Results 46 to 60 of 95
Thread: Που χάθηκε παλι o elis;;;;
-
06-02-2019, 10:35 #46
Μου θύμισες λίγο το γνωστό "δεν έχω θέμα με τους γκευ ας κάνουν ο, τι θέλουν στο κρεβάτι τους αρκεί να μην προκαλούν".
Όσο για τα νέα μέλη, ναι έχεις ένα δίκιο εδώ, δημιουργείται ένα θέμα όπως και με άλλα μέλη και μπορεί να προκληθούν εντάσεις αλλά θεωρώ πως και νέο μέλος μετά από ένα-δυο μνμ μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει.
- 06-02-2019, 10:41 #47
Μιας και απαντάς σε μένα, θα σου πω. Σίγουρα όσοι είναι καιρό στο φόρουμ έχουν καταλάβει τι συμβαίνει με τον elis. Αλλα στην ουσία ζητάς κάποιος που ενοχλείται να σταματήσει να ενοχλείται. Που είναι ο σεβασμός στην δική του διαφορετικότητα; Συμφωνώ πως είναι ένας χώρος για να εκφράζονται άνθρωποι με κάθε πρόβλημα αλλά και ο άλλος που θα διαβάσει το βρισίδι, δεν ξέρεις σε τι κατάσταση είναι και πως θα το πάρει. Φαντάσου να μπει ο άλλος και γράψει "δεν με καταλαβαίνει κανένας" και να πάρει απάντηση πως "είσαι φλώρος και γαμιέσαι". Αυτός πως θα νιώσει; Θα γίνει καλύτερα ή χειρότερα; Και καταλαβαίνω πως έχει το πρόβλημα του (δεύτερη φορά το γράφω, να γίνει κατανοητό) και μάλιστα μεγάλο και δύσκολο. Αλλα δεν ξέρεις και ο άλλος τι προβλήματα έχει που θα ακούσει αυτά τα πράγματα. Εμένα ας πούμε αν με βρίσει δεν θα τον απαντήσω. Άλλος δεν μπορεί να συμπεριφερθεί έτσι γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν έχουν μάθει όλοι να ακούνε τέτοιες κουβέντες στην καθημερινότητα τους. Το αποτέλεσμα είναι να τρώει μπαν και να μένει εκτός για μήνες. Ακόμα δες που έχει πει πως "τα γράφω και δεν μου απαντάει κανένας". Ούτε τον ίδιο του αρέσει αλλά τι να απαντήσεις όταν σχεδόν σε κάθε θέμα που ασχολήθηκε οι μισές σελίδες είναι δικές του.
Και πως λύνονται; Αυτό δεν λύνεται. Μόνο αν η διαχείριση του εξηγήσει πως πρέπει να σταματήσει να βρίζει τουλάχιστον. Και να κάνει ένα δικό του θέμα. Σίγουρα θα τον απαντάνε έτσι και θα επικοινωνεί αλλά όταν χαλάει τα θέματα θα συμβαίνουν και παρεξηγήσεις γιατί δεν ήμαστε όλοι ίδιοι. Δεν θεωρώ πως είναι ούτε βλάκας ούτε κάθαρμα κάποιος που θα αντιδράσει. Δεν μπορείς να ξέρεις και ο άλλος που θα αντιδράσει σε τι φάση βρίσκεται και ποια είναι τα όρια του. Τώρα ότι και να λέμε... Σε μερικούς μήνες θα φάει πάλι μπαν και θα λέμε τα ίδια. Το καλύτερο είναι να κάνει ένα δικό του θέμα και αν θέλει ας βρίζει εκεί. Όποιος θέλει θα μπαίνει όποιος δεν θέλει δεν θα μπαίνει.
Δες αυτό είναι από τον Νοέμβριο https://www.psychology.gr/forum/thre...=1#post1020948
Αν θεωρείς ότι είμαι κάθαρμα με αυτά που λέω τι να σου πω παραπάνω. Και καλό θα ήταν να μην πετάμε χαρακτηρισμούς με τόση ευκολία, ειδικά εδώ μέσα.
06-02-2019, 10:54 #48
Το είπα για δυο λόγους: 1ον καθαρά προληπτικά γιατί δεν μ' αρέσει να μαλώνω και 2ον γιατί σύμφωνα με κάποιους επειδή δεν δείχνουμε την ανοχή που δείχνουν αυτοί στις προσβολές βγαίνουμε κακοί άνθρωποι... Αυτό δεν το δέχομαι...
Επίσης θεωρώ γενικά μιλώντας ότι όλα έχουν ένα όριο, δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τα πάντα ούτε λόγω μιας ασθένειας γιατί κι οι υπόλοιποι ασθενείς είμαστε και πληγωνόμαστε και ταραζόμαστε... Εμένα με ρώτησε κανείς πώς ένιωσα όταν με έβριζε; Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να ελεγχθεί...Στέκεσαι εδώ, δυο μέτρα μακριά μου όμως για μένα αυτά τα δυο μέτρα είναι ένα αδύνατο ταξίδι...
06-02-2019, 11:27 #49
Όχι δεν πιστεύω πως είσαι κακός άνθρωπος Κύκνε.
Πιστεύω όμως πω επειδή έχεις και εσύ τα δικά σου θέματα, έχεις αποκτήσει μια υπερευαισθησία (δεν ξέρω αν είναι η σωστή λέξη). Με απλά λόγια, σε απασχολεί τόσο το μέσα σου και τα δικά σου θέματα, που δεν μπορείς να μπεις για λίγο στην θέση του άλλου και να δεις και τα δικά του. Αυτό που λες πχ ότι κι εσύ πάσχεις, ναι το ξέρω, το ξέρω πως περνάς δύσκολα αλλά δεν μπορείς να συγκρίνεις ασθένειες βρε Κύκνε. Δεν έχετε την ίδια πάθηση με τον ελις. Το δικό σου πρόβλημα σε κάνει να κλείνεσαι στον εαυτό σου, να έχεις μελαγχολία, κ.α....πώς θα ήθελες να σου φερθούμε όλοι εμείς πχ εδώ αν η πάθηση σου σε έκανε επιθετική κάποιες φορές ή σε έκανε να βρίζεις ή να γράφεις συνεχώς; Θα είχαμε δικαίωμα βεβαίως να κάνουμε αναφορά, όπως φυσικά είχε δικαιώμα να κάνει ο καθένας αναφορά για τον ελις εφόσον παραβίαζε τους κανόνες, όμως πώς θα σε έκανε να νιώσεις αυτό αν είχες το φορουμ ως μόνη διέξοδο;
Ξέρω πως ταράζεσαι εύκολα με τέτοια σχόλια, μπορώ να φανταστώ πως ένιωθες ναι. Αλλά έχεις σκεφτεί πως αυτό ήταν μια καλή ευκαιρία πχ για να αρχίσεις να είσαι πιο χαλαρή; Να μην δίνεις και τόση σημασία στο τι λένε οι άλλοι; Σε είπε ένας άγνωστος σε ένα φόρουμ μαλακισμένη. Ωραία. άντε να εκνευριστείς εκείνη την ώρα και να τον βρίσεις και εσυ. Μετά γιατί να χαλιέσαι; Τι αξία έχει η γνώμη του;
Τελοσπαντων, δεν προσπαθώ να σε πείσω έχεις τα δίκια σου απτην πλευρά σου, ας δεχτούμε ότι απλά διαφωνούμε.
06-02-2019, 14:53 #50
Ρε παιδιά γιατί διαφωνητε και μαλώνετε???
Το φόρουμ είναι φόρουμ ψυχολογίας και φιλοξενεί ανθρώπους με διάφορα προβλήματα...θα αναφέρω ένα παράδειγμα...υποθετικά μιλάμε ...
Αν το φόρουμ ήταν νοσοκομείο και εμείς οι ασθενεις...άλλα
διπλανός μας στο ίδιο δωμάτιο δεν μας άρεσε για κάποιο λόγο...θα ζητούσαμε απτή διοικηση του νοσοκομείου να τον δώσουν εξητιριο?όχι βέβαια εκεί θα το βουλωναμε η θα φεύγαμε εμείς αν ήταν υπερβολικά ενοχλητικός η επικίνδυνος...καταλαβαίνω την ενόχληση σε κάποια μελοι...αλλά όπως είπαν και τα άλλα παιδιά δεν έχουμε όλοι το ίδιο πρόβλημα...το πρόβλημα του Έλις όπως καταλαβαίνουμε όλοι μας είναι χονδρό..όπως είπαν και τα άλλα παιδιά δεν μιλάει ο Έλις αλλά πολλές φορές η ασθένεια του..
Δεν είναι κάτι δύσκολο να τον προσπερνάνε όσοι ενοχλούνται και δικαίωμα τους φυσικά...αλλά όπως έχουν αυτή πρόβλημα και χρειάζονται το φόρουμ το ίδιο το χρειάζεται και ο Έλις...
Πόσο σωστό είναι να λέμε εμείς που δεν πάσχουμε απτό πρόβλημα του Έλις να μείνουμε...αλλά ο Έλις που πάσχει από αυτό και τον κάνει ενοχλητικό σε κάποιους να φύγει...άσε που γι'αυτό θα αποφασίση καθαρά η διαχείριση τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω...για να τελειώνω...το θεωρώ πολύ άδικο να απομονώσουμε ένα άνθρωπο με Χ πρόβλημα υγείας απτό φόρουμ επειδή η ασθένεια του τον κάνει να λέει ορισμένες φορές ασυναρτησίες......όσο για της βρισιές...άμα μπει ας βρίζει μόνο εμένα..εμένα δεν με πειράζει....θα με πει μαλακά και κάτι έγινε....θα προσβληθω τώρα Άπτον Έλις αν είναι δυνατον ....ο Έλις ότι θέλει ας μου πει...
Όπως και να έχει εγώ τον έχω αδυναμία...
Και πολλά άλλα άτομα εδώ πέρα έχω τσεκαρει ότι περίπου κάνουν ότι κάνει ο Έλις δηλαδή πολλές φορές λένε ασυναρτησίες αλλά δεν το δίνουμε σημασία..ο Έλις πείραξε ...
06-02-2019, 15:15 #51
Ο ελις μεταχειριζετε τις καταστασεις των αλλων με οφελος να χασκογελα με τις καταστασεις που συμβαινουν στο ανθρωπινο ειδος..Δεν πρεπει ν υπαρχει χαβαλες.Αλλος δεν βγαινει απο το σπιτι του,αλλος προσπαθησε να βαλει τελος στην ζωη του την προηγουμενη μερα,αλλος παει για νοσηλεια.Ελεος κανεις δεν πρεπει να πεζει εδω μεσα.ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ
06-02-2019, 15:18 #52
ΤΕΡΜΑ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΙΣ ΝΑ ΜΠΕΝΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΦΑΝΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑ UNBOXIN KAI POWER OF LOVE
07-02-2019, 00:58 #53
δε θα καταλαβω τιποτα οταν καπιος εμφανιζετε με οραματα οτι θα μου αλαξει μυαλα και αυτο δε το λεω για τον ελις πχ ξερεις ποσους ξερω που γυαλιζει το ματι τους αλλα δε τραβανε ζορι με τους αλλους με τη δικαιολογια της ασθενειας δε προκειται να κλεισω τα ματια οταν βλεπω καποιον να με ενοχλει και ενω ξερει και ολας οτι το καταλαβαινω οπιος εχει διαθεση να με ενοχλησει εγω θα τον ενοχλησω πολυ χειροτερα c
07-02-2019, 01:06 #54
επειδη πχ εχω μια ταση να γνωριζω ντροπαλα ατομα παντα περιμενω μια εκρηξη με το καλημερα γι αυτο και αποφευγω συνηθως τη πρωτη επαφη γιατι ξερω οτι θα πρεπει να πεσω κατω και να καλυφθω
07-02-2019, 10:28 #55
Θεωρώ ότι η διαχείριση του φόρουμ το χειρίζεται μια χαρά. Ακριβώς επειδή ξέρει τι παίζει με τον έλις, δεν τον μπανάρει οριστικά. Τον μπανάρει για ένα διάστημα μπας και ηρεμήσει και ηρεμήσουν κι οι άλλοι που έχει ταράξει. Το μεγάλο θέμα είναι ακριβώς όταν σπαμάρει, μιλάει άσχημα ή γεμίζει με ασυναρτησίες τα θέματα καινούριων μελών. Πιστεύω ότι κάποιοι που θα μπορούσαν να μείνουν στο φόρουμ έφυγαν ακριβώς λόγω του έλις, ο οποίος κάνει τη ζημιά του έστω και άθελά του.
Από εκεί και πέρα προσωπικά μου είναι συμπαθής και ώρες ώρες λέει και κάτι πολύ επιτυχημένα. Όταν τον πιάνει και γράφει ασύστολα ότι να ΄ναι, απλά αγνοώ τα ποστ του και δεν τα διαβάζω καν και επικεντρώνομαι στο υπόλοιπο θρεντ και τελειώνει η ιστορία...
Δεν είμαι σίγουρη, αλλά νομίζω υπάρχει η επιλογή να μπλοκάρεις κάποιον και να μη βλέπεις τα ποστ του. Αν είναι έτσι, όσοι ενοχλούνται τόσο πολύ, γιατί δεν τον μπλοκάρουν να ησυχάσουν;
07-02-2019, 12:19 #56
Ο elis ειναι ο τυπος που θες να πιεις τσιπουρακι μαζι του κ να σου λεει ιστοριες απο τις εμπειριες του.
Να σου πει κ δυο αληθειες για σενα χωρις να ειναι political correct οπως λενε.
Δεν θα το κανει ομως απο κακια αλλα επειδη θελει να σε ταρακουνησει.
Εχει την δικη του ηθικη κ αξιες στη ζωη απλα τρωει κολληματα με καποια θεματα οπως ο στρατος κ η δουλεια. Μπορεις ομως να του προσαψεις αδικο σε ολα;; Απλα μας λεει να μη ειμαστε φυγοπονοι κ να κοιταμε τον κινδυνο στα ματια με τον δικο του τροπο.
Εγω νομιζω ειναι σπανια ψυχη κ εχει φιλοσοφικη ματια απλα καποιοι μενουν στο τροπο εκφρασης του.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
07-02-2019, 12:57 #57Miliva21GuestΕγώ πραγματικά δεν πιστεύω πως ο ελις ήταν η αιτία να φύγουν νέα μέλη ενώ θα ήθελαν να μείνουν.....
Εγώ που ήθελα να παραμείνω στο φόρουμ... παρέμεινα ....ασχετα από τις απαντήσεις καποιων μελών που πάντα θα υπάρχουν και τα κακα σχόλια πάντα θα υπάρχουν και τα ασυνάρτητα...
Και εγώ νομίζω ότι υπάρχει κουμπί που μπορείς να μπλοκάρεις καποιον χρηστη που σε ενοχλει.....
Όσοι λοιπόν θίγονται η δεν αντεχουν τα σχόλια του ελις μπορούν να τον μπλοκάρουν από τον προσωπικό τους λογαριασμό να μείνουμε εμείς που μπορούμε να τον διαχειριστούμε......
Το να απαγορεύουμε όμως την είσοδο στο φόρουμ κάποιου μέλους που έχει ανάγκη να γράφει εδω και όλοι θα μπορούσαμε να ρίξουμε νερό στο κρασί μας λόγω της σοβαρής διαταραχής του δεν το βρίσκω ούτε τιμιο ούτε σωστό........
Αν είναι να τρώει μπαν για να θρεφεται η χαιρεκακία κάποιων δεν πάμε καλά..........
Καλά γενικά δεν πάμε καλά.....η κοινωνία μας πάει από το κακο στο χειρότερο μόνο και μόνο επδ είμαστε κομπλεξικοι.......
Από κόμπλεξ γινόμαστε κακοι συνάνθρωποι από κόμπλεξ δεν μπορούμε να έχουμε καλη σχέση μεταξύ μας και λυσσαμε να φάμε τον αλλο
Και το φόρουμ δυστυχώς αποτελεί μικρογραφία της κοινωνίας..........
07-02-2019, 14:11 #58
Μόλις το επιβεβαίωσα. 'Εκανα ignore την Μiliva για δοκιμή. Όντως μετά βλέπω ότι έχει γράψει κάτι αλλά δεν μπορώ να διαβάσω το μνμ της.
Ενδιαφέρον....
Άρα πού είναι το πρόβλημα όσων ενοχλούνται;
07-02-2019, 15:09 #59
Εγώ νομίζω οτι ο έλις έχει σταματήσει εδώ και κάμποσο καιρό την αγωγή του και είναι αυτό που τον έφερε σταδιακά στο σημείο να γράφει ασυναρτησίες και τελικά όλο βρισιές. Το ανέφερε και ο ίδιος, οτι σταμάτησε τα φάρμακα και έπαιρνε μαγνήσιο γιατί έτσι ένιωθε καλά. Ούτε που κατάλαβε πώς κύλησε στην παράνοια ο έρμος!
Ποτέ δεν έγραφε κάτι προσβλητικό για τους άλλους παλαιότερα, που ήταν καλά. Πάντα προσπαθούσε να βοηθήσει. Κάντε τον κόπο να δείτε παλιά του ποστ σε διάφορα θέματα (από 7-8 μήνες πριν και παλαιότερα) και θα δείτε οτι έχω δίκιο.
Τώρα βέβαια, και ο Κύκνος έχει δίκιο να ενοχλείται και όποιος ενοχλείται από τον έλις δίκιο έχει κι αυτός γιατί έχει καταντήσει να τρολάρει ασύστολα και αυτό είναι ένα θέμα.
Νομίζω οτι έτσι όπως έχουν οι κανόνες του φόρουμ είναι καλά, ο αποκλεισμός δηλαδή για έναν μήνα και μετά να μπορείς να επανέλθεις και αν το "παρακάνεις" να ξανατιμωρείσαι.
Αυτό που με προβληματίζει όμως εμένα περισσότερο είναι, τί θα γίνει ο έλις αν συνεχίσει έτσι, χωρίς θεραπεία. Μήπως κινδυνεύει... Απ ό,το κατάλαβα έχει δικούς του ανθρώπους (γονείς) αλλά τίποτα παραπάνω δεν γνωρίζω. Δεν ξέρω πώς θα μπορούσαμε να τον βοηθήσουμε μέσα από ένα φόρουμ και κατά πόσο έχουμε το δικαίωμα.
Ίσως, αν κάποιος από το φόρουμ τον γνωρίζει προσωπικά, να έκανε την κίνηση να πάει να του μιλήσει, να τον πείσει να πάει στον γιατρό και να συνεχίσει την θεραπεία του.
Δεν ξέρω τί άλλο να πω, όλοι δίκιο έχετε πάντως!
07-02-2019, 15:48 #60