ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΖΩΗΣ (LIFE COACHING) - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 57
    Banned
    Ναι ! επαναπρογραμματίζεσαι διότι η αλλαγή δεν είναι δυνατή!

Επίσης ναι μοιάζουμε πολύ στα pc! όπως αναφέρεις - είτε μας αρέσει είτε οχι έχουμε προγραμματιστεί απο την βρεφική έως και την εφηβική ηλικία .

Για το θέμα του τελικού σκοπού της ψυχοθεραπείας δεν έχω καμμία αντίρηση αλλα αναρωτιέμαι όντως αλλάζει κάποιος ? ή απλώς μαθαίνει να διαχειρίζεται το παρελθόν του (το οποίο δεν αλλάζει) είτε αποτελεσματικά είτε αναποτελεσματικά ?

Senior Member
    Knitter thes na mas peis ti akribws ekanes se afto to programma ;

Banned
    Originally posted by Thessalo
    Knitter thes na mas peis ti akribws ekanes se afto to programma ;
    Αναφέρομαι στο αρχικο μυνημά μου σε ποιούς τομείς \"προπονήθηκα\". Για να μπορείς να \"προπονηθείς\" όμως πρέπει να ξεκαθαρίσεις το παρελθόν σου και να δεχτείς οτι είσαι ο μόνος υπεύθυνος για αυτό - το οποίο φαίνεται αδύνατο να γίνει σε μερικές ώρες - όμως ο \"προπονητης\" είναι εκεί για να σε κατευθύνει. Οσο πιο μεγάλα ξεκαθαρίσματα κάνεις (π.χ γονείς) τόσο πιο εύκολα \"προπονήσαι\" για να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα .

Το πρόγραμμα και η εμπειρία του προγράμματος δεν είναι δυνατόν να περιγραφεί διότι είναι καθαρά προσωπική υπόθεση.

Η βασική αρχή είναι : Δέξου να \"προπονηθείς\" στην ζωή για τρείς μέρες με υπευθυνότητα και συνέπεια............. αυτό είναι όλο.

Αλλα επαναλαμβάνω δεν κάνεις ψυχοθεραπεία δεν είσαι ασθενής, είσαι ενας πρωταθλητής και για αυτό προνήσαι !

Senior Member
    το πιο απαισιοδοξο πράγμα που μπορει να διαβάσω καπου κ ειδικα σε ενα φορουμ ψυχολογιας ειναι πως η αλλαγή δεν ειναι δυνατη.

προσωπικα ειχα την ευτυχια να δω ανθρωπους να αλλαζουν με πολυ ευχαριστο τροπο πρωτα πρωτα για τους ιδιους. βεβαια εχω δει κ ανθρωπους να αλλαζουν πολυ ασχημα.....

αν ειχαμε -εχουμε προγραμματιστει να λειτουργουμε με εναν συγκεκριμενο τροπο τοτε ας αφεθουμε ετσι στη μοιρα μας...προς τί η προσπάθεια λοιπον, προς τί οι προπονητές για τον πρωταθλητισμο?και να κατευθύνει προς ποια κατέυθυνση κάποιος?

Τα ξεκαθαρίσματα γινονται σε 3 μερες? μα ποιος άνθρωπος τα λέει αυτα?

Banned
    Originally posted by Sofia
    Τα ξεκαθαρίσματα γινονται σε 3 μερες? μα ποιος άνθρωπος τα λέει αυτα?
    Ελπίζω μόνο ένας άνθρωπος που μόλις παρακολούθησε ένα σεμινάριο και είναι ενθουσιασμένος...

Knitter ....μήπως ο σκοπός που επισκέφθηκες το φόρουμ, είναι καθαρά διαφημιστικός;

Όχι τίποτε άλλο, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εδώ μέσα που πάνω στην απελπισία τους μπορεί να τσιμπήσουν και να πηγαινοέρχονται τίποτα περίεργα υ2υ...

Σκέψεις κάνω....

Senior Member
    Originally posted by Θεοφανία
    Knitter ....μήπως ο σκοπός που επισκέφθηκες το φόρουμ, είναι καθαρά διαφημιστικός;

Όχι τίποτε άλλο, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εδώ μέσα που πάνω στην απελπισία τους μπορεί να τσιμπήσουν και να πηγαινοέρχονται τίποτα περίεργα υ2υ...

Σκέψεις κάνω....
    Ήμουν από πάντα δύσπιστος ...Μέχρι το σημείο όμως να υποπτεύομαι κάποιον ότι μπήκε στο φόρουμ για εμπορικούς ιδιοτελείς σκοπούς , επειδή δεν μπορώ να συμμεριστώ με τα δικά μου μέτρα και σταθμά έναν ενθουσιασμό που ελπίζω να μην είναι πρόωρος και εφήμερος για τον φίλο μας τον κνίτερ αλλά μόνιμος, νομίζω πως πάει πολύ και ίσως να αδικείς τις προθέσεις του Θεοφανία.. Απ\' όσο κατάλαβα εγώ, ο άνθρωπος δεν φαίνεται σε κανένα πόστ να υπέδειξε που και πως ..Από την άλλη , ας δεχτούμε κατ\' αρχή πως πραγματικά ωφελήθηκε Ο ΙΔΙΟΣ και θέλησε να μοιραστεί τον ενθουσιασμό του μ\' αυτό το θρέντ, αν δεν πιστεύουμε πως μπορεί να ωφεληθούμε εμείς οι ίδιοι το προσπερνάμε, λέμε ένα μεγαλόψυχο μπράβο σου φίλε μου κνίτερ και εις ανώτερα κι εμείς πάμε γι άλλα..Αν έχουμε οποιοδήποτε ενδοιασμό, κοιτάμε να ενημερωθούμε για όσα λέει ο κνίτερ από χίλιες δυο άλλες πηγές, ζυγίζουμε εκείνο που έρχεται σε γνώση μας και τελικά αξιολογούμε το αν θα βαδίσουμε κι εμείς αυτό το δρόμο ή θα τον απορρίψουμε..Απλά πράγματα....Με λίγα λόγια, αν για κάθε spam μέιλ που μας λέει ότι θα πιούμε ένα χάπι και θα γίνουμε σούπερμαν , στήναμε κι ένα δικαστήριο, ζήτω που καήκαμε....

Senior Member
    Ξερεις εγω δεν τα χω με ενα ατομο που μπορει να παρακολουθήσει ενα σεμιναριο κ να αποτελεσει αυτο εναυσμα για κατι επιπλεον...περισσοτερη σκεψη, ψαξιμο κλπ.

Αλλα εκνευριζομαι με τον οποιο \"προπονητη\" πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Member
    εγω δεν βρίσκω κατι αρνητικό.

διαβάζοντας το την πρωτη φορά θεώρησα πως εχει να κάνει κυρίως με εναν εναλλακτικό τρόπο εκγύμνασης...κάτι ακρως αφυπνιστικό για τη ψυχή και ίσως για το σώμα.

Τώρα, πειράζει που εμένα μου ακούγεται ως διαφορετική προσέγγιση ψυχοθεραπείας? ..Υπαρχει η συμπεριφοριστική,η γνωσιακή/γνωστική ,υπάρχει και αυτή.. κάπως ετσι μήπως?

Άπο εκεί και περά...το οτι \'\'ενας ψυχολογος έφυγε από την πρώτη μέρα \'\' και το \'\'ο προπονητής μου ήταν ψυχολόγος αλλα τα παράτησε γιατι μπλα μπλα μπλα\'\' ..τα βρίσκω εντελώς υποκειμενικά στοιχεία. Ψυχολόγος από ψυχολόγο΄(δηλαδή άνθρωπος από άνθρωπο διαφέρουν. ) .. το θεωρώ όμως χρήσιμο αφού σε βοήθησε. Α΄πλά ελπίζω να το λες εκ του ασφαλούς..δηλαδή να εχει περάσει τουλάχιστον ενας μήνας από τότε που τελείωσε η \'\'προπόνηση\'\'.... γιατι ο ανεθουσιασμός ..αν και τον θεωρώ ευλογία, πολλές φορές παραποιεί τα γεγονότα.

φιλικά. και συγχαρητήρια για τον \'\'επαναπρογραμματισμό\'\' σου ! :-)

Senior Member
    Εγώ πάντως ακόμα και ως διαφημηση δεν το βρίσκω κακό. Υπαρχή μια σχολή που πάρεση αυτό… αυτήν την υπηρεσίας που είναι το κακό , και από ότι διάβασα ( γιατί το έψαξα λίγο ) είναι ένα ζευγάρι ψυχολόγων . Μπορεί να είναι απατεώνες οι τσαρλατάνοι αλλά μπορεί και να είναι αξιόλογοι επιστήμονες , είναι στην ευθύνη του καθενός να κάνει την έρευνα του και να πράξη ανάλογα . Προσωπικά δεν βρίσκω κάτι μεμπτό στην όλη φάση .Άλλωστε γίνετε μια συζήτηση και με επιχειρήματα , μπορεί ο καθένας να υποστηρίζει τις απόψεις του, τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί ;

Νομιζω ότι ο συναδελφος αναφερεται στο Νευρογλωσσικό προγραμματισμό μια συμπεριφορική θεραπεία ή στη μέθοδο Σίλβα.Αυτες ειναι οι θεραπείες που έχουν ως σκοπό τον επαναπρογραμματισμό.

Banned

Σκέψεις κάνω....
    Mπορεις να κάνεις όσες σκέψεις θέλεις - εγω μοιράστηκα κάτι και είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτη την επιλογή μου.
    Επίσης με την αναφορά σου στους \"..απελπισμένους\" του site μιλάς εκ μέρους όλων?

Αγαπητή/ε Κνίτερ.
    Αν ήσουν ένα μέλος με 500 μνμ και έμπαινες και έλεγες κάτι τέτοιο, να εισαι βέβαιος/η ότι θα χαιρόμουν πολύ και θα έμπαινα και στη διαδικασία να μάθω πράγματα πάνω σε αυτό.
    Όταν όμως αυτό είναι η μοναδική συμμετοχή σου, τότε ναι, κάτι δεν μου κάθεται.
    Δεν μιλάω εκ μέρους κανενός, παρά μόνο του εαυτού μου και βρίσκω πολλά κενά σε όσα γράφεις.
    Όταν αναφέρομαι σε \"απελπισμένους\" που μπορεί να τσιμπήσουν μόνο και μόνο για να πετάξουν τα λεφτά τους σε ένα τριήμερο συνέδριο, καταλαβαίνεις πως εννοώ ότι πάνω στη φρίκη της αρρώστιας του καθενός έχουν χορέψει πολλοί τσαρλατάνοι.....

Σαβ....είμαι τουλάχιστον ένα χρόνο σε αυτό το χώρο και έχω μοιραστεί πάμπολες ιστορίες μελών που παλεύουν με διάφορα είδη κατάθλιψης/αγχους/πανικών κλπ. Η μικρή μου πείρα μου λέει πως ο αγώνας είναι χρονοβόρος και θέλει δυνατά άντερα.
    Πιστεύεις πως αν υπήρχε μια τέτοια μέθοδος δεν θα είχε γίνει παγκόσμιος ντόρος αφού το 1/4 του πλανήτη ταλαιπωρείται από ψυχικές παθήσεις?

Banned
    Αγαπητή/ε Κνίτερ.
    Αν ήσουν ένα μέλος με 500 μνμ και έμπαινες και έλεγες κάτι τέτοιο, να εισαι βέβαιος/η ότι θα χαιρόμουν πολύ και θα έμπαινα και στη διαδικασία να μάθω πράγματα πάνω σε αυτό.

τι νταβατζιλικι ειναι παλι αυτο???
    500 μνμ??
    δεν το ηξερα οτι αποκτησαμε και πορτιερηδες....

Όταν όμως αυτό είναι η μοναδική συμμετοχή σου, τότε ναι, κάτι δεν μου κάθεται.

απο οτι ειδα εχει γραψει σε 2-3 θεματα...

Δεν μιλάω εκ μέρους κανενός, παρά μόνο του εαυτού μου και βρίσκω πολλά κενά σε όσα γράφεις.

παρολα αυτα δημιουργεις εντυπωσεις, οτι πιθανον ο ανθρωπος ειναι ενας που παει να τσιμπησει φραγκα απο κοσμο.

Όταν αναφέρομαι σε \"απελπισμένους\" που μπορεί να τσιμπήσουν μόνο και μόνο για να πετάξουν τα λεφτά τους σε ένα τριήμερο συνέδριο, καταλαβαίνεις πως εννοώ ότι πάνω στη φρίκη της αρρώστιας του καθενός έχουν χορέψει πολλοί τσαρλατάνοι.....

ο καθενας ειναι υπευθυνος να πεταξει οπου και οπως νομιζει τα λεφτα του.
    Εκτος αν χρειαζεται βρεφοκομους...

Εαν δεν αντιβαινει τους κανονισμους του φορουμ (νομιζω πως οχι αλλα δεν ειναι δικη μου δουλεια αυτο) θεωρω τα σχολια υπερβολες.
    Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι η Χ μεθοδος ειναι η καλυτερη.
    Αλλα αν μια στις 1000 μπορει καποιος να ωφεληθει εμενα μου περισευει.

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast