καταθλιψη υπο το πρισμα της χριστιανικης ορθοδοξης πιστης - Page 22
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 22 of 24 FirstFirst ... 122021222324 LastLast
Results 316 to 330 of 347
    Member
    Κρινο μπράβο σου. Τουλάχιστον εσύ βρήκες έναν όμορφο τρόπο (για μένα τον πιο όμορφο) να τροφοδοτήσεις την ψυχή σου και να απελευθερώσεις την καρδιά σου.
    Μακάρι όλοι να μπορούσαν να δεχθούν το δόγμα. Αυτός όμως είναι δυστυχώς ο εγωισμός για τον οποίο μίλαγε ο πατέρας Πορφύριος.
    Όπως είχε πει και κάποιος άλλος πνευματικός: \"αν είσαι στην έρημο και διψάς, δεν θα προσεξεις να πιεις νερό απο ένα χρυσό ή απο ένα πλαστιό ποτήρι..απλά θα πιεις νερό\". Έτσι πρέπει να λαμβάνουμε το δόγμα. Και δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί καθόμαστε και συζητάμε με ανθρώπους που δεν νοιώθουν. Η πίστη δεν είναι κάτι που μπορείς να αποδείξεις με μαθηματικά λόγια και συμπεράσματα. Αρκεί να αφουγκράζεσαι...
    Αυτοί που είχαν γνωρίσει τον Πατέρα Πορφύριο ξέρουν..όσοι πάλι μένουν απλά σε ανόητους χαρακτηρισμούς, έυχομαι να τους βοηθήσει και αυτούς. Κακό δεν εύχομαι για κανέναν.
    Σαν Χριστιανός θα παρακαλούσα να προσπαθείσετε να δείτε με τα μάτια της ψυχής σας, χωρίς εγωισμό. Το ίδιο μυαλό που σας δημιουργεί την κατάθλιψη, ή όποια είδους κατάθλιψη, αντιτίθεται και στην θεραπεία σας εαν συνεχίζετε να σκέφτεστε έτσι. Και δεν είναι το να μάθετε να ασπάζεστε κάθε θρησκεία, είναι απλά να μάθετε να ακούτε τον συνάνθρωπο σας, να συμπονείτε και να δέχεστε ότι αυτός προσπάθεί να βρει τον δρόμο του...σας δείχνει ένα μονοπάτι που θα μπορούσατε να ακολουθήσετε...προτιμάτε όμως το δικό σας με τόση φιλαρέσκεια και σιγουριά...καταλάβατε τώρα που βρίσκετε ο εγωισμός?

Banned
    Originally posted by kapatosg
    Κρινο μπράβο σου. Τουλάχιστον εσύ βρήκες έναν όμορφο τρόπο (για μένα τον πιο όμορφο) να τροφοδοτήσεις την ψυχή σου και να απελευθερώσεις την καρδιά σου.

Δενκανω κριτικη για το θεο κανενος.
    Ο δικος μου θεος ειναι υπαρκτος και ζει μεσα μου.
    Απο κει και περα οτι καταλαβε ο καθε ενας, καταλαβε.

Senior Member
    καλό μεσημέρι σε όλους...
    από που να αρχίσω και που να τελειώσω...έχω χάσει τα λόγια μου.μόλις άνοιξα τον υπολογιστή και βλέπω μπροστά μου κάτι σαν καταιγίδα.διάβασα για παπάδες διάβασα για τελετές διάβασα για χρηματισμό και για πολλά άλλα.
    συμφωνώ πως στο όνομα του χριστιανισμού γίνονταν και γίνονται ανεπίτρεπτα πράγματα τα οποία δεν δίδαξε ο Χριστός.συμφωνώ πως όσοι πιστεύουν κάτι άλλο πρέπει να υποστηρίζουν την ύπαρξή τους γιατί υπάρχουμε στη ίδια κοινωνία.το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό.το θέμα δεν είναι να είμαστε σε μια συνεχή αντιπαράθεση άθεοι και ένθεοι(τίτλοι που δεν μου αρέσουν καθόλου κατά κάποιο τρόπο).δεν μπαίνω σε αυτή την διαδικασία.σε αντιπαράθεση θα ερχόμουν με έναν αντίθεο για τους δικούς μου προσωπικούς λόγους οι οποίοι δεν γίνεται να βγουν σε κοινή θέα.
    θα πω για ακόμα μία φορά πως ο τρόπος που εξέφρασα την αγάπη μου στον Θεό ίσως να μην ήταν ο σωστός και για αυτό υπήρξαν και αντιδράσεις αλλά καλώς ή κακώς έτσι έχουν τα πράγματα.
    και θα ρωτήσω για μια ακόμα φορά.αν τυχόν η θεραπεία μου ήταν αποτέλεσμα μόνο των φαρμάκων (και όχι σε συνδιασμό με την πίστη μου) θα γινόμουν περισσότερο αποδεκτή;

Υ.Γ.ο Λιακόπουλος ήταν ένα ευχάριστο διάλλειμα κύριε σαμπ.το προτιμώ από τις αντιπαραθέσεις μεταξύ μας.

Senior Member
    Originally posted by kapatosg
    Και δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί καθόμαστε και συζητάμε με ανθρώπους που δεν νοιώθουν. Η πίστη δεν είναι κάτι που μπορείς να αποδείξεις με μαθηματικά λόγια και συμπεράσματα. Αρκεί να αφουγκράζεσαι...
    Αυτοί που είχαν γνωρίσει τον Πατέρα Πορφύριο ξέρουν..όσοι πάλι μένουν απλά σε ανόητους χαρακτηρισμούς, έυχομαι να τους βοηθήσει και αυτούς. Κακό δεν εύχομαι για κανέναν.
    Σαν Χριστιανός θα παρακαλούσα να προσπαθείσετε να δείτε με τα μάτια της ψυχής σας, χωρίς εγωισμό. Το ίδιο μυαλό που σας δημιουργεί την κατάθλιψη, ή όποια είδους κατάθλιψη, αντιτίθεται και στην θεραπεία σας εαν συνεχίζετε να σκέφτεστε έτσι. Και δεν είναι το να μάθετε να ασπάζεστε κάθε θρησκεία, είναι απλά να μάθετε να ακούτε τον συνάνθρωπο σας, να συμπονείτε και να δέχεστε ότι αυτός προσπάθεί να βρει τον δρόμο του...σας δείχνει ένα μονοπάτι που θα μπορούσατε να ακολουθήσετε...προτιμάτε όμως το δικό σας με τόση φιλαρέσκεια και σιγουριά...καταλάβατε τώρα που βρίσκετε ο εγωισμός?
    Τελικά δεν μπορώ να κάτσω όσο κι αν το θέλω σιωπηρός..Επειδή αντιλαμβάνομαι πως επί της ουσίας, ή κανένας δεν μπήκε στο κόπο να διαβάσει τις απόψεις του Πορφύριου, ή η χειραγώγηση των ιδεών είναι τέτοια, που υπάρχει πλήρης σύμπνοια. Θα μπω στο κόπο, να αραδιάσω κάποια σημεία από το λίνκ, τα σχόλια δικά μου - τα συμπεράσματα δικά σας :

Γέροντας Πορφύριος: - Μία φορά είχε έλθει μία κυρία εδώ και μου έλεγε ότι πάσχει από κατάθλιψη, και μου ζητούσε να τη συμβουλέψω τι πρέπει να κάνει, για να γλιτώσει απ’ αυτό το πράγμα. Τώρα η αιτία που ήλθα εδώ, έλεγε, είναι ότι με μάλωσε ο άνδρας μου, γιατί είχα κάνει κάποιο λάθος, και εκεί αγανάκτησε και μου φέρθηκε πολύ άσχημα και μ’ έπιασε πολύ δυνατή κατάθλιψη. Δεν έφαγα το βράδυ, όλη τη νύχτα ήμουνα μελαγχολική, ζούσα σ’ ένα πέλαγος, μέσα σε μια μαυρίλα σε μία απελπισία, τέτοιοι λογισμοί ότι, τι τη θέλω τη ζωή; Τι τη θέλω ή καλύτερα είναι να μη ζω, όλο τέτοιες ιδέες που μου δυνάμωναν την κατάθλιψη μέχρι αυτοκτονίας. Κοιμήθηκα, αλλά και το πρωί όμως ήμουνα βαριά, ο σύζυγός μου προσπάθησε να μου μιλήσει, αλλά εγώ δε μιλούσα. Λοιπόν, σηκώθηκε, έφτιαξε μόνος του τον καφέ, είπε να μου φέρει καφέ, εγώ δεν ήθελα κι έφυγε.

Πρώτη φορά ακούω κάποια να μαλώνει με τον άνδρα της και να παθαίνει κατάθλιψη..Κι έτσι νάταν, οι ενοχές της μόνο εγωιστική αντιμετώπιση δεν προδίδουν, παρά ταπεινότητα..Τελικά ποιοι πάχουν από κατάθλιψη, οι εγωιστές ή οι ταπεινοί και καταφρονεμένοι ?

Κύριον αίτιον εις την κατάθλιψη και σε όλα αυτά που τα λένε πειρασμικά, σατανικά, όπως είναι η νωθρότης, η ακηδία, η τεμπελιά, που μαζί μ’ αυτά είναι τόσα άλλα ψυχολογικά, δηλαδή πειρασμικά πράγματα, είναι ότι έχεις μεγάλον εγωισμό μέσα σου.

Μάλιστα...Η αιτία της κατάθλιψης είναι οι ..πειρασμοί (σατανάς). Η διαταραχή των επιπέδων των νευροδιαβιβαστών καμία επίπτωση δεν έχει στα καταθλιπτικά άτομα..Τι μαθαίνει κανείς !!

Λοιπόν αυτό είναι το μυστικό. Έχω πολλά να σας πω πάνω σ’ αυτά που έχω ιδεί στη ζωή μου, από ανθρώπους, που κατείχοντο από τέτοια συναισθήματα, δηλαδή σατανικά συναισθήματα, δηλαδή ο διάβολος, ο κακός εαυτός μας, κατορθώνει και παίρνει από τη μπαταρία της ψυχής μας, που έχει τη δύναμη για να κάνομε το καλό, την προσευχή, την αγάπη, τη χαρά, την ειρήνη, την ένωσή μας με το Θεό, αυτός κατορθώνει και μας παίρνει αυτή την ενέργεια και την κάνει θλίψη, κατάθλιψη, και ξέρω πως τα λένε οι λεγόμενοι ψυχίατροι. Εμείς δεν τα λέμε έτσι, τα λέμε σατανική ενέργεια. Λέμε ακηδία, λέμε λογισμοί, και λέμε ο διάβολος της ακηδίας, ο διάβολος της πορνείας, ο διάβολος, ο διάβολος, ο διάβολος. Διάφοροι διάβολοι, για κάθε σατανική ενέργεια που μας δημιουργούν.

Γιατροί σχίστε τα πτυχία σας. Δεν χρειαζόμαστε ψυχοφάρμακα, εξορκιστές χρειαζόμαστε...

Λοιπόν, του έδωσα να μου διαβάσει. Μου λέει, που να διαβάσω; Άνοιξε λέω κι ‘που βρεις, μόνο να μου τα διαβάζεις καθαρά, λέω, γιατί στεναχωριέμαι, άμα δεν μου τα λες καθαρά. Λοιπόν, άνοιξε το ψαλτήρι και άρχισε: «Κύριος φωτισμός μου και Σωτήρ μου, τίνα φοβηθήσομαι; Κύριος υπερασπιστής της ζωής μου, από τίνος δειλιάσω;» Και το λέει συνέχεια εκεί πέρα, μέχρι εκεί, που, σ’ ένα σημείο, εκεί, ω! Μου λέει. Γέροντα κοιμήθηκες; Δε φεύγω. Του λέω, τι έπαθες βρε; Πω, πω, λέει, μ’ αυτά που εδιάβασα, λέει, δεν ξέρω, αισθάνθηκα μια χαρά, που είναι τόσο ωραία και δεν θέλω να φύγω, λέει, τώρα. Πω, άρχισε να μου λέει, αυτοί οι παλιονευρολόγοι, οι παλιοψυχίατροι, πρέπει να πάω να τους πω ότι, πόσο λάθος κάνουνε, που δίνουνε ναρκωτικά στους ανθρώπους! Να! ορίστε, ορίστε, τι πήρα εγώ τώρα; Προσευχήθηκα, άκουσα το ψαλτήρι, όπως μου το είπες, και να, ο διάβολος έφυγε, μου λέει. Του λέω, τι θα γίνει; Δε φεύγω, μου λέει, τώρα, θέλω να καθίσω εδώ κοντά σου. Ε! λέω, διάβαζε και, όποτε κουραστείς, σταμάτα, ξεύρω κι εγώ! εγώ θ’ αποκοιμηθώ. Κάθισε λοιπόν· μετά, όταν ξύπνησα, δε φεύγω, μου λέει, τώρα.

Αν δεν έχουμε διαθέσιμο εξορκιστή, ένα ψαλτήρι είναι αρκετό..

Λοιπόν και εκείνη εκεί η κυρία, η πρώτη, που σας είπα, άρχισε να ξαναγυρίζει πάλι να μάθει μουσικά, επήγαινε και εξομολογιότανε σ’ ένανε παπά, αυτός ο παπάς ήτανε πολύ καλός και αγιώτατος. Έτρεχε όλην την ημέρα, να πάει να εξομολογήσει, να κάνει... Λοιπόν επήγαινε. Μετά πήγε και τον άντρα της, εξομολογήθηκε κι εκείνος και πήρε μεταβολή σε όλα και ερχότανε. Λοιπόν, αυτό είναι το μυστικό. Πως θα μπορέσει κανείς να γυρίσει; Εκεί που τον έχει καταλάβει κάτι κακό, να σκεφτεί κάτι άλλο. Είναι λίγο δύσκολο, αλλά όταν προετοιμαστεί... Προετοιμασία είναι η ταπείνωση, ε! αυτό είναι. Τέτοιοι άνθρωποι καταθλιπτικοί, νευρικοί, στενόχωροι δεν δέχονται, δεν δέχονται να τους θίξεις, να τους πεις, αυτό θα το κάνεις έτσι. Μα δεν μπορώ, το λέει η επιστήμη. Βρε, του λέω, κάντο καημένε και ας το λέει η επιστήμη. Πες: Εγώ θα κάνω υπακοή στο Γέροντα.

Με μια εξομολόγηση σώθηκε ο φουκαράς ο κοσμάκης..Έπειτα, πια επιστήμη βρε καημένε ? ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ !!! (Αυτή κι αν είναι εγωιστική αντίληψη..)

Τα λένε, ανασφάλεια, τα λένε πολλές ονομασίες και έχουνε βάλει αυτοί οι λεγόμενοι ψυχίατροι και τα έχουνε βγάλει έτσι για να μην λένε τον διάβολο, την λέξη του διαβόλου και πραγματικά η θρησκεία μας, το διάβολο έχει κάνει δόγμα. Άμα βγάλεις τον διάβολο, πάνε όλα της θρησκείας μας.

Αχ αυτοί οι ψυχίατροι που δεν ξέρουν τι τους γίνεται...

Εγώ, λέω, θ’ αρχίσω να εφαρμόζω κανόνες. Δεν έχεις διαβάσει περί υπακοής; Λέει, έχω διαβάσει. Που διάβασες; Στην Κλίμακα. Ε, δεν θυμάσαι τι λέει; Ε, λέει, θυμάμαι. Αλλά τώρα, έτσι που μου τα λες μ’ εκβιάζεις και δεν μπορώ εγώ. Εγώ, λέω, σ’ εκβιάζω; Γιατί μου είπες ότι θα μου δίνεις τρία παξιμάδια την ημέρα να τρώγω και θα με διώξεις απ’ εδώ. Δεν είναι εκβιασμός; Όχι, είναι κανόνας αυτός, γέροντας είμαι, μπορώ να σου πω αυτό. Τι θέλεις εσύ, να σε πηγαίνουμε όπα όπα; μη μου άπτου, και να λέμε, πρόσεχε μην το στενοχωρήσουμε το παιδί; Να μην το τραυματίσουμε, να μην του πούμε τίποτα, και το πιάσουν τα νεύρα του, η μελαγχολία του; Τ’ αντιδραστικά του;

ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΙ ΥΠΑΚΟΗ.Εγώ πάλι εξισώνω αυτές τις δυο λεξούλες με μία : ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ...
    Μη μας πιάσουν και τα αντιδραστικά μας (!!!) όπως λέει κι ο άγιος,και στραφούμε προς τη γνώση και χαθεί η μπίζνα..ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΠΑΔΙ !!!

Μ’ εκβιάζεις, μου λέει. Πως σ’ εκβιάζω; Να, που μου λες αυτά. Δεν είμαι πνευματικός σου. Δεν έρχεσαι εδώ, δεν εξομολογείσαι, δεν σου διαβάζω ευχή και πηγαίνεις και μεταλαβαίνεις; Δεν έχω υποχρέωση να σου πω έτσι; Τι θα πει σ’ εκβιάζω; Πρέπει να μάθεις να υπακούεις, να ταπεινώνεσαι.

Το εμπεδώσαμε πως πρέπει να είμαστε υποχείρια κάποιου για να είμαστε στα ..καλά μας..

Γέροντας Πορφύριος: Δηλαδή ο άνθρωπος, ακούστέ με να δείτε, θα σας φέρω ένα άλλο παράδειγμα. Μια φορά ήτανε ένα αγόρι, είχε έρθει εδώ και μου ‘λεγε: «Γέροντα, έχουμε την αδελφή μου και υποφέρει πολύ». Λοιπόν, του λέω τι; «Αυτή, λέει, παθαίνει επιληψία και μας έχει ξετρελάνει όλους στο σπίτι. Λοιπόν, ακούστέ με, είναι ένα ωραίο παράδειγμα και αυτό. Δεν κάνει να λέω ονόματα, αλλά που να καταλάβετε τώρα. Του λέω, κοίτα δω, η αδελφή σου ξεύρεις δεν έχει επιληψία. Μου λέει, έχει και ταράζεται πολύ και δαγκάνει και τα χείλη της η καημένη. Του λέω, το κάνει έτσι. Όχι, μου λέει, δεν γίνεται, δεν το κάνει έτσι. Την πιάνει.

Τηλεδιάγνωση ο γέροντας..Ούτε με την τηλειατρική δεν έχουμε τέτοια θεαματικά αποτελέσματα..Βρε δεν πάει η επιστήμη νάχει διαγνώσει επιληψία ? Αφού λέει ο γέροντας, όχι, είναι όχι πάει και τελείωσε !! Με την ενόραση θα τα βάλουμε τώρα ?

Το καταλαβαίνεις ότι το κάνεις μόνη σου; Τώρα, λέει, το κατάλαβα ότι το κάνω μόνη μου. Το προκαλώ, λέει, αλλά έπειτα χάνομαι. Απ’ εκεί και πέρα χάνομαι, με πιάνει αυτό, πάει, δεν ξεύρω τι κάνω, μου λέει, είμαι κατειλημμένη πια από το κακό.

Παζούζου δεν λέγαν το δαιμόνιο στον Εξορκιστή με την Λίντα Μπλέρ ? Ε, κάτι τέτοιο την πιάνει την κοπέλα, τι να το κάνει το seroxat ??

Τ’ ακούσατε αυτό; Τ’ ακούσατε; Είναι σπουδαίο. Δηλαδή, πως ανοίγεις την θύρα. Να, μια φορά, να σας πω ένα παράδειγμα. Έλεγα στον κύριο... να κάνει κάτι. Μου λέει, δεν μπορώ. Του λέω, ρε παιδί μου κάνε μου τη χάρη και εγώ, γέρος παπάς είμαι, θέλω να μου κάνεις αυτό το πράγμα. Όχι, δεν μπορώ. Ήμασταν κάτω στο υπόγειο. Λοιπόν, μου λέει, δεν το λέει η επιστήμη αυτό. Του λέω, ρε παιδί μου, τι την θες την επιστήμη; Να πας να κάνεις αυτό το πράγμα, είναι ανάγκη, δεν έχω άλλονε.

Η απαξίωση της επιστήμης σ\' όλο της το μεγαλείο..Τι την θες την επιστήμη χριστιανέ μου ?
    Σιγά σιγά θα μας πουν πως η γη δεν είναι στρογγυλή , είναι πιατέλα...

Α να σας πω για τον... Λοιπόν, ήθελε να παιδεύει τους γονείς του πολύ. Το σπίτι του, τ’ αδέλφια του. Λοιπόν, να δείτε είχε ένα δαιμόνιον, φοβότανε να μπει μέσα στο τραμ, και τον πατέρα του, όταν πηγαίνανε κάτω, διαρκώς τον έβαζε και πλήρωνε και τον εγύριζε με ταξί, και άλλα πολλά. Εν πάση περιπτώσει, ενώ τώρα εγώ τον εκανόνισα να πάει να φύγει από τους γονείς του, για να ελευθερωθεί απ’ αυτά τα πράγματα. Ε, με την ευλάβεια όλη, που εδόθηκε εις την αγάπη του Θεού, τα πέταξε όλα. Καταλάβατε; Και το έχω δει σε πολλούς αυτό το πράγμα. Βρε παιδιά, αυτό βασανίζει σήμερα τον κόσμο, αυτά τα πράγματα τα πειρασμικά που πιάνουνε σαν, σαν διαβολικά πράγματα τους νέους και φεύγουνε από τα σπίτια τους και τα βάζουνε με τους γονείς τους, και παρατάνε τα γράμματα και αυτό. Έπειτα ένα άλλο πράγμα που ήθελα να σας πω είναι η εργασία, είναι το ενδιαφέρον για την ζωή. Η τέχνη, ο κήπος, τα λουλούδια, πολύ σπουδαία πράγματα. Η μελέτη στην Αγία Γραφή, τα ενδιαφέροντα στη Θρησκεία, στην αγάπη του Θεού. Τι να τους κάνεις τους ψυχιάτρους και τους ψυχαναλυτάς και τα ψυχοφάρμακα και τα ναρκωτικά. Λοιπόν, υπάγετε εν ειρήνη.

Παλιοψυχίατροι που φαρμακώνετε το κόσμο !! Δεν μπορέσατε ακόμη να κατανοήσετε πως δεν είναι όπλο σας η επιστημονική έρευνα, το λιβανιστήρι είναι !!!

Εν κατακλείδι :
    - Όχι στους γιατρούς
    - ¨Οχι στα φάρμακα
    - Όχι στην επιστημονική έρευνα
    - Ναι στην υπακοή και την χειραγώγηση του ανθρώπου στους εκπροσώπους του Θεού
    - Ναι στην φίμωση των ιδεών
    - Ναι στον εξορκισμό !!!
    -Ναι στην εργασία και χαρά με κήπους και λουλουδάκια (τις επιταγές μου να δω ποιος θα καλύψει αύριο..)

Με τις υγείες μας ............
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Banned
    Originally posted by λίτσα
    και θα ρωτήσω για μια ακόμα φορά.αν τυχόν η θεραπεία μου ήταν αποτέλεσμα μόνο των φαρμάκων (και όχι σε συνδιασμό με την πίστη μου) θα γινόμουν περισσότερο αποδεκτή;

Ο τροπος της (απο)θεραπειας σου δεν μπαινει σε κριτικη.
    Εσυ την βρηκες με τον θεο σου, αλλος με α. Μπαχ και ο τριτος με θυμαρι κα ριγανη και εισπνευσεις ευκαλυπτου.

Οποτε οχι δεν θα γινοσουν λιγοτερο η περισσοτερο αποδεκτη.
    Ειναι ασχετο.
    Αυτο που με ενδιαφερει ειναι οταν \"πλασαρουμε\" την θεραπεια μας πανταχόθεν ως την βελτιστη στο διπλα μας.
    Θεωρω ιδιας βαρητητας το να πω σε καποιον παρε ταβορ με το να παει να προσευχηθει επειδη ξερεις εγω με την προσευχη εγινα καλα.
    Τον μπλεκουν σε ενα λουκι και τον σπρωχνουν σε ενα πακετο ενοχων να γινει κατι αλλιως δεν εχει σωτηρια, στη προκειμενη να πιστευψει στο θεο οπως το εκανες εσυ λιτσα (ακομα και αν πιστευει να του δωσει να καταλαβει ακομα περισσοτερο)

Αληθεια πως παιρνεις ενα τετοιο ρισκο???
    Πες οτι λες σε καποιον την γνωμη σου και αυτος ακολουθει το δρομο του θεου οπως του το μεταδισεις.
    Στην συνεχεια για χ-ψ λογους αυτος αυτοκτονει.
    Αντιλαμβανεσαι αν εχεις ευθυνη η οχι???
    Η δεν ξερεις δεν ειδες τιποτα???

Θα με συγχωρεσεις λοιπον σε τετοια ζητηματα τα οποια δεν ειναι της πλακας αλλα εχουν να κανουν με την ιδια την ζωη να μην προτασουμε λυσεις σωτηριας αν τουλαχιστον δεν βασιζονται σε επιστημονικες μελετες.
    Οπως καταλαβαινεις εαν βασιζονται σε επιστημονικες μελετες, το να πεις σε καποιον ακολουθησε μια ψυχαναλυση γνωσιακης σκεψης δεν εχεικαμια σκεψη με το να πλασαρεις τα περι θεου που αναφερεις.

Η καταθλιψη ΔΕΝ γιατρευεται με το να εμβαθυνεις την ψυχη σου στην χριστιανικη ορθοδοξη πιστη, τουλαχιστον με επιστημονικα δεδομενα οπως πραγματευεται αυτο το εδω το θρεντ.
    Η προσωπικη εμπειρια του καθενος δεν μπορει να γενικευεται και να περναει σαν αποψη λυσης για απαντες.
    Εκτος αν μπορεις να μου αποδειξεις το αντιθετο.

Senior Member
    ο δικός μου πνεματικός πάντως όταν του είπα πως πάσχω από κατάθλιψη το δέχτηκε και ήταν αυτός που με παρακίνησε να συνεχίσω τα φάρμακα όταν σκέφτηκα να τα σταματήσω από μόνη μου.....

Senior Member
    σε καμμία περίπτωση δεν αρνούμαι την επιστήμη.αν γινόταν κάτι τέτοιο δεν θα έπαιρνα τα φάρμακά μου και θα έπινα μόνο αγιασμό όπως μου έχεις πει.το ότι βοήθησε εμένα δεν σημαίνει πως βοηθάει και τον καθέναν άλλωστε και η φαρμακευτική αγωγή της κατάθλιψης δεν είναι ίδια για όλους παρόλα αυτά έχει τα ίδια αποτελέσματα σε άλλον λιγότερο και σε άλλον περισσότερο.το μόνο που έκανα ήταν να εκφράσω την προσωπική μου εμπειρία όπως κάνουν και οι περισσότεροι εδώ μέσα άλλωστε.
    στην ερώτησή σου αν θα είχα ευθύνη σου απαντώ, σαφώς και θα είχα και δεν είναι αυτές οι προθέσεις μου να παρακινήσω κανέναν να κάνει αυτά που κάνω εγώ.θα προτιμούσα να έχανα εγώ την ζωή μου παρά ένας άλλος άνθρωπος εξαιτίας μου.

αν τυχόν μιλούσαμε τετ α τετ θα σου έλεγα τους πραγματικούς λόγους που στράφηκα στον Θεό και τότε ίσως να μου έριχνες και δίκιο όπως είπα όμως και παραπάνω δεν θα ήταν καλό να βγουν σε κοινή θέα γιατί ίσως να επηρεάζονταν κάποια άτομα και τότε τα πράγματα θα ήταν χειρότερα......

Banned
    Originally posted by sabb

Τελικά δεν μπορώ να κάτσω όσο κι αν το θέλω σιωπηρός..Επειδή αντιλαμβάνομαι πως επί της ουσίας, ή κανένας δεν μπήκε στο κόπο να διαβάσει τις απόψεις του Πορφύριου, ή η χειραγώγηση των ιδεών είναι τέτοια, που υπάρχει πλήρης σύμπνοια. Θα μπω στο κόπο, να αραδιάσω κάποια σημεία από το λίνκ, τα σχόλια δικά μου - τα συμπεράσματα δικά σας :

σαββα,
    ας μην γελιομαστε,
    η συντριπτικη πλειοψηφια ψυχικων νοσουντων δεν αρπαζει την αγιαστουρα για να λυσει τα προβληματα του.

Ωστοσο υπαρχει αυτη η ελαχιστη μειοψηφια που ειναι επιρρεπης και μεσα στην αγωνια του μπορει να στραφει ακομα ΚΑΙ σε αυτο.

Το ζητουμενο ειναι αλλο ομως εδω,
    ειναι απαραδεκτο μελη του φορουμ (που δεν εχουν και συμφερον εδω που τα λεμε) να συστηνουν σαν θεραπεια ολο αυτο τον καρναβαλισμο εστω και μεσα στην αφελια τους που για κατι τετοιο προκειται.

Μεθαυριο θα ερθει εδω μεσα ενας βουδιστης και θα πει οτι επικοινωνοντας με τον βουδα του εφυγε η καταθλιψη.
    Οποτε οποιος θελει να παρει την τζεπα (η αντιστοιχη αγια γραφη) και να αρχισει να κανει οοομμμμμμμμμμμ....
    Ξερεις τι θα γινει??
    Καταρχην θα του την πεσουν οι χριστιανοι, και οι υπολοιποι θα κοιταμε...

Ελεος χριστιανοι και αλλοθρησκοι!

Banned
    ο δικός μου πνεματικός πάντως όταν του είπα πως πάσχω από κατάθλιψη το δέχτηκε και ήταν αυτός που με παρακίνησε να συνεχίσω τα φάρμακα όταν σκέφτηκα να τα σταματήσω από μόνη μου.....
    ενω αμα σου ελεγε να τα σταματησεις, θα τα σταματαγες ετσι?

Banned
    σε καμμία περίπτωση δεν αρνούμαι την επιστήμη.αν γινόταν κάτι τέτοιο δεν θα έπαιρνα τα φάρμακά μου και θα έπινα μόνο αγιασμό όπως μου έχεις πει.το ότι βοήθησε εμένα δεν σημαίνει πως βοηθάει και τον καθέναν άλλωστε και η φαρμακευτική αγωγή της κατάθλιψης δεν είναι ίδια για όλους παρόλα αυτά έχει τα ίδια αποτελέσματα σε άλλον λιγότερο και σε άλλον περισσότερο.το μόνο που έκανα ήταν να εκφράσω την προσωπική μου εμπειρία όπως κάνουν και οι περισσότεροι εδώ μέσα άλλωστε.

- εχεις κανει κατι παραπανω, μιας και προτρεπεις τον αλλον προς την θρησκεια, βαζωντας μπροστα την δικη σου εμπειρια.

στην ερώτησή σου αν θα είχα ευθύνη σου απαντώ, σαφώς και θα είχα και δεν είναι αυτές οι προθέσεις μου να παρακινήσω κανέναν να κάνει αυτά που κάνω εγώ.θα προτιμούσα να έχανα εγώ την ζωή μου παρά ένας άλλος άνθρωπος εξαιτίας μου.

- οποτε θελει μια προσοχη οπως βλεπεις.

αν τυχόν μιλούσαμε τετ α τετ θα σου έλεγα τους πραγματικούς λόγους που στράφηκα στον Θεό και τότε ίσως να μου έριχνες και δίκιο όπως είπα όμως και παραπάνω δεν θα ήταν καλό να βγουν σε κοινή θέα γιατί ίσως να επηρεάζονταν κάποια άτομα και τότε τα πράγματα θα ήταν χειρότερα......

- εγω δεν κανω κουβεντα επι του προσωπκου.
    Ο καθενας μας αλλωστε εχει την ιστορια του.
    Και εγω αμα σου πω την δικη μου πολυ πιαθνον να με δικαιολογησεις πoυ ειμαι αθεος....

:PP

Senior Member

Υ.Γ.ο Λιακόπουλος ήταν ένα ευχάριστο διάλλειμα κύριε σαμπ.το προτιμώ από τις αντιπαραθέσεις μεταξύ μας.
    Ο Λιακόπουλος είναι μια αποπροσανατολιστική φωνή στην καθημερινότητα μας κυρία Λίτσα (κατά το κύριε σαμπ..) Αν σ\' ένα θρεντ που έχει σαν θέμα του την θεραπεία μέσω της πίστης στην Ορθοδοξία, κάνουμε πλάκα με τον κ. Λιακόπουλο γιατί το προτιμάμε από το να έχουμε αντίλογο - όπως είπε κι ο kapatosg τι συζητάμε με ανθρώπους που δεν νοιώθουνε (!) - δεν μπορώ να καταλάβω πως θα μπορούσαν να βγουν ωφέλιμα συμπεράσματα από μια τέτοια συζήτηση..

Για να τελειώνουμε. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΑΘΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΝ, αν γίνει κατανοητό πως το μονοπώλιο της αγάπης προς τον συνάνθρωπο δεν το έχουν μόνο οι θρησκευόμενοι, ίσως καταλάβουμε πως κι άλλοι άνθρωποι με τις ιδέες τους, τα επιχειρήματα τους, τις απόψεις τους, αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο με ανθρωποκεντρικά κι όχι θεοκρατικά κριτήρια. Αν είναι δυσάρεστος ο αντίλογος, να το βουλώσουμε μια και καλή για να μη σας πιάσουν και σας τα..αντιδραστικά σας όπως λέει κι ο γέροντας Πορφύριος και να μπορείτε εκ του ασφαλούς να κάνετε πλάκα με τον Λιακόπουλο και με το αν είχε καταθλιπτικά επεισόδια ο Ιησούς την περίοδο της νηστείας του (!!!!)..

Την πίστη του καθένα την σέβομαι και θα παλεύω όσο μπορώ να μην μπορεί να την προσβάλει κανείς. Τον σκοταδισμό δεν τον αντέχω και την προσπάθεια χειραγώγησης της ελεύθερης σκέψης...Εκεί κυρία Λίτσα μου, θα είμαι πάντα από την αντίπαλη όχθη, σας αρέσει δεν σας αρέσει...

Senior Member
    τελικα τι ειναι η ελευθερη σκεψη;αυτο πρεπει να αναρωτηθουμε νομιζω...δεν ειναι ελευθερη γνωμη να πει η λιτσα τη γνωμη της.Οποια και να ειναι αυτη;Και γιατι δεχεται τοση ειρωνια;και τοσο πολεμο;ειπωθηκε κατι για το λιακοπουλο,σε αλλα θρεντ δεν γινεται πλακιτσα ποτε;και αυτο πειραζει μερικους;

\"Ο τροπος της (απο)θεραπειας σου δεν μπαινει σε κριτικη.\"
    εγω παντως το μονο που βλεπω ειναι κριτικη και ειρωνια.Παρακαλω να δει και καποιος αλλος μηπως μονο εγω το βλεπω τελικα...

\"Το ζητουμενο ειναι αλλο ομως εδω,
    ειναι απαραδεκτο μελη του φορουμ (που δεν εχουν και συμφερον εδω που τα λεμε) να συστηνουν σαν θεραπεια ολο αυτο τον καρναβαλισμο εστω και μεσα στην αφελια τους που για κατι τετοιο προκειται.\"

σε αλλο τοπικ ο κρινακος προτεινε σεξ με οσα περισσοτερα ατομα ειναι δυνατον για να φυγουν τα \"απωθημενα\",με κινδυνο την ιδια την υγεια,αλλα εκεινο δεν ειναι αφελια,ειναι εξυπναδα.

2 ανθρωποι βρηκαν μια ακρη,τους διαβαζουμε στο φορουμ και βλεπουμε πως εχουν αισιοδοξια και δυναμη να ξεπερασουν το προβλημα τους(οπως και αλλα ατομα βεβαια).Απλα αυτα τα 2 ατομα εκαναν το λαθος να γευονται την θεραπεια μεσα απο αυτο που πιστευουν.Δεν επιτρεπεται να πουν την γνωμη τους ομως γιατι καραδοκουν στην αντιπερα οχθη ... αν ηταν βουδιστες η οτιδηποτε αλλο δεν θα υπηρχε προβλημα,αλλα ειναι χριστιανοι και αυτο φερνει αλλεργια.Και κατι ακομα για ολους,ο πραγματικος χριστιανισμος ειναι συναισθημα,το νοιωθεις μεσα σου σε πλυμηριζει,σου δινει χαρα δυναμη ασφαλεια.Ειναι επικοινωνια και το καταλαβαινεις,γεμιζει το καθε κυταρο σου,κανει την καρδια σου να σκιρτα.Ειναι ενα γλυκο συναισθημα που σε κυριευει.Οποιος το εχει νοιωσει το γνωριζει.ειναι κατι το διαφορετικο.Το να το περιγραψω σε καποιον ειναι σαν να προσπαθεις να περιγραψεις το αισθημα του φοβου σε καποιον που δεν εχει νοιωσει φοβο ποτε στη ζωη του,δεν περιγραφεται γιατι ειναι συναισθημα.Και ειτε το θελετε ειτε οχι εκει στην απεναντι οχθη (αφου τοσο πολυ θελετε να κανετε τον διαχωρισμο)ειναι πραγματικο και ειναι αυτο που \"παρασερνει\" τον κοσμο να πιστευει και να ακολουθει τον τροπο ζωης του Χριστου.Με βασικη αρχη να μη κανεις οτι δεν θελεις να σου κανουν.Παντα θα υπαρχουν και οι τραμπουκοι χριστιανοι,αλλα αυτοι ειναι μονο στο ονομα και δεν εχουν καμια σχεση με τους πραγματικους.Αυτη ειναι η δικη μου ελευθερη γνωμη και εχω δικαιωμα να την πω,και εστω ενας να βοηθηθει αυτο ειναι κερδος για ολους μας...

Senior Member
    Μάλλον δεν γίνεται κατανοητό κάτι, δεν έχω άλλη εξήγηση...Εμπνευστή αν θέλεις να προσφέρεις πραγματικά εκφράζοντας την ελεύθερη σου άποψη, άσε κατά μέρος την προσωπική σου διαμάχη με τον Κρίνο και πες μου σε τι διαφωνείς από τα παρακάτω, για να μπορέσουμε να τα βάλουμε σε μια σειρά :
    - Διαφωνείς πως οι περιπτώσεις των 2 ατόμων που λες, δεν μπορούν να εκγενικεύσουν την θεραπεία της κατάθλιψης μέσω της αφοσίωσης στο Θεό ?
    - Διαφωνείς πως η συζήτηση δεν γίνεται για το τι είναι χριστιανισμός αλλά αν μπορεί να γίνουν αποδεκτές οι απόψεις ενός εκπροσώπου του Θεού για την κατάθλιψη τα αίτια της και την θεραπεία της ?
    - Διαφωνείς πως το πόρισμα πως όποιος υποφέρει από κατάθλιψη ουσιαστικά έχει παραδοθεί στις δυνάμεις του κακού, είναι σκοταδιστικό και αφελές ?
    - Διαφωνείς πως η απαξίωση των επιστημονικών ερευνών από τον γέροντα Πορφύριο, είναι πέρα από κάθε ορθολογική προσέγγιση της θεραπείας της κατάθλιψης, το λιγότερο απαράδεκτη κι εν πολλοίς ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για την υγεία κάποιων ευάλωτων ψυχικά ανθρώπων ?

Γιατί όλοι έχετε οδηγήσει τη συζήτηση σε διαμάχη πιστών και απίστων (..σαν τζιχάντ μου ακούγεται..), ενώ τα πράγματα είναι πιο απλά ? Στην αντίπερα όχθη είμαστε ενάντια στο σκοταδισμό απ\' όπου κι αν προέρχεται αυτός, είτε από το χριστιανισμό είτε από ..το Γελαστό Σύννεφο . Εσύ σε ποια όχθη του ποταμού είσαι ?
    Στο μίσος ή στην αγάπη ? Στο φως ή στο σκοτάδι ? Στη γνώση ή στην άγνοια ? Που στο καλό είσαι Εμπνευστή γιατί δεν καταλαβαίνω που θέλεις να στέκεσαι τελικά...Ούτε εσύ, ούτε η Λίτσα, ούτε η Παλινδρόμηση , η Αφρούλα, ο kapatosg και πάει λέγοντας...

Αντί να αναλώνεστε στο τι είναι χριστιανισμός και τι γλυκό συναίσθημα προσφέρει - και για το οποίο χαίρομαι ειλικρινά που μπορείτε και το αντιλαμβάνεστε μ\' αυτό το τρόπο - γιατί δεν παίρνετε θέση σ\' όσα ο γέροντας λέει και που σε τελική ανάλυση, είναι και το θέμα του θρέντ ? Γιατί συνεχίζετε να αποπροσανατολίζετε τη συζήτηση στα χωράφια της πίστης και της ευσέβειας, της θρησκευτικότητας και της ευλάβειας σας ?

Μήπως εκεί σας οδηγεί η ένδεια επιχειρημάτων ?.................

Senior Member
    Originally posted by sabb
    Μάλλον δεν γίνεται κατανοητό κάτι, δεν έχω άλλη εξήγηση...Εμπνευστή αν θέλεις να προσφέρεις πραγματικά εκφράζοντας την ελεύθερη σου άποψη, άσε κατά μέρος την προσωπική σου διαμάχη με τον Κρίνο και πες μου σε τι διαφωνείς από τα παρακάτω, για να μπορέσουμε να τα βάλουμε σε μια σειρά :
    - Διαφωνείς πως οι περιπτώσεις των 2 ατόμων που λες, δεν μπορούν να εκγενικεύσουν την θεραπεία της κατάθλιψης μέσω της αφοσίωσης στο Θεό ?

μα δεν ειπα ποτε πως η πιστη θα γιατρεψει τους παντες.Απλα πως μπορει να βοηθησει καποια ατομα.Και σε καμια περιπτωση δεν λεω πως πρεπει να αφησουμε γιατρους και φαρμακα και να παμε να πιστεψουμε για να γιατρευτουμε.

- Διαφωνείς πως η συζήτηση δεν γίνεται για το τι είναι χριστιανισμός αλλά αν μπορεί να γίνουν αποδεκτές οι απόψεις ενός εκπροσώπου του Θεού για την κατάθλιψη τα αίτια της και την θεραπεία της ?

δεν διαφωνω,η αποψη του μοναχου ειναι μια διαφορετικη προσεγγιση και εξαρχης αυτη επρεπε να συζητηθει κατα ποσο μπορει να κανει καλο σε καποιους ασθενεις.και ουσιαστικα αναφερεται στον εγωισμο,κατι που αρκετες φορες το ειπα αλλα μετα γινονταν ολα σαλατα χωρις να συνεχιζεται η συζητηση

- Διαφωνείς πως το πόρισμα πως όποιος υποφέρει από κατάθλιψη ουσιαστικά έχει παραδοθεί στις δυνάμεις του κακού, είναι σκοταδιστικό και αφελές ?

εννοειται πως οποιος πασχει απο καταθλιψη δεν εχει παραδοθει στις δυναμεις του κακου.Αυτο ειναι βλακεια και να το συζηταμε.

- Διαφωνείς πως η απαξίωση των επιστημονικών ερευνών από τον γέροντα Πορφύριο, είναι πέρα από κάθε ορθολογική προσέγγιση της θεραπείας της κατάθλιψης, το λιγότερο απαράδεκτη κι εν πολλοίς ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για την υγεία κάποιων ευάλωτων ψυχικά ανθρώπων ?

εγω δεν ειδα να απαξιωνει καπου την επιστημη.
    \"Τ’ ακούσατε αυτό; Τ’ ακούσατε; Είναι σπουδαίο. Δηλαδή, πως ανοίγεις την θύρα. Να, μια φορά, να σας πω ένα παράδειγμα. Έλεγα στον κύριο... να κάνει κάτι. Μου λέει, δεν μπορώ. Του λέω, ρε παιδί μου κάνε μου τη χάρη και εγώ, γέρος παπάς είμαι, θέλω να μου κάνεις αυτό το πράγμα. Όχι, δεν μπορώ. Ήμασταν κάτω στο υπόγειο. Λοιπόν, μου λέει, δεν το λέει η επιστήμη αυτό. Του λέω, ρε παιδί μου, τι την θες την επιστήμη; Να πας να κάνεις αυτό το πράγμα, είναι ανάγκη, δεν έχω άλλονε.\"
    Ακομα και σε αυτο το σχολιο που εχεις παραθεσει,ζητα απο καποιον να του κανει μια εξυπηρετηση την οποια προφανως δεν του κανει με αιτιολογια πως δεν το λεει η επιστιμη.και ο μοναχος του απαντα πως δεν ειναι θεμα επιστιμης,απλα να παει να το κανει για δικη του εξυπηρετηση γιατι δεν εχει καποιον αλλον.

τωρα οσο για τα δαιμονια που αναφερει να πω την αληθεια εγω προσωπικα δεν εχω δει κανενα.Παρολα αυτα δεν ξερω τι βλεπουν ανθρωποι που μπορει να εχουν χαρισματικη \"οραση\".αν βλεπουν δηλαδη τη στιγμη που μας μπαινει μια κακια ιδεα αν καποιο κακο στοιχειο μας την τοποθετει.παντως σε αρκετες επιθανατιες εμπειριες εχουν αναφερθει δαιμονια που τα βλεπαν οι ετοιμοθανατοι και οχι οι υπολοιποι,θα σου απαντησω με σιγουρια σε καμια 50αρια χρονια αυτη τη στιγμη δεν ξερω να σου απαντησω.

Γιατί όλοι έχετε οδηγήσει τη συζήτηση σε διαμάχη πιστών και απίστων (..σαν τζιχάντ μου ακούγεται..), ενώ τα πράγματα είναι πιο απλά ? Στην αντίπερα όχθη είμαστε ενάντια στο σκοταδισμό απ\' όπου κι αν προέρχεται αυτός, είτε από το χριστιανισμό είτε από ..το Γελαστό Σύννεφο . Εσύ σε ποια όχθη του ποταμού είσαι ?
    Στο μίσος ή στην αγάπη ? Στο φως ή στο σκοτάδι ? Στη γνώση ή στην άγνοια ? Που στο καλό είσαι Εμπνευστή γιατί δεν καταλαβαίνω που θέλεις να στέκεσαι τελικά...Ούτε εσύ, ούτε η Λίτσα, ούτε η Παλινδρόμηση , η Αφρούλα, ο kapatosg και πάει λέγοντας...

Δεν ειπε κανενας πως μονο αν εισαι χριστιανος μπορεις να προσφερεις καλο και να νοιωσεις την αγαπη,αυτο το συμπερασμα το διαβασα καπου προηγουμενως και δεν ξερω πως βγηκε.Θα ηταν σαν να λεμε πως δεν υπαρχει καλος ανθρωπος ινδος που ειναι ατοπο.Εσυ ειπες πως θα βρεις την λιτσα στην αντιπερα οχθη,οχι εγω.

Αντί να αναλώνεστε στο τι είναι χριστιανισμός και τι γλυκό συναίσθημα προσφέρει - και για το οποίο χαίρομαι ειλικρινά που μπορείτε και το αντιλαμβάνεστε μ\' αυτό το τρόπο - γιατί δεν παίρνετε θέση σ\' όσα ο γέροντας λέει και που σε τελική ανάλυση, είναι και το θέμα του θρέντ ? Γιατί συνεχίζετε να αποπροσανατολίζετε τη συζήτηση στα χωράφια της πίστης και της ευσέβειας, της θρησκευτικότητας και της ευλάβειας σας ?

Το θεμα εκ των πραγματων ειναι η καταθλιψη υπο το πρισμα της χριστιανικης πιστης.Ειναι δυνατον να μην αναφερουμε το τι λενε καποιοι πατερες τις εκκλησιας;αν υπαρχει προβλημα με το ειδος του θεματος οι ιδοκτητες του φορουμ ας το διαγραψουν.δηλαδη αν ηταν \"καταθλιψη υπο το πρισμα της μουσουλμανικη πιστης\" δεν θα αναφεροταν η γνωμη καποιων μουσουλμανων \"κεφαλων\";Οσο για τα διαβολακια που πραγματικα φανταζουν παραμυθακια,σου εξηγησα πριν,εγω δεν τα εχω δει ποτε μου,καποιοι πατερες της χριστιανοσυνης λενε πως τα εχουν δει.συνηθως βλεπαν και αλλα πραγματα οπως το να σου λενε τι σκεφτεσαι και ποιο ειναι το προβλημα σου με την πρωτη φορα που θα σε συναντησουν.Αυτοι τα ειπαν,οποιος θελει τα πιστευει οποιος θελει δεν τα πιστευει,ελευθεροι ειμαστε να αποφασισουμε

Μήπως εκεί σας οδηγεί η ένδεια επιχειρημάτων ?.................
    εγινε ενα θεμα,ειπες τα πιστευω σου και ειπα τα δικα μου οπως εκανε και πολυς αλλος κοσμος.ο καθενας που μας διαβαζει αποφασιζει απο μονος του πως θα αντιμετωπισει τα γραφομενα.δεν νομιζω πως αναγκασε καποιος να πιστεψει η οχι.

Senior Member
    Αν κατάλαβα καλά δεν διαφωνείς πουθενά εκτός από το ότι δεν απαξιώνει πουθενά την επιστήμη ο γέροντας...

\"Πω, άρχισε να μου λέει, αυτοί οι παλιονευρολόγοι, οι παλιοψυχίατροι, πρέπει να πάω να τους πω ότι, πόσο λάθος κάνουνε, που δίνουνε ναρκωτικά στους ανθρώπους!\"

\"Τέτοιοι άνθρωποι καταθλιπτικοί, νευρικοί, στενόχωροι δεν δέχονται, δεν δέχονται να τους θίξεις, να τους πεις, αυτό θα το κάνεις έτσι. Μα δεν μπορώ, το λέει η επιστήμη. Βρε, του λέω, κάντο καημένε και ας το λέει η επιστήμη. Πες: Εγώ θα κάνω υπακοή στο Γέροντα.\"

\"Τα λένε, ανασφάλεια, τα λένε πολλές ονομασίες και έχουνε βάλει αυτοί οι λεγόμενοι ψυχίατροι και τα έχουνε βγάλει έτσι για να μην λένε τον διάβολο, την λέξη του διαβόλου και πραγματικά η θρησκεία μας, το διάβολο έχει κάνει δόγμα. Άμα βγάλεις τον διάβολο, πάνε όλα της θρησκείας μας. \"

\"Τίποτα δεν γίνεται, μην βάνετε στο μυαλό σας ότι θα κάνετε κάτι με καλούς γιατρούς ή με καλά φάρμακα. Μπορεί προς στιγμήν, αν σου πούνε, είναι καλό, να εντυπωσιάσεις, να σου δώσει ένα φάρμακο κάτι να γίνει. Αλλά σε βουτάει πάλι ο πειρασμός. \"

\" Τι να τους κάνεις τους ψυχιάτρους και τους ψυχαναλυτάς και τα ψυχοφάρμακα και τα ναρκωτικά. Λοιπόν, υπάγετε εν ειρήνη.\"

Αν όλα αυτά τα παραπάνω δεν είναι απαξίωση της επιστήμης και ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ σε ατραπούς επικίνδυνους για την ψυχική ισορροπία των ανθρώπων, τότε ερμηνεύουμε τα πράγματα διαφορετικά και δεν ξέρω για ποιο λόγο θάπρεπε να δεχτούμε τις απόψεις του Πορφύριου, τι και ποιον θα βοηθούσαμε να του πούμε άσε την θεραπεία σου και ξεκίνα τις μετάνοιες... Είναι άποψη μεσαιωνική και δεισιδαιμονική.

Συμπερασματικά : Είναι ανοησία να βάζουμε όλους τους ανθρώπους στο ίδιο καλούπι. Εγώ θάλεγα πως είναι μάλλον αντίθετη από αυτή που καθορίζει ο Πορφύριος , η ψυχοσύνθεση των ατόμων που πάσχουν από κατάθλιψη. Όχι εγωιστές δεν είναι , αλλά μάλλον άνθρωποι με ευαισθησίες και υπέρμετρες φοβίες που δεν πηγάζουν από κανενός είδους εγωισμό ή υπερεκτίμηση του εαυτού. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση συναντάται κατά κόρον στα καταθλιπτικά άτομα, άρα μόνον για εγωισμό και υπεροψία δεν μπορούμε να μιλάμε..

Όσο για τα δαιμόνια, ούτε εσύ , ούτε εγώ, αλλά ούτε και κανένας άλλος τα \'χει δει είτε ενορατικός είτε όχι. Και σε μια τέτοια συζήτηση που μόνο σαν φαιδρή μπορεί να χαρακτηριστεί, εγώ δεν θα συμμετάσχω.....

Page 22 of 24 FirstFirst ... 122021222324 LastLast