ βλέπω βιντεάκια στο YouTube και γίνομαι χειρότερα. Δεν ξέρω τι να κάνω για να ηρεμήσω από τις αρνητικές σκέψεις, έχω χάσει τη διάθεση για τα πάντα νομίζω έχω και κατάθλιψη λόγω όλων αυτών, ξέρετε για δωρεάν ή έστω οικονομικούς ψυχολόγους ή ψυχιάτρους; Δεν ξέρω αν θα πρέπει να ξεκινήσω φαρμακευτική αγωγή επειδή βλέπω ότι δε μπορώ να το ξεπεράσω όλο λέω στον εαυτό μου να μη σκέφτομαι τα χειρότερα και πάλι σε κακές σκέψεις καταλήγω και υπερβολικό άγχος και στεναχώρια

Αν βρισκεσαι σε καποια μεγαλη πολη υπαρχουν τα κεντρα ψυχικης υγειας που ειναι δωρεαν.Το κακο ειναι οτι υπαρχει καποια αναμονη μεχρι να σε δουν

nikoletta83 είμαι στην Αθήνα έχεις κάποιο να μου προτείνεις;

Απο Αθηνα δε γνωριζω.Ψαξε στο ιντερνετ ποιο εχει στην περιοχη σου και παρε τηλεφωνο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Astronomy lover View Post
    nikoletta83 είμαι στην Αθήνα έχεις κάποιο να μου προτείνεις;
    ΕΚΕΨΥΕ έχει Αθήνα κέντρο (Νοταρά 58, 106 83) και Πειραιά κέντρο (Νοταρά 77, 185 35) δεν ξέρω πιο σε βολεύει περισσότερο.
    "Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."

Παιδιά ευχαριστώ πολύ! Πήγα τελικά σε ένα καλό γιατρό μου είπε ότι έχω κατάθλιψη και υποχονδρίαση και μου έγραψε seroxat και xanax.. πήρα ένα xanax πρίν κάνα δυωρο και ήδη νιώθω καλύτερα, λειτουργεί τόσο γρήγορα;

Quote Originally Posted by Astronomy lover View Post
    Παιδιά ευχαριστώ πολύ! Πήγα τελικά σε ένα καλό γιατρό μου είπε ότι έχω κατάθλιψη και υποχονδρίαση και μου έγραψε seroxat και xanax.. πήρα ένα xanax πρίν κάνα δυωρο και ήδη νιώθω καλύτερα, λειτουργεί τόσο γρήγορα;
    Α μπραβο και και καλη αρχη στη θεραπεια σου.Ναι,το xanax πιανει αμεσως το seroxat θελει κανα μηνα για να δρασει γι αυτο και δινουν το xanax μαζι.Παρεμπιπτοντως κι εγω seroxat παιρνω το βρισκω αρκετα αποτελεσματικο.

Καλησπέρα παιδιά.. μια ερώτηση να κάνω κάτι που σκέφτομαι μέρες.. γίνεται αν έχεις κάποια πληγή στο στόμα ή ουλίτιδα και πριν έχεις μπει στο μετρό έχεις πιάσει λεφτά κτλ και δεν έπλυνες τα χέρια σου γιατί ήσουν έξω και επειδή ξεχάστηκες πχ και πήγες να καθαρίσεις το δόντι από κάτι που έφαγες πιο πριν να κολλήσεις ειτζ ή ηπατίτιδα κτλ;

Senior Member
    Σύντομη απάντηση: όχι. Το Έιτζ μεταδίδεται με σωματικά υγρά και η ηπατίτιδα δεν μεταδίδεται από χερούλια, τουαλέτες, το φτάρνισμα κλπ

'of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice'

geodim ευχαριστώ για την απάντηση σου! Αυτό τον καιρό με έχει πάρει η μπάλα με την αρρωστοφοβια που με έχει πιάσει και όλο κακές σκέψεις κάνω.. αφήνω τη μία αρρώστια και πιάνω την άλλη..

Senior Member
    Όπως όλοι μας , πρέπει να κάνουμε πριβέ κλαμπ χαχα. Προσπάθησε να μην τα σκέφτεσαι, βγες μια βόλτα, μίλα με κάνα φίλο οτιδήποτε θα σε βγάλει από αυτόν τον κύκλο

Έχω βάλει και τη γιόγκα στο πρόγραμμα μήπως και το ξεπεράσω αυτό που έχω πάθει τους τελευταίους δύο μήνες :)

Senior Member
    Πιάνει η γιόγκα? Μου το είχαν προτείνει και εμένα και πήγα να κάνω κάτι 'χαιρετισμούς' , τραγωδία η φάση, πονούσαν τα πάντα χαχα

Αυτή τη βδομάδα ξεκίνησα μόνο δύο φορές έχω κάνει.. ελπίζω να δω αποτελέσματα..! :P