Τύψεις και ενοχές μετά από χωρισμό. Τι να κάνω? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 21 of 21
    Senior Member
    Quote Originally Posted by nick-the-greek View Post
    Καλημέρα,

Και αυτά μου τα είπε και άλλα πολλά μου ειπε.
    Το θέμα είναι ότι από την θεωρία στην πράξη πολλές φορές είναι δύσκολο να προχωρήσεις.
    Η λογική μου ξέρει και τι είναι σωστό και αν έχω φταίξει και που ακριβώς έχω φταιξει...όταν όμως με πιάνουν τα ψυχολογικά μου (όταν κάνει κάποια απελπισμένη προσπάθεια πχ) η λογική μου πάει περίπατο. Είναι πολύ δύσκολο να ξέρεις ότι προκαλείς τόσο πόνο σε κάποιον...και μάλιστα σε κάποιον που αγάπησες πολύ στη ζωή σου...να τον βλέπεις να αρνείται να συνεχίσει χωρίς εσένα...

Ξανά λέω ξέρω ότι δεν είναι σωστό...ξέρω ότι είναι και αρρωστημένο από ένα σημείο και μετά...απλά δεν μπορώ να το διαχειριστώ όπως θα ήθελα...Κάι τα χρόνια περνάνε...
    εδω ειναι το λαθος σου.
    δεν προκαλεις ΕΣΥ τον πονο στην κοπελα.
    τον πονο της τον προκαλει το ψυχικο της προβλημα που αντι να το λυσει, το κουκουλωσε κανοντας σε εσενα, πατεριτσα...
    ειναι λαθος οπτικη να νομιζεις οτι ειμαστε υποχρεωμενοι σε σχεσεις που δεν θελουμε πλεον για να μην στεναχωρεθει καποιος.
    τελειως λαθος.
    διαστρεβλωση..
    ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ!

Junior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    εδω ειναι το λαθος σου.
    δεν προκαλεις ΕΣΥ τον πονο στην κοπελα.
    τον πονο της τον προκαλει το ψυχικο της προβλημα που αντι να το λυσει, το κουκουλωσε κανοντας σε εσενα, πατεριτσα...
    ειναι λαθος οπτικη να νομιζεις οτι ειμαστε υποχρεωμενοι σε σχεσεις που δεν θελουμε πλεον για να μην στεναχωρεθει καποιος.
    τελειως λαθος.
    διαστρεβλωση..
    ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ!
    Έτσι όπως τα λές είναι...

Δυστυχώς το πρόβλημα στον τρόπο που επεξεργαζομαι ψυχολογικά τέτοια γεγονότα ξακιναει από την παιδική μου ηλικία όπως λες...έχασα τον πατέρα μου από πολύ μικρός (9 χρόνων) και η μητέρα μου πέρασε κάποια χρόνια βαθείας θλίψης. Ήταν εκεί και μας μεγάλωσε με ότι χρειάζοταν αλλά κάπου ένιωθα ότι πονάει και δεν μπορώ να την βοηθήσω... επειδή έχω και ένα μικρότερο αδελφό ασυναίσθητα πήρα το ρόλο του πατέρα στην οικογένειά μου για πολλά χρόνια...ίσως μέχρι και σήμερα...αυτό το πράγμα συνδέεται με κάποιο τρόπο με το ρόλο που είχα πάρει για αυτή την κοπέλα...
    Φυσικά έχει πολύ ακόμα κουβέντα το θέμα αλλά χοντρικά έτσι πάει το πράγμα... Ασυνείδητα λοιπόν μου έρχονται συναισθήματα απώλειας δλδ αυτό που βιώνει αυτή η κοπέλα και τα συνδέω μέσα μου με τα συναισθήματα που ένιωσα εγώ ή η μάνα μου...

Για το αν πρέπει να δω και κάποιον άλλο ψυχολόγο δεν το ξέρω...ίσως να το δοκιμάσω και αυτό...μπορεί κάποιος άλλος να με ξεκλειδώσει και να ενστερνιστω και ψυχολογικά αυτά που αποδέχομαι με τη λογική μου...

Την κοπέλα την έχω χιλιοπαρακαλεσει να πάει σε κάποιον ψυχολόγο να μιλήσει...είναι σίγουρα αρρωστημένο όλο αυτο...αλλά δεν...

Τέλος πάντων...όπως λέτε και εσείς πρέπει να κοιτάξω τη δική μου ζωή και να προχωρήσω...το θέμα είναι πως θα το κάνω αυτό όταν ζω με τον φόβο ότι κάπως κάποτε θα βρει τρόπο να επέμβει ξανα στη ζωή μου...χωρίς φυσικά να το θέλω...

Miliva21
    Guest
    Μμμ μάλιστα τώρα κατάλαβα λίγο παραπάνω την ριζα της ενοχής σου.....

Έχετε και οι δύο τα θεματάκια σας.....

Μπορεί το τέλος μια σχέσης να μοιάζει με τον θάνατο όμως θεωρώ πως είναι τελείως διαφορετικό ................ Η σχέση κάποια στιγμή τη ξεπερνας πιστεύω...................εξαλλου ζούσες και πριν από αυτόν τον άνθρωπο.................ειδικά κιόλας αν θυμάσαι το τελευταίο διάστημα φθοράς που είναι αρκετα ψυχοφθόρο αργότερα χαίρεσαι κιόλας που έληξε αυτή η δύσκολη σχέση.............

Έχεις ενοχές από παιδική ηλικία για πράγματα τα οποία δεν έφταιξες και τα πήρες πολύ μέσα σου και τώρα τα μεταφέρεις στις σχέσεις σου....

Η κοπέλα έχει ψυχολογικό θέμα και θέμα χαρακτήρα..............φοβο άγχος....χαμηλή αυτοπεποίθηση.........μη διεκδικητικοτητα ........αβουλια

Δεν είμαι γιατρός να της κάνω διάγνωση αλλά άμα μας λες ότι συμπεριφέρεται ετσι μετά τον χωρισμό σας και ότι παντα ήταν εξαρτημένη από σένα και απο αλλους με άγχος και κρίσεις πανικού αυτά πάνε συνοδεία.....Δεν μπορεί να διαχειριστεί τη καθημερινότητα της...

Και πίστεψε με ούτε ευθυνεσαι εσύ γι αυτά ούτε είναι στο χέρι σου να τα διορθώσεις ούτε φταις για τον υπερβολικό τρόπο που αντιδρά.....

Το να χωρίσετε ήταν το ΜΟΝΟ καλό που μπορούσες να της κάνεις .............. έστω και αργά...........

Δεν υπήρχε άλλη λύση....

Θα προτιμούσες να είχες μείνει με μια γυναίκα που δεν σε καλύπτει πια ....;; που δεν την θες και δεν μπορείτε να είστε μαζί χαρούμενοι.....;;;; ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΟΙΚΤΟ......;;;;;;;;;;

ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΌΝ.......!!!!!!!!!!!!!! ;;;;;;;;;;;;

σε κανέναν δεν αξίζει αυτό το πράγμα να είναι μαζί μας επδ μας λυπούνται

Ότι πιο ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ και ΕΛΕΙΙΝΟ μπορεί να συμβεί σε κάποιον........!!!!!!

Άρα η μόνη λυση ήταν ο χωρισμος................

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι της είσαι χρήσιμος στη ζωή της εσύ....;;; τώρα πια που δεν βγάζεις άκρη μαζί της και δεν μπορείς πια να της προσφέρεις τίποτα ;;;;

Γτ φαίνεται ότι δεν έχεις κανένα έρωτα πλέον και καμία επιθυμία για τη κοπέλα αυτή και δεν σε κρίνω γ αυτό....Όλα κάποτε τελειώνουν.....Αλλά δεν το βλέπεις ;;;

το ΜΌΝΟ που σε βασανίζει σε αυτη την υποθεση είναι οι τύψεις και οι ενοχές σου ..... που έχουν να κάνουν καθαρά με σένα.....αυτές δεν σε αφήνουν να ηρεμήσεις...Ούτε η αγάπη ούτε το ενδιαφέρον για τη κοπέλα φταίνε γτ απλούστατα δεν υπάρχουν πια και φαίνεται από τον τρόπο που γράφεις.......

Τελείωσε.......Και πρέπει να το τελειώσεις τώρα μέσα σου κ εσύ.....

Συνέχισε με το ψυχολόγο σκέψου αυτά που διάβασες εδώ και κάθε φορά που σου έρχεται στο μυαλό πες τέλος......

Είναι πολύ άσχημο να χάνεις χρόνο από τη ζωή σου σε τελειωμένος καταστάσεις....

Ο χρόνος είναι πολύτιμος στη ζωή μας κυλά γρήγορα και πίσω δεν γυρνά...

Μην τον σπαταλάς σε πράγματα που δεν υπάρχουν πια θα το μετανιώσεις ......

Miliva21
    Guest
    Άμα εξαφανιστεις και την αφήσεις στην ησυχία της από δω και πέρα ....και δεν μπεις στο πειρασμο από τύψεις να επικοινωνήσεις μαζί της ή να δώσεις σημάδι ζωής θα το καταλάβει μέσα της και θα το αποδεχτεί κάποια στιγμή ...

Και όταν περάσει ο χρόνος θα καταλάβει κ εκείνη ότι δεν γινόταν αλλιώς .......

Αλλά πλιζ μη κάνεις τις λαλακιες που κάνουν αλλά ζευγάρια που ενω εχουν χωρισει και ξέρουν ότι δεν μπορούν να είναι μαζί...... πιάνουν τα τηλέφωνα και τα μηνύματα και τα πισωγυρίσματα από αδυναμία της στιγμής........Είναι ότι πιο καταστροφικό για τον άλλο και για σένα εκεί είναι που θα της αφήσεις το πολύ μεγάλο τραύμα μέσα της άμα γυρνάς πίσω η επικοινωνείς μαζί της...

Μαχαίρι.....

Junior Member
    Σας ευχαριστω πολύ όλους για τις απαντησεις και τον χρονο σας!

Miliva δεν ξερω τι δουλεια κανεις αλλα νομίζω πέφτεις σε πολλά πράγματα μέσα απο αυτα που λες. Και αυτό δεν το λεω επειδή αυτά ήθελα να ακούσω για να νιώσω λίγο καλύτερα (αντιθέτως σε κάποιες περιπτώσεις θα ήθελα να ακόυσω άλλα πράγματα). Αλλά η αλήθεια είναι αυτή που λες εσυ. Εχω μιλήσει με δυο ψυχολογους μεχρι στιγμης και οι δυο κατελλειξαν λίγο πολύ σε αυτά που γράφεις και εσυ πιο πάνω.

Θα συνεχίσω να παλέυω όσο μπορώ για να μην καταστραφούν τελείως οι ζωές μας. Να σώσω οτιδήποτε αν σώζεται που λέει και το τραγούδι.

Να είστε όλοι καλά και καλή δύναμη σε όλους!

Senior Member
    Ουτε αυτη σε θελει, μη ψαρώνεις με τυψεις. Εγωίστρια ειναι οπως ολοι που δεν δέχονται με τιποτα αυτο που εκανες, την αποφαση να παρεις την πρωτοβουλία και να χωρισεις οριστικά. Οχι οτι δεν ηθελε να χωρίσετε, απλα δεν μπορουσε να παρει αυτη την πρωτοβουλία, την αποφαση, και αφου την πηρες εσυ σε βλεπει σαν πιο «δυνατο», αλλα πες μου εσυ εναν εγωιστή που το δέχεται αυτο ώριμα.
    Μην της το χαλασεις, θελει να θαυμάζει καποιον, γιατι οποιον θαυμάζεις θελεις να του μοιάσεις και στο μελλον θα γινει και αυτη πιο αποφασιστική σε άρρωστες καταστασεις γιατι θα δει οτι γινεται.

Page 2 of 2 FirstFirst 12