καταθλιψη υπο το πρισμα της χριστιανικης ορθοδοξης πιστης - Page 11
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 11 of 24 FirstFirst ... 91011121321 ... LastLast
Results 151 to 165 of 347
    Senior Member
    Originally posted by sabb
    Originally posted by Empneustns
    λιτσα οποτε εχει βοηθηθει καποιος εδω μεσα απο ομοιοπαθητικη,φαρμακα,θετι κη σκεψη,ατελειωτο σεξ,χαρτομαντιες,εκδρομες,� �υναντησεις,βουτα στη τρουμπα κλπ κλπ δεν υπαρχει προβλημα.Με το που θα βρεθει καποιος να εχει βοηθηθει μεσω πιστης και θρησκειας εχουμε τα γραφικα πλεον ελατηρια κρινο και σαμπ να ξυπνανε απο το ληθαργο...ειναι πλεον νομος,αλλιως δεν μπορουν να ξυπνησουν το πρωι
    Χαριτωμένο σε βρίσκω για άλλη μια φορά...Συνέχισε σε τέτοιο εποικοδομητικό στιλ διαλόγου και αντιπαράθεσης με ατράνταχτα επιχειρήματα...
    ετσι,οσοι δεν καταφερνουν να πεισουν με βρισκουν χαριτωμενο

Senior Member
    Originally posted by sabb
    σαμπ μη στεναχωριεσαι,σε 30 χρονακια δεν θα υπαρχεις σε αυτο τον κοσμο για να τα σκεφτεσαι,οποτε ολα καλα οποτε ολα οσα λεμε αυτη τη στιγμη μελλοντικα δεν θα εχουν απολυτως κανενα νοημα.και κατι ακομα,δεν σου ζητησα εγω να πιστεψεις σε κατι,και ουτε με ενδιαφερει αν πιστευεις η οχι,αλλα δεν επετρεψες στη λιτσα να εκφρασει τα δικα της πιστευω,κατακρινοντας την με ασχημο τροπο,ως και ανατριχηλες απεκτησες,και αυτο το δικαιωμα φιλε μου μαχητη της δημοκρατιας και της ελευθεριας του λογου δεν το εχεις...
    Λέω να ξεπεράσω τα εκατό, άρα τουλάχιστον 52 ακόμη τάχω στο τσεπάκι, ξανακάνε τους υπολογισμούς σου γιατί δεν θα σου κάνω τη χάρη να την κοπανήσω τόσο γρήγορα ...
    Στη Λίτσα δεν αφαίρεσα το δικαίωμα του λόγου ούτε της πίστης της, εξέφρασα την αντίθεση μου στην διατύπωση της για την ιεράρχηση της αγάπης της, αν ο τρόπος που το έκανα ήταν άκομψος , της ζητώ συγγνώμη αν ενοχλήθηκε , εσύ τι πετάγεσαι ?
    δεν θα μου κοψεις εσυ το λογο,δημοκρατια εχουμε(χεχεχε καλο ε.οσο για τα 100 εσυ λεγε οτι θελεις,αλλος κανονιζει ...
    Σώπα ρε συ !! Ποιος κανονίζει δηλαδή ? Έχεις απ\' ευθείας σύνδεση μαζί του , να σε πιάσουμε πόρτα για τον χειμώνα αν είναι ...
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Senior Member
    αντε καλα,στα 100 σου ομως,κοιτα μη μας κλεψεις και φυγεις 99.να εχουμε και καποιο λογο εδω μεσα.χαιρομαι που το επικυρωσες,μια τσουφρα ,το πρωτοκολλεις και εισαι ετοιμος...

Senior Member
    Εν πάσι περιπτώσει πολύ φαιά ουσία χάλασα και δεν αξίζει τον κόπο..Η αντιπαράθεση είναι ανούσια και στείρα...Ο διάλογος περιορίζεται σε νεκρολογίες, κατάρες, αναθέματα και παντός τύπου νεκροφυήματα και σ\' αυτό τον δρόμο λέω να μην ακολουθήσω..την ευχή μου νάχεις τέκνο μου...
    Την καληνύχτα μου

Senior Member
    καληνυχτα και καλα μυαλα

Senior Member
    [quote]Originally posted by sabb

...
    Στη Λίτσα δεν αφαίρεσα το δικαίωμα του λόγου ούτε της πίστης της, εξέφρασα την αντίθεση μου στην διατύπωση της για την ιεράρχηση της αγάπης της, αν ο τρόπος που το έκανα ήταν άκομψος , της ζητώ συγγνώμη αν ενοχλήθηκε , εσύ τι πετάγεσαι ?
    δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγνώμη.συγνώμη ζητούμε όταν θεωρούμε πως κάναμε κάτι λάθος. έκανες εσύ κάτι τέτοιο; το ότι είπες την άποψή σου για το θέμα είναι δικαίωμά σου όπως δικαίωμά μου είναι να μην με αγγίζει τίποτα από ότι ανέφερες.να είσαι καλά τώρα και για πάντα.

Senior Member
    εγω αν δεν υπηρχε η ΠΑΝΑΓΙΑ και ο ΧΡΙΣΤΟΣ θα ειχα φυγει.Η μονη ευτυχια και χαρα που νιωθω προερχεται απο ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ.Ποσες φορες με εχει κρατησει στη ζωη?Ατελειωτες στο τελος θα βαρεθει και θα με παρει μονος του .Μακαρι μονο να μαι ετοιμη να αξιζω να παω κοντα ΤΟΥ και να γνωρισω την Απειρη.......αγαπη.Μεχρι τοτε ΤΟΝ ευχαριστω που ειναι παντα διπλα μου .......

Senior Member
    Originally posted by afrula
    εγω αν δεν υπηρχε η ΠΑΝΑΓΙΑ και ο ΧΡΙΣΤΟΣ θα ειχα φυγει.Η μονη ευτυχια και χαρα που νιωθω προερχεται απο ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ.Ποσες φορες με εχει κρατησει στη ζωη?Ατελειωτες στο τελος θα βαρεθει και θα με παρει μονος του .Μακαρι μονο να μαι ετοιμη να αξιζω να παω κοντα ΤΟΥ και να γνωρισω την Απειρη.......αγαπη.Μεχρι τοτε ΤΟΝ ευχαριστω που ειναι παντα διπλα μου .......
    Afroula
    τα λόγια σου με συγκινούν πολύ.
    Γι αυτό κι εγω έχω να σου προτείνω ενα βιβλίο που έγραψε ένας ανθρωπος που μου φαίνεται εύστοχο, βαθύ, ενδιαφέρον και είμαι σχεδόν σίγουρη οτι θα σου αρέσει πολύ. Θίγει πολλά απο ταμηνύματατου χριστιαννισμού μέσα.
    Είναι το \"συγκυρίες και επιλογές\" του Φιλόθεου Π. Φάρου. Είναι η αυτοβιογραφία του, ενός δηλ. κληρικου που εγινε παράλληλα ψυχολόγος.
    Ενας επίσης εξαιρετικό βιβλίο του είναι το \"Ο μύθος της ψυχικής νόσου\".
    Θα σου πρότεινα να αρχίσεις με το πρώτο.
    Φιλιά.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member
    ευχαριστω WEIRD .Θα τα ψαξω .....

Senior Member
    Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται όλη αυτή η κοκορομαχία σε αυτό το θέμα.Λες και πρέπει κάποιος να υπερασπιστεί τον εαυτό του στο αν πιστεύει ή όχι σε κάποιον θεό.Τι σχέση έχει αυτό με την ψυχολογία???Κακώς άνοιξε το θέμα ο πρώτος και κάκιστα δεν κλείνουν το thread οι μοντεράδες...

Senior Member
    Originally posted by La_ViTa
    Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται όλη αυτή η κοκορομαχία σε αυτό το θέμα.Λες και πρέπει κάποιος να υπερασπιστεί τον εαυτό του στο αν πιστεύει ή όχι σε κάποιον θεό.Τι σχέση έχει αυτό με την ψυχολογία???Κακώς άνοιξε το θέμα ο πρώτος και κάκιστα δεν κλείνουν το thread οι μοντεράδες...
    Ανοίγεις άλλο θέμα : Γιατί να κλείνει ένα thread από τους μοντς αν δεν αρέσει σε κάποιους είτε η θεματολογία είτε η αντιπαράθεση απόψεων ? Πέρα από την κοκορομαχία για την οποία έχεις δίκιο και για την οποία αναλαμβάνω το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί και πέρα από το ότι στο συγκεκριμένο πάλι θέμα και για όσους δεν το παρακολούθησαν είχα γίνει στόχος απρόκλητης υβριστικής επίθεσης, δεν μπορώ να κατηγορήσω τη θεματοθέτρια για το θέμα που άνοιξε, απλά και μόνο γιατί σε ένα φόρουμ που αποτελεί ελεύθερο βήμα έκφρασης , ο καθένας μπορεί να ανοίγει όποιο θέμα θέλει. Η ποιότητα της παράθεσης απόψεων δεν επιβαρύνει με καμία ευθύνη τον οποιοδήποτε θεματοθέτη, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για ένα θέμα που ανοίγει, που μπορεί να καταλήξει..

Εν κατακλείδι : Τι σημαίνει φόρουμ ψυχολογίας ? Το να μετράμε πόσα καντάρια τρέλα έχει ο καθένας μας ? Δεν νομίζω σ\' ένα φόρουμ ψυχολογίας να γίνεται λογοκρισία στη θεματολογία , ειδ\' άλλως δεν θα υπήρχαν κατηγορίες θεμάτων προς διευκόλυνση των χρηστών να συμμετέχουν σε θέματα που τους ενδιαφέρουν....

Senior Member
    Το θέμα πίστης και θεού για μένα τουλάχιστον είναι πολύ προσωπικό.Ο/Η palidromisi άνοιξε ένα thread θέλοντας φαντάζομαι να μας πει την βοήθησε εκείνον στο να ξεπεράσει το πρόβλημά του.Δεκτόν.Από κει και πέρα όλη η κουβέντα και ο τρόπος με τον οποίο συνεχίστηκε μόνο ως ανταλλαγή απόψεων δεν μπορεί να χαρακτηριστεί!Σε μια πολιτισμένη συζήτηση υποτίθεται ότι σέβεσαι την άποψη του άλλου ακόμα κι αν είναι διαφορετική από την δική σου και δεν προσπαθείς να τον πείσεις για το αντίθετο,ούτε τον ειρωνεύεσαι.
    Δεν είπα σε καμία περίπτωση να γίνεται λογοκρισία στη θεματολογία.Απλά όταν σε ένα thread οι συμμετέχοντες ξεπερνούν κάποια όρια και πλέον το θέμα δεν αφορά το νόημα ύπαρξης αυτού του forum,καλό θα ήταν να κλείνει

Senior Member
    La Vita,

αν και το θέμα πίστης ειναι πολυ προσωπικο, εμενα δεν με πειράζει να συζητιέται οσο γινεται κ οσο θέλει κάποιος σε ενα φορουμ ή οπουδήποτε αλλου.

Αυτο που με πειράζει και σε αυτο το θέμα οπως κ σε άλλα ειναι η αναγκη επιβολης της αποψης μας ως τη σωστη, την αδιαπραγματευτη. Αυτο ειναι φασιστικο απο μονο του.

Κ τελικα οτιδηποτε μακρυα απο τις δικες μας ιδεες, \"πιστεύω\", ανοχες αντιμετωπιζεται πολλες φορες ως γραφικο ή ως κατακριτέο. Κ ειναι κριμα, ειδικα σε ενα φορουμ οπου η ευαισθησια, υποτιθεται ειναι σε μεγαλυτερο βαθμο παρουσα.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Banned
    λαβιτα,
    απο παντα ο πολεμος των εντυπωσεων για το αν εχεις εσυ δικαιο, για το αν εχω εγω δικαιο και παει λεγωντας υπαρχει εδω και αιωνες.
    Στην γαλλικη επανασταση προσπαθησαν απλως να κανουν ενα επαναπροσδιορισμο του εχω και εχεις δικαιο.

Οι γαλλοι απο πολυ νωρις εβαλαν σε αλλες βασεις την ανθρωπινη κουλτουρα.
    Μαζι με αυτο ξεμπερδεψαν και με ολα τα προβληματα που ταλανιζουν αλλους λαους.
    Στην ελλαδα δεν υπηρξε και δεν υπαρχει ακομα ουτε θεση για διαλογο, ουτε χωρος για τους διαφωνουντες.

Οπως ολους τους ανθρωπους ετσι και για μενα το ζητημα της θρησκειας ειναι προσωπικη υποθεση.
    Θα ηθελα να την σεβονται οπως εγω σεβομαι των αλλων.

Ξερω δε οτι δεν υπαρχει περιπτωση να πεισω καποιο ενθεο, οπως και αυτος να πεισει εμενα, νομιζω οτι δεν τιθεται τετοιο θεμα.
    Ομως σε ενα φορουμ ψυχολογιας το να υπαρχει ενα τετοιο θρεντ χωρις να υπαρχει παραλληλα η αντιθετη αποψη το βρισκω απο λειψο εως και επικινδυνο.

Senior Member
    Originally posted by La_ViTa
    Το θέμα πίστης και θεού για μένα τουλάχιστον είναι πολύ προσωπικό.Ο/Η palidromisi άνοιξε ένα thread θέλοντας φαντάζομαι να μας πει την βοήθησε εκείνον στο να ξεπεράσει το πρόβλημά του.Δεκτόν.Από κει και πέρα όλη η κουβέντα και ο τρόπος με τον οποίο συνεχίστηκε μόνο ως ανταλλαγή απόψεων δεν μπορεί να χαρακτηριστεί!Σε μια πολιτισμένη συζήτηση υποτίθεται ότι σέβεσαι την άποψη του άλλου ακόμα κι αν είναι διαφορετική από την δική σου και δεν προσπαθείς να τον πείσεις για το αντίθετο,ούτε τον ειρωνεύεσαι.
    Δεν είπα σε καμία περίπτωση να γίνεται λογοκρισία στη θεματολογία.Απλά όταν σε ένα thread οι συμμετέχοντες ξεπερνούν κάποια όρια και πλέον το θέμα δεν αφορά το νόημα ύπαρξης αυτού του forum,καλό θα ήταν να κλείνει
    Στο προηγούμενο σου πόστ, λες πως κακώς άνοιξε το θέμα η θεματοθέτρια και τώρα λες πως είναι δεκτό (?)....Η διαφωνία μου έγκειται ακριβώς σ\' αυτό το σημείο . Το αν είναι σωστό, σ\' ένα φόρουμ ψυχολογίας, να τίθενται θέματα προς συζήτηση που αφορούν πιστεύω, πανανθρώπινες αξίες, ιδανικά, ηθικά διλήμματα ...Αν θα κάναμε επιλογές στα θέματα δεν μπορούμε να μιλάμε για ελευθερία έκφρασης, που κατά την άποψη μου είναι η πεμπτουσία της διαλεκτικής συζήτησης....

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του διαλόγου εν τούτοις δεν μπορεί να τα προκαθορίσει η θεματοθέτρια αλλά οι αρχές και κανόνες που διέπουν το φόρουμ.
    Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου πως ο αλληλοσεβασμός είναι εκ των ων ουκ άνευ απαραίτητο στοιχείο για την πραγματοποίηση μιας πολιτισμένης συζήτησης απ\' την οποία οι συμμετέχοντες ή οι οποιοδήποτε παρατηρητές θα μπορούσαν να εξάγουν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα.

Page 11 of 24 FirstFirst ... 91011121321 ... LastLast