Εκμετάλευση των ψυχολογικών προβλημάτων μας
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Member

Εκμετάλευση των ψυχολογικών προβλημάτων μας

Επειδή δεν ήξερα που να βάλω ακριβώς αυτό το θέμα το βάζω εδώ γιατι το θεωρώ αν όχι μόνο κακοποίηση τότε εν μέρει κακοποίηση και έγλημα ταυτόχρονα.
    Ήθελα να ρωτήσω τα μέλη εδώ του φόρουμ αν σας έχει τύχει πότε να προσπαθήσει κάποιος να εκμεταλλευτεί το πρόβλημα σας για να κερδίσει κάτι ...κυρίως υλικά αγαθά αλλά και ίσως απλά εντυπώσεις.
    Για παράδειγμα αν προσπάθησαν συγγενείς σας να σας κλείσουν σε ίδρυμα προκειμένου να επωφεληθούν την περιουσία σας.
    Αυτά που δυστηχώς διαβαζουμε στην εφημερίδα και κυρίως τα βλέπουμε σε ταινίες είναι δυστηχως πολύ πιο κοντά μας απο ότι νομίζουμε.
    Και αυτές οι ταινίες είναι καμιά φορά που εμπνέουν το δράστη να κάνει κάτι τέτοιο.
    Εμένα μου έχει τύχει με μια σχέση μου πριν αρκετό καιρό.
    Είμασταν πολλά χρόνια μαζί και κάπου είχε αρχίσει να απομακρύνεται.Ανακάλυψα οτι υπήρχε κάποιος τρίτος.
    Την παρακολούθησα μεθοδικά και είχα αποδείξεις γι αυτό που έλεγα.
    Επειδή είχαν γνωριστεί οι γονείς μας και είχε γίνει ξεφτίλα το έριξε στην τρέλα και είπε οτι είχαμε χωρίσει απο καιρό.
    Μπορούσε να το πει αυτό γιατι οι δικοι μου μένουν μακρια και με τους δικους της δεν τα πηγαινα καλά οπότε είχα να τους δώ πολύ καιρό.
    Με έβγαλε τρελό όπως λεμε λαικα αλλά ταυτόχρονα τις άρεσε η ιδεα να μπω σε κάποιο ίδρυμα για να με ξεφορτωθει.
    Οπότε κάλεσε τους γονείς μου και τους έπεισε οτι εγώ ήμουν τρελός!
    και την επόμενη φορά που επισκεφτηκα τους γονείς μου με περίμεναν "με τον ζουρλομανδυα στο χέρι"
    Τους εξήγησα με τα χίλια ζόρια ότι δεν τα έχω χαμένα και ας πιστευουν ότι θέλουν.
    Ευτυχώς ειμαι οικονομικά ανεξάρτητος και δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά.
    Με πλήγωσε το γεγονός ότι πίστευαν πιο πολυ τα λόγια της κοπέλας παρά τα δικά μου.
    Με τους γονείς μου δεν έχω στενές σχέσεις .
    Δεν είμαστε τσακωμένοι απλά ήταν πολυ καταπιεστικοί και έτσι έφυγα σχετικά νέος απο το σπίτι και τους έχω σε απόσταση.
    Νιώθω τυχερός που ξέφυγα απο μιά τέτοια κατάσταση.
    Να πω ότι οι δικοί μου δεν ξέρουν οτι έχω κατάθλιψη , ότι είμαι οριακός κλπ.
    Αν το ήξεραν δεν θα την γλίτωνα μάλλον.
    Φοβάμαι μήπως κάποιος στο μέλλον θέλοντας αν μου κάνει κακό βρεί το αδυναμο σημείο μου αυτό και το χρησιμοποιησει εναντίον μου.
    Ελπιζω να μην σας κουρασα....

Senior Member
    welcome to the real world.για αυτο πρεπει να ξερουμε να προστατευουμε τον εαυτο μας.και αμα δεν ξερουμε να μαθουμε.παντα θα υπαρχουν ατομα που θελουν να μας εκμεταλευτουν,και παντα θα υπαρχουν φορες που θα μας εκμεταλευονται ακομα και παρα τη θεληση μας γιατι ετσι ειναι οι καταστασεις.(βλεπε εργασια).εγω παντως ευχομαι οτι καλυτερο για σενα

Member
    Oι περισσότεροι άνθρωποι, ακριβώς επειδή νιώθουν τόσο ανασφαλείς ως προς τον εαυτό τους, ψάχνουν να βρουν το αδύνατο σημείο του <<έτερου ήμισυ>> κι εκεί επάνω χτίζουν ένα οικοδόμημα κυριαρχίας.Θέλουν με αυτό τον τρόπο να νιώθουν ότι χειρίζονται κι επιβάλλονται στον άλλον,κοινώς, ότι έχουν το πάνω χέρι.Ενδεχομένως να συμβαίνει αυτό από φόβο ή κομπλεξισμό, αλλά το σίγουρο είναι ότι μερικές φορές τέτοια χαρακτηριστικά εμπλέκονται και στις πιο τρυφερές μας σχέσεις και σε κάνουν τόσο μα τόσο καχύποπτο προς όλους.

Τελικά,το ζήτημα είναι εκεί που νιώθεις ότι ο άλλος έχει βρει την αχίλλειο πτέρνα σου, τότε να δίνεις μια διαφορετική εντύπωση για το ποιος είσαι και ν\' αλλάζεις τα κατά τον άλλο δεδομένα.Με λίγα λόγια να μην ξέρει ο άλλος πως να σε χειριστεί, μέχρι ενός ορίου που θα θέσεις εσύ, βέβαια.

Λυπάμαι που θα το πω,αλλά, τελικά όλα είναι παιχνίδι κυριαρχίας.( Ενδεχομένως να είναι και απο τη φύση μας αυτό το χαρακτηριστικό ως και στους άλλους οργανισμούς ).

Make it simple.Be a clown!

Junior Member
    piga se psyxiatro me ti mana mou epeidi me zalize na pame eno imoun kala,aytos mou eipe kindyneveis apo sxizzofreneia gia ayto ksekinisa na pairno to risperdal .to epairna gia dyo mines me a[potelesma na exo axos polu kai yperkinitikotita kai ellepsi sygentrosis.symvouleytika ton psyxiatro alla mou eipe krata to.gia dyo mines to epairna kai eixa ta symptomata .to stamatisa apotoma me apotelesma na exo emmones.poioi exoun empeiries apo ayto to kolofarmako?

Senior Member
    Εμπειρια απο αυτο το φαρμακο δεν εχω,αλλα απο οσο ξερω (μιας και παιρνω φαρμακα) ειναι λαθος να το κοβεις μονος σου και μαλιστα αποτομα.Πρεπει να το κοψεις συμφωνα με τις οδηγιες του γιατρου σου.Αν επιμεινεις οτι δεν το θες ισως του συζητουσες να το αντικαταστησει με καποιο αλλο.

Senior Member
    Προσωπική εμπειρία έστω και παραπλήσιου γεγονότος δεν έχω..Από την αφήγηση σου όμως φίλε μου toosensible, δεν μπορώ να καταλάβω με τι κίνητρο- αφού ήταν πλέον με κάποιον άλλον και διέδωσε πως χωρίσατε - πήγε βρήκε τους δικούς σου (που όπως λες είναι και μακριά), και τους έπεισε πως είσαι τρελός ? Το οικονομικό κίνητρο είναι μηδενικό, αφού αν κατάλαβα καλά ούτε παντρεμένοι είσασταν ούτε συμβόλαιο συμβίωσης είχατε για να υπάρχει από την πλευρά της έννομο συμφέρον να σε κλείσει σε ίδρυμα...Αν μπήκε σ\'΄αυτή τη διαδικασία μόνο και μόνο γιατί ..έτσι, τότε έκανε μια κίνηση που απαξιώνει την ύπαρξη της αφ\' εαυτού και άρα δεν αξίζει ούτε να την φτύσει κανείς. Αν λες πως είσαι οικονομικά ανεξάρτητος κι έχεις κέφια να το κάνεις, κυνήγησε την νομικά, με μάρτυρες τους γονείς σου κι οποιονδήποτε άλλον πιστεύεις πως θα μπορούσε να καταθέσει υπέρ των επιχειρημάτων σου...Αν πάλι όχι, έχεις στη φαρέτρα σου μια ξεχωριστή εμπειρία που θα μπορούσε στο μέλλον να σε προστατεύσει από παρόμοιες καταστάσεις. Προσοχή όμως ...Έχε υπ\' όψη σου ότι παρόμοια περιστατικά αν και δεν είναι σπάνια, δεν παρουσιάζονται με την συχνότητα εκείνη που θα μας έκανε να ανησυχούμε πως όλοι οι συνάνθρωποι μας είναι εν δυνάμει σφετεριστές της περιουσίας μας, των αισθημάτων μας, του είναι μα και , άρα σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει μια υγιή και μακρόχρονη στο μέλλον σχέση σου, να την θυσιάσεις στο βωμό μιας μόνιμης καχυποψίας ..όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι

Senior Member
    Καλα ολα αυτα που γραφετε αλλα περιμενα, τουλαχιστον διαβαζοντας τον τιτλο του τοπικ, οτι θα αναφεροσασταν και στις περιπτωσεις οπου ατομα με ψυχολογικα προβληματα βρισκουν πατημα στο προβλημα τους και εκμεταλλευονται τους αλλους
    Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια

http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI

Senior Member
    Originally posted by τεο
    piga se psyxiatro me ti mana mou epeidi me zalize na pame eno imoun kala,aytos mou eipe kindyneveis apo sxizzofreneia gia ayto ksekinisa na pairno to risperdal .to epairna gia dyo mines me a[potelesma na exo axos polu kai yperkinitikotita kai ellepsi sygentrosis.symvouleytika ton psyxiatro alla mou eipe krata to.gia dyo mines to epairna kai eixa ta symptomata .to stamatisa apotoma me apotelesma na exo emmones.poioi exoun empeiries apo ayto to kolofarmako?
    Μήπως είσαι - όχι μόνο εδώ όπως έχω προσέξει - λίγο off topic ?