καταθλιψη υπο το πρισμα της χριστιανικης ορθοδοξης πιστης - Page 13
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 13 of 24 FirstFirst ... 3111213141523 ... LastLast
Results 181 to 195 of 347
    Senior Member
    αχ krinno μακαρι να με ειχαν βουτηξει κατω απο το νερακι.Γιατι οι παπαδες οι κλεφτες δεν ξερουν ουτε το μυστηριο να το κανουν ΣΩΣΤΑ.Η ειμαι σιγουρη οτι το ξερουν και δεν το κανουν για ευνοητους λογους.Αυτοι ραντιζουν δε βαπτιζουν.Μακαρι να εχω βαπτιστει σωστα ........

Senior Member
    μπερδευτηκες βουντου ειναι στη μαυρη μαγεια.

Banned
    Originally posted by afrula

Αυτοι ραντιζουν δε βαπτιζουν.Μακαρι να εχω βαπτιστει σωστα ........

κοιτα τωρα με την λειψυδρια, τα τελευταια χρονια κανουν περικοπες...
    Σε λιγο θα αρχιζουν να ψεκαζουν μονο με κανα αγιο καταβρεχτηρι....
    Νταξ μωρε την δουλεια κανει ο καθενας και ραντιζει.

Και τα μουσμουλα αμα τα ραντισεις βγαινουν, μην ανησυχεις.

Senior Member
    Φτανει που βαπτιστηκα καλα λες.Αλλα πιστευω σωστα εγινα δε νομιζω.Ναι αλλα ωραια και νοστιμα τα μουσμουλα δε γινονται μονο με το ραντισμα.

Member
    Λιτσα αισθανθηκες ετσι γιατι επεσες σε Αθεους που δε πιστευω σε αυτη την κατηγορια λενε οτι ειναι αλλα στα δυσκολα ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ?Στο συμπαν? φιλακια
    afroyla na sou kseka8ariso kati oti aftos pou eine a8eos apla den pistebi ston 8eose kanenan 8eo kai den katakrini ton 8eo se kamia periptosi aftos poy krini ton 8eo (opio 8eo ) legete anti8eos .
    mia fili mou pragmatika a8eos se mia sizitisi paromia moy leei egw KANO TO KALO KAI AN YPARXEI 8EOS AS ME KRINI
    apoti ksero kanenas a8eos den brizei to 8eo kati allo bimbeni edw

Banned
    μπερδευτηκες βουντου ειναι στη μαυρη μαγεια.

ααα ετσι πες,
    ενω ο χριστιανισμος τι σοι μαγεια ειναι??
    :P

Senior Member
    ο χριστιανισμός δεν είναι μαγεία.είναι η υπέρτατη αγάπη είναι η καλοσύνη είναι η συγχώρεση σε αυτούς που μας βλάπτουν και πολλά ακόμα.αλλά είπαμε αυτή είναι η προσωπική άποψη του καθενός και δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν.μακάρι να γινόταν βέβαια γιατί είναι σαν να προσπαθείς να πεις σε κάποιον που δεν έχει δοκιμάσει το μέλι πόσο γλυκό και νόστιμο είναι.
    μια ερώτηση για σένα κρίνο και αν θέλεις βέβαια απαντάς και με όλο το θάρρος.όταν με το καλό κάνεις παιδιά δεν θα τα βαφτίσεις; δεν θα τους δώσεις όνομα;και αν όχι με ποιο δικαίωμα ίσως αυτά να θέλουν να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι.συγχώρεσέ με για την ερώτηση επειδή είναι σε προσωπικό επίπεδο.αν θέλεις απαντάς.

Banned
    θα σου απαντησω σε ολα μην ανησυχεις.

Originally posted by λίτσα
    ο χριστιανισμός δεν είναι μαγεία.

εμενα μου λες...
    τα μεγαλυτερα εγκληματα στην ανθρωποτητα εχουν γινει στο ονομα των θρησκειων και ο χριστιανισμος δεν ειναι εξω απο αυτο.

είναι η υπέρτατη αγάπη είναι η καλοσύνη είναι η συγχώρεση σε αυτούς που μας βλάπτουν και πολλά ακόμα.

καμια σχεση με εμενα.
    Αν καποιος με βλαψει με δολο, οχι δεν θα τον συγχωρεσω, θα τον πατησω κατω και θα ευχοταν ποτε να μην ειχε συμβει αυτο.

αλλά είπαμε αυτή είναι η προσωπική άποψη του καθενός και δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν.

σωστα.
    Μαλλον τους εαυτους μας προσπαθουμε να πεισουμε αλλα τεσπα.

μακάρι να γινόταν βέβαια γιατί είναι σαν να προσπαθείς να πεις σε κάποιον που δεν έχει δοκιμάσει το μέλι πόσο γλυκό και νόστιμο είναι.

μολις εφαγα μελι με βουτυρο και φρεσκο ψωμακι.
    Αφου ρωτας ηταν μια χαρα γλυκο.

μια ερώτηση για σένα κρίνο και αν θέλεις βέβαια απαντάς και με όλο το θάρρος.

ρωτα οτι θες.

όταν με το καλό κάνεις παιδιά δεν θα τα βαφτίσεις;

εννοειται, αυτο μας ελειπε....

δεν θα τους δώσεις όνομα;

εσυ τι λες?
    λες να τα φωναζω ψιτ?? ειιιι εσυ???
    εδω στο γατο μου εχω δωσει ονομα, στα παιδια μου δεν θα δωσω???

και αν όχι με ποιο δικαίωμα ίσως αυτά να θέλουν να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι.

οταν γινουν ενηλικες κατασταλαγμενοι ανθρωποι, και εχουν μελετησει τις θρησκειες, μπορουν να ακολουθοησουν οποια τους βολευει αν θελουν να πιστευουν σε θρησκειες.

Και για να κανω την αντιστροφη ερωτηση,
    εσυ με ποιο δικαιωμα χειραγωγεις αβουλους ανθρωπους που ισως αργοτερα να μην ηθελαν να βιωσουν αυτες τις αποφασεις σου??
    Γιατι οι αποφασεις αυτες ειναι 100% δικες σου και οχι των παιδιων σου.

συγχώρεσέ με για την ερώτηση επειδή είναι σε προσωπικό επίπεδο.αν θέλεις απαντάς.

Οχι μονο θα σου απαντησω αλλα θα σου πω οτι περα απο τις προσωπικες σου αποψεις, να προσεξεις γιατι τεινεις να εισαι διαθετημενη να κανεις χειραγωγημενους ανθρωπους, αβουλους χωρις αν εχουν δικαιωμα διαφωνιας.Τα πιστευω σου ειαι σεβαστα αλλα δεν μπορεις να τα επιβαλεις στα παιδια τα οποια ειναι ανημπορα να εχουν γνωμη και αποψη.

Και μετα μιλαμε για τους ταλιμπαν, αλλα για τους ταλιμπαν της ορθοδοξιας κανεις δεν ξερει τιποτα.

Senior Member
    όπως έχω ξαναπεί έχω βιώσει και την αντίθετη πλευρά και την μέση πλευρά .δεν μπορείς να καταλάβεις αν δεν το έχεις ζήσει και είναι ότι χειρότερο έχω ζήσει στην ζωή μου αν οι γονείς μου με είχαν χειραγωγήσει διαφορετικά ίσως να μην είχα αυτές τις άσχημες εμπειρίες που με κυνηγούν ακόμα στα όνειρά μου.δεν θα κάνω λοιπόν το ίδιο λάθος και εγώ.εξάλλου αυτό δεν κάνουν οι γονείς ότι καλύτερο πιστεύουν για τα παιδιά τους ή μήπως κάνω λάθος.είναι η ταπεινή μου γνώμη.ας γίνει το θέλημά του όποιο και αν είναι αυτό θα είναι δεκτό γιατί θα είναι από εκείνον.

Senior Member
    αν δεν κάνω λάθος πιστεύω πως η δημοκρατία και η ελευθερία λόγου μας επιτρέπουν να μιλάμε για τα πιστέυω μας όποια και αν είναι αυτά πόσο μάλλον όταν πιστεύουμε πως έχουμε βοηθηθεί με αυτόν τον τρόπο.το θέμα θρησκείας σίγουρα είναι προσωπικό αλλά δεν έχω ακούσει κανέναν να πει μην εκφράζεις αυτό που νιώθεις.είτε πιστεύεις είτε όχι.φτάνει αυτό να μην γίνεται με άσχημο τρόπο και για προσηλιτισμό.εγώ πιστεύω στον θεό και επιμένω στις απόψεις μου.βρέθηκα βέβαια σε κάποια στιγμή να απολογούμαι για αυτό αλλά δε με πειράζει καθόλου ο κάθε ένας έχει δικαίωμα να λέει την άποψή του.εξάλλου για αυτό γίνεται ο διάλογος και θέλω να πιστεύω πως η ελευθερία λόγου υπάρχει ακόμα.αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη.να είστε καλά τώρα και για πάντα.
    Θάθελα να αποσαφηνίσουμε κάποια πράγματα με αφορμή αυτό το πόστ σου Λίτσα, που ίσως φανούν χρήσιμα και στο μέλλον.

Πρώτα απ\' όλα να διευκρινήσουμε πως το να πιστεύει κάποιος ό,τι θέλει είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Εκείνο που δεν μπορεί να γίνει κατανοητό είναι προς τι οι δηλώσεις πίστης...
    \"Πιστεύω\" σημαίνει πως είμαι ψυχικά δεμένος με κάτι που δεν είναι απτό, είναι μια δοξασία, μια ιδέα, που από άλλους γίνεται αποδεκτή κι από άλλους όχι. Η πίστη ή να το θέσω ωμά, η ανάγκη οπαδοποίησης του ατόμου δεν αφορά μόνο την θρησκευτική σημειολογία, αλλά και ό,τι δεν είναι αυταπόδεικτο . Ας περιοριστούμε εν τούτοις μόνο στα θρησκευτικά πιστεύω :
    - Για τους ινδουιστές θεός είναι ο Σίβα
    - Για τους Χριστιανούς ο τρισυπόστατος Θεός
    - Για τους Ραελιανούς,θεοί είναι οι εξωγήινοι
    - Για πολλούς παοκτσήδες θεός είναι ο.. Μπακαγιόγκο (όσο κι αν φαίνεται παράδοξο..)
    - Για τους άθεους δεν υπάρχει κανένας θεός
    Από όλους τους παραπάνω ας ξεχωρίσουμε τους Ραελιανούς. Είναι κάποιοι απίστευτοι τύποι που πιστεύουν πως ο άνθρωπος είναι δημιούργημα κατ\' εικόνα και ομοίωση (σου θυμίζει κάτι αυτό ?) ενός εξωγήινου πολιτισμού που προέρχεται από τον πλανήτη Ραέλ (πιάσε τ\'αυγό και κούρευτο !!).

Φαντάσου λοιπόν να είμαι Ραελιανός, να μπαίνω στο φόρουμ και να δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση πως βρήκα το φως μου γιατί προσεύχομαι κάθε μέρα στους Ραέλ. Αν σου φαίνεται φαιδρή μια τέτοια δήλωση, κάνε τον κόπο να αντικαταστήσεις τον Ραελιανό Sabb με τον Ινδουιστή Sabb ή τον Χριστιανό Sabb κλπ. Το ότι είναι ζήτημα το ΠΟΣΟΙ άλλοι πιστεύουν το ίδιο πράγμα - άρα η πίστη μου γίνεται αντίστοιχα αποδεκτή από τους πολλούς - δεν παίζει κανένα ρόλο... Αν παίζει για σένα κάποιο ρόλο το πλήθος των ομόθρησκων τότε αναιρείς αυτόματα το αναφαίρετο δικαίωμα του να πιστεύει ο καθένας ό,τι θέλει, άρα και το δικό σου δικαίωμα. Δεν νοιώθω την ανάγκη να βγω και να πω στο φόρουμ, πως η αθεϊα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περισσότερη γνώση και πολύ περισσότερο για αυτογνωσία, άρα κάντε και σεις το ίδιο. Είναι άτοπο, αντιδημοκρατικό, παραβιάζει την ελεύθερη σκέψη του άλλου...

Σ\' ένα φόρουμ ψυχολογίας, καλό θα ήταν να προάγουμε την επιστημονική έρευνα και γνώση κι όχι τις θρησκευτικές πεποιθήσεις μας. Μπορεί πραγματικά σε κάποιους η θρησκευτική πίστη να έχει βοηθήσει σε ζητήματα ψυχικής υγείας, δεν μπορεί όμως να γίνεται αποδεκτή μια τέτοια εκγενίκευση, όπως δεν μπορούμε να εκγενικεύσουμε το γεγονός πως με βάση την πίστη σε ψεύτικα φάρμακα, το φαινόμενο placebo έχει γιατρέψει κάποιους, αλλά ούτε καν αρκετούς για να μπορεί να συστηματοποιηθεί σαν μορφή θεραπείας. Να έχουμε πάντα υπ\' όψη μας, πως αυτό που βοηθάει εμάς, σε άλλους μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις, όταν δεν έχει προηγηθεί επιστημονική έρευνα.

Αν νοιώθεις εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος την ανάγκη να δηλώσει την αγάπη του προς τον θεό με εκφράσεις τύπου \"αγαπώ τον θεό πιο πολύ από τα παιδιά μου\", μπορείς να το κάνεις στην εκκλησία ή στο σπίτι σου. Υπάρχουν ειδικοί χώροι για μια τέτοια εκδήλωση πίστης, πιο κατάλληλοι από ένα φόρουμ ψυχολογίας, όπου παρευρίσκονται κι άλλοι με διαφορετικά πιστεύω που μπορεί και να συγκρούονται με τα δικά σου..

Φυσικά, δεν θα σου στερήσει κανένας το δικαίωμα να το κάνεις, εφόσον το θέλεις τόσο πολύ κι εδώ. Δεν μπορεί όμως και κανείς αντίστοιχα να στερήσει τον αντίλογο...
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Banned
    όσο περνάει από το χέρι μου θα προσπαθήσω να σπρώξω τα παιδιά μου στον χριστιανισμό γιατί αυτό εμένα με βοήθησε όσο τίποτα άλλο.

και επειδη αυτο βοηθησε εσενα (που καλως σε βοηθησε) πρεπει να βοηθησει ολο το πλανητη???
    Τι θα πεις οταν αντι αυτου γινουν δυστυχισμένα??

και αυτό γιατί όπως έχω ξαναπεί έχω βιώσει και την αντίθετη πλευρά και την μέση πλευρά και προσπαθώ να αποτρέψω να συμβεί και αυτό στα παιδιά μου.

ευχομαι να μην γινει το αντιθετο, γιατι αυτα ειναι στοιχηματα.

δεν μπορείς να καταλάβεις αν δεν το έχεις ζήσει και είναι ότι χειρότερο έχω ζήσει στην ζωή μου και δεν θέλω τα παιδιά μου να μπουν σε αυτό το λούκι.

πρεπει να μπουν σε λουκι παντως ετσι???

αν οι γονείς μου με είχαν χειραγωγήσει διαφορετικά ίσως να μην είχα αυτές τις άσχημες εμπειρίες που με κυνηγούν ακόμα στα όνειρά μου.

δηλαδη τι δεν εκαναν οι γονεις σου???

δεν θα κάνω λοιπόν το ίδιο λάθος και εγώ.

ο καθενας μας διαλγει τα λαθη που τον βολευουν.

εξάλλου αυτό δεν κάνουν οι γονείς ότι καλύτερο πιστεύουν για τα παιδιά τους ή μήπως κάνω λάθος.

λαθος.
    Οι γονεις πρεπει να αφηνουν ελευθερη την βουκηση του παιδιου να αναπτυχθει.
    Το γεμιζουν εφοδια και γνωσεις, αλλα δεν του επιβαλλουν καμια θρησκεια, πολιτικη πεποιθηση κλπ.

είναι η ταπεινή μου γνώμη.έχω αφήσει τα παιδιά μου στα χέρια του θεού.

οκ αλλα και αυτα μην νομιζεις, εχουν και ποδια....

ας γίνει το θέλημά του όποιο και αν είναι αυτό θα είναι δεκτό γιατί θα είναι από εκείνον.

κανονικη μοιρολατρισα....
    Τι αλλο να πεις?

Senior Member
    σαμπ συμφωνώ εν μέρει μαζί σου και σίγουρα το φόρουμ δεν είναι ο κατάλληλος τόπος και τρόπος για τέτοιου είδους συζητήσεις απλά επειδή υπήρχε σαν θέμα θέλησα και εγώ να εκφράσω την άποψή μου μπορεί με σωστό τρόπο μπορεί και με λανθασμένο.σίγουρα ο αντίλογος θα υπάρχει πάντα σε όλα τα θέματα γιατί κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και αν δεν υπήρχε αντίλογος τότε γιατί να κουβεντιάζουμε τότε δεν θα είχαμε διάλογο αλλά μονόλογο ο καθένας θα μιλούσε και θα απαντούσε μόνος του ακούγοντας αυτά που θα ήθελε να ακούσει.επειδή η θρησκεία μου για εμένα είναι κάτι πολύ σημαντικό δεν θέλω να το ευτελήσω άλλο.αν είχα απέναντί μου όλους σας είτε συμφωνείτε με τις απόψεις μου είτε όχι σίγουρα ο διάλογος θα γινόταν εντελώς διαφορετικά γιατί τότε θα έλεγα αυτά που πραγματικά θέλω να πω.μια προσευχή σε ένα σημείο της λέει:διδάξω ανόμους τας οδούς σου και ασεβείς επί σε επιστρέψουσι.
    ότι κατάλαβε ο καθένας κατάλαβε...
    να είστε καλά τώρα και για πάντα.

Senior Member
    Σαμπ,
    συμφωνώ σε΄όλα όσα είπες παραπάνω εκτός από το τελευταίο, δηλ. ότι σε φόρουμ ψυχολογίας δεν έπρεπε να μιλήσει με θέρμη για τα πιστεύω της η λίτσα.
    Εδώ μιλάνε με θέρμη για ότι θέλει ο καθένας....
    Για τις σεξουαλικές του προτιμίσεις, για φετιχισμούς με ...παπούτσια, για πίστη στον βελονισμό, στη βαλεριάνα, στους εξωγήινους, κλπ. Η θρησκεία για όσους πιστεύουν, αποτελεί θεμέλιο λίθο της ύπαρξής τους. Πως είναι δυνατόν να την αφήσουν απ\' έξω όταν μιλάνε για τη ψυχή τους? Δες το με τα δικά τους τα μάτια. Στο τέλος-τέλος δεν βλάπτονται από αυτό όσοι από εμάς δεν πιστεύουν.

Senior Member
    Originally posted by nature
    Σαμπ,
    συμφωνώ σε΄όλα όσα είπες παραπάνω εκτός από το τελευταίο, δηλ. ότι σε φόρουμ ψυχολογίας δεν έπρεπε να μιλήσει με θέρμη για τα πιστεύω της η λίτσα.
    Εδώ μιλάνε με θέρμη για ότι θέλει ο καθένας....
    Για τις σεξουαλικές του προτιμίσεις, για φετιχισμούς με ...παπούτσια, για πίστη στον βελονισμό, στη βαλεριάνα, στους εξωγήινους, κλπ. Η θρησκεία για όσους πιστεύουν, αποτελεί θεμέλιο λίθο της ύπαρξής τους. Πως είναι δυνατόν να την αφήσουν απ\' έξω όταν μιλάνε για τη ψυχή τους? Δες το με τα δικά τους τα μάτια. Στο τέλος-τέλος δεν βλάπτονται από αυτό όσοι από εμάς δεν πιστεύουν.
    Nature, ακόμη κι ο φετιχισμός με τα παπούτσια έχει ένα αντικείμενο..Τα παπούτσια..Το ίδιο και η βαλεριάνα..Είναι μια ουσία απτή, που σε άλλους έχει ευεργετική επίδραση και σ\' άλλους όχι. Το ίδιο και οι σεξουαλικές προτιμήσεις..Το σεξ δεν είναι στη φαντασία μας, είναι πράξη γήινη...

Δεν μπορούμε να αποδείξουμε πως υπάρχει ή δεν υπάρχει θεός. Μπλέκουμε σε ατέρμονες συζητήσεις χωρίς νόημα και ουσία..Εγώ που λέω πως δεν υπάρχει, είναι άποψη μου , δεν σημαίνει πως δεν κάνω λάθος. Θα ήμουν ευτυχής αν τελικά υπάρχει θεός, αν κι όλες οι ενδείξεις είναι περί του αντιθέτου : Μεταξύ του πιστού και του άθεου, αν τελικά δεν υπάρχει θεός, ναι μεν ο άθεος θα είναι δικαιωμένος ως προς τις απόψεις του, εν τούτοις θα είναι έτσι κι αλλιώς καταδικασμένοι και οι δύο στην μεταθάνατο ανυπαρξία .Αν όμως υπάρχει , ο πιστός θα πάει εκεί που θέλει κι ο ..άθεος στα τάρταρα. Μπροστά σ\' ένα τέτοιο δίλημμα , όπως καταλαβαίνεις, εγώ δεν κρατάω πισινή γιατί δεν θα τάχα καλά με τον εαυτό μου...
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Senior Member
    Originally posted by sabb

- Για τους ινδουιστές θεός είναι ο Σίβα

και για τους Παναθηναϊκούς ο Ζιλμπέρο Σίλβα!:P:P

Αστειεύομαι βεβαίως...συμφωνω στα περισσότερα (εκτός από τον Μπακαγιόκο!!:P).Η πίστη παντος είδους(στον εαυτό μας, στον θεό ή όπου αλλού) κατά την προσωπική μου άποψη σώζει αλλά σε ένα forum ψυχολογίας θα έπρεπε να είμαστε
    προσεκτικοί σε τέτοια θέματα: όσοι πιστεύουν, δεν το βρίσκω σωστό να παροτρύνουν κάποιον άλλο να πιστέψει με το ζόρι γιατί μόνο έτσι θα βρει την ίασή του αλλά και από την άλλη όσοι δεν πιστεύουν, το να κοροιδεύουν την θρησκεία του άλλου το βρίσκω ακόμη χειρότερο!
    είναι καθαρά προσωπικό ζήτημα!

Page 13 of 24 FirstFirst ... 3111213141523 ... LastLast