Η νοσοφοβια ξαναχτυπα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Junior Member

Η νοσοφοβια ξαναχτυπα

Εκει που ημουν αρκετα καλυτερα μεσω της φαρμακετικης αγωγης,ψυχοθεραπειας και της προσωπικης μου δουλειας (γυμναστικη ,εξοδοι,σχολη κλπ) εχω μια γενικη φαγουρα σε ολο το σωμα χωρις συγκεκριμενο λογο...και μη εχοντας μαθει απο τα λαθη μου ξαναχτυπαω google και βρισκω λεμφωμα...και θυμαμαι ενα διογκωμενο λεμφαδενα που ειχα πριν λιγο πριν ξεκινησουν τα συμπτωματα στη βουβωνικη χωρα(βεβαια ηταν για 2-3 μερες μετα ξαναγυρισε στο φυσιολογικο του μεγεθος)...πλεον προσπαθω να το βλεπω λιγο πιο λογικα το ολο θεμα εχω κανει εξετασεις αιματος οπου ολα ηταν φυσιολογικα (esr,crp,ldh) ο λεμφαδενας επισης πιθανον να ηταν πρησμενος απο μια τοπικη δερματιτιδα που ειχα σε εκεινη την περιοχη αλλα ειλικρινα το internet και το googlαρισμα συνολικα μονο κακο μου (μας) εχουν κανει...η φαγουρα με πιανει περισσοτερο οταν της δινω σημασια και αλλωστε πως να μη της δινω οταν καθομαι στο google και ψαχνω ιστοριες απο ανθρωπους που ειχαν τη συγκεκριμενη αρρωστια...τα γραφω αυτα για να καταληξω στο οτι το ιντερνετ σε εμας που ειμαστε νοσοφοβικοι ειναι ενας πολυ κακος συμμαχος και σε αυτη τη περιπετεια των 4 πλεον μηνων εμενα προσωπικα μονο κακο μου εκανε..να ειστε ολοι καλα!

Quote Originally Posted by turbo View Post
    Εκει που ημουν αρκετα καλυτερα μεσω της φαρμακετικης αγωγης,ψυχοθεραπειας και της προσωπικης μου δουλειας (γυμναστικη ,εξοδοι,σχολη κλπ) εχω μια γενικη φαγουρα σε ολο το σωμα χωρις συγκεκριμενο λογο...και μη εχοντας μαθει απο τα λαθη μου ξαναχτυπαω google και βρισκω λεμφωμα...και θυμαμαι ενα διογκωμενο λεμφαδενα που ειχα πριν λιγο πριν ξεκινησουν τα συμπτωματα στη βουβωνικη χωρα(βεβαια ηταν για 2-3 μερες μετα ξαναγυρισε στο φυσιολογικο του μεγεθος)...πλεον προσπαθω να το βλεπω λιγο πιο λογικα το ολο θεμα εχω κανει εξετασεις αιματος οπου ολα ηταν φυσιολογικα (esr,crp,ldh) ο λεμφαδενας επισης πιθανον να ηταν πρησμενος απο μια τοπικη δερματιτιδα που ειχα σε εκεινη την περιοχη αλλα ειλικρινα το internet και το googlαρισμα συνολικα μονο κακο μου (μας) εχουν κανει...η φαγουρα με πιανει περισσοτερο οταν της δινω σημασια και αλλωστε πως να μη της δινω οταν καθομαι στο google και ψαχνω ιστοριες απο ανθρωπους που ειχαν τη συγκεκριμενη αρρωστια...τα γραφω αυτα για να καταληξω στο οτι το ιντερνετ σε εμας που ειμαστε νοσοφοβικοι ειναι ενας πολυ κακος συμμαχος και σε αυτη τη περιπετεια των 4 πλεον μηνων εμενα προσωπικα μονο κακο μου εκανε..να ειστε ολοι καλα!
    Δεν κάνει κακό μόνο σε αυτούς που έχουν νοσοφοβια κάνεί κακό γενικά η αλογιστη χρήση του.άσε που έρευνες έχουν δείξει ότι το ίντερνετ προκαλεί και κατάθλιψη πάντα για υπερβολική χρήση μιλάμε. Οσο μπορείς απεφυγε να googlαρης για τέτοια θέματα.ψάξε για κάτι άλλο που σε ενδιαφερει πιο ευχάριστο

Kalispera turbo!An prosekses to post pou ekana prin liges meres eho akrivos ta idia simptomata me esena gia pano apo mina kai olo auto to kairo googlaro k ego gia lemfoma!afou ekanes kai esi tis analiseis sou einai ok!to lemfoma iparxei otan einai psilo opos eipes to ESR megalitero apo 50 kai auksabontai katakorifa CRP kai LDH!episis ta leuka kai ta lemfokittara sti geniki aimatos einai psila i poli xamila!kai gia na se kathisixaso ti lemfoma kata 90% arxizei apo lemfadenes laimou masxalis i sto mesothorakio!kai ego me pianei poli fagoura otan googlaro!otan eimai me filous to ksehnao kai de me pianei!kai oi dio mas to pathame apo to agxos!iremise kai den exei tipota!oo analiseis sou einai kalo ksehaseto!

Junior Member
    Να σαι καλα νικη ευχαριστω..το γνωριζω οτι ξεκιναει συνηθως απο λαιμο το διαβασα και απο τοτε τσεκαρω συνεχως τους λεμφαδενες του λαιμου μου...η αληθεια ειναι οτι πιανω μερικους αλλα νομιζω ειναι φυσιολογικο αυτο...δε παρατηρω καποια διογκωση η κατι τετοιο απλα μερικους τους ακουμπω...αλλωστε ειχα κανει και υπερηχο θυροειδη/λεμφαδενων και ηταν οκ..

E tote den exeis na fovase tipota!vasika kai ego akrivos to idio kano pao kai vlepo sinexos to laimo m sto kathrefti!o logos einai epeidi o laimos exei ektos apo tous lemfadenes kai polles flevves kai artiries kai mas ksegelane kai nomizoume pianoume prismenous lemfadenes!na se rotiso kapies fores i fagoura sou niotheis kai san na se tsimpaei kati i san na sou travane tin trixa?

Junior Member
    Nαι ναι κατι πιανω αριστερα αλλα ισως να ειναι και φλεβα τελικα ...η φαγουρα με ειχε πιασει πριν 1-2 μηνες μου εφυγε ομως και επεστρεψε τις τελευταιες μερες και ειναι επιφανειακη και διαχυτη απο το ενα σημειο στο αλλο δηλαδη αλλα οχι τοσο εντονη δηλαδη δε με αναγκαζει να ξυστω ετσι ωστε να μου φυγει..προσπαθω αλλωστε να μη δινω σημασια

Καλησπέρα.

Σε περίπτωση hodgkin οι λεμφαδένες διογκώνονται αρκετά και δυο από τα συμπτώματα είναι ο έντονος βήχας η ανορεξία και αναπάντεχα το χάσιμο βάρους.

Όπως και να χει.

Το google,το ίντερνετ γενικότερα είναι χρήσιμο όταν ξέρεις να το "διαβάζεις" σωστά.Αυτο απαιτεί ψυχραιμία και πείρα.Οι νοσοφοβικοί έχουν το ελάττωμα όταν αντλούν πληροφορίες από το διαδίκτυο να σκαλώνουν στην χειρότερη εκδοχή μιας πάθησης.Οσοι νομίζετε η ακόμη καλύτερα γνωρίζετε ότι είστε νοσοφοβικοί καλό είναι να το αποφεύγετε.Αν όχι τότε θα πρέπει να αναθεωρήσετε για τις ιστοσελίδες από τις οποίες ενημερωνεστε.

Έχετε κατά νου ότι ειδικά μετά από μια ηλικία πάντα κάτι θα σας ενοχλεί στο σώμα σας.Αν κάθε φορά που συμβαίνει αυτό γκουγκλαρετε τι έχετε στο τέλος θα καταλήξετε σε κλινικη με ζουρλομανδύα.Ξοδεψτε και λίγο χρόνο σε κάποια ενόχληση να δείτε αν θα περάσει χωρίς να κάνετε τίποτα.

Στάλθηκε από το TA-1020 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Junior Member
    Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση εχεις σε ολα δικιο!