Μια απορια την εχω.... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 35
    Senior Member
    Σωματικη βια δικαιολογειται μονο για αυτοαμυνα, εκτος κι αν σκοπευουμε να πεταξουμε τον ποινικο κωδικα στα σκουπιδια. Ο ανθρωπος αυτος ειναι συντροφος, συγγενης σου η κατι αλλο; Οπως κι αν εχει, αυτη ειναι βιαιη κακοποιητικη συμπεριφορα. Δεν πρεπει να κατηγορεις τον εαυτο σου για τη συμπεριφορα του. Αλλα ουτε να εφησυχαζεις οτι δεν θα ξαναρχισει. Κανονικα πρεπει να βγαλεις απο την ζωη σου ενα τετοιο ατομο... Υπαρχει η δυνατοτητα να το κανεις;
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Miliva21
    Guest
    Θες να μας μιλήσεις πιο συγκεκριμένα για να σε βοηθήσουμε....πες μας τι σου συνεβη;

Senior Member
    Quote Originally Posted by oboro View Post
    Α ειναι λογικο και να παει να σε βαρεσει δηλαδη;
    Οχι δεν είπα αυτό απλά καλό είναι κανένας να μην προκαλεί κανέναν..και να υπάρχουν αρμονικές σχέσεις...

Senior Member
    Quote Originally Posted by garida View Post
    οχι δεν θα ειχε προβλημα σε ολες τις περιπτωσεις. αν καποια γυναικα κοροιδεψει τα παιδια του, οκ θα ηταν πιο συνετο να εφευγε απλα, αλλα μπορει να σκασει χαστουκι. η αν του πει οτι το παιδι δεν ειναι δικο του. η αν μια φιλη κοροιδεψει πχ. το παιδι καποιου φιλου της που πεθανε.
    Quote Originally Posted by garida View Post
    ξερετε ολα τα σεναρια? η μπορει ενας χαστουκισει μια γυναικα γιατι του σκοτωσε το παιδι. υπαρχουν απειρα σεναρια για χαστουκια.
    Αλλο θα ειχε ελαφρυντικο για την πραξη του, αλλο δε θα ειχε προβλημα. Ακομα και το ελαφρυντικο συζητιεται. Αυτο πχ με την αυτοδικια η την προσβολη νεκρου ας πουμε δικαιολογειται. Η προσβολη του ανδρισμου απ' την αλλη... Ας μη πω καλυτερα.

Τελος παντων το σεβαστουλι δε δειχνει να μιλαει για σεναρια αλλα για την καθημερινοτητα της.
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    Συμφωνώ με oboro.
    O, ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΚΑΝΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΧΕΡΙ!!!!
    Επίσης δεν ευθύνεται κανείς για τον κακό μας εαυτό και κανείς δεν μπορεί να μας τον προκαλέσει παρά μόνο εμείς. Εχετε συνειδητοποιήσει εσείς που το υποστηρίζετε αυτό, πόση εξουσία δίνετε στον άλλον; Δηλαδή τι; Ο άλλος μπορεί να με κάνε κακιά; Μπορεί να με κάνει βίαιη; Μπορεί να με κάνει το οτιδήποτε;

Member
    Ακριβώς μιλάω για μικροπράγματα..Είναι ο σύντροφος μου...Ποτέ δε θα κοροιδευα για θέματα που παραπάνω διάβασα. ..Απλά όταν τσακωνόμαστε που γίνΕται σπάνια πχ θα κάνει θεματάκι για κάποια χρήματα που θα χαλάσω, και όταν του απαντησω εσύ γτ το έκανες αυτο πχ και χάλασες περισσότερα; Εκεί θα χτυπήσει. .,είναι τόσο λαθος;

Member
    Έτσι πιστεύω και εγω.,..ένας δολοφόνος δε γίνεται Επειδή το θύμα τον προκάλεσε...Ότι και αν έχει κάνει...

Banned
    Quote Originally Posted by Sevastouli View Post
    Ακριβώς μιλάω για μικροπράγματα..Είναι ο σύντροφος μου...Ποτέ δε θα κοροιδευα για θέματα που παραπάνω διάβασα. ..Απλά όταν τσακωνόμαστε που γίνΕται σπάνια πχ θα κάνει θεματάκι για κάποια χρήματα που θα χαλάσω, και όταν του απαντησω εσύ γτ το έκανες αυτο πχ και χάλασες περισσότερα; Εκεί θα χτυπήσει. .,είναι τόσο λαθος;
    Μεγάλο λάθος είναι. Για κανένα λόγο δεν πρέπει να γίνεται αυτό. Πόσο μάλλον για το παράδειγμα που έφερες. Τώρα σε άλλα ακραία πράγματα δεν χρειάζεται να πάμε. Αλλά για τέτοια καθημερινά σαν αυτό που λες δεν πρέπει να γίνεται.

Member
    Δεν μου έδειξε όμως το παραμικρό στα 5 Χρόνια γτ όμως ΤΩΡΑ; Χωρίς να έχει κάτι αλλάξει ουσιαστικά

Senior Member
    Πόσο χρονών είσαι αν επιτρέπεται;
    Κοπέλα μου μην το επιτρέπεις αυτό σε παρακαλώ. Δεν είναι δικό σου θέμα ότι "λάθος" κι αν έκανες, αν ο άλλος είναι βίαιος και δεν μπορεί να ελέγξει τα νεύρα του. Το γεγονός οτι το ρίχνει σε σένα, ότι εσύ του βγάζεις τον κακό του εαυτό και άρα ευθύνεσαι για την βία του, είναι απλά η δικαιολογία του και ο τρόπος που έχει βρει για να σε ελέγχει. Είναι κλασική συμπεριφορά θύτη. Δεν φταις εσύ!!!! Ακόμα κι αν τον απατούσες, πάλι δεν έχει δικαίωμα να σηκώσει χέρι, το μόνο δικαίωμα που έχει είναι να σε χωρίσει αν δεν του κάνεις.

Προστάτευσε τον εαυτό σου και φύγε από αυτή την σχέση όσο είναι καιρός. Όσο μένετε μαζί, τόσο θα βρίσκει αιτίες κι αφορμές για να σε χτυπάει ακόμα κι αν δεν κάνεις τίποτα, γιατί είναι βίαιος! Πώς φαντάζεσαι την ζωή μαζί του; Τι θα γίνει αν κάνετε οικογένεια κι εμφανιστούν πιο σοβαρά προβλήματα από το πόσα λεφτά χάλασες; Θα έκανες παιδιά με έναν τέτοιο άνθρωπο; Θα ανεχόσουν να σηκώσει χέρι στα παιδιά σου;
    Με συγχωρείς που στα λέω μαζεμένα, αλλά και μόνο το γεγονός οτι είχες ανάγκη να ρωτήσεις αν είναι δική σου ευθύνη το οτι σε χτυπάει, είναι σοκαριστικό και πολύ σοβαρό. Φύγε τρέχοντας!!!!

Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Πόσο χρονών είσαι αν επιτρέπεται;
    Κοπέλα μου μην το επιτρέπεις αυτό σε παρακαλώ. Δεν είναι δικό σου θέμα ότι "λάθος" κι αν έκανες, αν ο άλλος είναι βίαιος και δεν μπορεί να ελέγξει τα νεύρα του. Το γεγονός οτι το ρίχνει σε σένα, ότι εσύ του βγάζεις τον κακό του εαυτό και άρα ευθύνεσαι για την βία του, είναι απλά η δικαιολογία του και ο τρόπος που έχει βρει για να σε ελέγχει. Είναι κλασική συμπεριφορά θύτη. Δεν φταις εσύ!!!! Ακόμα κι αν τον απατούσες, πάλι δεν έχει δικαίωμα να σηκώσει χέρι, το μόνο δικαίωμα που έχει είναι να σε χωρίσει αν δεν του κάνεις.

Προστάτευσε τον εαυτό σου και φύγε από αυτή την σχέση όσο είναι καιρός. Όσο μένετε μαζί, τόσο θα βρίσκει αιτίες κι αφορμές για να σε χτυπάει ακόμα κι αν δεν κάνεις τίποτα, γιατί είναι βίαιος! Πώς φαντάζεσαι την ζωή μαζί του; Τι θα γίνει αν κάνετε οικογένεια κι εμφανιστούν πιο σοβαρά προβλήματα από το πόσα λεφτά χάλασες; Θα έκανες παιδιά με έναν τέτοιο άνθρωπο; Θα ανεχόσουν να σηκώσει χέρι στα παιδιά σου;
    Με συγχωρείς που στα λέω μαζεμένα, αλλά και μόνο το γεγονός οτι είχες ανάγκη να ρωτήσεις αν είναι δική σου ευθύνη το οτι σε χτυπάει, είναι σοκαριστικό και πολύ σοβαρό. Φύγε τρέχοντας!!!!
    Δεν γίνεται... δεν μπορώ

Miliva21
    Guest
    ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΛΑΘΟΣ.....

Δεν έχει δικαίωμα κανένας να σηκώνει χέρι πάνω σου !!!!!!!!!!

Όχι μάλιστα όταν έχεις και δίκιο αλλά πόσο μάλλον όταν έχεις άδικο ...............

Η βια είναι κατακριτεα σε κάθε της μορφή και δεν φταις εσύ !!!! ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΧΕΡΙ......!!!!!!

Αντέδρασε και μη το δέχεσαι αυτό το πράγμα....μιλά μη διαστάσεις να μιλήσεις σε κανέναν....Στους φιλους στους γονείς σου στους δικούς σου...Στην αστυνομία....αν χρειαστεί.....

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΝΩ ΣΟΥ!!! ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ...

ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ούτε αξίζει σε κανένα μας κάτι τέτοιο ότι και αν είχαμε κάνει!!!!!

Miliva21
    Guest
    Δεν γίνεται... δεν μπορώ
    Γιατί καλη μου δεν μπορείς ....; τι σου συμβαίνει μίλησε μας !!

Αν έχεις παιδιά που βλέπουν σκηνικά βίας από τον άντρα σου και δεν φεύγεις, συγγνώμη αλλά είσαι αναπολόγητη! Δεν ξέρω γιατί δεν μπορείς να φύγεις, αλλά πρέπει να φύγεις αμέσως. Τα παιδιά κακοποιούνται ψυχικά όταν βλέπουν τον πατέρα να δέρνει την μάνα. Δεν έχεις το δικαίωμα να τους το κάνεις αυτό.
    Την επόμενη φορά λοιπόν που θα κάτσεις σαν κότα να σε χαστουκίσει ο άντρας σου φώναξέ με να σε δείρω κι εγώ, γιατί έκατσες να σε δείρει. Το θεωρώ απαράδεκτο, εγκληματικό και αναξιοπρεπές.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ View Post
    Αν έχεις παιδιά που βλέπουν σκηνικά βίας από τον άντρα σου και δεν φεύγεις, συγγνώμη αλλά είσαι αναπολόγητη! Δεν ξέρω γιατί δεν μπορείς να φύγεις, αλλά πρέπει να φύγεις αμέσως. Τα παιδιά κακοποιούνται ψυχικά όταν βλέπουν τον πατέρα να δέρνει την μάνα. Δεν έχεις το δικαίωμα να τους το κάνεις αυτό.
    Την επόμενη φορά λοιπόν που θα κάτσεις σαν κότα να σε χαστουκίσει ο άντρας σου φώναξέ με να σε δείρω κι εγώ, γιατί έκατσες να σε δείρει. Το θεωρώ απαράδεκτο, εγκληματικό και αναξιοπρεπές.
    Θύμωσες Κασσάνδρα; Κι εγώ θυμώνω με κάτι τέτοια η αλήθεια είναι, αλλά η κοπέλα είναι σε ψυχολογία θύματος, είναι φανερό και δεν ξέρω αν βοηθάει στην φάση που είναι να τις ρίχνουμε κι άλλες ευθύνες. Σαφώς συμφωνώ ότι αν υπάρχουν παιδιά πρέπει να σκεφτεί τα παιδιά και να φύγει άμεσα γιατί έχει τεράστια ευθύνη απέναντι τους, αλλά ακόμα κι αν δεν υπάρχουν παιδιά έχει ευθύνη και το χρωστάει στον εαυτό της. Δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις οι ενοχές δημιουργούν έναν φαύλο κύκλο κρατώντας το θύμα εγκλωβισμένο και νομίζω πως η κοπέλα χρειάζεται στήριξη ψυχολογική κυρίως για να μπορέσει να φύγει.

Θεματοθέτρια δεν ξέρω αν μας διαβάζεις και γιατί θεωρείς πως δεν γίνεται να φύγεις, όποιοι κι αν είναι οι λόγοι όμως μπορεί να βρεθεί λύση. Απευθύνσου σε παρακαλώ σε δικούς σου ανθρώπους οικογένεια/φίλοι αν υπάρχουν και ζήτα βοήθεια. Αν δεν υπάρχουν ούτε αυτά μπορείς να ζητήσεις βοήθεια από συλλόγους κακοποιημένων γυναικών στην περιοχή σου, μπορείς να καλέσεις για ψυχολογική υποστήριξη ή για να μιλήσεις σε κάποιον.... υπάρχουν χίλια πράγματα που μπορείς να κάνεις, αλλά κάνε κάτι! Δεν φταις με κανέναν τρόπο που ο άλλος σε δέρνει.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast