Υπνώση και Βουλιμία
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13

Υπνώση και Βουλιμία

Γειά σας

Εδώ και παρα πολλά χρόνια κάνω εμετούς. Εχω κάνει ψυχοθεραπεία 6 χρόνια, σταμάτησα για 2,5 χρόνια και τώρα συνεχίζω πάλι. Με έχει βοηθήσει παρα πολύ σε όλα και στους εμετούς. Το πρόβλημα μου είναι ότι τους μείωσα δεν τους σταματήσα τελείως. Αποφάσισα να πάω και σε έναν υπνοθεραπευτή.
    Ομως δεν έχω καθόλου εμπειρία στο θέμα και επειδή δε θέλω να πάω σε έναν κομπογιανίτη άσχετο και ανίδεο που θα μου πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Εδώ είναι που χρειάζομαι τη βοήθεια σας. Θέλω εάν κάποια/ος έχει εμπειρία να μου πεί :

1ον κάποιο καλό ψυχοθεραπευτή - υπνοθεραπευτή. Θα προτιμούσα γυναίκα χωρίς να'ναι δεσμευτικό αυτό και

2ον εάν έχει κάποια εμπειρία με ύπνωση. Δεν είναι ανάγκη να πήγε για βουλιμία αλλά για οποιαδήποτε μορφή εθισμού πχ. κάπνισμα.

Σας ευχαριστώ

Senior Member
    ψαξε αν θες και για συστημικη αναπαρασταση εχει πολυ καλα απτελεσματα σε εθισμους και γενικα αυτοκαταστροφικες συμπεριφορες,και η μορφη της θεραπειας ειναι τετοια που αποκλειεται να σε κοροιδεψουν γιατι ειναι συνολικη και συμμετεχουν κι αλλα ατομα που θα ειναι ενεργα και στο δικο σου κομματι.Μπορει να σε φρικαρει λιγο η σκεψη του ομαδικου αλλα πραγματικα εχει πολυ καλα αποτελεσματα γιατι σε φερνει αντιμετωπο με την ριζα του προβληματος και πολεμας εκει μετα και οχι την συνεπεια(Γιατι και ο εμετος συνεπεια ειναι ,οπως επισης και η βουλιμια και η ελλειψη αυτοπεποιηθησης κτλ)μπορει να σου φανει παραξενο αλλα το κανουν πολλοι ψυχοθεραπευτες και ολοενα αποκτα μεγαλυτερη εκτιμηση αυτη η μεθοδος.Δες κατι σχετικο εδω http://www.altlife.gr/index.cfm?cont...1&contentID=56

Junior Member
    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΧΕΤΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ , ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Κ ΟΧΙ .ΤΑΛΑΙΠΟΡΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ , ΕΚΑΝΑ ΔΙΑΙΤΕΣΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4-5 ΧΡΟΝΙΑ .Τ0 ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΡΩΩ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΛΥΚΑ.ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΜΟΥ Κ ΝΑ ΔΙΠΛΩΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΜΑ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΜΕΤΟ.ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑΩ Κ ΕΙΜΑΙ ΧΑΛΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΒΡΑΔΥ.ΩΣΠΟΥ ΠΕΦΤΩ ΣΕ ΛΥΘΑΡΓΟ.ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ Κ ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΕΣΕΝΑ ΠΩΣ ΣΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΥΣΗΧΩ. ΑΝ Κ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΥ ΛΕΝ ΠΩΣ ΤΡΩΩΣ ΕΤΣΙ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕ ΞΕΡΩ Κ ΕΓΩ Η ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟ ΚΑΝΩ.
    ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ 50 ΚΙΛΩΝ ΜΕ 1,67 ΥΨΟΣ ,ΤΩΡΑ ΖΥΓΙΖΩ 57 Κ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΧΑΛΙΑ ,ΧΟΝΤΡΗ Κ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ .ΜΕΧΡΙ Κ ΣΤΗ ΔΟΥΛΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΑ ΄ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΗ ' ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΗΜΕΡΩΝ .ΜΗΠΩΣ ΠΑΣΧΩ ΑΠΟ ΒΟΥΛΙΜΙΑ ?ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΡΟΝ .

Junior Member

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΚΑΙ ΓΩ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΛΟΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΦΟΡΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ .ΥΠΟΦΕΡΩ ΑΠΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.ΕΙΜΑΙ 26 ΧΡΟΝΩΝ.ΣΤΑ 16 ΜΟΥ ΕΒΑΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΚΙΛΑ ΑΠΟ ΕΝΕΣΕΙΣ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗΣ Κ ΕΦΤΑΣΑ ΤΑ 67 ΚΙΛΑ ΜΕ ΥΨΟΣ 1,67 ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ Κ ΕΠΕΣΑ ΣΤΑ 58 ΚΙΛΑ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ Κ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΔΙΑΙΤΕΣ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΖΥΓΙΖΑ 52 ΚΙΛΑ .ΟΛΑ ΚΑΛΑ .ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΩ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΤΡΩΩ ΒΟΥΛΙΜΙΚΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ 'ΚΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ '- ΓΛΥΚΑ .ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΤΡΩΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΡΩΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ,Κ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ .ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΩ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΛΕΦΤΑ .
    ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΤΥΡΑΝΙΕΜΑΙ!!!

Senior Member
    Γειά σου ξενυχτοτουιτάκι!Καλώς σε βρίσκουμε!
    Ασφαλώς και να μη συνεχίσεις να τυρανιέσαι!
    Το δρόμο δεν ξέρω να σου τον δείξω,δυστυχώς...
    Όλοι μας τον ψάχνουμε...μόνοι ή με όση βοήθεια μπορούμε να βρούμε...
    Το πιο σημαντικό βήμα της παραδοχής όμως το έχεις κάνει
    καθώς και έφτασες και το στάδιο της επιθυμίας για αλλαγή!
    Ψάξε το γιατί,κατάγραψε το πώς,παρατήρησε τι σε βοηθά και τι όχι...
    Δε γεννήθηκες με τη διαταραχή αυτή,συνεπώς μπορείς να την αποβάλεις!
    Μην εγκαταλείπεις την προσπάθεια!Κάθε μέρα όλο και πιο κοντά στο στόχο μας!

Senior Member
    Yellowtwity,

γεια σου κι από' μένα. Έχεις παρατηρήσει τι αισθάνεσαι κατά τη διάρκεια της υπερφαγίας σου? Προηγείται κάποιου αρνητικού συναισθήματος? Σε έχουν επικρίνει ποτέ στο παρελθόν για την εμφανισή σου? Μήπως να υοθετούσες ένα πιο ισορροπημένο τρόπο διατροφής, τρώγοντας κι 1-2 γλυκάκια την εβδομάδα?

Junior Member
    Γεια σου dolfhin αυτο που έχω παρατηρήσει είναι ότι όλο αυτο έχει ξεκινησει από τότε που άρχισα να βαριέμαι πολύ άσχημα στη δουλειά μου και στη σχέση μου .Δεν ξέρω αν αυτα τα δύο μου φταίνε τόσο πολύ που τσαντίζομαι με τον εαυτό μου που δε κάνω κάτι να τα αλλάξω ( αν και έχω προσπαθήσει ) ,και με την υπερφαγία μου ίσως κατα βάθος εκδικούμαι την yellowtwity που δεν μπορεί να βρει διέξοδο .Οσο για ένα ισσοροπημένο πρόγραμμα μπορώ να το ακολούθω ανεπιφύλλακτα όταν στη ζώη μου είμαι κάλα .Το έκανα για πάνω από 4 χρόνια κ ήμουν καλά .Αυτο που θέλω τώρα είναι να ξαναβρώ τον παλιό καλό εαυτό μου , αλλά ειλικρινά δεν τα καταφέρνω. Απο κάπου πρέπει να ξεκινήσω κ δεν ξέρω από πού .Ολα μου φαίνονται πολύ δύσκολα κ προτιμώ να κάθομαι σπίτι μου και να τρώω. Αν και μετά με τρώνε οι τύψεις και δεν μπορώ να κάνω ευχάριστα τίποτα .Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ , αλλά σε ευχαριστώ για το ποιηματάκι και μακάρι να μπορώ να το εφαρμόσω κάποια στιγμή .

Junior Member
    Nadine γεια σου και σε σενα και καλώς σας βρήκα .Μόλις ανακάλυψα το site ένοιωσα πολύ ωραία γιατί αν και έχω μεγάλο περίγυρο ,δεν μπορώ να συζητήσω το πρόβλημα μου .Γιατί είναι πρόβλημα το ξέρω ,βλέπεις για τους περισσότερους ανθρώπους το φαγητό είναι ή απλά απαραίτητο ή ευχαρίστηση .Για λίγους είναι εφιάλτης και σε αυτούς τους λίγους βρίσκομαι και εγώ .Μακάρι να σταματήσει το μυαλό μου να το βλέπει έτσι , και όταν το καταφέρω ¨θα βγω και θα το φωνάζω"

Senior Member
    Δεν είμαι σίγουρη ότι αυτός ο εφιάλτης αφορά λίγους...Δυστυχώς είμαστε πολλοί περισσότεροι απ'όσους νομίζουμε...
    Η μεγάλη μας πρόκληση είναι στο μέτρο καθώς το φαγητό είναι βιωτική ανάγκη και συνεπώς δεν κόβεται...
    Δεν ξέρω αν το μυαλό μας θα σταματήσει ποτέ να το βλέπει έτσι...Μάλλον εμείς θα το χειριζόμαστε καλύτερα...
    Θέλω να πω ότι τουλάχιστον για μένα πιστεύω ότι πάντα το φαγητό θα είναι η πρώτη ενστικτώδικη σκέψη μου
    στην αντιμετώπιση οποιουδήποτε συναισθήματος μου(θετικού ή αρνητικού)απλά θα πρέπει να μάθω σε δεύτερο επίπεδο να μην υποκύπτω!
    Μακάρι να φτάσω στο σημείο να ικανοποιώ πρωτογενώς την κάθε μου ανάγκη με ό,τι πραγματικά την καλύπτει και όχι με το υποκατάστατο του φαγητού!
    Μακάρι,αν και προς το παρόν μου ακούγεται σενάριο επιστημονικής φαντασίας...Ίσως κάποτε...Μέχρι τότε,ψυχραιμία!

Junior Member
    Yellowtwity καλωσήρθες και απο μένα,το φαγητό λειτουργεί σαν ξέσπασμα για μένα. Με την υπερβολική κατανάλωση σε ''αποαγορευμένες'' τροφές καλύπτω άλλα κενά του ευατού μου και συγχρόνως τιμωρώ τον ευατό μου μ΄αυτον τον τρόπο.Τις φορές που έχω διάθεση αλλαγής του τρόπου ζωής μου και γενικότερα σκέψης καταφέρνω να άλλάξω και το πως χρησιμοποιώ την τροφή. Πρεπει νομίζω να επικεντρώσουμε την προσπαθειά μας στο να αλλάξουμε πρώτα άλλους τομεις της ζωής μας που μας πονάνε και μας ταλαιπωρουν και ετσι θα αλλάξει και η προσέγγιση μας ως προς το φαγητο. Δύσκολο αλλά οχι ακατόρθωτο γιατί δεν έχουμε γεννηθεί έτσι όπως είπε και η Nadine.Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία.

Γειά σου yellowtwity
    Δε ξέρω να σου πώ και πολλά γιατί και γω είμαι ακόμα στο ψάξιμο. Μια που πρόσφατα έκανα πάλι κάποιες σημαντικές "ανακάλυψεις" το μόνο που μπορώ να σου πώ είναι ότι όλες οι κρίσεις μου είναι για να καλύψω συναισθηματικά κενά. Το φαγητό είναι το μέσο δεν είναι το πρόβλημα. εγώ τις μεγάλες αλλαγές στη ζωή μου τις πέτυχα μέσω της ψυχοθεραπείας. Γράφεις ότι δεν έχεις χρήματα για ψυχολόγο. Κατανοητό και απόλυτα δεκτό. Εγώ πάω σε Κέντρο Ψυχική Υγείας (έχουν σχεδόν όλες οι περιοχές στην Αθήνα, για την επαρχία δεν γνωρίζω) όπου οι επισκέψεις είναι ΔΩΡΕΑΝ. Και τώρα θα σταματήσω γιατί ξεκινάω στο ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ όπου οι επισκέψεις στο ψυχολόγο είναι 15 ευρώ ΜΟΝΟ. Η γνώμη μου είναι ότι θα ήταν καλό να πας σε ένα ψυχολόγο. Οτι και να σου πούμε όλοι εμείς δεν βοηθάει όσο μια επίσκεψη σε γιατρό.
    Καλή τύχη σε ότι και να αποφασίσεις.

Junior Member
    zaira

βλεπω στο νετ οτι τετοια κεντρα υπαρχουν σε ολη την ελλαδα. ηθελα ομως να σε ρωτησω επειδη δεν εβγαλα ακρη..

τι ακριβως κανεις εκει; ειναι κανονικες συνεδριες με εναν ψυχολογο; μπορεις να κλεινεις ραντεβου παντα με τον ιδιο ή όποιος είναι ευκαιρος ασχολειται μαζι σου;εσύ γιατί σταματας; (υπόψη μένω Θεσσαλονίκη)

Κέντρα Ψυχική Υγείας υποτίθεται ότι υπάρχουν παντού. Παίρνεις τηλέφωνο εξηγείς λίγα στη γραμματεία και σου κλείνουν ραντεβού με εναν ψυχολόγο να σου πάρει ιστορικό. Μετά αφού κάνουν συμβούλιο βρίσκουν ποιά θεραπεία χρειάζεσαι και ποιος/α μπορεί να σε αναλάβει. Απο εκεί και πέρα μιλάς ΜΟΝΟ με αυτό το άτομο.Η συνεδρία είναι περίπου 50 λεπτά όπως σε ιδιώτη, κάποιες φορές κρατάει και παραπάνω. Εγώ θα σταματήσω όταν θα ξεκινήσω κανονικά στο Αιγινητειο στο Τμήμα Διατροφικών Διαταραχών με άλλον ψυχολογο. Με εναν ψυχολόγο θα δουλεύω, γι'αυτό και μόνο σταματάω. Γιατί δυστυχώς η ψυχολόγος που πάω τώρα δεν έχει σχέση με διατροφικές διαταραχές. Με βοηθησε όμως τελείως με την κατάθλιψη και αγοραφοβία που είχα μετά την γέννα.