Results 1 to 7 of 7
Thread: Θέλω την βοήθεια σας...
-
25-01-2019, 16:03 #1
Θέλω την βοήθεια σας...
Καλησπέρα παιδιά! Όπως γράφω και στον τίτλο θα ήθελα τις γνώμες σας ή εάν κάποιος είχε κάποια παρόμοια εμπειρία. Θα προσπαθήσω να τα πω όσο πιο σύντομα γίνεται. Πέρυσι έμενα σε ένα χωριό. Χωρίς οικογένεια, χωρίς φίλους. Είχα μόνο την σχέση μου που δεχόμουν πολύ πίεση και άσχημες συμπεριφορές. Μόλις είχα τελειώσει το πανεπιστήμιο και έψαχνα απεγνωσμένα δουλειά. Για να καταφέρνω να μένω μακριά από το σπίτι για ώρες. Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούσα να βρω και αυτό με έριχνε πολύ ψυχολογικά. Έμενα πολλές ώρες κλεισμένη στο σπίτι χωρίς να έχω απολύτως τίποτα να κάνω. Αυτό κάποια στιγμή με οδήγησε σε κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, αγοραφοβία και αποπραγματοποίηση. Επισκέφθηκα πρώτη φορά έναν ψυχίατρο και ξεκίνησα αγωγή και ψυχοθεραπεία. Πήρα την απόφαση να αφήσω την σχέση και το χωριό πίσω μου και να γυρίσω στην Αθήνα στους δικούς μου. Ερχόμενη εδώ βρήκα δουλειά και τους παλιούς μου φίλους και όλα πήγαιναν πολύ καλά. Όμως, πριν λίγο καιρό παραιτήθηκα από την δουλειά γιατί οι συνθήκες εργασίας ήταν άθλιες. Αυτό με έριξε πολύ. Ξεκίνησα ξανά την διαδικασία αναζήτησης, τις συνεντεύξεις, τα δοκιμαστικά και ακόμη τίποτα. Τις τελευταίες μέρες λοιπόν και ενώ όλα πήγαιναν καλά έχω πέσει πολύ ψυχολογικά. Νιώθω ότι βρίσκομαι ξανά στο ίδιο αδιέξοδο με τότε. Φοβάμαι μην φτάσω πάλι σε εκείνο το σημείο που δεν μπορούσα ούτε από το κρεβάτι να σηκωθώ. Δεν θέλω να ξαναζήσω εκείνον τον εφιάλτη. Να ξυπνάω και να νιώθω κάθε μέρα ότι θα πεθάνω. Να σημειωθεί ότι συνεχίζω την αγωγή μου κανονικά. Και ότι ο ψυχίατρος μου μου κάνει πλέον σπάνια ραντεβού μέσω Skype γιατί βρίσκεται στην επαρχία όπου έμενα πέρυσι.
Εστάλη από SM-J530F στο E-Psychology.gr Mobile App
- 25-01-2019, 16:35 #2
Συνέχισε να ψάχνεις για δουλειά, μην τα παρατάς. Και όταν δεν έχεις τι να κάνεις προσπάθησε να βγαίνεις λίγο, να περπατάς. Και παρέα να μην έχεις μπορείς να κάτσεις για ένα καφέ ή και να πάρεις έναν στο χέρι και να κάνεις βόλτα, να βλέπεις διάφορα πράγματα, να είσαι μέσα σε κόσμο. Είναι καλύτερο από το να κάθεσαι μέσα στο σπίτι. Όποτε έχεις και λίγο όρεξη. Αλλά μην κάθεσαι πολλές μέρες μέσα. Έτσι θα αισθάνεσαι λίγο καλύτερα.
25-01-2019, 17:29 #3
Έχεις απόλυτο δίκιο Αργύρη μου.. σήμερα είχα ένα τηλεφώνημα για συνέντευξη αύριο και αναθάρρησα λιγουλάκι. Και τώρα ετοιμάζομαι να πάω μια βόλτα σε φίλους. Όντως όταν κάθομαι μέσα γίνεται πολύ χειρότερο...
Εστάλη από SM-J530F στο E-Psychology.gr Mobile App
25-01-2019, 19:43 #4
25-01-2019, 22:36 #5
Απλώς μου έχει μπει η ιδέα ότι θα ξανα πάθω αποπραγματοποίηση. Και αυτός ο φόβος μου βγαίνει λίγο αυθόρμητα..Εστάλη από SM-J530F στο E-Psychology.gr Mobile App
25-01-2019, 22:59 #6
Κατα την γνωμη μου , πρεπει να αλλαξεις προγραμμα στην καθημερινοτητα σου η αλλαγη στα πραματα που καμεις μηχανικα θα σε βωηθησει πολυ!! καντω δοκιμαστικα!
Εχεις φιλους, παρτους τηλεφωνο!! σε αγαπαν! μηλα τους! ανοιξε τους το κουτι της πανδωρας για να το τυθασευεσετε παρεουλα!! θελουν να σε βοηθησουν, ομως, πρεπει εσυ να τους κανεις την τιμη να το πραξουν!! -στην εσχατη που δεν θα σε βοηθησουν παλυς καλο ειναι διοτις θα μαθεις εαν εχεις φιλους κι ποιοι ειναι φιλοι σου - ,εχεις μαμα? μπαμπα? κι αυτοι εκει ειναι η αγαπη τους, η στοργη τους μπορουν να ζεστανουν την παγομενη καρδουλα σου !! μην το παλευεις μονη σου αυτο!!
Βρες ενα νεο αρσενηκο στην ζωη σου, μην ψαχνεις για καποιον δουκα , που θα ερθει καβαλα στο αλογο με το αρενοπο του βλεμα και το απολλωνιο κορμι του να σε κανει απο ριγος να πεσεις στην αγγαλια του, μπορει να εχει ενα απλο αμαξακι, να ειναι φτωχος αλλα να σε αγαπαει ! δωστου την ευκερεια να τν τεσταρεις εστω!!
Οσο για την δουλεια, πρωτα απο ολα μπραβω σου που δεν δεχεσε ασχημες κι παρανομες συνθηκες εργασειας! το μονο λαθος ειναι που αντιδρας ατομικα! πρεπει να το εκαμες συλλογηκα , δεν λεω να γραφτεις στο ΠΑΜΕ, λεω ομως να εκαμες μια ανωνημη εστω, καταγκελια στην Γ.Σ.Ε.Ε. μονον εαν ολοι μας αντιδραμε μονον τωτες θα ξημερωσει ενα ομορφο αυριο στον εργασιακο τομεα! κι το λεω εγω οπου εχω υπαρξει και εργοδωτης.
Τελος θα σου ελεγα να βρεις εναν γιατρο απο Αθηνα, διοτις η ψυχιατρικη διαγνωση πολλες φορες θελει να αντικριζει τον ασθενη απο κοντα να βλεπει και την γλωσσα του σωματος ωστε να βγει διαγνωση και μετα θεραπεια.
25-01-2019, 23:47 #7
ρε συ τι φοβάσαι? εγώ ζούσα καθημερινά με αποπραγματοποίηση είμαι ο μοναδικός που μου άρεσε αυτή η αίσθηση ότι είμαι χαμένος εντελώς? μάλλον έχω και εγώ θέματα... αλλα το έπαιρνα πολύ στην πλακα οποτε το πάθαινα... πλέον και να θέλω να το πάθω δεν με αφήνει το cbd γαμώτο...