Results 1 to 12 of 12
-
13-01-2019, 00:19 #1
κοινωνικές σχέσεις και αρνητικές σκέψεις
Ήμουν από πάντα ντροπαλή αλλά δεν είχα προβλήματα στις κοινωνικές μου σχέσεις, είχα πάντα φίλους. Μέχρι πριν λίγα χρόνια που είδα ανθρώπους να απομακρύνονται απο την ζωή μου χωρίς να δίνουν αιτία, αφήνοντας με να αναρωτιέμαι που έφταιξα. Επιχειρώντας να τους κρατήσω κοντά ή να ζητήσω αργότερα τους λόγους, έφαγα τα μούτρα μου. Μηρυκάζω συνέχεια και υπεραναλύω τα πάντα και δυστυχώς τείνω σχεδόν πάντα να τα ρίχνω στον εαυτό μου και να δικαιολογώ τους άλλους. Πλέον δεν μου φαίνεται ασυνήθιστο το να χαλάν σχέσεις χωρίς να ειπωθεί κουβέντα, και απ' την μεριά μου έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι δεν θα ξανακυνηγήσω κανέναν. Μπορεί να ακούγεται εγωιστικό, αλλά φομάμαι τόσο πολύ να ξαναταπεινωθώ και να πληγωθώ. Στην δεκαετία των είκοσι πλέον κάνω φιλίες- κάποιες κρατάνε λίγο, κάποιες είναι πιο ισχυρές. Δεν μπορώ να πώ ότι είμαι ευτυχισμένη όμως. Ενώ όλα στην ζωή μου κυλάνε ομαλά, δυσκολεύομαι πολύ να διασκεδάσω. Μου αρέσει πολύ η παρέα μου αλλά νομίζω ότι ελάχιστοι θα καταλαβαίναν την απουσία μου. Δεν μιλάω πολύ και μου το λένε συχνά. Σκέφτομαι συνεχώς ότι οι φίλοι μου δεν βρίσκουν κάτι ιδιαίτερο στην σχέση τους μαζί μου, χωρίς να μου έχουν δώσει αφορμές για να πιστεύω κάτι τέτοιο. Μου αρέσει η παρέα μαζί τους αλλά δυσκολεύομαι να ενταχθώ σε κάποια συζήτηση. Ακούω συνήθως τι λένε αλλά έχω το μυαλό μου σε οτιδήποτε άλλο θα μπορούσες να φανταστείς. Σκέφτομαι 24/7. Περνάνε σκέψεις από το μυαλό μου ότι δεν είμαι αρκετή και δεν συμβαδίζω με τους υπόλοιπους. Κάποιες φορές ακόμα, νιώθω άγχος γενικότερα χωρίς να ξέρω από που πηγάζει. Η μόνη διέξοδος που έχω ανακαλύψει για να απαλύνει και να μετριάζει τις σκέψεις είναι η γραφή. Γράφω ότι δεν τολμώ να πώ στους γύρω μου και έτσι νιώθω καλύτερα. Δεν θελω να συνεχίσω έτσι όμως... θέλω να είμαι από αυτούς τους ανθρώπους που χαίρεσαι να τους έχεις δίπλα σου, που σου ανοίγονται χωρίς περιορισμούς. Θέλω να μάθω να ζω την κάθε στιγμή και να μην με απασχολούν αρνητικές σκέψεις που προκαλούν άγχος...
- 13-01-2019, 00:39 #2
Περνάνε σκέψεις από το μυαλό μου ότι δεν είμαι αρκετή και δεν συμβαδίζω με τους υπόλοιπους.
13-01-2019, 00:56 #3
εννοώ ότι νιώθω πως δεν είμαι αρκετή για την παρέα μου και με το "δεν συμβαδίζω με τους υπόλοιπους" εννοώ ότι περνάνε συνέχεια σκέψεις από το μυαλό μου που με δυσκολεύουν να ενταχθώ στην οποιαδηποτε συζήτηση και να εκφέρω τις απόψεις μου.
13-01-2019, 01:07 #4
δε μου απαντησες ομως σε αυτο που λεω και ετσι δε καταλαβα δε συμβαδιζεις σχεδον με τιποτα?
13-01-2019, 02:23 #5Miliva21GuestΚαλησπέρα
Δυστυχώς έτσι είναι με τις σχέσεις.....πολλές τελειώνουν χωρίς εξηγήσεις ....εξάλλου σιγά μην ρίξουν τον εγωισμό τους οι άνθρωποι να πουν τους λόγους που φεύγουν....ποσο μάλλον αμ βαρέθηκαν και φταινε και αυτοί.............
Πολλές φορές οι σχέσεις που τελειώνουν είναι επδ έκαναν τον κυκλο τους....επδ άλλαξαν οι άνθρωποι και δεν ταιριάζετε πια.....Ή επδ άλλαξε η ρουτίνα τους και δεν αποτελεις πλέον κομμάτι της.........
Όμως θεωρώ πως δεν είναι ο κανόνας αυτός με τις ανθρώπινες σχέσεις....σίγουρα υπάρχουν και άνθρωποι που θα εκτιμήσουν ότι τους προσφέρεις και δεν θα εγκαταλείψουν τόσο εύκολα τη φιλία....το πιστεύω αυτο...
Μπράβο σου που διεκδικείς νέες σχέσεις με τους γυρω σου...κοιταξε για μένα το ιδανικό είναι ένας άνθρωπος να έχει 2-3 πολύ καλους φίλους στους οποίους να ανοίγεται να τους εμπιστευεται κτλ και έπειτα να έχει διάφορους γνωστούς για να βγαίνει έξω να περνάει καλά να δικτυωνεται και με άλλο κόσμο
Μας λες ότι έχεις ποιοτικές φιλίες και νιωθεις μια χαρά με αυτές...Πολύ καλό κράτησε τες έτσι................
Λες όμως ότι με άτομα σε παρέες σου δεν νιώθεις καλά και δεν σου βγαίνει ο πρόσχαρος εαυτός που θα θελες .....
Αυτό μπορεί να συμβαινει επδ οι σχέσεις αυτές είναι επιφανειακές.......επδ η παρεα υπάρχει μόνο για τη παρέα και όχι επδ νοιαζεστε ο καθένας για τον άλλο ως ατομο..........επδ μπορει κιόλας να μη ταιριάζετε αλλά να ειστε πολυ χαλαρα μαζι....σε αυτες συνηθως τις παρέες μπορεί κάποιος να νιώσει μοναξιά ακόμα και αν περιτριγυριζεται από χιλιάδες άτομα......
Ειδικά αν είσαι άνθρωπος που τον θρέφουν οι ποιοτικές και ειλικρινείς σχέσεις με τους αλλους και όσο σιχαινεσαι τις μικρές ανούσιες συζητήσεις για χαζα πράγματα.....τόσο πιο πολύ θα δυσκολεύεσαι να ταιριάξεις με το τσούρμο και θα νιώθεις αποξενωμενη..........
Ή γνώμη μου είναι να δώσεις προτεραιότητα στις φιλίες που σε κάνουν να χαίρεσαι...με τις παρέες μην αναλωνεσαι πολύ ......να τις κρατήσεις βέβαια....Αλλά για να περνάς καλά μια στο τόσο και να μη πολυσκεφτεσαι και υπεραναλυεις....Είναι μόνο για ν περνάς καλά και όχι να το παίρνεις στα σοβαρά ..............
13-01-2019, 02:29 #6Miliva21GuestΑυτόν που Θέλω να σου πω είναι να μην νιώθεις άγχος.....Ένας άνθρωπος όταν δεν είναι συγκεντρωμένος και είναι αλλού σημαίνει ότι εκείνη τη στιγμή δεν περνάει καλά....ότι κάτι δεν τον γεμίζει απόλυτα.....
Είναι φυσιολογικό...Για να νιώθεις γεματη στη ζωή βρες δικά σου ενδιαφέροντα βαλε προσωπικούς σου στόχους ξεκινά χόμπυ βγαινε και με τις παρεες σου να ξεσκας λίγο και μετά που ξέρεις μπορεί να γνωρίσεις άτομα που να ταιριάζετε περισσότερο και να περνάς καλά ή να κάνεις μια σχέση και να σου προσφέρει πολλά από αυτά που χρειάζεσαι ετσι ωστε να ισορροπήσεις και στις παρέες και φιλίες σου
13-01-2019, 02:58 #7
Καλησπέρα!Έχεις πολύ δίκιο!Το παραπάνω απόσπασμα ισχύει αρκετά και αντιπροσωπεύει τον χαρακτήρα μου σε μεγάλο βαθμό. Πάντα ήθελα να έχω ουσιαστικές σχέσεις με όσους δένομαι...Επίσης, όντας νέα και με λίγες εμπειρίες δεν έχει πολύ καιρό που έμαθα ότι ξαφνικά οι άνθρωποι μπορεί να θελήσουν να αλλάξουν σελίδα στην ζωή τους στην οποία να μην έχουν θέση για εσενα...οπότε απογοητεύτηκα αρκετά.. αλλά και πήρα αρκετά μαθήματα...να μην βασίζομαι τόσο στους άλλους και να μην περιμένω να δώσουν και όσα προτίθεμαι να δώσω σε μια σχέση η ίδια. όσον αφορά το κομμάτι της υπερανάλυσης και του άγχους το παλεύω καθημερινά και προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη! Σ'ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και τις συμβουλές σου :)
13-01-2019, 03:13 #8
ετσι οπως το πας θα ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα διαλεξεις καποιον που θα καταβαλει τη περισσοτερη προσπαθεια να σε πεισει οτι ειναι ηλικρινης αλλα θα εχει ξοδεψει τοση ενεργεια γι αυτο που δε θα ξερει πως να αντιμετωπιζει τις δυσκολιες της ζωης
13-01-2019, 12:10 #9Miliva21GuestΑν έχει τελειώσει πρόσφατα μια ποιοτική σου μακροχρόνια φιλία για σένα και τώρα είσαι στο στάδιο που κάνεις ανοίγματα για να γνωρίσεις νέες φιλίες είναι απόλυτα φυσιολογικό να νιώθεις έτσι....
Στο πίσω μέρος του μυαλού σου μπορεί να συγκρίνεις τη παλιά φιλία με τις νεες παρέες και να νιώθεις ότι δεν σε γεμίζουν τόσο και είναι δίκιο.....Η σύγκριση είναι άνιση......Μια φιλία χρόνων με έναν άνθρωπο που ταίριαζαμε και ήμασταν ο εαυτός μας συνήθως μας γεμίζει περισσότερο από ένα νεο τσούρμο 7 -8 ατόμων όπου όλοι είμαστε διαφορετικοί ...
Έτσι είναι η ζωή αλλάζει για όλους...Και οι πιο δεδομένες φιλίες μπορεί να χαθούν μην απογοητεύεσαι δες το σαν μια φυσιολογική πορεία των πραγμάτων και προχωρά....
Κράτα τις παρέες σου να ξεδινεις και να γνωρίζεις καινούριο κόσμο και παράλληλα έχε ανοιχτές τις κεραίες για άτομα που θα σου μοιάζουν λίγο παραπάνω είσαι μικρή ακόμα θα τους βρεις !!!
Πχ και γω θα βαριέμαι...αν εμένα μ αρέσει η έντεχνη και η λογοτεχνια και μπω σε μια παρέα που μιλάει για μπουζουκια και για κουτσομπολια και γω θα σκυλοβαρεθω...
Δεν γντ να ταιριάζουμε όλοι με όλους
14-01-2019, 14:23 #10
Μμμ..συμφωνώ με όλα αυτά και θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τις συμβουλές σου! Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια :)
17-01-2019, 03:33 #11
Αρχικά η πραγματική φιλία είναι κατι πολυ σπάνιο οποτε μην περιμένεις πολλα προς αυτη την κατεύθυνση. Εγω πιστεύω οτι δεν έχεις βρει τα κατάλληλα άτομα, αρχικά σε συμβουλεύω να στοχεύεις σε παρέες που μπορείς να περνάς την ώρα ευχάριστα οχι σε αληθινές φιλίες και βλέπεις.
26-01-2019, 04:20 #12
Μην κανείς τέτοιες σκέψεις κ μην υποτιμάς τον εαυτό σου !! Ξεχώρισε τις παρέες απ τους φίλους ...
Καλώς ή κακώς συνήθως με άλλους βγαίνουμε , με άλλους συζητάμε τα προσωπικά μας κ πάει λέγοντας ...
ζήσε την ηλικία σου χωρίς να αναρωτιέσαι τι κάνεις λάθος , συμβαίνουν αυτά κ δεν χρειάζεται να τα υπεραναλύεις στο μυαλό σου ..
Όσο μεγαλώνεις θα φεύγεις , θα φεύγουν ... αλλά θα υπάρχουν κ εκείνοι οι «σημαντικοί» που μπορεί να σας χωρίζουν χιλιόμετρα , να μην μιλάτε συχνά , αλλά θα είστε ο ένας για τον άλλον πάντα εκει...
και μη ξεχνάς ότι οι σχέσεις θέλουν δουλειά , άρχισε να μαθαίνεις τα άτομα που έχεις γύρο σου κ θες να έρθεις πιο κοντά , μιλά κ δείξε τον χαρακτήρα σου ...
Δεν λέω να κυνηγάς αλλά μην φτάνεις κ στο σημείο να είσαι αδιάφορη ... δεν είμαστε όλοι η ψυχή της παρέας , αυτό όμως δεν μας κάνει λιγότερο ή περισσότερο σημαντικούς ..
αν αλλάξεις Εσυ τον τρόπο που βλέπεις κ φέρεσαι να είσαι σίγουρη ότι θα αλλάξουν κ οι άλλοι .... δοκίμασε το , δεν χάνεις κάτι !