Results 16 to 30 of 31
-
11-04-2019, 17:18 #16
«Πίσω ἀπό τά ποικίλα ψυχικά – ψυχολογικά νοσήματα κρύβονται δαιμόνια καί πάθη». Τί θά κάνουν τά χάπια στούς δαίμονες; Σιγά μή φοβᾶται ὁ δαίμονας τά χάπια. Πᾶρε ὅσα χάπια θέλεις, ὁ δαίμονας δέν φεύγει καί ἑπομένως δέν φεύγει καί ἡ κατάθλιψη.
«Κύριον αἴτιον εἰς τήν κατάθλιψη» ἔλεγε ὁ ἅγιος Γέροντας Πορφύριος «καί σέ ὅλα αὐτά πού τά λένε πειρασμικά, σατανικά, ὅπως εἶναι ἡ νωθρότης, ἡ ἀκηδία, ἡ τεμπελιά, πού μαζί μ’ αὐτά εἶναι τόσα ἄλλα ψυχολογικά, δηλαδή πειρασμικά πράγματα, εἶναι ὅτι ἔχεις μεγάλον ἐγωισμό μέσα σου».
Βλέπετε; Νά ἡ αἰτία γιά τά λεγόμενα ψυχολογικά: Ὁ μεγάλος ἐγωισμός. Προκαλεῖ μάλιστα ἐντύπωση πού ὁ ἅγιος ἀποκαλεῖ καί τά ψυχολογικά, πειρασμικά, δηλαδή δαιμονικά.
Σήμερα ἀκούγεται φυσιολογικό νά ἔχεις καί λίγη κατάθλιψη καί λίγο ἄγχος. Ἀπό ποῦ κι ὡς ποῦ εἶναι φυσιολογικό νά ἔχεις ἄγχος; Δηλαδή κάναμε καί τό δαιμονικό, φυσιολογικό.
Ὅλα λοιπόν, λέει ὁ ἅγιος Πορφύριος, αὐτά πού ἐγκολπώνεται ὁ ἄνθρωπος μέ τήν ἐλεύθερη θέλησή του καί μετά ὁδηγεῖται στά ψυχολογικά, εἶναι οὑσιαστικά δαιμονικές ἐνέργειες, οἱ ὁποῖες ὅμως δέν ἐνεργοῦν αὐθαίρετα καί ἀνεξέλεγκτα καί καταναγκαστικά στόν ἄνθρωπο. Τίς θέλει καί ὁ ἄνθρωπος καί τίς ἐγκολπώνεται αὐτές τίς δαιμονικές ἐνέργειες.
Πῶς γίνεται αὐτό; Ἁπλούστατα μέ τίς διάφορες ἁμαρτίες πού κάνουμε. Ὅταν πᾶς σέ ἕνα μάγο, σέ μιά μάγισσα, ξέρεις πόσες δαιμονικές ἐνέργειες ἐγκολπώνεσαι; Γιατί ὁ μάγος καί ἡ μάγισσα εἶναι καθέδρα τοῦ σατανᾶ. Ὅταν θά πᾶς λοιπόν ἐκεῖ θά γεμίσεις μέ Ἅγιο Πνεῦμα; Μέ πονηρό πνεῦμα θά γεμίσεις.
Καί τό πονηρό πνεῦμα εἶναι πονηρό! Δέν θά σοῦ δείξει ἀμέσως τήν κακία του. Μπορεῖ νά νιώσεις καί λίγο καλά καί νά νομίσεις ὅτι σέ ὠφέλεισε κιόλας καί μετά θά ἔρθουν οἱ φοβερές συνέπειες.
«Λοιπόν αύτό εἶναι τό μυστικό» λέει ὁ Γέροντας Πορφύριος: «Ἔχω πολλά νά σᾶς πῶ πάνω σ’ αὐτά πού ἔχω ἰδεῖ στή ζωή μου, ἀπό ἀνθρώπους, πού κατείχοντο ἀπό τέτοια συναισθήματα, δηλαδή σατανικά συναισθήματα, δηλαδή ὁ διάβολος, ὁ κακός ἑαυτός μας», πού ὑποτάσσεται στόν διάβολο «κατορθώνει καί παίρνει ἀπό τή μπαταρία τῆς ψυχῆς μας, πού ἔχει τή δύναμη γιά νά κάνομε τό καλό, τήν προσευχή, τήν ἀγάπη, τή χαρά, τήν εἰρήνη, τήν ἕνωσή μας μέ τόν Θεό, αὐτός κατορθώνει καί μᾶς παίρνει αὐτή τήν ἐνέργεια καί τήν κάνει θλίψη, κατάθλιψη, καί ξέρω πῶς τά λένε οἱ λεγόμενοι ψυχίατροι».
Μᾶς κλέβει ὁ διάβολος δηλαδή τήν ψυχική μας ἐνέργεια καί μᾶς ὑποτάσσει σ’ αὐτά τά δαιμονικά πράγματα, στίς δαιμονικές καταστάσεις, πού τίς 43 λένε κατάθλιψη κ.λ.π., ἀλλά οὐσιαστικά εἶναι δαιμονικές ἐνέργειες καί ἐπήρειες.
- 11-04-2019, 17:23 #17
11-04-2019, 17:26 #18
11-04-2019, 20:55 #19MikeStam 3GuestΣυμφωνω αδερφε μου ολα τα κακα προέρχονται απο τον σατανα ποια ειναι ομως η γνωμη σου για τα ψυχοφάρμακα και τους γιατρους να τα σταματησουμε ;;
Εστάλη από ALE-L21 στο E-Psychology.gr Mobile App
11-04-2019, 21:09 #20MikeStam 3GuestValdoxan,remeron??
Εστάλη από ALE-L21 στο E-Psychology.gr Mobile App
11-04-2019, 23:56 #21
Παιδιά τι ακριβώς είναι η κατάθλιψη; Γιατί έχω διαβάσει από πολλούς να λένε πως όποιος είναι απλά στεναχωρημένος και θλιμμένος για μεγάλο χρονικό διάστημα δε θεωρείται ότι έχει κατάθλιψη.. δλδ τι είναι ακριβώς; Εγώ θεωρώ πως είχα όλο το χειμώνα κατάθλιψη λόγω ασθενείας αγαπημένου προσώπου είχα έντονη στεναχώρια θλίψη και άγχος όλη μέρα κάθε μέρα και ο ψυχολόγος και ο ψυχίατρος μου είπαν ότι είχα κατάθλιψη
Εστάλη από Redmi Note 5 στο E-Psychology.gr Mobile App
12-04-2019, 10:23 #22
Προσωπικά μια λέξη που μπορώ να την περιγράψω είναι "σκοτάδι". Ακόμα και αν είσαι "καλά" μπορεί να αλλάξει την διάθεση σου χωρίς προφανή λόγο και να νιώσεις χάλια. Οι περισσότερες μέρες είναι άσχημες. Αλλάζει την αντίληψη για πολλά πράγματα και διαστρεβλώνει την οπτική σου. Στις χειρότερες στιγμές νιώθεις πως δεν υπάρχει ελπίδα για τίποτα. Εξαρτάτε και από τον "βαθμό" κατάθλιψης. Για μένα είναι ένα σκοτάδι που απλώνεται στο μυαλό και στην ψυχή.
Αν όπως λες "είχες", μην προσπαθείς να καταλάβεις. Τι σημασία έχει αν μπει μια ταμπέλα. Εσύ ξέρεις πως αισθανόσουν. Αν έγινε από το γεγονός της ασθένειας μπορεί να ήταν για περιορισμένο διάστημα και να είσαι καλά τώρα. Αυτό σου εύχομαι να ήταν.
12-04-2019, 18:51 #23
Οι πασχοντες απο την καταθλιψη ειναι πολυ λιγοτεροι στην πραγματικοτητα! αυτο ειναι πολυ καλο! αλλα και επικηνδινο απο την αλλη διοτις εαν νομιζεις οτι πασχεις απο καταθλιψη και επιμενεις στο τελοςμαλον θα νοσησεις!
Ο γιατρος μου ,μετα απο χρονια γνωρημιας μου εμπηστευτηκε οτι μεγαλος αριθμος δηλομενων πασχοντων απο καταθλιψη στην πραγματικοτητα δεν πασχουν ,αλλα οι θεραπευτες το εκμεταλλευοντε για οικονομικους λογους και δεν εχουν τυψεις αφου δεν ειναι καποια επικηνδινη νοσος και επειδη θεραπευονται ! ετσι λοιπον μου ειπε οτι κουβεντιαζοντας με συναδελφους του πολλες φορες εχουν πει ψεματα σε επισκεπτες τους οτι πασχουν απο καταθλιψη! τους δεχοντε ως πελατες ,ξεκινουν θεραπεια, κι αφου εικονικα τους θεραπευουν στο τελος ειναι ολα καλα και ολοι χαρουμενοι! αφου και οι θεραπευτες εχουν καποιο εισοδημα αυτες τις δυσκολες μερες σε μια εποχη οπου υπαρχουν παρα πολλοι θεραπευτες! και οι ανθρωποι που νομιζουν οτι πασχουν και μπορει να εχουν καπως πεσμενη διαθεση στο τελος φευγουν χαρουμενοι νομιζωντας οτι επασχαν και θεραπευτηκαν! Αυτο μου τονησε οτι το κανουν μονο στην καταθλιψη ! οχι σε ασθενειες οπως η σχιζοφρενεια, η αλλες ψυχοπαθειες διοτις η καταθλιψη ειναι απο τις λιγες ασθενεις οπου αποδεδηγμενα μπορει να θεραπεψει η ψυχειατρικη!
Αυτο το πηστευω και για εδω, στο φορουμ, διαβαζω ποσους ανθρωπους που λενε οτι πασχουν απο καταθλιψη! και οταν γραφουν λεπτομερειες παρατειρω οτι δεν εχουν καμια σχεση με την καταθλιψη που γνωριζω εγω! η ενα ειδος της καταθλιψης το οποιο επασχα εγω, αφου δεν ειναι ολα τα σταδια ιδια!
Συμφορμητες μου εχετε σκεφτει οτι απλος μπορει να εχετε θλιψη! να εχετε μελαγχολικες μερες ! οπου ειναι πολυ φυσηκο ! δεν γινετε να ειμαστε συνεχως χαρουμενοι! ομως δεν πασχετε απο καταθλιψη! μην το πιεζετε διοτις στο τελος οντως θα γινετε καταθλιπτηκοι!!
12-04-2019, 21:18 #24
Εγώ για την ακρίβεια είχα έντονη μελαγχολία και ήταν βαριά στεναχώρια και ισχυρό σοκ όπου κοιμόμουν πολλές ώρες την ημέρα και έχασα 10 κιλά σε δύο μήνες επειδή ένας φίλος μου διαγνωστικε με καρκίνο.. από τη στιγμή που τελείωσε τις θεραπείες και όλα πήγαν καλά μου πέρασε!
12-04-2019, 21:23 #25
Τώρα είμαι καλά αλλά μου έμεινε το άγχος της υγείας.. επειδή ο φίλος μου είχε καρκίνο και δεν το καταλάβαμε έπαθα ισχυρό σοκ στεναχώρια θλίψη δε με χωρούσε ο τόπος.. ευτυχώς πήγαν καλά τα πράγματα και έχει περάσει όλη αυτή η στεναχώρια η μελαγχολία που είχα!
25-04-2019, 18:14 #26
Αδελφε Μιχαλη, πρεπει να καταλαβουμε οτι κανενα χαπι που επικαλειτε θεραπεια ψυχης μπορει πραγματικα να την θεραπευση. Δεν πρεπει να διδεται ειδικοτητα στους γιατρους με ειδικοτητα Ψυχολογος - Ψυχιατρος και παρομοιους ορους για θεραπεια ψυχης, διοτι οι ιδιοι δεν γνωριζουν καν τι ειναι ψυχη,αλλοι δεν πιστευουν καν στην υπαρξη της. Μπορουμε να παιρνουμε χαπια για τα νευρα μας,εαν εχουν ταλαιπωρηθει,αλλα χαπια για την ψυχη,δεν υπαρχουν. Ο ιδιος ο Ιησους Χριστος ειπε οτι ο ιδιος ειναι ο ιατρος των ψυχων και των σωματων. Τα χαπια με την συμβουλη του ιατρου σου μπορεις να ξεκινησεις να τα κοβεις σιγα σιγα και οχι αποτομα,διοτι ο οργανισμος σου τα εχει συνηθισει και θα αντιδρασει στο αποτομο κοψιμο τους. ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΝΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙΣ.
Last edited by Γρηγορης Ιν; 25-04-2019 at 18:30.
25-04-2019, 18:19 #27
25-04-2019, 18:24 #28
Η Εκκλησια αδελφε ειναι ο σωτηριος λογος του θεου που θεσπισε ο ιδιος ο Χριστος μεσω των αποστολων στην Πεντηκοστη, ο Θεος δεν ειναι κατι αοριστο,ο θεος ειναι ο κυριος ημων Ιησους Χριστος που εδραιωσε τον λογο - εκκλησια του για την σωτηρια των ανθρωπων,διοτι μεσα στην εκκλησια διατηρειτε ο λογος του θεου.
«ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» αποκαλύπτει ο Ιησούς. «Όποιος με ακολουθεί δεν θα πλανιέται στο σκοτάδι, αλλά θα έχει το φως που οδηγεί στη ζωή» (Ιω. 8,12). Και πάλι λέει: «Αν εσείς αποδεχθείτε το λόγο μου, τότε θα είστε πραγματικά μαθητές μου. Θα γνωρίσετε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει» (Ιω. 8,31-32). Διαλύει έτσι το πνευματικό σκοτάδι και εν Αγίω Πνεύματι συγκροτεί την Εκκλησία Του, που είναι η σωτηρία του καταταλαιπωρημένου από εσωτερική διάσπαση και ποικίλα ψυχοσωματικά προβλήματα σύγχρονου ανθρώπου.
25-04-2019, 18:28 #29
ΟΚ, εχουμε αλλα πιστευω .........
25-04-2019, 18:30 #30