Πολυ περιεργη κατασταση-σχεση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13
    Member

Πολυ περιεργη κατασταση-σχεση

Νιωθω εντελως πνιγμενος μπερδεμενος με τη σχεση μου..Νιωθω οτι δεν ειμαι ο εαυτος μου πλεον..Τοσα πολλα σε 2.5 απο τα 3 συνολικα χρονια μεσα..
    Θελω να τους παρατησω ολους και να παω καπου που δεν με ξερει κανενας..
    Απο την αλλη σκεφτομαι,αν την αφησω και κανει κακο στον εαυτο της?
    Να κανω υπομονη να περασουν τα ασχημα και μετα να φυγω?
    Δεν εχουν περασει ομως 2μιση χρονια τωρα
    Νιωθω οτι τρεχω για εκεινη και δεν αναγνωριζει τιποτα..Καθομαι ανεχομαι κρισης κλαμματα θεματα με την οικογενεια της ολα να τα ακουω να προσπαθω να καταλαβω αλλα πλεον δεν ακουω κανω οτι ακουω βαρεθηκα..
    συγγνωμη ειμαι τοσο μπερδεμενος εγω 28 εκεινη στα 40 κοντα

Senior Member
    Δεν μένεις με κάποιον απλά από φόβο μην κάνει κακό στον εαυτό του. Ούτε κάθεσαι για να είσαι το μαξιλάρι του στα πάντα κι αυτός να μην ανταποδίδει και να είναι συγκεντρωμένος μόνο στα δικά του προβλήματα και τον εαυτό του. Εσύ φαίνεσαι ξενερωμένος με την κοπέλα, απλά φοβάσαι να φύγεις. Κάνω λάθος;

Member
    Δεν ειναι συγκεντρωμενη στα δικα της προβληματα ,κοιταει τα δικα μου προβληματα τα δικα μου λαθη τα δικα μου σφαλματα ,εχει αφησει εντελως τον εαυτο της με την δικαιολογια οτι δεν μπορει να κανει γιατι δεν εχει κανεναν..Ειμαι ξενερωμενος με τις αντιδρασεις γιατι δεν εχει κανεναν και ξεσπαει πανω μου..
    Μα δεν φοβαμαι να φυγω εγω αν φυγω αυριο μεθαυριο θα ειμαι καλα εκεινη τι θα κανει..Ας ηταν μακρυα μου και ας ητανε καλα..
    Μια ρουτινα καθημερινη ασχημη φωνες γκρινια κριτικες κλαματα παραπονα οχι ολα αδικα αλλα υπερβολικες αντιδρασεις
    Προσπαθω να κραταω αποσταση (δεν ξερω αν ειναι αμυνα του μυαλου μου η΄οτιδηποτε) μεχρι να περασει μιση μερα - μια και μετα παλι απ την αρχη

Miliva21
    Guest
    Ντάξει λογικό να σκέφτεσαι ότι θες να τους παρατήσεις όλους ....

Η κοπέλα σου φαίνεται ότι αντιμετωπίζει δύσκολα προβλήματα και έχει λειτουργικά θέματα ση καθημερινότητα της δεν μπορεί να σταθεί ψυχολογικά μόνη στα πόδια της..........

Όμως ο καθένας θα πρέπει να μπορεί να πατάει μόνος του στα πόδια του όσο γντ και να μην εξαρτάται από άλλους ανθρώπους σε τόσο μεγάλο βαθμό γτ και οι άλλοι άνθρωποι κουράζονται να φροντίζουν πάντα αυτόν που έχει κάποια ανάγκη....εξάλλου δεν είσαι εσύ νοσοκομος της ούτε πατερίτσα της και δεν χρειάζεται να γίνεις κιόλας..

Ντάξει αλλο να περνάει ο άνθρωπος μου ένα δύσκολο παροδικο πρόβλημα και να τον έχει καταβάλει αυτό και να του συμπαραστάθω....Αλλά άλλο πράγμα να είναι διαρκώς αδύναμος και ανασφαλής κάποιος να τα βγάλει πέρα μόνος του.....

εδώ μιλάμε για μεγάλη συναισθηματικη και ψυχολογική δυσλειτουργία έχει θέμα προσωπικότητας....θέμα εαυτού και μονο εκεινη μπορει λύσει το προβλημα της με τη βοήθεια ίσως κάποιου ειδικού .........

Είναι λογικό να νιώθεις εξαντλημένος γτ έχεις προσφερθεί να αντιμετωπίσεις ένα μεγάλο θέμα ενός άλλου ανθρώπου που μόνο ο εαυτός του μπορεί να τον βοηθήσει......Εσύ έχεις και πρέπει να έχεις τον ρόλο του συντρόφου και μέχρι εκεί....(σύντροφος που θα φροντίσει στην ανάγκη Αλλά δεν θα προσπαθεί συνεχώς να καλύπτει κενα και ασφάλειες του συντρόφου του ....Είναι αδύνατο)

Για μένα πρέπει να βρεις τρόπο να απεγκλωβιστείς από αυτή τη σχέση.....Δεν είναι ωραίο να είσαι με τον αλλο επδ τον λυπάσαι ούτε κάνει καλό σε κανένα να είσαι διαρκώς ο νοσοκόμος σε κάθε πρόβλημα....

Ούτε εκείνη τη βοηθάει αυτό να λύσει ριζικά τα προβλήματα της ούτε εσένα να πας παρακάτω ως άνθρωπος και να καλύψεις και τις δικες σου αναγκες σε αυτή τη σχέση.......

Member
    Ειναι πολυ περιπλοκο καποιες ωρες κι εγω δεν ξερω πως να το διαχειριστω και ειμαι αδιαφορος,δεν ξερω τι να παω φοβαμαι μηπως πω κατι και παρεξηγηθω και στο τελος βγαινω φταιχτης που δεν ειπα τιποτα..Καποιες φορες ισως να μην καταλαβα το μεγεθος του προβληματος και πιστευα "ε δεν ειναι και κατι θα περασει σε λιγο καιρο" αλλα οσο παει το πραγμα γινεται και χειροτερο και οι δικοι της ανθρωποι αποντες και κανεις δεν γνωριζει τιποτα..

Miliva21
    Guest
    Ναι καταλαβαίνω...

Απλά έχει αφεθει τελείως....έχει επικεντρωθεί στα δικά της και έχει ξεχάσει ότι είναι με έναν άνθρωπο και μάλιστα πολύ πιο νέο της ....ο οποίος έχει ανάγκη και αυτός από μια σύζυγο ήρεμη και δυνατή που θα καλύπτει τις ανάγκες του και που θα διατηρεί ένα ευχάριστο κλίμα στη σχέση........

Κοίταξε θα σου πρότεινα να πηγαίνατε μαζί σε κάποιον ειδικό ψυχολόγο να μιλήσετε για το πρόβλημα στη σχέση σας...

Αλλά αυτό θα σου το πρότεινα σε περίπτωση που θα ήθελες να συνεχίσεις μαζί της μήπως μπορούσε να σας ενδυναμώσει να διαχειριστείτε τα προβλήματα (με πολύ κόπο και πολύ προσπάθεια)

Επειδή όμως σε βλέπω κουρασμένο και ότι θες να βάλεις εσύ τέλος στη σχέση αλλά δεν ξέρεις πως....σου προτείνω καλύτερα να πας μόνο σου σε έναν ειδικό να του πεις πως έχει η κατάσταση και ότι θες να φύγεις.....

να σε βοηθήσει να διαχειριστείς την ευθύνη του χωρισμου και τις ενδεχόμενες ενοχές που θα έχεις καθώς και να σε συμβουλεύσει σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να τη διαχειριστείς ώστε να της είναι λιγότερο επώδυνος ο χωρισμός

Miliva21
    Guest
    Σε περίπτωση αυτά που δεν μπορείς να διαχειριστείς τον χωρισμό και σου είναι δύσκολο να βάλεις τέλος....

Αλλιώς μη το σκέφτεσαι προσπάθησε να το τελειώσεις σύντομα είσαι και πολύ νέος για να διαχειριζεσαι τόσο δύσκολες καταστάσεις και ούτε για εκείνη είναι καλό να μένει με έναν άνθρωπο που είναι μαζί της από οίκτο

Member
    Δεν μπορω να λυσω τιποτα πλεον..Η κατασταση εχει φτασει στο απροχωρητο και αυτο που την νοιαζει ειναι η συναισθηματικη ανασφαλεια και οτι δεν ειμαι κοντα της να της κρατω το χερι ενω προσπαθω επιτυχως ή οχι για μια αξιοπρεπη διαβιωση ,ειμαι υλιστης και ανθρωπος που μετρα τα πραγματα λογικα η αγαπη και ο ερωτας δεν τρωγονται.. αλλα εχει χαθει καθε λογικη..φταιω φταιω κι εγω που εχω τοσες μερες να τη δω φταιω αλλα εχω μπλοκαρει δεν ξερω τι θα ναι καλυτερο για μας μου λεει λογια ασχημα λογια σκληρα που εν μερη εχει δικιο..νιωθω αχρηστος ανικανος να επιλυσω το οτιδηποτε..

Miliva21
    Guest
    Νιώθεις ότι εσύ φταις κάπου για την συμπεριφορά της ;;

Senior Member
    Δεν την αγαπας φιλε........δεν την αγαπας..........δεν πιστευεις καν στην αγαπη. Τι εμπλεξες μαζι της απο την αρχη δεν θα πω κακο της εκανες γιατι και μονη της να ηταν ειχε τα θεματα της αλλα βλεπω μαζι σου δεν περναει καλα........ξεκοψε την να βρει κατι καλυτερο.......μην την λυπασαι γιατι μαζι σου οπως ειπα δεν περναει καλα θα πρεπει να βρει κατι καλυτερο.........

Senior Member
    Quote Originally Posted by MaybeNextTime View Post
    Δεν μπορω να λυσω τιποτα πλεον..Η κατασταση εχει φτασει στο απροχωρητο και αυτο που την νοιαζει ειναι η συναισθηματικη ανασφαλεια και οτι δεν ειμαι κοντα της να της κρατω το χερι ενω προσπαθω επιτυχως ή οχι για μια αξιοπρεπη διαβιωση ,ειμαι υλιστης και ανθρωπος που μετρα τα πραγματα λογικα η αγαπη και ο ερωτας δεν τρωγονται.. αλλα εχει χαθει καθε λογικη..φταιω φταιω κι εγω που εχω τοσες μερες να τη δω φταιω αλλα εχω μπλοκαρει δεν ξερω τι θα ναι καλυτερο για μας μου λεει λογια ασχημα λογια σκληρα που εν μερη εχει δικιο..νιωθω αχρηστος ανικανος να επιλυσω το οτιδηποτε..
    εγω δεν εχω καταλαβει τπτ παντως...
    φταις, δεν φταις, θες να φυγεις, θες να μεινεις, ποιο ειναι το προβλημα, δεν εχω καταλαβει...

Senior Member
    Αν αισθάνεσαι ότι αν χωρίσετε την επόμενη θα είσαι μια χαρά, αυτό είναι δείγμα ότι έχεις ξενερώσει με την γυναίκα, άρα δεν έχει νόημα να κάθεσαι μαζί της έτσι κι αλλιώς, πέρα από όλα τα άλλα που λες. (Που πράγματι ακούγονται κάπως μπερδεμένα)...

Miliva21
    Guest
    Εμένα πάντως κάτι μου περνάει από το μυαλό από όσα γράφει αλλά δεν είμαι και σίγουρη....

Μήπως εννοεί ότι είδε τη σύναψη σχέσης μαζί της πιο ρεαλιστικά κ πρακτικά για την επίτευξη κάποιου οικονομικού στόχου; μήπως είχε καλή οικονομική κατάσταση εκείνη ή μπορούσε να του προσφέρει κάποια δουλεια;

Δεν ξέρω, αν είναι έτσι....Δεν θα σε κρίνω πως τα κανες.....θα σου λεγα πάντως ότι είναι καλύτερο να φύγεις. Είναι ξεκάθαρο ότι όποιος και αν ήταν ο λογος που έμπλεξες σε αυτή τη σχέση δεν μπορείς άλλο να είστε μαζί ούτε έχεις την διάθεση να βοηθήσεις ......Και εμείς δυστυχώς δεν μπορούμε να ορισουμε ούτε να επηρεασουμε τον τροπο που εκείνη θα ανταποκριθεί και θα αντιμετωπίσει το χωρισμό .........