Εξάρτηση από τα παυσίπονα και τα ηρεμιστικά
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 12 of 12
    Banned

Εξάρτηση από τα παυσίπονα και τα ηρεμιστικά

Καλημέρα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας. Είμαι 18 ετών και δυστυχώς έχω εθιστεί από τόσο νωρίς στα φάρμακα. Κατ'αρχάς να αναφέρω ότι από ψυχιατρικής πλευράς έχω διαγνωστεί με Γενικευμένη Αγχώδη Διαταραχή, Κατάθλιψη και Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή με στοιχεία αγοραφοβίας και από νευρολογικής πλευράς με ημικρανίες. Οπότε για τις παθήσεις μου παίρνω τους τελευταίους μήνες Seroxat 20 mg, Clonotril 2 mg, και Topamac 100 mg, ενώ μου έχουν συνταγογραφηθεί και ισχυρά παυσίπονα όπως Naprosyn 500 mg, Algofren 600 mg, Voltaren κλπ. Όμως ο εθισμός μου έχει ξεκινήσει από την αρχή της εφηβείας μου όταν εμφάνισα τις πρώτες ημικρανίες λόγω άγχους και κρίσεις πανικού και έπαιρνα σε καθημερινή βάση 2 depon. Από κει και μετά χρειαζόμουν όλο και ισχυρότερα αναλγητικά για να νιώσω καλύτερα. Έχω κάνει 4 απόπειρες αυτοκτονίας οπότε η φαρμακολογία μου είναι ελεγχόμενη από τους δικούς μου. Εγώ όμως δεν αντέχω άλλο, νομίζω ότι θα εκραγώ, θέλω να έχω άμεση πρόσβαση στα χάπια μου για να πίνω όσα ηρεμιστικά θέλω αλλιώς έχω ταχυκαρδία, υπερένταση, σωματικούς πόνους και γίνομαι επιθετική. Παράλληλα με τον ψυχίατρο, βλέπω και ψυχολόγο. Η συμβουλευτική ψυχολογία δε βοηθάει όμως στο να αντιμετωπίσω τον εθισμό μου. Τι να κάνω;

Senior Member
    Tο seroxat , clonotril, topamac ας πανε στο καλο , δεν κανουν τοση ζημια , τα παυσιπονα ομως κανουν , ακομη και το ' αθωο ' depon , επιβαρυνει το σηκωτι , να μην πω για τα αλλα παυσιπονα ......δεν ξερω τι αλλο να γραψω , καταστρεφεις συστηματικα τον εαυτο σου .......

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Tο seroxat , clonotril, topamac ας πανε στο καλο , δεν κανουν τ9οση ζημια , τα παυσιπονα ομως κανουν , ακομη και το ' αθωο ' depon , επιβαρυνει το σηκωτι , να μην πω για τα αλλα παυσιπονα ......δεν ξερω τι αλλο να γραψω , καταστρεφεις συστηματικα τον εαυτο σου .......
    Το ξέρω, έχω πάρει όλη την παρακεταμόλη της Ελλάδας, αλλά δεν μπορώ να αντέξω χωρίς αυτά. Πονάω...

Banned
    Αυτό εσύ που έχεις είναι ψυχολογικος εθισμός στα φάρμακα... Απλά μόλις σε πιάσει κρίση πανικού ή υπερβολικό άγχος, τρέχεις να ηρεμησεις σαν να έχεις βρει καταφύγιο σωτηρίας στα φάρμακα...

Θα σου συνιστούσα να κάνεις εξετάσεις για να διαπιστώσεις την αιτία των πονοκέφαλων... Μπορεί να είναι έλλειψη μαγνησίου, ενός πολύ σημαντικού ιχνοστοιχείου για τον ανθρώπινο οργανισμό...

Banned
    Quote Originally Posted by menis_64 View Post
    Αυτό εσύ που έχεις είναι ψυχολογικος εθισμός στα φάρμακα... Απλά μόλις σε πιάσει κρίση πανικού ή υπερβολικό άγχος, τρέχεις να ηρεμησεις σαν να έχεις βρει καταφύγιο σωτηρίας στα φάρμακα...

Θα σου συνιστούσα να κάνεις εξετάσεις για να διαπιστώσεις την αιτία των πονοκέφαλων... Μπορεί να είναι έλλειψη μαγνησίου, ενός πολύ σημαντικού ιχνοστοιχείου για τον ανθρώπινο οργανισμό...
    Καλησπέρα. Έχω κάνει εξετάσεις (αιματολογικές, μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου, νευρολογική εξέταση) και όλα ήταν φυσιολογικά. Επίσης παίρνω συμπλήρωμα μαγνησίου orbimac 300 mg εδώ και 6 μήνες μετά τη σύσταση του νευρολόγου μου.

Banned
    Προφανώς αντιλήφθηκε ότι οι πονοκέφαλοι είναι αδικαιολογητοι..., θα σκέφτηκε ότι θα βοηθήσει... Απλά συνέχισε το μαγνήσιο, για τα υπόλοιπα φάρμακα δεν μπορώ να σε πω κάτι
    Quote Originally Posted by ElsaRizou View Post
    Καλησπέρα. Έχω κάνει εξετάσεις (αιματολογικές, μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου, νευρολογική εξέταση) και όλα ήταν φυσιολογικά. Επίσης παίρνω συμπλήρωμα μαγνησίου orbimac 300 mg εδώ και 6 μήνες μετά τη σύσταση του νευρολόγου μου.

Senior Member
    Elsa τα παυσίπονα τα παίρνεις λόγω των ημικρανιων; Έχεις πουθενά άλλου πόνους και τα χρειάζεσαι; Μήπως θα πρέπει να δώσεις λίγο χρόνο παραπάνω στα ψυχιατρικά φάρμακα για να νιώσεις καλύτερα; Διότι πολλά από αυτά τα ψυχοσωματικά είναι λόγω του άγχους σου.
    Κι εσυ βρε παιδί μου, τόσο μικρή έχεις κανει τόσες απόπειρες;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Banned
    Quote Originally Posted by Dimitrios85 View Post
    Elsa τα παυσίπονα τα παίρνεις λόγω των ημικρανιων; Έχεις πουθενά άλλου πόνους και τα χρειάζεσαι; Μήπως θα πρέπει να δώσεις λίγο χρόνο παραπάνω στα ψυχιατρικά φάρμακα για να νιώσεις καλύτερα; Διότι πολλά από αυτά τα ψυχοσωματικά είναι λόγω του άγχους σου.
    Κι εσυ βρε παιδί μου, τόσο μικρή έχεις κανει τόσες απόπειρες;

Γειά σας. Κυρίως πονοκεφάλους έχω αλλά και πόνους στα άκρα.
    Όσο για τις απόπειρες, νιώθω ότι γενικά η ζωή μου δεν έχει νόημα, ιδίως με τα προβλήματα που έχω.

Senior Member
    Γειά σας. Κυρίως πονοκεφάλους έχω αλλά και πόνους στα άκρα.
    Όσο για τις απόπειρες, νιώθω ότι γενικά η ζωή μου δεν έχει νόημα, ιδίως με τα προβλήματα που έχω.
    Έχεις και κάποια αλλά πρόβλημα υγείας πέρα από τα ψυχολογικά; Διότι αυτά με την κατάλληλα αγωγή, ψυχοθεραπεία και προσωπική προσπάθεια μπορούν να ξεπεραστούν είτε να μειωθούν αισθητά και να είσαι λειτουργική.
    Κι εγώ ταλαιπωρούμε χρόνια από ΓΑΔ και παίρνω φάρμακα εδώ και 8 έτη, αλλά προσπαθώ να το παλέψω.
    Τώρα παίρνεις ακόμα παυσίπονα;

Banned
    Έχεις και κάποια αλλά πρόβλημα υγείας πέρα από τα ψυχολογικά; Διότι αυτά με την κατάλληλα αγωγή, ψυχοθεραπεία και προσωπική προσπάθεια μπορούν να ξεπεραστούν είτε να μειωθούν αισθητά και να είσαι λειτουργική.
    Κι εγώ ταλαιπωρούμε χρόνια από ΓΑΔ και παίρνω φάρμακα εδώ και 8 έτη, αλλά προσπαθώ να το παλέψω.
    Τώρα παίρνεις ακόμα παυσίπονα;

Έχω υποθυρεοειδισμό, σιδηροπενική αναιμία και πολυκυστικές ωοθώκες. Παυσίπονα παίρνω μόνο σε φάση πόνου.

Senior Member
    Έχω υποθυρεοειδισμό, σιδηροπενική αναιμία και πολυκυστικές ωοθώκες. Παυσίπονα παίρνω μόνο σε φάση πόνου.
    Για τις παθήσεις που μου λες, παίρνεις κάποια φαρμακευτική αγωγή? Διότι από όσο ξέρω μπορούν να ρυθμιστούν με τα κατάλληλα φάρμακα.
    Επίσης ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να προκαλέσει πολλά από τα συμπτώματα του άγχους σου. Τα έχεις συζητήσει αυτά με τους γιατρούς σου?

Banned
    Για τις παθήσεις που μου λες, παίρνεις κάποια φαρμακευτική αγωγή? Διότι από όσο ξέρω μπορούν να ρυθμιστούν με τα κατάλληλα φάρμακα.
    Επίσης ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να προκαλέσει πολλά από τα συμπτώματα του άγχους σου. Τα έχεις συζητήσει αυτά με τους γιατρούς σου?
    Παίρνω αγωγή για όλες τις παθήσεις μου. Επίσης ο ενδοκρινολόγος σε συνεργασία με τον ψυχίατρό μου προσπαθούν να κατεβάσουν τη θυρορμόνη σε συγκεκριμένες τιμές που ενδείκνυνται για καταθλιπτική διαταραχή.