Results 241 to 255 of 347
-
10-02-2009, 20:31 #241
Originally posted by Empneustns
να εισαι καλα να σε ανεχομαστεδεν πειραζει που δεν μπορεις να κατανοησεις τη παρεμβαση.Εχει το σκοπο της,μερικες φορες ειναι καλυτερο να \"χαλασεις\" ενα θρεντ αν το καλο που θα βγει θα ειναι μεγαλυτερο.Να εισαι καλα σαμπ
[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
- 10-02-2009, 20:45 #242
Originally posted by sabb
Originally posted by Empneustns
να εισαι καλα να σε ανεχομαστεδεν πειραζει που δεν μπορεις να κατανοησεις τη παρεμβαση.Εχει το σκοπο της,μερικες φορες ειναι καλυτερο να \"χαλασεις\" ενα θρεντ αν το καλο που θα βγει θα ειναι μεγαλυτερο.Να εισαι καλα σαμπ
10-02-2009, 20:51 #243
οκ, αν μη τι άλλο ξέφυγες από τα τετριμμένα..Η άποψη σου είναι σεβαστή...
[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
10-02-2009, 21:04 #244
χμμμ, κοιτα sabb η διαφορα μας ειναι οτι εσυ εμπιστευεσαι αποκλειστικα την επιστημονικη οδο εγω παλι οχι μονο αυτη. τωρα ποιο ειναι το σωστο, αυτο μονο ερευνες θα μπορουσαν να το δειξουν με στατιστικα στοιχεια πραγμα δυσκολο πρακτικα. καταλαβαινω παντως πως νιωθεις ως αθεος,οπως νιωθω κι εγω ως χριστιανή οταν βλεπω διαφημισεις για ανθρωπους με κληρονομικο χαρισμα ή που διαβαζουν το αβγο κτλ.
αν και ο χριστιανισμος δεν χρησιμοποιει μαγικα μεσα και βουντου αλλα τη φιλοσοφια του, δηλαδη ενα σκεπτικο ζωης.
αναγνωριζω τη δημοκρατικοτητα σου αλλα κατι κακιουλες και ειρωνιες τις πεταξες κι εσυ στην αρχη ως και για προσηλυτισμο μου την ειπες!!! δεν ισχυριστηκα οτι εβρισες κανενα τα σχολια μου περι ευγενειας και μη προσβολης αφορουσαν ολους μας.
10-02-2009, 21:25 #245
οι ερευνες εχουν δειξει οτι η συναισθηματικη και πνευματικη κατασταση της \'πιστης\' μπορει να εχει θεραπευτικες επιδρασεις στην ψυχικη και σωματικη υγεια των ανθρωπων. Δεν εχει αποδειχτει ομως οτι ο Βουδας, Αη Γιαννης ή το Γελαστο Συννεφο ειναι αυτοι που θεραπευουν, δεν ξερω αν θα αποδειχτει κι αυτο καποτε. Η επιστημη μιλαει για το συναισθημα και ιδεα της πιστης. Οποτε τους ανθρωπους οι οποιοι πιστευουν, ας μην τους βλεπουμε σαν αδαεις και αμαθεις. Καποιο λογο μπορει να εχουν, και η πιστη κανει καλο. Οπως λενε και τα τελευταια συμπερασματα της επιστημης, God is good for our health. Αμα καποιοι ειναι τοσο ρεαλιστες και προσγειωμενοι που ακομα και τις θετικες επιδρασεις της πιστης τις θεωρουνε αρνητικες, γιατι ο ανθρωπος θα πρεπει να πορευεται χωρις πιστη σε κατι εξω απο αυτον σεβαστο. Αλλα αφου κανει καλο γιατι να μην το στηριξουμε? Ειναι σαν να λεμε μην παιρνεις ασπιρινη, εχεις την εσωτερικη δυναμη να το ξεπερασεις μονο σου. Ή, μη στηριζεσαι στην πιστη, στηριξου στην επιστημη, παρε ασπιρινη. Αφου η πιστη εχει αποδειχτει οτι μπορει να ειναι θεραπευτικη, διαβαστε ερευνες και μη σπευσετε να με αδειασετε, τα σπουδαζω αυτα, γιατι να αποθαρρυνουμε τον κοσμο? Δεν λεω οτι η καθε θρησκεια δεν εχει τα αδυνατα της σημεια. Δε μιλαω για θρησκειες. Μιλαω για πιστη, αλλα οι θρησκειες ειναι αυτες που εχουν οδηγησει τοσες πολλες φορες τον ανθρωπο στην πιστη, και σε πολλα αλλα αρνητικα θα μου πειτε. Ναι αλλα εχουν σωθει και ζωες. Μπορει να εχουν χαθει, αλλα εχουν και σωθει. Και δε φταιει η καθε θεολογικη ιδεολογια και φιλοσοφια για το πως οι ανθρωποι την ερμηνευουν και οι αντιστοιχοι θρησκευτικοι αρχοντες την χειριζονται. Ειναι υποθεση ολων μας τα εγκληματα που εγιναν και γινονται στο ονομα θρησκειων. Αλλα ας βλεπουμε τη φωτεινη πλευρα.
10-02-2009, 21:26 #246
δεν μπορώ να καταλάβω τελικά για τι συζητάμε.
συζητάμε για το τι πιστεύει ο καθένας ή για το πως βοηθήθηκαν κάποιοι ή βοηθούνται να ξεπεράσουν την κατάθλιψη;
άλλοι την ξεπέρασαν μόνο με φάρμακα .
άλλοι με φάρμακα και με πίστη στον θεό.
άλλοι χωρίς φάρμακα και μόνο με πίστη.
άλλοι χωρίς τίποτα από τα δύο .
το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο;τουλάχιστον για εμένα ναι.και μέσα στο φόρουμ έχω διαβάσει όλες αυτές τις θεραπείες.εγώ ανήκω στην δεύτερη κατά σειρά κατηγορία και με φάρμακα το παλεύω αλλά και με πίστη και ελπίδα στον θεό.δεν απέκλεισα την επιστήμη ούτε την θρησκεία όμως.τα δέχτηκα και τα δύο.αν τυχόν είχα βοηθηθεί μόνο με την επιστήμη θα ήμουν πιο αποδεκτή;αναρωτιέμαι εγώ τώρα.
κρίνο όχι δεν δέχομαι ότι ο εγωισμός είναι ο κύριος λόγος της κατάθλιψης αν και συμβάλλει και δεν το λέω εγώ το λέει ο γιατρός που με παρακολουθεί.
10-02-2009, 21:36 #247
Originally posted by carrie
οι ερευνες εχουν δειξει οτι η συναισθηματικη και πνευματικη κατασταση της \'πιστης\' μπορει να εχει θεραπευτικες επιδρασεις στην ψυχικη και σωματικη υγεια των ανθρωπων. Δεν εχει αποδειχτει ομως οτι ο Βουδας, Αη Γιαννης ή το Γελαστο Συννεφο ειναι αυτοι που θεραπευουν, δεν ξερω αν θα αποδειχτει κι αυτο καποτε. Η επιστημη μιλαει για το συναισθημα και ιδεα της πιστης. Οποτε τους ανθρωπους οι οποιοι πιστευουν, ας μην τους βλεπουμε σαν αδαεις και αμαθεις. Καποιο λογο μπορει να εχουν, και η πιστη κανει καλο. Οπως λενε και τα τελευταια συμπερασματα της επιστημης, God is good for our health. Αμα καποιοι ειναι τοσο ρεαλιστες και προσγειωμενοι που ακομα και τις θετικες επιδρασεις της πιστης τις θεωρουνε αρνητικες, γιατι ο ανθρωπος θα πρεπει να πορευεται χωρις πιστη σε κατι εξω απο αυτον σεβαστο. Αλλα αφου κανει καλο γιατι να μην το στηριξουμε? Ειναι σαν να λεμε μην παιρνεις ασπιρινη, εχεις την εσωτερικη δυναμη να το ξεπερασεις μονο σου. Ή, μη στηριζεσαι στην πιστη, στηριξου στην επιστημη, παρε ασπιρινη. Αφου η πιστη εχει αποδειχτει οτι μπορει να ειναι θεραπευτικη, διαβαστε ερευνες και μη σπευσετε να με αδειασετε, τα σπουδαζω αυτα, γιατι να αποθαρρυνουμε τον κοσμο? Δεν λεω οτι η καθε θρησκεια δεν εχει τα αδυνατα της σημεια. Δε μιλαω για θρησκειες. Μιλαω για πιστη, αλλα οι θρησκειες ειναι αυτες που εχουν οδηγησει τοσες πολλες φορες τον ανθρωπο στην πιστη, και σε πολλα αλλα αρνητικα θα μου πειτε. Ναι αλλα εχουν σωθει και ζωες. Μπορει να εχουν χαθει, αλλα εχουν και σωθει. Και δε φταιει η καθε θεολογικη ιδεολογια και φιλοσοφια για το πως οι ανθρωποι την ερμηνευουν και οι αντιστοιχοι θρησκευτικοι αρχοντες την χειριζονται. Ειναι υποθεση ολων μας τα εγκληματα που εγιναν και γινονται στο ονομα θρησκειων. Αλλα ας βλεπουμε τη φωτεινη πλευρα.
10-02-2009, 21:40 #248
Να προσθεσω οτι το να λεω πιστευω και να κανω οτι κανουν οι αλλοι δεν ειναι κατι που βοηθαει.Ισα ισα δημιουργει κομπλεξ και κολληματα.το να πιστευει καποιος ειναι μια εσωτερικη διεργασια,κατι που πρεπει να πηγαζει απο το \"ειναι\" μας και οχι απο τον φοβο της γνωμης των αλλων ...
11-02-2009, 03:13 #249
αυτο ομως τετοιο μισος και τετοιο πολεμο στην ορθοδοξια μας ειναι απο τα αγραφα.Λοιπον επειδη η συζητηση εχει παρει τη κατηφορα και δε καταλαβαινω τι επιμενουν καποιοι αθεοι να λενε τη γνωμη τους αφου εχουν μαυρα μεσανυχτα.Λοιπον το παιδι που ανοιξε το θεμα δικο του ειναι και ας πραξει καλως.Εγω τετοια ξεφτιλικια δε τα θελω .Εχω αξιοπρεπεια.Παιδια δε χρειαζεται να πεισετε τωρα για τη τελεια θρησκεια μας ατομα τετοια.Σας παρακαλω .
11-02-2009, 09:31 #250
Originally posted by afrula
αυτο ομως τετοιο μισος και τετοιο πολεμο στην ορθοδοξια μας ειναι απο τα αγραφα.Λοιπον επειδη η συζητηση εχει παρει τη κατηφορα και δε καταλαβαινω τι επιμενουν καποιοι αθεοι να λενε τη γνωμη τους αφου εχουν μαυρα μεσανυχτα.Λοιπον το παιδι που ανοιξε το θεμα δικο του ειναι και ας πραξει καλως.Εγω τετοια ξεφτιλικια δε τα θελω .Εχω αξιοπρεπεια.Παιδια δε χρειαζεται να πεισετε τωρα για τη τελεια θρησκεια μας ατομα τετοια.Σας παρακαλω .
απο τα αγραφα δεν ειναι γιατι εχει προφητευτει.
οι γνωμες ολων ειναι σεβαστες εφοσον εκφραζονται και αξιοπρεπως.
δεν προσπαθω να πεισω για τη θρησκεια μου και δεν ειμαι ιεροκηρυκας (!!!) αλλα για το αν ειναι ή όχι σωστο και επικινδυνο που δημοσιευσα αυτο το θεμα.
για μενα αλλα και για καθε συνειδητοποιημενο χριστιανο δεν υπαρχουν \"τετοια ατομα\" , ο κυριος στοχος ενος χριστιανου ειναι να αγαπα τους παντες και να μην αφηνει την καρδια του να ταραζεται και να εκνευριζεται εναντιον κανενος, αυτο δεν ειναι κατι που θα αρεσε στο Χριστο μας τουναντίον, πολυ δυσκολο να ελεγξεις μια ασχημη σκεψη η οποια ειναι ανθρωπινο οτι θα σου ερθει, αλλα πιστευω οτι ειναι πολυ πιο ευκολο να μην αφησεις τη σκεψη να γινει λεξη και γραφη και πραξη αλλα να την κοψεις στη γενεση της.
δε βλεπω τον λογο να ανεβαζουμε τους τονους και να διατηρουμε ενα κακο κλιμα.
φιλακια
11-02-2009, 10:34 #251
Originally posted by afrula
Αυτή μου η πρόθεση να πω κάποια τελευταία πράγματα, σε καμία περίπτωση να μην εκληφθεί σαν απολογία - γιατί δεν χρωστάω τίποτε σε κανέναν. Επί της ουσίας, όποιος άλλος θάθελε να πει κάτι επί πρόσθετα που θα ζητούσε απάντηση από τη μεριά μου, επειδή δεν έχω την διάθεση να συνεχίσω μια στείρα αντιπαράθεση,δυστυχώς η αναρώτηση του θα μείνη έωλη, ειδάλλως θα διαιωνίζαμε τις διαφωνίες μας πάνω σε πράγματα που δεν άπτονται του οπτικού μας πεδίου..Αν όλοι βλέπαμε κι αισθανόμασταν τη παρουσία οποιουδήποτε θεού πάνω στη γη, θα είχαμε λύσει τέτοιου είδους προβλήματα και θα είμασταν de facto ένθεοι. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι επί του παρόντος εφικτό.
Το να γίνομαι αντιπαθής δεν μου είναι ευχάριστο, αλλά προκειμένου να διατυπώσω τις σκέψεις μου, σε τελική ανάλυση μου είναι αδιάφορο.
Είμαι ένας άθεος που όταν ακούει κάποιον να βρίζει Χριστούς και Παναγίες, προσβάλλεται το ίδιο , μπορεί και περισσότερο απ\' ότι κάποιος που θέλει να λέγεται χριστιανός. Η διαφορά είναι πως το βάρος της προσβολής για μένα είναι το ίδιο , αν κάποιος βρίσει τον Αλλάχ, ή τον Βούδα ή το Γελαστό Σύννεφο - όπως εύστοχα έγραψε η carrie. Αυτή η επισήμανση είναι απαραίτητο να γίνει κατανοητή γιατί δήλωσα από την αρχή πως σέβομαι τη πίστη του καθένα όποια κι αν είναι αυτή. Είναι αντίστοιχα και δική μου απαίτηση οι άλλοι να σέβονται τα δικά μου πιστεύω...
Η θέση μου στο θρέντ ήταν ευθύς εξ αρχής αντίθετη με ότι πρεσβεύει το θέμα και κατ\' ουσία ο γέροντας Πορφύριος.. Η πίστη σε οτιδήποτε, δεν μπορεί να εκπορεύεται σαν μορφή ΓΕΝΙΚΗΣ θεραπείας στους καταθλιπτικούς πληθυσμούς, όπως διαμορφώνει την άποψη του ο γέροντας Πορφύριος. Την ίδια άποψη διατηρώ και για οποιαδήποτε εναλλακτική θεραπεία είχε σαν βάση οποιοδήποτε πιστεύω , όπου δεν έχει προηγηθεί επιστημονική έρευνα. Παραδέχομαι εν τούτοις πως κάποιοι συνάνθρωποι μας, εναποθέτοντας τα ψυχικά τους προβλήματα στο θεό που πιστεύουν, είδαν βελτίωση σε περιπτώσεις κατάθλιψης ή αγχώδους διαταραχής γιατί μετατόπισαν το φορτίο του φόβου τους σε κάποιον άλλον. Αυτό όμως δεν μπορεί να γενικεύσει μια τέτοια αντίληψη ως πανάκεια στα προβλήματα ψυχικής υγείας των ανθρώπων.
Όλοι οι άνθρωποι δεν είναι το ίδιο. Αν ήταν έτσι , ο πονοκέφαλος θα γιατρευόταν με μια ασπιρίνη. Σε κάποιους η ασπιρίνη δεν κάνει απολύτως τίποτε, σε άλλους κανένα φάρμακο δεν είναι αρκετό και υποφέρουν από χρόνιες ημικρανίες. Δεν μπορούμε επομένως να πούμε το αξίωμα πονοκέφαλος = ασπιρίνη και για τον ίδιο λόγο δεν μπορούμε να πούμε ψυχική ασθένεια = θρησκευτική πίστη. Με μιά τέτοια αφελή προσέγγιση θα αναιρούσαμε όσα χρόνια επιστημονικής έρευνας έχουν προηγηθεί με θεαματικά αποτελέσματα τόσο στη φαρμακολογία όσο και στους ψυχοθεραπευτικούς τρόπους.
Δεν είμαι μονοδογματικός, να ακολουθώ μόνο ό,τι έχει σαν βάση την επιστήμη. Υπάρχουν πάρα πολλά για την ανθρώπινη εσωτερικότητα που δεν ξέρουμε ακόμη - θάχετε ίσως αντιληφθεί πως σε όσα σχετικά θρέντς έχω συμμετάσχει, προάγω την άποψη του να μπορεί κάποιος να θεραπευθεί διαχειριζόμενος την δύναμη που κρύβει έτσι κι αλλιώς μέσα του. Ίσως την πείτε δύναμη θεού, εγώ την λέω δύναμη ψυχής. Μην μπείτε στο κόπο να αντιλογήσετε πως η ψυχή ανήκει στο θεό εφόσον ο άνθρωπος είναι δικό του δημιούργημα, την συζήτηση θα την πηγαίναμε αιώνες πίσω και δεν είναι πρόθεση μου να αποδείξω πως τους κεραυνούς δεν τους πετούσε τελικά ο Δίας από τον Όλυμπο...Έτσι από το να πιστεύει κάποιος στη δική του δύναμη μέχρι να εναποθέσει αβούλως την ψυχή του στο θεό, απέχει χιλιόμετρα από την ορθολογική έννοια της θεραπείας. Και πάλι δεν μπορούμε να μιλάμε για γενίκευση. Κάποιοι αυτή την δύναμη δεν μπορούν να την φέρουν στην επιφάνεια μόνοι τους χωρίς φαρμακευτική βοήθεια ή ψυχοθεραπεία και άλλοι, δεν μπορούν εν τέλει να την διαχειριστούν όπως πρέπει για να έχουν πραγματική βελτίωση.
Καλή μου Αφρούλα, το μίσος το βλέπει όποιος δεν έχει αγάπη μέσα του. Το κακό με τους άθεους είναι το ότι δεν έχουν μαύρα μεσάνυχτα ξέρεις. Την Αγία Γραφή την γνωρίζω πολύ καλύτερα από πολλούς ιεράρχες, το να την έχω απορρίψει είναι δικαίωμα μου, ωστόσο δεν τόχω κάνει χωρίς την βαθειά της γνώση. Μόνο άγνοια δεν μπορεί να μου προσάψει λοιπόν κανείς.
Όσο για την αξιοπρέπεια, όσοι παρακολούθησαν το θρέντ από την αρχή, ήταν η δική μου που έγινε στόχος αναίτιας χυδαίας υβριστικής επίθεσης. Δεν νομίζω πως οι άθεοι του παρόντος φόρουμ καταρράκωσαν την αξιοπρέπεια οποιουδήποτε άλλου...
Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
11-02-2009, 11:36 #252
Originally posted by sabb
..Επειδή όμως τα θέματα πίστης είναι καθαρά υποκειμενικά, το να πετάς ένα λίνκ που παραπέμπει σε μη επιστημονικές απόψεις ενός μη ειδικού ανθρώπου για το πως μπορεί κάποιος να θεραπευθεί από την κατάθλιψη , σε τι διαφέρει αλήθεια από τα φυλλάδια που οι μάρτυρες του Ιεχωβά μοιράζουν από πόρτα σε πόρτα ? ?
ayto to eine kati san a8eos opos lene
11-02-2009, 23:55 #253
ΟΙ αγιοι οι περισσοτεροι τη καταθλιψη την ελεγαν ως μαυρη χολη.Παιδια θα ηταν ωραιο και πολυ ωφελιμο οποιος ξερει κατι παραπανω να με βοηθησει....
11-02-2009, 23:57 #254
Δεν ειμαι σιγουρη αν αυτο ειναι αληθεια 2 στα 10 ειμαι.Αλλα καπου διαβασα και οτι ο Ο Χριστος μας ειχε δοκιμαστει στην νηστεια απο αυτην .Ειναι αληθεια???
12-02-2009, 12:06 #255
έλεος!!!!!!!!!!
ας μην τα ισοπεδώσουμε όλα επιτέλους.
ο Χριστός μας δοκιμάστηκε από τον πονηρό 3 φορές και όχι από την καταθλιψη.
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή