Results 16 to 26 of 26
Thread: Άγχος; Η πρόβλημα στην καρδιά;
-
05-02-2019, 00:55 #16
Αχ υπέροχα χαίρομαι. Εγω εμφάνισα πάλι ψυχοσωματικά μετά από ένα εξάμηνο που ήμουν καλά και είναι πιο έντονα από πριν. Ρώτησα γιατί νιώθω κάτι περίεργα στο στήθος τα οποία δεν μπορώ να τα περιγράψω ούτε σαν πόνο ούτε σαν τσιμπήματα. Εννοειται πήγα γιατρό κτλ κτλ αλλά δεν παύει να με ανησυχεί και είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό όταν συμβαίνει.
- 05-02-2019, 08:46 #17
Παιδιά, η καρδιά του ανθρώπου είναι ανθεκτικό όργανο, δεν τα παίζει έτσι εύκολα, ιδίως σε μικρές ηλικίες. Θα μου πεις, "μα χθες άκουσα για την τάδε περίπτωση που έπαθε ανακοπή στα 19" . Και θα απαντήσω, "Ε, και?" . Είναι μία περίπτωση που σου μένεις στο μυαλό ακριβώς επειδή είναι εξαιρετικά σπάνια, σκεφτείτε ανάμεσα στα τόσα δις που είμαστε οι άνθρωποι πόσες είναι αυτές οι περιπτώσεις, Και πόσοι άλλοι παράγοντες μπορεί να παίζουν ρόλο πέρα από το "κατασκευαστικό" του οργανισμού αυτών των ανθρώπων... Αν έπαιρναν αναβολικά, τι συνέβη εκείνη τη στιγμή, αν είχαν ή δεν είχαν κάνει από πριν εξετάσεις κτλ κτλ...
Για αυτό λέω να μην το ψειρίζουμε, αν σου μπει η ιδέα είναι δύσκολο να την αποφύγεις μετά.
05-02-2019, 22:14 #18
Δεν έχεις άδικο αλλά πόσο εύκολο είναι να πείσεις τον εαυτό σου όταν νιώθει πόνους, ταχυκαρδίες, αρρυθμίες, ζαλάδες ότι όλα ειναι κομπλέ? Αν όλοι σκεφτόμασταν λογικά εξαρχής και δεν κολλουσαμε με μια συγκεκριμένη ιδέα δεν θα είχαμε αγχωδη διαταραχή ούτε χρειαζόταν να χαπακωνομαστε για μήνες και χρόνια. Προσπαθώ να είμαι ήρεμη, έχω σταματήσει να μπαίνω στο ίντερνετ, συγκρατώ τον εαυτό μου από το να πάει πάλι σε γιατρούς αλλά δεν παυω να είμαι μη λειτουργική στην καθημερινότητα μου.
05-02-2019, 22:29 #19
Γενικά πρέπει να αλλάξεις τρόπο ζωής. 1. Πολύ σωστά δεν ψάχνεις στο internet. 2 Μασασζ χαλαρωτική μουσική βοηθάνε. Μην μετράς παλμούς και μην εστιάσεις την σκέψη σου στην καρδιά.3 Περπάτημα την λεπτά την ημέρα κατά προτίμηση στην φύση. 4να αποφεύγεις τους χρόνοκλεφτες να ξεχωρίσεις τα υπερεπειγοντα από τα επείγοντα. 5 να έχεις 30 λεπτά απόλυτης ηρεμία με λίγα λόγια να μην κάνεις τίποτα δες βίντεο mindfulness. 6 να κοιμάσαι με 8 βρω μουσική sleep music να και δεν την ακούς στο υποσυνείδητό γαληνευει. Τέλος θέλει χρονικά προσωπική προσπαθεία για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όλα καλά δες το σαν δώρο για να αλλάξεις την ζωή σου Προς το καλύτερο. Τουλάχιστον εγώ εγώ έτσι το ξεπέρασα.
05-02-2019, 22:39 #20
Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει κάτι να αλλάξω στην ζωή μου. Το άγχος ήταν πάντα εκεί αλλά δεν επαυα να κάνω πράγματα ούτε φέρθηκα ποτέ άσχημα στο σώμα μου. Κανω γιογκα, διαβάζω, βγαίνω, ταξιδεύω, ονειρεύομαι (ακόμα) αλλά δεν παυω να αντιδρώ σε καταστάσεις με αυτό τον τρόπο. Έτσι ξαφνικα αρχίζουν να εμφανίζονται ψυχοσωματικά και εγώ κλινήρης για ημέρες, επείγοντα, γιατροι. Ήμουν πάντα δυνατή, το άγχος δεν με κατέβαλε ποτέ και μια γ@@@@@ στιγμή στην ζωή μου τα άλλαξε όλα. Είμαι αρκετά πεσιμιστρια για να πιστέψω ότι όλα θα γίνουν πάλι φυσιολογικά.
05-02-2019, 22:51 #21
Δεν πείθεις αρχικά απόλυτα τον εαυτό σου ότι όλα είναι κομπλέ, τον πείθεις σταδιακά. Λες ότι τα κάνεις όλα αυτά τα όμορφα, ωστόσο όταν σε πιάνουν κρίσεις τα βάζεις στον πάγο. Εκεί κάνεις λάθος.
Δεν πας σε γιατρούς κι επείγοντα, ούτε μένεις κλινήρης όταν παθαίνεις κρίσεις. Όσο μα όσο χάλια κι αν αισθάνεσαι εκείνη την ώρα, συνεχίζεις αυτό που κάνεις. Δεν το λέω εκ του ασφαλούς, τα έχω περάσει και ξέρω.
05-02-2019, 23:01 #22
Ήμουν έτσι και χειρότερα σε μια στιγμή έγιναν μια φορά και έμεινε 2 χρόνια . Μιλά με έφτασα στο αμήν μέχρι και ασθενοφόρα ερχόταν στον σπίτι γιατί νόμιζα ότι πάθαινα καρδιακό επεισόδιο.Δεν τα κατάφερα μόνος και σε πληροφορώ δεν είχα πρόβλημα στην ζωή μου. Δουλειά, φίλους, ταξίδια οικογενεια ήμουν ευτυχισμένος και είμαι ευτυχισμένος. Δεν καταλαβα πως ήρθε αυτό το συναίσθημα ανχους και πως έφευγε. Τελικά πήγα σε ψυχίατρο διαγνώστηκα με κρίσεις πανικού και γενικευμένη ανχωδη διάταραχη. 1 χρόνο φαρμακευτική αγωγή μαζί με ψυχολογική στήριξη και έτσι έγινα καλά. Προσπαθώ μέσα.απο το φόρουμ.να πω στον κόσμο να ζητήσουν βοήθεια δεν περνάνε όλα με ένα κρασί και μια φιλική κουβέντα. Στην ουσια ανχωνεσαι μην ανχωθεις .Παράλληλα κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός.ο καθένας με τον τρόπο του και τις σκέψεις του. Όλα καλά θα πάνε στο τέλος και το τέλος είναι όταν όλα θα είναι καλά.
05-02-2019, 23:09 #23
Κλινήρης εννοώντας ότι έχω τεράστιο βάρος στο στήθος μετά από κάθε μεγάλη κρίση και κάθε φορά που σηκώνομαι είμαι έτοιμη να πέσω κάτω. Δεν είναι κάτι που μπορώ να ελέγξω λέγοντας οκει δεν είναι κάτι θα σηκωθείς και θα πας για περπάτημα. Απλά δεν γίνεται. Στα επείγοντα καταλήγω γιατί νιώθω τόσο έντονα τις κρίσεις που απλά δεν μπορώ να το διαχειριστώ μόνη. Καταλαβαίνω ότι όλοι εδώ περνάμε κρίσεις και ψυχοσωματικά αλλά για τον καθένα είναι διαφορετικα και κάποια είναι μη αντιμετωπίσιμα.
05-02-2019, 23:09 #24
Συμφωνώ Φιλάρετε, εγώ το έχω γράψει πολλές φορές στο φόρουμ ότι ταλαιπωρήθηκα πολύ διότι κανείς δεν είχε βρεθεί να μου εξηγήσει ότι όλα αυτά είναι ψυχοσωματικά, ο κάθε γιατρός έλεγε τα δικά του. Μόνη μου τα ξεπέρασα τελικά, ανακαλύπτοντας την Αμερική, με μεθόδους που ακόμα και με απλή αναζήτηση στο google θα τις βρεις πλέον τις περισσότερες. Εγώ στα τυφλά πήγαινα τότε. Αν κάποιος μου το είχε εξηγήσει τι είναι όλο αυτό, θα πήγαινα σε ψυχολόγο τρέχοντας ή σε ψυχίατρο αν χρειαζόταν. Τώρα που υπάρχει μεγαλύτερη πληροφόρηση σε αυτά τα θέματα, είναι κρίμα να ταλαιπωριέται ο κόσμος από ξεροκεφαλιά.
Έλενα φυσικά και θα γίνουν όλα φυσιολογικά, αρκεί να το παλέψεις σωστά, να γίνει το σωστό κλικ και να τα ξεπεράσεις. Σου ξαναλέω, είναι βασικό να κοιτάξεις τις κρίσεις στα μάτια και να τους πεις ότι είσαι δυνατότερη από αυτές. Ο πεσσιμισμός δεν βοηθάει πουθενά!
05-02-2019, 23:14 #25
Μα ο καθένας νομίζει ότι αυτός έχει τα πιο βαριά συμπτώματα κι οι άλλοι δεν τον καταλαβαίνουν βρε ΄συ, δεν είναι έτσι όμως. Σου λέω ότι τα ίδια και χειρότερα αισθανόμουν κι εγώ και ναι , όταν έβγαινα και για περπάτημα και συνέχιζα να κάνω ότι έκανα άρχισαν σταδιακά να μου περνάνε. Και όσο κι αν νόμιζα ότι θα λιποθυμήσω, ε, δεν λιποθύμησα ποτέ.
07-02-2019, 03:27 #26
Τα ίδια παθενα και εγώ μετά από θανάτους ανθρώπων μου από καρδιά!!!Μην επισκεπτεσε άλλο γιατρούς πάνε σε ψυχίατρο εγώ έτσι έκανα μου έδωσε εντακτ τον 10 για ένα χρόνο και πλέον είμαι κομπλέ!!!σε καταλαβαίνω και σε νιώθω γιατί και εγώ ήμουν στην ίδια κατάσταση νόμιζα ότι θα πάθω καρδιά και θα πεθάνω!!! έχει πέση η ορμόνη του εγκεφάλου σου η σεροτονίνη το εντακτ θα στην επαναφέρει και θα είσαι καινούργιος ακριβώς τα ίδια είχα είναι μεγάλο μανίκι!!!