Results 1 to 9 of 9
-
21-01-2019, 20:37 #1
Προλαβαίνοντας το επόμενο Επεισόδιο. Μπορούμε? :)
Διάβαζα πώς ο επιστήμονες μπορούν να πουν ότι είσαι σε κατάθλιψη απο την αλλαγή φωνής και άλλα χαρακτηριστικά που αλλάζουν ενώ κάποιος είναι πάνω ή κάτω.
Τότε σκέφτηκα την περίπτωσή μου και τις αλλαγές της. Είμαι διπολικός τύπου ΙΙ με στοιχεία rapid cycling. Τι θα συμβεί αν καταγράψω αυτές πχ. διαφορές στην κινητικοτητα, τόνο φωνής, επιλογής περιβάλλοντος ( πιο σκοτεινο), κοινωνικότητας και μπορέσω να δώ μικρές αλλαγές πριν είναι πολύ αργά. Έτσι, χρησιμοποίησα ως επί το πλείστον το κινητό μου, μερικές εφαρμογές και λίγο excel και για να είμαι ειλικρινής τα αποτελέσματα έδειξαν καθοδικές καμπύλες, στους περισσότερους από τους παράγοντες που μετρήθηκαν, να κύλούν προς τα κάτω ( προς την κατάθλιψη) Ημέρες Πριν από την ημέρα που κατέγραψα ότι αισθάνομαι κατάθλιψη, στο ημερολόγιο της διάθεσής μου.
-Εσυ τι κάνεις?
- Τι πραγματικά αλλάζει ανάμεσα στα πάνω και στα κάτω σου;
-Μπορείς να μετρήσεις και να σώσεις τον εαυτό σου από τον επόμενο κύκλο;
Ας μοιραστούμε, μπας και σωθούμε
- 21-01-2019, 20:45 #2
Θέλεις να πεις πως θα ξεγελασουμε τον εαυτό μας ότι είμαστε καλά ενώ δεν είμαστε, εν ολίγοις?
Εστάλη από RNE-L21 στο E-Psychology.gr Mobile App....But tell me where can i go to get away from all this pain...
21-01-2019, 21:00 #3
η ουσια δεν ειναι να ξεγελασει κανεις τον εαυτο του γιατι το δικαιο ειναι δυνατοτερο απ το αδικο οπως το φως ειναι δυνατοτερο απο το σκοταδι
η ουσια ειναι να χρησιμοποιησει κανεις τον εαυτο του με ενα τροπο που μιαζει λογικος και δικαιος εστω και αν αυτο ειναι ψεμα εκτος αν θελει να ειναι ο χαμενος ο παντοτινος για να λεει οτι ειναι αληθινος.
21-01-2019, 21:20 #4
Τι θέλεις να πεις ρε Αλέξανδρε να γίνουμε υποκριτές για να αρέσουμε στους άλλους και να πείσουμε τον εαυτό μας ότι καταφέραμε να κάνουμε εντύπωση? Αν εννοείς αυτό είναι απερίγραπτο...
Εστάλη από RNE-L21 στο E-Psychology.gr Mobile App....But tell me where can i go to get away from all this pain...
22-01-2019, 01:09 #5
ε τοτε κανε εντυπωση λεγοντας την αληθεια ως φορεας ψυχολογικων προβληματων οπως ολοι μας και αν βρεις ποτε το δικιο σου σφυρα μου.ολοι θα λενε ο ........ και θα σε δειχνουν με το δαχτυλο.
22-01-2019, 15:48 #6
Το παιδι δεν αναφερθηκε πουθενα οτι το παιζει χαρουμενος.
Αναφερθηκε σε συγκεκριμενες τακτικες για να αποφυγει μια ενδεχομενη υποτροπη κ ζητα πληροφοριες πως αντιμετωπιζουν αλλοι ασθενεις το κομματι της υποτροπης κ την προληψη της.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
22-01-2019, 20:01 #7
-Με συγχωρειτε αν δεν ημουν αρκετα σαφης.
Στην δικη μου καταθλιψη , κινουμαι λιγοτερο, προτιμω το σκοταδι, κοιμαμαι πολυ περισσοτερο, αποφευγω το θορυβοδες περιβαλλον, δεν θελω να επικοινωνω με αλλους κ.α
Στην υπομανια τα αντιθετα, κινουμαι δουλευω πολυ περισσοτερο, ο θορυβος δεν με νοιαζει, βγαινω εξω κ ειμαι κοινωνικος κ.α
Αυτά τα κατεγραψα οσο καλυτερα με το κινητο κ μπορω να βλεπω τις τασεις προς τα πανω η κατω κ να προιδεαζομαι. Ρωτησα λοιπον οι συναδελφοι εδω αν εχετε βρει καποιον αντιστοιχο τροπο .
22-01-2019, 20:43 #8
Νομιζω την καταγραφη περιστατικων αγχους κ εκλυτικων παραγοντων ειναι καλο να γινεται κ μπραβο σου οου το κανεις.
Οι γιατροι δεν αναφερουν ουτε τα επικινδυνα προδρομα σημαδια υποτροπης συνηθως ουτε κανουν ενα πλανο για την αντιμετωπιση της.
Προσωπικα δεν κρατω ημερολογιο γι'αυτο το θεμα ακομα κ βαδιζω αναλογα με τι συμπτωματα μου παρουσιαζονται. Πχ εχω επεισοδιο παρανοιας, τοτε ανεβαζω την δοση φαρμακου κ ενημερωνω τον γιατρο μου.
Πασχω απο αποδιοργανωμενη σχιζοφρενεια.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
25-01-2019, 14:48 #9
Ναι συμφωνω απολυτα. Με το καιρο ξερεις τι σου κανει τι. Με ενα mood calendar app ειναι πολυ ευκολο παντως, σου κανει μια υπενθυμιση κ σε ρωτασει πως ειναι η διαθεση σου. Ισως σε βοηθησει.
Το ενα βημα παραπερα κ εχω παρατηρησει οτι ολες οι αλλαγες γινονται λιγο λιγο , με αποτελεσμα , απο το ισογειο να φθανεις στον πρωτο κ να το καταλαβαινεις ενω εχεις φθασει στο δευτερο. χαχα
Ενω τα βιολογικα δεδομενα δεν αλλαζουν.
Οτι βοηθαει το καθένα.
Τι αλλο κάνετε?