καταθλιψη υπο το πρισμα της χριστιανικης ορθοδοξης πιστης - Page 15
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 15 of 24 FirstFirst ... 51314151617 ... LastLast
Results 211 to 225 of 347
    Banned
    Originally posted by holbold
    den eipoxreosa kanenan na diabasi me to zori

εχεις δικαιο,
    θα τα ξαναπουμε οταν θα μπορεσω να σε διαβαζω.

Senior Member
    Krino, το ακούσαμε ότι είσαι άθεος.
    Να είσαι σίγουρος.
    Το ακούσαμε όλοι.
    Μην το κραυγάζεις και μην το επαναλαμβάνεις συνέχεια.
    Αν το θέμα αυτό σου φέρνει αλλεργία, απλά μην το επισκέπτεσαι.
    Είτε κάποιος είναι άθεος είτε ένθεος, πιστεύω πως στη δημοκρατία χωρούν όλοι.
    Δεν θα μπω στον κόπο να δηλώσω τα θρησκευτικά φρονήματά μου.
    Είναι περιτό στην παρούσα συζήτηση. Είμαι θετικός επιστήμων και ο νοών νοείτω...
    Ομως αισθάνομαι ότι στο θέμα αυτό \"κακοποιείται\" μία μεγάλη ομάδα συνανθρώπων μας, που αν μη τι άλλο έχουν καλές προθέσεις και μπαίνουν εδώ για βοήθεια.

Banned
    Originally posted by nature

καμια αλλεργια,
    αντιθετα ειναι απο αυτα που με ενδιαφερουν.

Senior Member
    λοιπον κρινο διαβαζα
    τα μηνηματα σου και πιστεψε με εκανα παρα πολυ υπομονη λεω που θα παει θα σταματησει... δεν σε κατηγορει κανεισ για τα πιστευω σου εχεισ καθε δικαιωμα να πιστευεισ οπου θελεισ κι εγω παλια αθεη ημουν αλλα ποτε δεν καρτεκρινα τουσ αλλουσ το οτι ειναι χριστιανοι η βουδιστεσ η δεν ξερω κι εγω τι... οποτε δεν σου εδπιτρεπω να ξανα κατηγορησεισ η να πεισ κατι παλι για την θρησκεια μασ τα δικα μασ πιστευω γιατι μετα θα σε βγαλω στην αναφορα... και τισ ειρωνιεσ και τισ μαγκιεσ ριχτεσ σε κανεναν του δικου σου επιπεδου... δεν επιτρεπω σε κανεν να ειρωνευεται και να λεει μαλακιεσ για αυτα που εγω θελω να πιστευω ειναι κατι ιερο για εμενα οπωσ και για πολλουσ εδω μεσα ασχετα που απαξιουν ολοι να σου απαντησουν.

Banned
    ενδιαφερον το μυνημα σου, αγαπητη μαιρη.

Originally posted by mairh
    λοιπον κρινο διαβαζα
    τα μηνηματα σου και πιστεψε με εκανα παρα πολυ υπομονη λεω που θα παει θα σταματησει...

τι εννοεις να σταματησω??
    να σταματησω να συζηταω??
    να εκφραζω την γνωμη μου??

δεν σε κατηγορει κανεισ για τα πιστευω σου

δεν πιστεψα οτι με κατηγορει κανεις, για ποιο λογο αλλωστε???
    γνωριζομαστε??

εχεισ καθε δικαιωμα να πιστευεισ οπου θελεισ

ανεξιθρησκεια εχουμε, ο καθενας πιστευει οτι θελει η δεν πιστευει τιποτα.

κι εγω παλια αθεη ημουν αλλα ποτε δεν καρτεκρινα τουσ αλλουσ

γιατι ποιος κατακρινει??

το οτι ειναι χριστιανοι η βουδιστεσ η δεν ξερω κι εγω τι... οποτε δεν σου εδπιτρεπω

ποια εισαι εσυ που δεν επιτρεπεις???

να ξανα κατηγορησεισ η να πεισ κατι παλι για την θρησκεια μασ τα δικα μασ πιστευω

τι εννοεις??
    εχω πει κατι που ειναι ψεμματα???
    Δεν καταλαβα που εχω κατηγορησει κατι.

γιατι μετα θα σε βγαλω στην αναφορα...

αναφορα εχω να βγω γυρω στα 15 χρονια.
    Αμ επος αμ εργον λοιπον.

και τισ ειρωνιεσ και τισ μαγκιεσ ριχτεσ σε κανεναν του δικου σου επιπεδου...

ο καθενας εχει το δικο του στυλ συζητησης.
    Αν νομιζεις οτι το επιπεδο μου ειναι χαμηλο, μαλλον αυτη θα ειναι η τελευταια μας συζητηση...

δεν επιτρεπω σε κανεν να ειρωνευεται και να λεει μαλακιεσ για αυτα που εγω θελω να πιστευω ειναι κατι ιερο για εμενα οπωσ και για πολλουσ εδω μεσα ασχετα που απαξιουν ολοι να σου απαντησουν.

αυτο ειναι ενα κακο της δημοκρατιας ξερεις. (της οποια σημερινης δημοκρατιας τελως παντων)

Δεν εχει να κανει με το τι επιτρεπεις η τι δεν επιτρεπεις.
    Εχει να κανει με το αν εχω δικαιωμα να εχω γνωμη για τα πιστευω σου οπως και εσυ αν εχεις δικαιωμα γνωμης για τα δικα μου πιστευω.

Δυστυχως η οχι, τα πιστευω ολων ειναι δικαιωμα κριτικης, οχι υβρεις βεβαια, αλλα κριτικης και αμφισβητησης ναι.

Μου κανεται εντυπωση ομως που ολοι οι ενθεοι τελικα προσβαλεστε οταν διαβαζετε κριτικη για τα πιστευω σας.
    Θα πιστευα οτι αυτος που αληθινα πιστευει, καμια κριτικη δεν τον αγγιζει και δεν τον ενοχλει αφου τον καθοδηγουν τα πιστευω του μιας και ειναι ριζωμενα βαθεια μεσα του και αυτα του δινουν εμπνευση και δυναμη.

Εδω συνηθως διαπιστωνω το αντιθετο, κατι που μου δινει τροφη για σκεψεις οτι δεν εισαστε τοσο σιγουροι για αυτα που πιστευεται για αυτο και ενοχλειστε.

Αλλα σε φορουμ ψυχολογιας ειμαστε και οι θρησκειες εχουν να κανουν με την ψυχολογια του ανθρωπου, αυτα τα ζητηματα μπορουμε να τα συζητησουμε....

Την καλημερα μου και μην θυμωνεις, εχεις χρονια πολλα μπροστα σου για να θυμωσεις με την ησυχια σου.

Senior Member
    Originally posted by nature
    Krino, το ακούσαμε ότι είσαι άθεος.
    Να είσαι σίγουρος.
    Το ακούσαμε όλοι.
    Μην το κραυγάζεις και μην το επαναλαμβάνεις συνέχεια.
    Είτε κάποιος είναι άθεος είτε ένθεος, πιστεύω πως στη δημοκρατία χωρούν όλοι.
    Δεν θα μπω στον κόπο να δηλώσω τα θρησκευτικά φρονήματά μου.
    Είναι περιτό στην παρούσα συζήτηση. Είμαι θετικός επιστήμων και ο νοών νοείτω...
    Ομως αισθάνομαι ότι στο θέμα αυτό \"κακοποιείται\" μία μεγάλη ομάδα συνανθρώπων μας, που αν μη τι άλλο έχουν καλές προθέσεις και μπαίνουν εδώ για βοήθεια.
    Καλή μου nature, δεν ήθελα να επανέλθω στο θέμα, τα τελευταία σκοταδιστικά που διάβασα μου κόψαν τη λαλιά μου και ανακάτεψαν το στομάχι μου, στο κάτω κάτω για την άγνοια και την ανοησία, θεραπεία δεν υπάρχει. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για το τι λέει και τι πράτει, το θεμέλιο του διαλόγου είναι το να μπορεί ο καθένας να λέει αυτό που θέλει, άσχετα αν δεν συμφωνεί κατ\' ανάγκη με τον αντίλογο. Δεν ξέρω γιατί δεν γίνεται κατανοητό, πως το πρόβλημα δεν είναι το τι πιστεύει ο καθένας - είπαμε πως αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα του.

Οι δηλώσεις πίστης όμως γιατί γίνονται ? Σε ποιον θέλουμε να αποδείξουμε τη χριστιανικότητα μας, γιατί συνεχίζουμε το δογματισμό του μακαριστού Χριστόδουλου, πως τα θρησκευτικά πιστεύω του καθένα πρέπει να αναγράφονται και με τη βούλα, σε μια Ευρώπη που έχει αφήσει πίσω της τέτοιου είδους αντιλήψεις και προχωρά μπροστά ? Όταν αποκάλυψα πως ήμουν άθεος - κι αν δεν κάνω λάθος ήταν σ\' αυτό το thread - είχα φτάσει στο αμήν από την στενομυαλιά κάποιων, σώνει και καλά να μας βάλουν όλους σ\' ένα καλούπι..Και το φαιδρό είναι πως κάποιοι κατάλαβαν πως είμαι μάρτυρας του Ιεχωβά...Και τι στο διάολο , κι αυτό να ήμουν, τι νοιάζει τον οποιονδήποτε, θαρρείς και μετράει η αξία του ανθρώπου με το τι πιστεύει !!!

Δεν θα μάθω γράμματα στους ανθρώπους, αυτό είναι κάτι που το γνωρίζω καλά πως δεν γίνεται. Σέβομαι τις θρησκείες που δίδαξαν την αγάπη, την καλοσύνη , την αλληλεγγύη , τον σεβασμό, μέσα σ\' αυτές και τον χριστιανισμό. Που έχουν στο φιλοσοφικό τους επίκεντρο τον άνθρωπο και τις πανανθρώπινες αξίες. Μπορεί να μην τις ακολουθώ, γιατί δεν έχω μεταφυσικές ανησυχίες και γιατί είμαι άνθρωπος θετικός - όπως δηλώνεις κι εσύ - αλλά τις σέβομαι. Και πολύ περισσότερο σέβομαι, την πίστη σ\' αυτές , των ανθρώπων εκείνων που με ευλάβεια ακολουθούν αυτά που ο ιδρυτής της θρησκείας τους δίδαξε, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς δηλώσεις πίστης, όπως κατά κόρον γίνεται όχι μόνο εδώ μέσα, αλλά ακόμη και στις εκδηλώσεις της δημόσιας ζωής. Ο Bush με την καραμέλα God bless America κατέσφαξε όλο το κόσμο....

Αν σ\' ενόχλησε ο Κρίνος που δηλώνει (κραυγάζει) όπως λες ότι είναι άθεος, γιατί δεν σ\' ενοχλούν τα όσα ανατριχιαστικά αράδιασε η Αφρούλα ? Ή λαμβάνεις τα λεγόμενα του καθένα με διαφορετική βαρύτητα ανάλογα με το ποιος τα λέει ?

Για να μην διυλίζουμε τον κώνωπα : Το βασικό αξίωμα είναι ο καθένας να πιστεύει ό,τι θέλει. Δεν γίνονται εκπτώσεις επ\' αυτού. Δεύτερο θεμελιώδες αξίωμα είναι ο καθένας να σέβεται το τι πιστεύει ο άλλος, έστω κι αν αυτό που πιστεύει συγκρούεται με τις δικές του πεποιθήσεις .

Σ\'ένα κόσμο όμως που εξελίσσεται και προχωρά μπροστά , δεν μπορεί κανείς να πείσει - και δεν χρειάζεται άλλωστε - πως ο άνθρωπος κατάγεται από δύο τύπους που έφαγαν το μήλο της γνώσης και εκδιώχτηκαν από τον παράδεισο κακήν κακώς, προτιμώ τον Δαρβινισμό και την Εξέλιξη των Ειδών να μου εξηγήσει την προέλευση μου. Αδυνατώ να δεχτώ πως η κοσμογονία συντελέστηκε έναν Οκτώβρη 8000 περίπου χρόνια πριν (Γένεσις), όταν είναι τοις πάσι γνωστό πως το σύμπαν έχει ηλικία τουλάχιστον 14,5 δισεκατομμυρίων ετών.

Πόσο χρόνος ακόμη χρειάζεται για να κατανοήσουμε πως ο γεωκεντρικός κόσμος του μεσαιωνισμού, έχει γίνει μια μπλε κουκιδίτσα σ\' ένα αχανές χωροχρονικό διάστημα με δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων ήλιους κι άλλα τόσα πλανητικά συστήματα ?

Κι αν εν τέλει, είναι τόσο δύσκολο πια να τα κατανοήσουμε όλα αυτά, γιατί θα πρέπει να μπλέκουμε τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις με την επιστημονική έρευνα όχι μόνο πάνω στη ψυχική υγεία αλλά σε ό,τι έχει σκοπό να βελτιώσει την ζωή του ανθρώπου πέρα από δογματισμούς και λατρείες ?

Δεν θα ξαναεπανέλθω στο θέμα, νομίζω πως είναι ανούσιο να μπαίνουμε σε διαμάχες θρήσκων κι αθρήσκων και να αγνοούμε το τι γίνεται γύρω μας, κατά το ο κόσμος καίγεται και το μπιπ χτενίζεται....
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Senior Member
    καλα μιλαμε εσυ δεν πασ καθολου μα καθολου καλααααα... συνεχιζεισ το βιολι σου..

Senior Member
    και δεν ειπα οτι οι κριτικεσ σου με κανουν να μφιβαλω ουτε το παιζω θρησκεια αλλα με ενοχλουν οταν μιλανε ασχημα για βτην θρησκεια μου

Senior Member
    Σαμπ θα σου απαντήσω γρήγορα γιατί πιέζομαι λόγω χρόνου.
    Η επιστήμη είναι ανοιχτή εξ ορισμού και την προσεγγίζει όποιος επιθυμεί με όχι καταναγκαστικά....
    Ενας από αυτούς που την επιθύμησαν ήμουν και εγώ.
    Αντίθετα η θρησκεία αποτελεί στήριγμα ζωής για πολλούς συνανθρώπους μας.
    Και τους συνανθρώπους του παρόντος φόρουμ δεν τους γνωρίζω προσωπικά για να έχω άποψη σε ποιο και κατά πόσο ...ζωτικό βαθμό είναι στον κάθε ένα ξεχωριστά η θρησκεία του, στήριγμα της ζωής του.
    Θεωρώ λοιπόν πιθανόν άμα του την ειρωνευτώ ή την απαξιώσω να του κλονίσω τη ζωή του συθέμελα και δεν επιθυμώ να το κάνω.

Banned
    καλα μιλαμε εσυ δεν πασ καθολου μα καθολου καλααααα... συνεχιζεισ το βιολι σου..

πιστευεις οτι υπαρχει λογος να το αλλαξω?

Banned
    και δεν ειπα οτι οι κριτικεσ σου με κανουν να μφιβαλω ουτε το παιζω θρησκεια αλλα με ενοχλουν οταν μιλανε ασχημα για βτην θρησκεια μου
    να μαθεις να κρατας οτι σου κανει και ειναι θετικο για σενα,
    και οτι το θεωρεις περιττο και οτι παει πισω να το απορριπτεις.
    Η κριτικη ειναι κατι που πρεπει να μαθεις να την δεχεσαι και να την κρινεις και εσυ αναλογως.

Κανεις δεν ειναι αλαθητος, ουτε εγω ουτε εσυ.
    Ολοι μας παλευουμε για κατι απροσδιοριστο και συζηταμε πως υπαρχει η οχι στη ζωη μας.
    Οποτε για αρχη μαθε να ακους και στην συνεχεια να επεξεργαζεσαι και τελος να απορριπτεις.

Senior Member
    καικατι ακομα εσυ δεν ειπεσ απλα την γνωμη σου στην ουσια ελεγεσ οτι αυτα που πιστευουμε ειναι ανουσια και οτι και να σου ελεγαν εσυ μονο που δεν τουσ εβρισεσ και πουλουσεσ και ειρωνια για κατσε ρε φιλε ποιοσ νομιζεισ οτι εισαι? ελα μπραβο να σε χειροκροτησουμε ολοι για τισ εξυπναδεσ σου.. οσο που λεσ για το φορουμ αν δεν σε ενδιεφερε το θεμα μπορουσεσ απλα να μην μπεισ οπωσ και εμενα δεν με ενδιεφερε και δεν μπηκα καν στον κοπο να το ανοιξω..ομωσ εσυ οχι απλα μπηκεσ αλλα πηρεσ σβαρνα και οποιον παρει ο διαολοσ μετα..

Senior Member
    Κρίνο έχεις κάνει ποτέ σου ψυχανάλυση?

Banned
    mairh
    δεν καταλαβαινω γιατι ανακυκλωνουμε την συζητηση....
    Αν θες σου απαντω βεβαια, αλλα θα λεμε τα ιδια και τα ιδια....

Nature,
    οχι δεν χρειαστηκε αλλα σκοπευω.

Senior Member
    xa xa ετσι μπραβο μπλα μπλα μπλα αντε bye...

Page 15 of 24 FirstFirst ... 51314151617 ... LastLast