γνώμες για ψυχοθεραπεια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 3 of 3
    Senior Member

γνώμες για ψυχοθεραπεια

Έχω ξεκινήσει γνωστική συμπεριφορικη ψυχοθεραπεια τους τελευταίους 2 μήνες περίπου. Απο την πρωτη συνεδρία ημουν πολύ ανοιχτή και ηλικρινής. Αισθάνομαι ότι σπαταλάω τα χρήματα μου καθώς λεει συνεχώς τα ίδια και τα ίδια . Τις πιο πολλές φορές λεει αυτά που του είπα εγω με άλλες λέξεις ταυτόχρονα πεταει και 2-3 επιστημονικές πιθανό για να δώσει κύρος. Συνεχώς επαναλαμβάνει να σκέφτομαι θετικά ενω του έχω εξηγήσει πολλές φορές οτι προσπαθώ αλλα δεν μου είναι εύκολο . Τέλος κατέληξε οτι εχω μείζων κατάθλιψη και οριακη διαταραχη προσωπικοτητας για το τελευταιο δεν ειναι και σιγουρος και αναρωτηθηκα εγω γιατι μου το λεει εμένα τότε? Έτσι για να τα εχουμε σε κατηγορίες μου λέει. Καλό το DSM δεν λεω και χρήσιμο αλλά δεν ειμαι μηχανή να ακούει επιλεκτικά αυτά που θέλει για να με βάλει οπωσδηποτε σε κατηγορία.

Banned
    πρεπει να καταταχθεις αλλιως παυεις να εισαι ασθενης. Κανε ψυχαναληση καργα ο ψυχαναλυτης πρεπει να σου δωσει τις ερωτησεις ωστε να δωσεις εσυ τις απαντησεις ή να θεσεις με τη σειρα σου τις ερωτησεις στον ευατο σου και να τις απαντησεις για το τι θα κανεις για να νοιωθεις καλα. Η ψυχαναληση δεν ειναι συμβουλες ουτε κοουτσ ουτε φιλος να σου επιβαλει κατι στη ψυχαναληση προσπαθει ο αλλος να σε κανει εσυ να καταλαβεις και να απαντησεις, μπορει να σου προδωσει το αποτελεσμα αλλα δουλεια του ειναι να σε κανει να πας μονη σου σε αυτο οχι να στο επιβαλει. Κανε ψυχαναληση τα φαρμακα ειναι εσχατη λυση, τι να σου πω δοκιμασε κι αλλου αν θες αλλα η ψυχαναληση ειναι το μονο καλο εργαλειο που εχει η ψυχιατρικη. Για να κανεις ψυχαναληση πρεπει να ξερεις να χειριζεσαι και να κανεις πραξεις σρη πρωτοβαθμια γλωσσα που μιλαμε ειναι βασικο αυτο αλλιως τζαμπα μιλατε.

Junior Member
    Θελεις λιγο να μου εξηγησεις τι ακριβως ειναι η ψυχαναλυση;κ ποιος την κανει;οταν πας σε καποιον ψυχιατεο γ να σου χορηγει φαρμακα αλλα ταυτοχρονα κουβεντιαζεις μαζι τ γ την ζωη τν καθημερινοτητα τα ροβληματα,αυτο δεν ειναι ψυχοθεραπεια;