καταθλιψη υπο το πρισμα της χριστιανικης ορθοδοξης πιστης - Page 14
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 14 of 24 FirstFirst ... 41213141516 ... LastLast
Results 196 to 210 of 347
    Member
    Originally posted by palindromisi
    τι ειναι αυτα βρε παιδια; δεν υπαρχει διαχειριστής; εγω δεν το συνεχίζω παντως και λυπάμαι που κατέληξε έτσι. παντως οταν δημοσιευσα το θεμα εβαλα τον τιτλο που δειχνει περι τινος προκειται οποτε οποιος δεν ηταν χριστιανος ορθοδοξος μπορουσε να μην το διαβασει αφου εξαρχης θα ηξερε οτι θα ηταν αντιθετος.
    εχετε την αγαπη μου.
    meriki apo edw exoun xalasi to 8ema apo to proto minima ti problima exoun , ti tous niazi afoy eine a8eoi an eine
    kapia dimosia prosopa na min anafero exoun dilosi a8eoi alla eiparxoun fotografies tous na kanoun to simbolo tou satan a kai se periodika
    den exo problima ala pesto re mpaglama oti pistebis kapou
    i otan les a8eos enois mono tou xristianismou ? giati auto simeni oti pistebis oti yparxei alla den ton 8es

Banned
    Originally posted by holbold

ti tous niazi afoy eine a8eoi

οποτε να συζητανε για ολα αυτο μονο οσοι πιστευουν??
    ολοι οι υπολοιποι δεν εχουν δικαιωμα γνωμης?

Senior Member
    δικαίωμα να πουν την γνώμη τους φυσικά και έχουν.
    δικαίωμα να κρίνουν δεν έχουν και δεν μιλάω για το συγκεκριμένο θέμα μόνο.

Banned
    ενω εσυ εχεις ασυλια να κρινεις κατα δοκουν ετσι???

Senior Member
    Originally posted by krino
    ενω εσυ εχεις ασυλια να κρινεις κατα δοκουν ετσι???
    δεν το κατάλαβα αυτό μου το εξηγείς λίγο;πότε έκρινα τι έκρινα και ποιον έκρινα.δεν συνηθίζω να κρίνω και δεν το κάνω.αν το έκανα και δεν το κατάλαβα να μου επισημάνεις το σημείο σε παρακαλώ για να ζητήσω και συγνώμη.

Banned
    δεν θελω να ζητησεις καμια συγνωμη.
    Οταν συζηταμε τις σκεψεις μας, τοτε αναγκαστικα κρινουμε ειτε αυτες που μας κανουν ειτε αυτες που δεν μας κανουν.

Δες τι εχεις γραψει στα τελευταια σχετικα ποστ και θα βρεις τετοια σημεια.

Member
    λιτσα oloi exoume krini
    mpori esei na krinis ligo a8ela sou alloi na krino un para poli askopos me boulisi
    kai as poume ti ligw ti poli to idio kani
    den mporoume na poume oti to idio kani gia ti piotita
    λιτσα eime sigouros oti esei exis kini me piotita

Senior Member
    εγω λεω να συμμετεχουμε οι ορθοδοξοι χριστιανοι.Πιστευω οτι δεν αφορα τους αθεους το θεμα!!!Και δε χρειαζεται να ακουσουμε καμια αποψη γιατι ειναι δεδομενη.Λοιπον η καταθλιψη απο τα λογια των Αγιων μας ειναι δαιμονικη ενεργεια.Κοντα στο Θεο ολα λυνονται.Τωρα αν δε παει καλα ο νους μπορει να βοηθησει η επιστημη .Αλλα ολα τα ψυχολογικα ειναι ενεργεια του πονηρου.Γιαυτο κυριως εμεις που πασχουμε απο καταθλιψη χρειαζεται η μαλλον απαιτειται να μετεχουμε στα Θεια Μυστηρια της Εκκλησιας και σιγα σιγα θα δουμε τη γιατρεια μας.Αλλα να ειμαστε σε πληρη μετανοια για τις αμαρτιες μας.Εξομολογηση και Θ.Κοινωνια συνεχεια παιδια.

Senior Member
    Originally posted by afrula
    εγω λεω να συμμετεχουμε οι ορθοδοξοι χριστιανοι.Πιστευω οτι δεν αφορα τους αθεους το θεμα!!!Και δε χρειαζεται να ακουσουμε καμια αποψη γιατι ειναι δεδομενη.Λοιπον η καταθλιψη απο τα λογια των Αγιων μας ειναι δαιμονικη ενεργεια.Κοντα στο Θεο ολα λυνονται.Τωρα αν δε παει καλα ο νους μπορει να βοηθησει η επιστημη .Αλλα ολα τα ψυχολογικα ειναι ενεργεια του πονηρου.Γιαυτο κυριως εμεις που πασχουμε απο καταθλιψη χρειαζεται η μαλλον απαιτειται να μετεχουμε στα Θεια Μυστηρια της Εκκλησιας και σιγα σιγα θα δουμε τη γιατρεια μας.Αλλα να ειμαστε σε πληρη μετανοια για τις αμαρτιες μας.Εξομολογηση και Θ.Κοινωνια συνεχεια παιδια.
    Είμαι με τα χέρια ψηλά, ισοπεδωμένος και με τα λόγια μου να μην μπορούν να αρθρωθούν...
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Banned
    Originally posted by sabb

Είμαι με τα χέρια ψηλά, ισοπεδωμένος και με τα λόγια μου να μην μπορούν να αρθρωθούν...

χαχαχαχαχα!!!!
    απιστευτος ο σαββας.....

οσο και αφηγηματικος ταυτοχρονα...

Banned
    Originally posted by afrula

εχεις μπερδευτει αφρουλα.....

Εδω μεσα εχει και δαιμονισμενους, ατομα του διαβολου, και αντιχριστοι.
    Σου προτεινω να περασεις μια βολτα απο εδω και εκει θα πιασουν τοπο ολες οι σημαντικες σκεψεις που εχεις.

Εγω ιδιως,
    ειμαι βουτηγμενος στην αμαρτια και δεν βγαζεις ακρη.
    Φαντασου καθε βραδυ κοιμαμαι με τον Νιτσε αγκαλια.....

Senior Member
    ΄Συμπαθώ πολύ τον Νίτσε, τον Γιάλομ, τον Επίκουρο και γενικά τους κοσμικής φιλοσοφίας φιλοσόφους.
    Πιστεύω παρόλαυτά οτι η έννοια του χριαστιαννισμού είναι παρεξηγημένη.
    Χωρίς να λέω οτι είμαι χριστιαννή ορθόδοξη ( δεν θεωρώ τον εαυτόμου), σέβαμαι πολύ εκείνη την έννοια του χριστιαννισμού που είναι η έννοια του ανθρώπου που έρχεται σε αληθινή κοινωνία πρώτα με τον εαυτό του και μετά με τους υπόλοιπους, στα πλαίσια μιας κοινότητας ανθρώπων γεμάτης απο αγάπης αλληλεπίδρασης και απο την ικανοποίηση της βασικής μας αναγκης για ανθρωπινη επαφη και παρουσία( βλεπε τις πρώτες κοινότητες των χριστιανών) κάτι τέτοιο μου φαίνεται όμορφο και ακακο, ίσα ίσα ωφέλιμο.
    Όμως οι παππάδες, η Εκκλησία και ο δογματισμός έχουν κατά πολύ διαστρεβλώσει την έννοια του θείου και της κοινωνίας...

Δεν πιστεύω σε ένα εξωτερικό θειο, αλλα στην ίδια τη λάμψη και τη θεικότητα που κρύβει ο άνθρωπος μέσα στη φύση και το πνευμα του.
    Το βιβλίο του Φιλόθεου Φάρου( Συγκυρίες και επιλογές),ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΥ και της κακοδαιμονίας του συγχρονου εκκλησιαστικού κόσμου. Ειναι σαν... να μας τα περιγράφει απο μέσα το μαυρο προβατο.

Αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση, ήταν όταν προς το τέλος αναφέρει περιπου αυτα, όπως τα θυμάμαι σαν νόημα..
    Είναι εύκολο για την εκκλησία να βάλεισ το στόχαστρο την σεξουαλικότητά μας, και να μας κατακρίνει για αυτήν, θετοντας μας υπο τον ζυγό της ενοχής και του ελέγχου.
    Απεναντίς δεν βαζουν στο στόχαστρο την ματαιοδοξία της πλεονεξίας του έχειν και των υλικών αγαθών... γιατί τότε οι ίδιοι οι παππάδες θα έβαζαν στο στόχαστρο τον εαυτό τους...
    Ολοι βλέπουμε τα χρυσά άμφια κάποιου, μα κανείς δεν ξέρει τι γίνεται στην σεξουαλική ζωή του καθενός...

Φυσικά ο συγκεκριμένος άνρθωπος αποδέχεται αν και κληρικός και τους γκει και τους ναρκωμανεις κτλ.

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα ως βιβλίο που έχει να δώσει μια πιο εναλλακτική ματια πανω στα θέματα της θρησκείς,
    και ιδίως σε σενα Αφρούλα.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Member
    8a ei8ela na anafero oti an anige ena 8ema kata8lipsi upo to porisma ton a8eon i otidipote allo ,emis i xristiani kai oxi ,den 8a peutame se auto to epipedo kanemas
    o xristianismos exei diox8i bristi apo ta arxea xronia , den enoxlite apo 2-3 atoma tou site
    eksaloy olloi oi kali exoun ex8rous kai poli parapano o kaliteros
    na kanoume kai mia plakitsa
    MIPOS NOMIZOUN TA PAOKIA OTI LEME GIA TO ΘΡΙΛΟ ΤΟΝ ΘΕΟ

Banned
    γραφε αν θες με ελληνικα fonts γιατι κουραζομαστε αδικα.

Originally posted by holbold
    8a ei8ela na anafero oti an anige ena 8ema kata8lipsi upo to porisma ton a8eon i otidipote allo ,

το θεωρεις σοβαρο να ανοιξει κατι τετοιο???

emis i xristiani kai oxi ,den 8a peutame se auto to epipedo kanemas

δεν σου φτανουν τα οσα εχουν ειπωθει εδω μεσα?

o xristianismos exei diox8i bristi apo ta arxea xronia ,

αρχαια χρονια??
    το εσκισες παλι, μηπως εγιναν διωξεις στον ολυμπο η στην τροια??

den enoxlite apo 2-3 atoma tou site

κανεις δεν πρεπει να ενοχλειτε εφοσον εχει τα πιστευω του καθαρα μεσα του.
    Αυτος που πιστευει γαληνια, δεν μπορει κανεις να του νοθευσει την πιστη του.

eksaloy olloi oi kali exoun ex8rous

εγω δεν θεωρω κανενα εχθρο μου,μονο και μονο επειδη εχουμε αντιθετα θρησκευτικα πιστευω.

Ξερεις σαν αθεος, ενα χαρακτηριστικο μου ειναι ο σεβασμος στην διαφορετικοτητα.
    Επισης ενα ακομα ειναι το να αντεχεις στη κριτικη.

kai poli parapano o kaliteros

αν εισαι καλυτερος, χαιρομαι για αυτο,
    προτιμω να ειμαι χειροτερος και να γινω καλυτερος εφοσον αυτο προκυψει.
    Πιστευα βεβαια οτι οι χριστιανοι ειναι ταπεινοι, αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα.

na kanoume kai mia plakitsa

απο πλακες εδω μεσα αλλο τιποτα....
    :P

MIPOS NOMIZOUN TA PAOKIA OTI LEME GIA TO ΘΡΙΛΟ ΤΟΝ ΘΕΟ

σορρυ δεν ασχολουμε με ποδοσφαιρο - αθλητισμο κλπ.

Member
    sou exw apantisi gia ti den grafo me ellinika

den eipoxreosa kanenan na diabasi me to zori

afou se enoxloun min ta kanis para8esi diskolebese pio poli

gia na min xorizis tis protasis kai alazis to noimatous soy exo afisi to keno esei an 8es ari8miseta

gia ta arxaia xronia den eipa tis elladas an kai ir8e sta prota 100 xronia meta xristou kai den sinantise kanena poblima stin ellada

Page 14 of 24 FirstFirst ... 41213141516 ... LastLast