ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΖΩΗΣ (LIFE COACHING)
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 57
    Banned

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΖΩΗΣ (LIFE COACHING)

Ηθελα να μοιραστώ με όλους οτι ολοκλήρωσα ένα σεμινάριο που μου έδωσε την δυνατότητα να πώ οριστικό αντίο στην θλίψη και την μιζέρια γιατι απο προχθές προπονήθηκα να :

..Κάνω αυτό που είπα οτι θα κάνω οταν είπα οτι θα το κάνω.

...Παραιτούμαι απο το να έχω δίκιο

....Είμαι άμεσος στην επικοινωνία

.....Οταν έχω φόβο να δέχομαι τον φόβο μου και να δρώ άμεσα.

......Παραιτούμαι απο την ιστορία οτι κάτι είναι λάθος. Οτι είναι - είναι και οτι δεν ειναι - δεν είναι.

.......Είμαι παρών.

........Μοιράζομαι και να εντάσσω λέγοντας την αλήθεια.

Όποιος βρει λοιπόν την ευκαιρεία να βρεί τέτοιου είδους "προπονητές ζωής" και να αντέξει την "προπόνηση" θα δει οτι το χαμόγελο γυρνάει εύκολα πίσω............... για να μείνει.

Να είστε όλοι καλά.

Προσοχή: τέτοιου είδους σεμινάρια δεν συστήνονται σε υπεραιυεσθητα άτομα ή άτομα που ακολουθούν ψυχοθεραπεία ή φαρμακευτικη αγωγή με ψυχοφάρμακα. Πριν να συμβουλευτούν οπωσδήποτε τον γιατρό τους.

Senior Member
    Synxaritiria pantws , kai ante ftanei i proponisei, kateba basikos kai pekse mpala

Senior Member
    μπραβο βρε αντε να περνουμε και αλλοι σειρααααα

Senior Member
    Τέτοιες αξίες δεν συνειδοτοποιούνται σε μια μέρα. Μου φαινεται πως μπορει να σε φτάσει σε σημειο εξαντλησης και μπερδέματος.

Senior Member
    ενα σεμιναριο συνηθως διαρκει απο μια εως λιγες ημερες....

αναρωτιεμαι πώς λιγες μέρες μπορουν να οδηγήσουν εναν ανθρωπο στο να πει αντιο στη θλιψη, κ μάλιστα οριστικα!!!!!!, τον μαθαινουν στο να ειναι \"παρών\" καθε φορά....

Banned
    Originally posted by Sofia
    ενα σεμιναριο συνηθως διαρκει απο μια εως λιγες ημερες....

αναρωτιεμαι πώς λιγες μέρες μπορουν να οδηγήσουν εναν ανθρωπο στο να πει αντιο στη θλιψη, κ μάλιστα οριστικα!!!!!!, τον μαθαινουν στο να ειναι \"παρών\" καθε φορά....
    Το πρόγραμμα δεν είναι υποστηρικτικό, βασίζεται στο γεγονός οτι σε αντιμετωπίζει ως \"πρωταθλητή\" και οχι ως αδύναμο άτομο πουυ χρειάζεται στήριξη. Για αυτο τον λόγο δεν συνίσταται στα άτομα που προανέφερα.

Είναι το ακριβώς αντίθετο απο την ψυχοθεραπεία οπου αντιμετωπίζεσαι ως \"ασθενής\" για χρόνια ολόκληρα. Αν ακολουθήσει κανείς το ομολουγουμένως σκληρό τριήμερο πρόγραμμα (12 -13 ώρες την ημέρα) του δίνεται η ευκαιρεία να αποδεχτεί μέσα απο μια μεθοδολογία οτι την μέχρι σήμερα πραγματικότητα που ζεί την δημιουργεί το παρελθόν του. Οταν λοιπόν κανείς ξεκαθαρίσει το παρελθόν και μείνει με τίποτα είναι πλέον ικανός για τα πάντα!

Πάντως προς ενημέρωση, ενας ψυχολόγος που ήρθε να το παρακουλουθήσει έφυγε απο την πρώτη μέρα έντονα διαμαρτυρόμενος για \"κακοποιήση\" των συμμετεχόντων.......

Senior Member
    Εχω ολη την καλή διάθεση να καταλάβω,

αλλα μεσα απο ενα \"σκληρο\" 3ημερο προγραμμα, δεν μπορώ να πιστέψω πώς ενας ανθρωπος κλεινει ολους τους ανοιχτους λογαριασμους με το παρελθον του κ προχωράει ακαθεκτος και ικανος για τα πάντα!

Πιστεύω πάρα πολύ πώς οι διαδικασιες αλλαγής έχουν κ απαιτουν τον χρονο τους. Τοτε ειναι στερεες κ έχουν άλλη δυναμικη.

Απο οσο γνωριζω Life coaching κανουν ψυχολογοι. Άλλα ψυχολογος απο ψυχολογος διαφέρει....

Banned
    Εχω ολη την καλή διάθεση να καταλάβω,

αλλα μεσα απο ενα \"σκληρο\" 3ημερο προγραμμα, δεν μπορώ να πιστέψω πώς ενας ανθρωπος κλεινει ολους τους ανοιχτους λογαριασμους με το παρελθον του κ προχωράει ακαθεκτος και ικανος για τα πάντα!

Πιστεύω πάρα πολύ πώς οι διαδικασιες αλλαγής έχουν κ απαιτουν τον χρονο τους. Τοτε ειναι στερεες κ έχουν άλλη δυναμικη.

Απο οσο γνωριζω Life coaching κανουν ψυχολογοι. Άλλα ψυχολογος απο ψυχολογος διαφέρει....
    ούτε εγώ το πίστευα οτι σε τρείς μέρες επαναπρογραμματίζεσαι....κα ι όμως γίνεται! αρκεί να ακολουθήσεις το πρόγραμμα και τις ασκήσεις...... ξαναλέω όμως είναι για αυτούς που θέλουν να πάρουν την ζωή τους πίσω και θέλουν να είναι υπεύθυνοι και συνεπείς.
    Δεν προορίζεται για αυτούς που μονίμως ψάχνουν υποστήριξη για τα δεινά που τους προκάλεσε κάποιος άλλος...........οι αντιστάσεις είναι πολλές!

Τώρα για το θέμα των ψυχολόγων το μόνο που ξέρω είναι οτι ο \"εκπαιδευτής\" μου ήταν κάποτε ψυχολόγος και απο τότε που και αυτός \"εκπαιδεύτηκε\" αρνήθηκε την ιδιότητα αυτή!

Banned
    Πιστεύω πάρα πολύ πώς οι διαδικασιες αλλαγής έχουν κ απαιτουν τον χρονο τους.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Επίσης το πρόγραμμα δεν πιστεύει πως είναι δυνατή η αλλαγή.

Οτι είναι είναι, και, οτι δεν είναι δεν είναι !

Senior Member
    \"επαναπρογραμματιζεσαι\"? γιατί τί εισαι? pc?
    \"θελουν να ειναι υπεύθυνοι κ συνεπεις\"? αληθεια, ο ασθενης δεν θέλει να ειναι υπευθυνος ή συνεπής? ποσο μάλλον να παρει τη ζωή στα χέρια του!

γραφεις πώς δεν προοριζεται για αυτους που ψάχνουν υποστήριξη για τα δεινά που τους προκάλεσε κάποιος άλλος. μεσα απο την διαδικασια της ψυχοθεραπειας, ακομα κ αν καποιος ξεκιναει με το σκεπτικο που αναφέρεις διαπιστώνει τις ευθύνες του για το ότι του συμβαινει.κ οτι για τα οποια δεινα εχει το νου του πρώτα στο πώς μπορει να εφτασε ο ιδιος σ αυτο το σημειο χωρις να ψαχνει για θυτες.

Το πιο λυπηρο κ πιο απαισιοδοξο πραγμα που διαβασα ηταν ομως αυτο: το προγραμμα δεν πιστεύει πώς ειναι δυνατη η αλλαγη!

Αν ειναι ετσι τοτε πώς υποστηρίζουν το ιδιο το προγραμμα αυτο? Αυτο δεν υποστηριζει πώς αν κανεις αυτες τις ασκησεις θα αλλαξεις? Αλλαγη δεν ειναι να εισαι παντα παρων οπως προανεφερες?να αφηνεις πισω την θλιψη που πριν ήταν παρέα σου?να ειναι κανεις αμεσος στην επικοινωνια οταν πριν δεν ήταν?

Banned

αληθεια, ο ασθενης δεν θέλει να ειναι υπευθυνος ή συνεπής? ποσο μάλλον να παρει τη ζωή στα χέρια του!

οχι.

Senior Member
    υπάρχουν ανθρωποι (ή ασθενεις) που απευφευγαν να αναλαβουν τις ευθυνες τους, μα με το περασμα του χρονου ειδαν το τιμημα της επιλογης αυτης κ άλλαξαν πορεια.

άλλοι επεμειναν στην επιλογη αυτη πληρώνοντας το αντιστοιχο τιμημα.

δεν υπάρχει μαγικη συνταγή κ κοινή πορεια \"ασθενων\" ή μη.

Banned
    εγω λεω τι βλεπω γυρω μου, δεν κραταω στατιστικες.

Senior Member
    εγω λέω οτι βλέπω κοντα μου

Banned
    νομιζω οτι ολοι αυτο λεμε γενικα.
    Ο καθενας καταθετει τι βλεπει και οσοι διαβαζουν βγαζουν οτι συμπερασμα νομιζουν...

Page 1 of 4 123 ... LastLast