Οικογένεια και ψυχολογικά προβλήματα. (;) - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 38 of 38
    Banned
    Διαβάζοντας για τα όρια αναρωτήθηκα τι είδους \'όρια\' έχουμε κατά νου, όταν ρωτάει π.χ. η imagine αν πρέπει να μπαίνουν και τι συνέπειες έχουν ή όταν λέει ο tsiftis ότι πρέπει να μπαίνουν συμβουλευτικά και μόνο. Στο τι θα πιστεύει (π.χ. θρησκεία), τι θα επιλέξει (π.χ. στυλ, σχέση, επάγγελμα), σε πρακτικά θέματα (π.χ. τι ώρα θα γυρίσει σπίτι το βράδυ, πόσα χρήματα θα του δώσεις, αν θα πάει μόνος διακοπές);

Senior Member
    Originally posted by marina38
    Διαβάζοντας για τα όρια αναρωτήθηκα τι είδους \'όρια\' έχουμε κατά νου, όταν ρωτάει π.χ. η imagine αν πρέπει να μπαίνουν και τι συνέπειες έχουν ή όταν λέει ο tsiftis ότι πρέπει να μπαίνουν συμβουλευτικά και μόνο. Στο τι θα πιστεύει (π.χ. θρησκεία), τι θα επιλέξει (π.χ. στυλ, σχέση, επάγγελμα), σε πρακτικά θέματα (π.χ. τι ώρα θα γυρίσει σπίτι το βράδυ, πόσα χρήματα θα του δώσεις, αν θα πάει μόνος διακοπές);
    Όλα αυτά που αναφέρεις μαρίνα, τα πρώτα κυρίως (πχ θρησκεία, στυλ, σχέσεις κλπ) θα ήθελα να είναι επιλογές του παιδιού/εφήβου και μόνο. Εξάλλου αυτά αλλάζουν, ειδικά το στυλ. Αυτό που μ απασχολεί είναι όταν βλέπεις σημάδια που δείχνουν προς έναν δρόμο καταστροφής, πχ αλητοπαρέες με ναρκωτικά, αδιαφορία για το σχολείο, υπερβολικά ξενύχτια κ.ά. παρόμοια.
    Στην εφηβεία πολλά παιδιά έχουν την τάση της αμφισβήτησης και του γκρεμίσματος των μέχρι τότε προτύπων.. αν λοιπόν βλέπεις το παιδί σου να το παρα-τραβάει, να φοβάσαι πως μπορεί να μην έχει γυρισμό ο δρόμος που παίρνει και πως οδηγεί σε μια ζωή δύσκολη, θα πρεπει να το αφήσεις να κάνει ό,τι θέλει?? Το όριο, ακόμα και σε απλά πράγματα (πχ τι ώρα θα γυρίζει το βράδυ, ή να μην κάνει κοπάνες- τακτικά έστω- απο το σχολείο) δεν λειτουργεί ως μια σταθερά στην αναταραχή που συμβαίνει στο μυαλό και στην ψυχή ενός εφήβου? Αυτά αναρωτιέμαι....

Banned
    Originally posted by imagine

Αυτά αναρωτιέμαι....
    Θωρακισε το παιδι σου με γνωσεις για την ζωη και αυτοπεποιθηση και δεν θα εχεις να αναρωτιεσαι για τιποτα.

Μαθε τον να σκεφτεται, να αναλυει και να πραττει.
    Αυτα ειναι υπεραρκετα.

Senior Member
    Krino πολυ σωστα.Πιστευεις ομως οτι δεν θα σε αμφισβητησουν ποτε?

Banned
    μαρια,
    εαν δεν σε αμφισβητησουν, τοτε κατι εχεις κανει λαθος.....

Πιστευεις οτι μια γενια με μια αλλη δεν ειναι θετικο να αμφισβητει η μια την αλλη???
    Η δεν υπαρχει αυτο που λεμε χασμα γενεων???

Αληθεια τι ζητατε οι γονεις απο τα παιδια σας???
    Να σας εχουν εικονισμα και οτι εχετε το αλαθητο??
    Επιτελους αφηστε τα παιδια σας ελευθερα να αναπνευσουν....

Καλημερα.

Senior Member
    Μα....ποτέ δεν έγραψα πως θέλω να με έχουν τα παιδιά μου εικόνισμα, ούτε διεκδίκησα το αλάθητο...
    Όσο καλά κι αν τα χεις θωρακίσει, αναρωτιέμαι αν φτάνει μόνο αυτό... η εφηβεία είναι μια πολύ ευαίσθητη ηλικία, που το παιδί εύκολα μπορεί να παρασυρθεί (ακόμα-ακόμα και για να κάνει το μάγκα) σε συμπεριφορές βλαπτικές για το ίδιο. Κιαν πρόκειται για ανώδυνα πράγματα, οκ, πάσο και ποσώς μ ενδιαφέρει να παρέμβω. Αν το δω όμως πχ ναπαίρνει ναρκωτικά, γιατί είναι πχ πολύ κουλ ή γιατί παίρνει η τάδε γκομενίτσα που γουστάρει, τι στα κομματια θα κάνω? Θα σφυρίζω κλέφτικα?
    Ειλικρινά, δεν πιστεύω πως μπορείς να θωρακίσεις ένα 15χρονο τόσο καλά ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να βαδίσει σε καταστροφικούς δρόμους, ίσως και μόνο απο αμφισβήτηση....

Senior Member
    Kαλημερα.Σιγουρα δεν εχω το αλαθητο κ προασπαθω να ενισχυω στα παιδια μου την ελευθερη σκεψη.Στην ηλικια της εφηβειας ομως αμφισβητουν τα παντα κ ειδικα οταν το λεει ο γονεας. Δεν σκεφτονται αν ειναι σωστο απλως αντιδρουν κ δυστυχως μιμουνται τους φιλους τους.Ειναι κατι που δεν μαρεσε ποτε Αλλα οσο και αν προσπαθω [αναφερομαι στην κορη μου]δεν μπορω νατην πεισω να ειναι ο εαυτος της.Τι εχω κανει λαθος αραγε?

Senior Member
    Mαρινα γεια σου.Διορθωσε με αν ειμαι παραλογη αλλα συτη την ηλικια γινεται να μην μιμειται κανενα φιλο της?Καθε βδομαδα αλλαζει στυλ κ θελει να αλλαζει σχολειο αναλογα με το που πηγαινει ο καθενας.Καθεται να διαβασει ,την παιρνουν τηλ κ φευγει.Αναρωτιεμαι οταν με τοση ευκολια ακολουθει τις τασεις οποιουδηποτε τι θα κανει οταν της κανουν αλλες προτασεις? Προσπαθω να της μιλαω συνεχεια αλλα η απαντηση ειναι οτι δεν ειναι φυτο.

Page 3 of 3 FirstFirst 123