Ταχυκαρδία το βράδυ που ξαπλώνω
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 13 of 13
    Junior Member

Ταχυκαρδία το βράδυ που ξαπλώνω

Καλησπέρα. Είμαι καινούριος εδώ και δεν ήξερα που να ανεβάσω συγκεκριμένα το ποστ οπότε αν δεν αφορά τ συγκεκριμένη καρτέλα συγχωρέστε με. Είμαι 22 ετών και τις τελευταίες μέρες αισθάνομαι πολύ δυνατά τους χτύπους της καρδιάς μου όταν ξαπλώνω και προσπαθώ να κοιμηθώ, ενώ μάλιστα σήμερα απέφυγα να κοιμηθώ τελείως γιατί φοβήθηκα ότι θα πάθω κάτι αν συνεχίσω να ξαπλώνω, καθώς ένιωθα κάτι τους χτύπους να γίνονται ακόμη πιο έντονοι, αν και τους μέτρησα και κυμαίνονταν φυσιολογικα, περίπου 70 αλλά τ ένιωθα πολύ περισσότερους. Αυτός ο μήνας ήταν εξαιρετικά δύσκολος για εμένα λόγω της εξεταστικής, η οποία μπορώ να πω ότι ήταν η δυσκολότερη απολες. Δίνω τελευταίο μάθημα τώρα την Πέμπτη και ευελπιστώ να τ ξεπεράσω όλα αυτά. Το θέμα είναι ότι γενικώς έχω την αίσθηση πάντοτε ότι έχω κάτι σοβαρό στην υγεία μου, ακόμη κι αν πρόκειται για κάτι πολύ μικρό. Τις προάλλες μάλιστα έπαθα και μια κρίση πανικού για πρώτη φορά στην ζωή μου. Ένιωσα κάτι να στέκεται στον λαιμό μου και ένιωθα επίσης να καταπίνω την γλώσσα μου και έπειτα ακολούθησε φυσικά η ταχυπαλμια. Το θέμα μου πάντως γενικά είναι αυτό με την ταχυκαρδία τ βράδυ τώρα τελευταία. Όταν σηκώνομαι είμαι μια χαρά και ωραία και όταν ξαπλώνω νιώθω ότι θα εκραγεί η καρδιά μου... Νιώθω όμως ότι όλα αυτά είναι 99% ψυχολογικά και γ αυτό απευθύνομαι εδώ... Αν κάποιος έχει παρόμοια περιστατικά μπορεί να με βοηθήσει;

Senior Member
    Καλή Επιτυχία με τα μαθήματα!
    Λοιπόν, κατ΄αρχήν σταμάτα να μετράς παλμούς! Στοπ! Είσαι σε αρχή αρρωστοφοβίας και αυτό είναι το χειρότερο. Λες ότι 99% είναι ψυχολογικά, εγώ σου λέω ότι 900% είναι ψυχολογικά και κούραση, μην αφήνεις καν ένα 1% αμφιβολίας, διότι έτσι και σου μπει η ιδέα, μετά δύσκολα φεύγει.Δεν έχει νόημα να μετράς παλμούς και να σκέφτεσαι ότι θα πάθεις κάτι, ότι είναι να ΄ρθει θε να ΄ρθει, αλλιώς θα προσπεράσει. Και σε διαβεβαιώ ότι θα προσπεράσει, είναι εξαιρετικά έντονα τα σωματικά συμπτώματα και τρομερό το συναίσθημα εκείνη την ώρα, αλλά δεν παθαίνεις τίποτα από αυτό.Αν περιηγηθείς λίγο το φόρουμ θα δεις εκατοντάδες άτομα που έχουν τα ίδια θέματα.
    Όσο δίνεις σημασία, τόσο πιο έντονα θα γίνονται τα συμπτώματα. Προσπάθησε να τα αγνοείς. Επίσης δώσε λίγο βάση σε απλά βασικά πράγματα αυτόν τον καιρό. Αφιέρωνε χρόνο μέσα στη μέρα σε κάτι που σε ευχαριστεί και σε χαλαρώνει. Προσπάθησε να περπατάς, έστω για 30-45 λεπτά καθημερινά. Κόψε αυτό το διάστημα τους πολλούς καφέδες και τα τσιγάρα και ποτέ καφέ μετά το μεσημέρι. Προσπάθησε να μην τρως βαριά το βράδυ κι όχι πολύ αργά και να την πέφτεις για ύπνο σχετικά νωρίς. Απομακρύνσου από κινητά, τηλεοράσεις, υπολογιστές πριν πέσεις για ύπνο. Βάλε χαλαρή μουσική ή διάβασε κάνα βιβλίο καλύτερα... Αυτά για αρχή. : )

Junior Member
    Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Πράγματι φοβάμαι πολύ τις αρρώστιες και γενικά το γεγονός να πάθω κάτι άλλα αυτό ξεκίνησε όταν έπαθα και την κρίση πανικού. Προηγουμένως δεν με ένοιαζε και πολύ και αδιαφορούσα, ήμουν μια χαρά... Πιστεύω για όλα φταίει η εξεταστική και θα είμαι πολύ καλύτερα σε λίγο.

Banned
    Κρίση πανικού λέγεται αυτό που σου συμβαίνει. Θα είναι καλό να καταλάβεις ότι η ζωή σου δε διατρέχει κανένα κίνδυνο από αυτά και να ηρεμήσεις. Το να επισκεφθείς κάποιον ψυχολόγο επίσης δε μοιάζει να είναι κακή ιδέα καθόλου. Εύχομαι να ηρεμήσεις το συντομότερο.

Junior Member
    Η κρίση πανικού δεν είναι πιο έντονη; Εγώ έχω απλώς την Ταχυπαλμια. Υπάρχουν και βαθμοι κρίσης πανικού; Αυτό που έχω δηλαδή είναι ήπια κρίση; Επειδή έπαθα για πρώτη φορά κρίση πανικού πριν τρεις εβδομάδες περίπου και συνοδευόταν και από αίσθημα κομπου στον λαιμό ενώ τώρα είναι μόνο ταχυκαρδία, που συνειδητοποίησα ότι σήμερα ότι δεν συμβαίνει μόνο στον ύπνο αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας... Και αυτό επειδή το δίνω σημασία. Μόλις το έδωσα σημασία δηλαδή τσουπ, ακούω τους χτύπους μου και όταν βλέπω τηλεόραση ????

Senior Member
    Οι κρίσεις πανικού έχουν πολλά χαρακτηριστικά που δεν είναι πάντοτε τα ίδια σε όλους ή στο ίδιο άτομο ή στην ίδια ένταση πάντα. Δεν έχει σημασία να δώσεις ένα όνομα σε αυτό που σου συμβαίνει σώνει και καλά, είτε είναι κρίση πανικού είτε οδεύει προς τα εκεί. Βασικά υπερβολικό άγχος και υπερένταση είναι κατά βάση.

Junior Member
    Γενικά όταν είμαι μόνος μου το παθαίνω μέσα στο σπίτι και θέλω τελευταία να είμαι με κόσμο γύρω μου. Σήμερα που επέστρεψα στο πατρικό μου είμαι ΤΈΛΕΙΑ, δεν νιώθω κάτι και γενικά όταν βγαίνω έξω νιώθω μια χαρά και φυσιολογικα. Νομίζω ότι έχω συνειδητοποιήσει τι φταίει για όλο αυτό. Νομίζω ότι κάτι θα πάθω από τότε που έπαθα την κρίση πανικού και όταν είμαι μόνος νιώθω πως δεν θα έχω κάποιον να με βοηθήσει και για αυτό όταν είμαι με κόσμο ανακουφιζομαι και εξαφανίζεται η όλη σύγχυση μου... Λέγεται κάπως μήπως αυτό; υπάρχει κάποια ονομασία;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sakoulis17 View Post
    Γενικά όταν είμαι μόνος μου το παθαίνω μέσα στο σπίτι και θέλω τελευταία να είμαι με κόσμο γύρω μου. Σήμερα που επέστρεψα στο πατρικό μου είμαι ΤΈΛΕΙΑ, δεν νιώθω κάτι και γενικά όταν βγαίνω έξω νιώθω μια χαρά και φυσιολογικα. Νομίζω ότι έχω συνειδητοποιήσει τι φταίει για όλο αυτό. Νομίζω ότι κάτι θα πάθω από τότε που έπαθα την κρίση πανικού και όταν είμαι μόνος νιώθω πως δεν θα έχω κάποιον να με βοηθήσει και για αυτό όταν είμαι με κόσμο ανακουφιζομαι και εξαφανίζεται η όλη σύγχυση μου... Λέγεται κάπως μήπως αυτό; υπάρχει κάποια ονομασία;
    Καλώς τον φίλο. Άγχος έχεις αγαπητέ. Τώρα τι είδους άγχος είναι αυτό, θα το δεις με τον καιρό (αν συνεχίσει) ή αν πας σε ειδικό θα σου πει καλύτερα. Γενικά για να σε διαγνώσουν με διαταραχή άγχους πρέπει είτε να έχεις αυτό το άγχος πάνω από 6 μήνες και να σε εμποδίζει από το να ζεις κανονικά, είτε πχ να έχεις 4-5 πανικούς την εβδομάδα πάλι για κάποιους μήνες.
    Πολλοί άνθρωποι τα περνάνε παροδικά αυτά. Πχ παθαίνουν κάποια κρίση πανικού και μετά μπαίνουν σε κάποια ανησυχία αλλά δεν κρατάει πολύ και το ξεπερνάνε.
    Αφού είχες μια κρίση πανικού πριν 3εις εβδομάδες είναι λογικό να ανησυχείς γιατί δεν θες να το ξαναπάθεις. Θέλεις κόσμο γύρω σου μη και ξανασυμβεί και είσαι μόνος.
    Η συμβουλές μου είναι:
    - μην το σκέφτεσαι καθόλου, άγχος είναι και σου βγάζει σωματικά συμπτώματα. Να έχεις στο νου σου πως δε θα πάθεις τίποτα.
    - αν συνεχίσει, δες κάποιον ψυχολόγο, μην το αφήσεις να σε τρώει
    "Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sakoulis17 View Post
    Καλησπέρα. Είμαι καινούριος εδώ και δεν ήξερα που να ανεβάσω συγκεκριμένα το ποστ οπότε αν δεν αφορά τ συγκεκριμένη καρτέλα συγχωρέστε με. Είμαι 22 ετών και τις τελευταίες μέρες αισθάνομαι πολύ δυνατά τους χτύπους της καρδιάς μου όταν ξαπλώνω και προσπαθώ να κοιμηθώ, ενώ μάλιστα σήμερα απέφυγα να κοιμηθώ τελείως γιατί φοβήθηκα ότι θα πάθω κάτι αν συνεχίσω να ξαπλώνω, καθώς ένιωθα κάτι τους χτύπους να γίνονται ακόμη πιο έντονοι, αν και τους μέτρησα και κυμαίνονταν φυσιολογικα, περίπου 70 αλλά τ ένιωθα πολύ περισσότερους. Αυτός ο μήνας ήταν εξαιρετικά δύσκολος για εμένα λόγω της εξεταστικής, η οποία μπορώ να πω ότι ήταν η δυσκολότερη απολες. Δίνω τελευταίο μάθημα τώρα την Πέμπτη και ευελπιστώ να τ ξεπεράσω όλα αυτά. Το θέμα είναι ότι γενικώς έχω την αίσθηση πάντοτε ότι έχω κάτι σοβαρό στην υγεία μου, ακόμη κι αν πρόκειται για κάτι πολύ μικρό. Τις προάλλες μάλιστα έπαθα και μια κρίση πανικού για πρώτη φορά στην ζωή μου. Ένιωσα κάτι να στέκεται στον λαιμό μου και ένιωθα επίσης να καταπίνω την γλώσσα μου και έπειτα ακολούθησε φυσικά η ταχυπαλμια. Το θέμα μου πάντως γενικά είναι αυτό με την ταχυκαρδία τ βράδυ τώρα τελευταία. Όταν σηκώνομαι είμαι μια χαρά και ωραία και όταν ξαπλώνω νιώθω ότι θα εκραγεί η καρδιά μου... Νιώθω όμως ότι όλα αυτά είναι 99% ψυχολογικά και γ αυτό απευθύνομαι εδώ... Αν κάποιος έχει παρόμοια περιστατικά μπορεί να με βοηθήσει;
    Γεια σου φιλε! Το ιδιο ακριβως ειχα και εγω! αν σκεφτετε οταν πας να ξαπλωσεις οτι τωρα θα με πιασει αυτοματος πανικοβαλεσε και ο φοβος σε κυριευει με αποτελεσμα η ταχυπλαμια να αρχιζει και οσο περναει η ωρα να γινετε χειροτερη...το ειχα συνεχεια αλλα δεν εχω παθει τιποτα ειναι καθαρα ψυχολογικο...το αγχος της εξεταστικης σε συνδιασμο με την κουραση σου βγαζει τετοια συμπτωματα! γραψε το τελευταιο μαθημα σου ξεκουρασου και μην σκεφτετε τιποτα φιλε εισαι μια χαρα δεν εχεις κατι! αν συνεχισει και νιωθεις οτι σε κουραζει η σε αγχωνει υπερβολικα καλο θα ηταν να επισκεπτεις πρωτα εναν καρδιολογο να σου φυγει η ιδεα και μετα σε εναν ψυχολογο να το αποβαλλεις τωρα που ειναι αρχη. Γιατι απο τα λεγομενα σου αρχιζεις να παθενεις αρρωστοφοβια και αν δεν μπορεις να το αντιμετωπίσεις μονος σου το προβλημα θα επεκταθεί...ετσι ακριβως αρχισα απο εξεταστικη===> αγχος πολυ==>κρισεις πανικου===>αρρωστοφοβια===>κα ταθλιψη μεσα σε 2.5 χρονια.

Junior Member
    Έγινε παιδιά, να είστε καλά. Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας και πιστεύω ότι θα είμαι μια χαρά!! Σας ευχαριστώ πολύ. Τώρα μάλιστα grgagno που μ είπες ότι είχες το ίδιο θέμα νιώθω ότι θα τ ξεπεράσω ακόμη πιο εύκολα

Senior Member
    Καλησπέρα σας. Πάμε λίγο μα δούμε τι γίνεται με την ανχωδη διαταραχή και πως μας επηρεάζει σύμφωνα με την κουβέντα που είχα με τον ψυχίατρο και την θεωρία που αναπτύξαμε κάποτε . Όπως βλέπουμε στο σάιτ το 90% αναφέρει πρόβλημα στη καρδιά. Γιατί όμως 1.Είναι το μόνο όργανο στον ανθρώπινο οργανισμό που έχει ήχο δηλαδή μπορείς να το ακούσεις και να το μετρήσεις παλμούς σε κάποιες περιπτώσεις και το στομάχι πάλι γιατί έχει ήχο δηλαδή γουργουρίζει . Κανενας δεν αναφέρει ανησυχία στο πάγκρεας γιατί το μυαλό δεν μπορεί να το μελετήσει με τη σκέψη. Ταυτόχρονα στο υπερβολικό ανχος δημιουργεί ταχυκαρδία και ταυτόχρονα μετατρέπεται σε ανησυχία.2. Είναι μια αιτία Θανάτου που ακούμε συχνά σε νεαρές ηλικίες με την αιτία του ξαφνικού. 3.Επίσης θα δούμε η ανησυχία πάλι στο 90% κορυφώνεται το βράδυ Πριν από τον ύπνο.Η εξήγηση είναι ότι εκείνη την στιγμή δεν υπάρχει άλλη σκέψη με λίγα λόγια είναι ώρα να ξεκουραστείς και εσύ και το μυαλό και κάπου εκει χτυπάει ο συναγερμός της ανησυχίας ταυτόχρονα ταχυκαρδία.4. Το ανχος η ανησυχία η κρίση πανικού είναι ο μίμος ή ο κλόουν του έμφραγματος μόνο που δεν θα το πάθεις ποτέ. 5. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην φοβάται το θάνατο πρέπει να βρούμε λύσεις είτε να το δούμε σαν θαύμα σαν την γέννηση,είτε στη Εκκλησία,είτε στην επίστημη είτε στον διαλογισμό, είτε σε οτιδήποτε πιστεύει ο κάθε άνθρωπος,ακόμα και στην ανυπαρξία.Ζουμε σε ένα λεωφορείο ας κοιτάξουμε λίγο έξω από το παράθυρο ας δούμε τι ωραία είναι Πριν φτάσουμε στο τέλος της διαδρομής και να πετάξουμε το ανχος το ποτέ θα φτάσουμε στο τέλος.

Junior Member
    Πολύ ωραίο αυτό

Banned
    Μπορεί να είναι εξαιρετικά έντονη ή λιγότερο. Μπορεί για παράδειγμα να έχεις δυσφορία με απαίσιες σκέψεις τη μία μετά τη άλλη και εφίδρωση ή απλώς ταχυκαρδία... Η ένταση τη κρίης πανικού αλλάζει, τα συμπτώματα μπορεί να διαφέρουν αλλά η γενικότερη π
    ρόγνωση δεν αλλάζει από όσο γνωρίζω.