Αποξένωση - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

View Poll Results: Για την απομόνωση ενός ατόμου μεγαλύτερη ευθύνη φέρει ποιός από τους δύο;

Voters
15. You may not vote on this poll
  • Η κοινωνία που περιθωριοποιεί κάποιον

8 53.33%
  • Το άτομο που απομονώνεται απο την κοινωνία

7 46.67%
Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 61 to 69 of 69
    Member
    Μόλις μου ήρθε μια νέα σκέψη και θα εκτιμούσα τις τοποθετήσεις σας:

ΑΝ (Ξαναλέω ΑΝ) η απομόνωση από την κοινωνία είναι συνειδητή επιλογή του υποκειμένου, τότε συμβαίνει για έναν από τους παρακάτω λόγους:

1. Αποδοχή της επικράτησης (ΝΙΚΗΣ) της κοινωνίας στην αντιπαράθεση υποκείμενο-κοινωνία. Οπότε, "Φεύγω (απομονώνομαι) και αει "κοιμήσου" κοινωνία"
    2. Μη αποδοχή της επικράτησης (ΝΙΚΗΣ) της κοινωνίας στην αντιπαράθεση υποκείμενο-κοινωνία. Σε αυτή την περίπτωση "Φεύγω (απομονώνομαι) για να προετοιμαστώ για την επόμενη μάχη που θα δώσω με την κοινωνία". Η λύση αυτή παραπέμπει σε ασύμμετρο πόλεμο και δεν θέλω να επεκταθώ, διότι είναι εξαιρετικά λεπτό το θέμα και θα φάω κανένα ban από τους διαχειριστές.
    3. Αποδοχή της επικράτησης (ΝΙΚΗΣ) της κοινωνίας στην αντιπαράθεση υποκείμενο-κοινωνία με σκοπό την επανένταξη. Οπότε, "Φεύγω (απομονώνομαι) γιατί τις έφαγα για τα καλά, και αν συνεχίσω τον ίδιο χαβά θα φάω κι άλλες. Στην απομόνωση θα σκεφτώ τα λάθη μου, θα διαβάσω το manual της κοινωνίας, θα εκπαιδευτώ σύμφωνα με τις επιταγές της, θα μπώ στον εξομοιωτή και όταν αισθανθώ έτοιμος, θα ξαναβγώ στην κοινωνία διακόπτοντας την απομόνωση"

Ποια είναι τα σχόλιά σας για τα παραπάνω;
    Εκτιμάτε ότι υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που κάποιος επιλέγει συνειδητά την απομόνωση;
    Last edited by Spectrum; 26-02-2019 at 15:47.

Member
    Για μένα, η πιο ώριμη ανάγνωση/ερμηνεία των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης που δημιούργησα - κι ας λέει η kobo ότι είμαι αριθμολάγνος και στατιστικιστής (πςςςςς NASA ακούει;;; ) - είναι η παρακάτω:

1. Η κοινωνία που περιθωριοποιεί κάποιον. Η κοινωνία ως σώμα δεν δέχεται υποδείξεις ούτε σέβεται τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων - πολύ περισσότερο επιστημονικά ευρήματα. Άρα εγώ, ως μέλος της κοινωνίας, ο μόνος τρόπος να αξιοποιήσω αυτή την ένδειξη της δημοσκόπησης (φταίει η κοινωνία), είναι να επιχειρήσω να αλλάξω την στάση της κοινωνίας μόνο κατά το ποσοστό που εγώ εκπροσωπώ σε αυτήν. Είναι συνεπώς δικό μου μέλημα να αλλάξω την κοινωνία (στο βαθμό που μπορώ) ώστε να μην είναι τόσο σκληρή και να περιθωριοποιεί κάποια μέλη της.
    2. Το άτομο που απομονώνεται απο την κοινωνία Εγώ ως μόνο ένα άτομο, έχω εξαιρετικά μεγαλύτερη ευελιξία από ότι η κοινωνία στο να επεξεργαστώ, αναλύσω, αναδράσω και αποδεχτώ τις ενδείξεις μια δημοσκόπησης, που ενδεχομένως να αποτελεί και υπόδειξη στο πως μπορώ να διαχειριστώ αυτό το θέμα. Αν η δημοσκόπηση λοιπόν μου λέει ότι φταιω εγώ, τότε πρέπει να αλλάξω εμένα, τον τρόπο σκέψης μου, τις αξίες μου κλπ.

Τέλος, επειδή η δημοσκόπηση σίγουρα θα καταγράψει ποσοστά και στην μια και στην άλλη άποψη, η ερμηνεία είναι η εξής: Πρέπει να εστιάσω περισσότερο στην δράση ΜΟΥμέσα στην κοινωνία (1) ή μέσα μου (2) ανάλογα με το που γύρει η πλάστιγγα της δημοσκόπησης.

Senior Member
    Σπεκτρουμ η αληθεια λενε ολοι οτι παντα ειναι καπου στη μεση, τι να σου πω!! Ισως μπορεις να διαχειριστεις την κοινωνια ωστε να περιθωριοποιει λιγοτερο, και να προσπαθησεις να επανενταχτεις, κι εγω αυτο μπορει να κανω, στην ιδια θεση με σενα ειμαι!! Η αληθεια ειναι οτι εγω απορριπτω πολλους επειδη ειναι κακοι και ετσι μενω μονη μου, αλλα και με απορριπτουν (επειδη ειναι κακοι).

Member
    Μάλλον δεν έδωσα αρκετά κίνητρα για νέες τοποθετήσεις.
    Ας δοκιμάσω διαφορετικά...

Έχω να επικοινωνήσω με κάποιον δικό μου άνθρωπο φίλο/συγγενή εδώ και 3 μήνες.
    Έχω να δεχτώ τηλεφώνημα από κάποιον δικό μου άνθρωπο φίλο/συγγενή εδώ και 6 μήνες.
    Σε αυτό το διάστημα επιχείρησα πάμπολες φορές να επικοινωνήσω εγώ με αυτούς. Αποτέλεσμα; Κλειστά τηλέφωνα. Αναπάντητες κλήσεις. Καμία επιστροφή κλήσεως. Κανένα απαντητικό μήνυμα σε Social networks.

Ξύνω το κεφάλι μου. Γιατί;

Δεν έχω εικόνα ανθρώπου παραιτημένου από τη ζωή. Πλένομαι, κουρεύομαι, χτενίζομαι περιποιούμαι τον εαυτό μου.
    Δεν είμαι άνθρωπος απαίδευτος. Μπορώ αν συμμετάσχω σε μια συζήτηση και στα αλώνια και στα σαλόνια.
    Δεν είμαι φτωχός επαίτης. Δεν πειναω ούτε "μου τρεχουν από τα μπατζάκια μου".
    Δεν είμαι όμορφος/η, αλλά σίγουρα δεν έχω και στοιχεία ασχήμιας (ιδιομορφίες σωματικές, βάρος, ελιές, κλπ)
    Δεν έχω φιλοσοφία ερημίτη.
    Δεν βρωμάει η ανάσα μου, (ούτε τα πόδια μου)
    Δεν καπνίζω αλλά ούτε είμαι αντικαπνιστής.
    Δεν είμαι βιγκαν, αλλά ούτε τους μέμφομαι. Δεν είμαι gay αλλά ούτε τους μέμφομαι.
    Δεν είμαι ρατσιστής, ή ούτε φασίστας. Τους μέμφομαι.
    Δεν είμαι οξύθυμος. Δεν είμαι βίαιος. Αλλά δεν είμαι και "φυτό".
    Αθλούμαι, ακούω μουσική, μ' αρέσει το cinema και το θέατρο. Διαβάζω αρκετά.
    Έχω καλές σπουδές και αξιοσημείωτη καριέρα.

Γενικώς, έχω την αίσθηση ότι είμαι περίπτωση πολύ "κανονικού" ανθρώπου. Νομίζω ότι το μόνο που μου λείπουν τα παρακάτω πράγματα:
    1. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών, είναι να είμαι ο @@ της παρέας και να πληρώνω κεράσματα, να πληρώνω φίλους, γκόμενες, εισιτήρια, εισόδους σε club, ξενοδοχεία, αεροπορικά εισιτήρια κλπ, μου λείπει δηλαδή η διάθεση να γίνω σπόνσορας της ευημερίας των άλλων.
    2. Μου λείπει η ανεκτικότητα στην βλακεία. Έχω κηρύξει ανοιχτό πόλεμο στην ανοησία. Δεν την δέχομαι, δεν την επιτρέπω στη ζωή μου, κάθε αντιμετώπιση της βλακείας την αναγορεύω σε μάχη (αν όχι σε πόλεμο). Είμαι τόσο πολέμιος της βλακείας που αναρωτιέμαι μερικές φορές ποιός είναι πιο βλάκας!!!!
    3. Δίνω την εικόνα αυτόνομου ανθρώπου, που είναι αυτάρκης κοινωνικά, συναισθηματικά, κλπ. Εικόνα ανθρώπου που δεν του λείπει κάτι. Που δέν έχει ανάγκη κάποιον άλλον/η για να αισθανθώ ολοκλήρωση. Είμαι ολόκληρος και από μόνος μου! Αυτό πιστεύω ότι λειτουργεί αποτρεπτικά για την κοινωνία ώστε να με προσεγγίσει (ή να δεχτεί την προσέγγισή μου).
    4. Έχει σκοτεινιάσει το βλέμμα μου. Κάποιος νωρίτερα (νομίζω η kobo) το είχε πει. Λόγω της αηδίας που έχω αισθανθεί από συμπεριφορά από φίλους/ες και συγγενείς έχει αλλάξει η έκφραση του προσώπου μου. Έχει σκοτεινιάσει το βλέμμα μου. Δεν αποκλείω κάποιοι να με βλέπουν και να με φοβούνται κιόλας.

Quote Originally Posted by Spectrum View Post
    Μάλλον δεν έδωσα αρκετά κίνητρα για νέες τοποθετήσεις.
    Ας δοκιμάσω διαφορετικά...

Έχω να επικοινωνήσω με κάποιον δικό μου άνθρωπο φίλο/συγγενή εδώ και 3 μήνες.
    Έχω να δεχτώ τηλεφώνημα από κάποιον δικό μου άνθρωπο φίλο/συγγενή εδώ και 6 μήνες.
    Σε αυτό το διάστημα επιχείρησα πάμπολες φορές να επικοινωνήσω εγώ με αυτούς. Αποτέλεσμα; Κλειστά τηλέφωνα. Αναπάντητες κλήσεις. Καμία επιστροφή κλήσεως. Κανένα απαντητικό μήνυμα σε Social networks.

Ξύνω το κεφάλι μου. Γιατί;

Δεν έχω εικόνα ανθρώπου παραιτημένου από τη ζωή. Πλένομαι, κουρεύομαι, χτενίζομαι περιποιούμαι τον εαυτό μου.
    Δεν είμαι άνθρωπος απαίδευτος. Μπορώ αν συμμετάσχω σε μια συζήτηση και στα αλώνια και στα σαλόνια.
    Δεν είμαι φτωχός επαίτης. Δεν πειναω ούτε "μου τρεχουν από τα μπατζάκια μου".
    Δεν είμαι όμορφος/η, αλλά σίγουρα δεν έχω και στοιχεία ασχήμιας (ιδιομορφίες σωματικές, βάρος, ελιές, κλπ)
    Δεν έχω φιλοσοφία ερημίτη.
    Δεν βρωμάει η ανάσα μου, (ούτε τα πόδια μου)
    Δεν καπνίζω αλλά ούτε είμαι αντικαπνιστής.
    Δεν είμαι βιγκαν, αλλά ούτε τους μέμφομαι. Δεν είμαι gay αλλά ούτε τους μέμφομαι.
    Δεν είμαι ρατσιστής, ή ούτε φασίστας. Τους μέμφομαι.
    Δεν είμαι οξύθυμος. Δεν είμαι βίαιος. Αλλά δεν είμαι και "φυτό".
    Αθλούμαι, ακούω μουσική, μ' αρέσει το cinema και το θέατρο. Διαβάζω αρκετά.
    Έχω καλές σπουδές και αξιοσημείωτη καριέρα.

Γενικώς, έχω την αίσθηση ότι είμαι περίπτωση πολύ "κανονικού" ανθρώπου. Νομίζω ότι το μόνο που μου λείπουν τα παρακάτω πράγματα:
    1. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών, είναι να είμαι ο @@ της παρέας και να πληρώνω κεράσματα, να πληρώνω φίλους, γκόμενες, εισιτήρια, εισόδους σε club, ξενοδοχεία, αεροπορικά εισιτήρια κλπ, μου λείπει δηλαδή η διάθεση να γίνω σπόνσορας της ευημερίας των άλλων.
    2. Μου λείπει η ανεκτικότητα στην βλακεία. Έχω κηρύξει ανοιχτό πόλεμο στην ανοησία. Δεν την δέχομαι, δεν την επιτρέπω στη ζωή μου, κάθε αντιμετώπιση της βλακείας την αναγορεύω σε μάχη (αν όχι σε πόλεμο). Είμαι τόσο πολέμιος της βλακείας που αναρωτιέμαι μερικές φορές ποιός είναι πιο βλάκας!!!!
    3. Δίνω την εικόνα αυτόνομου ανθρώπου, που είναι αυτάρκης κοινωνικά, συναισθηματικά, κλπ. Εικόνα ανθρώπου που δεν του λείπει κάτι. Που δέν έχει ανάγκη κάποιον άλλον/η για να αισθανθώ ολοκλήρωση. Είμαι ολόκληρος και από μόνος μου! Αυτό πιστεύω ότι λειτουργεί αποτρεπτικά για την κοινωνία ώστε να με προσεγγίσει (ή να δεχτεί την προσέγγισή μου).
    4. Έχει σκοτεινιάσει το βλέμμα μου. Κάποιος νωρίτερα (νομίζω η kobo) το είχε πει. Λόγω της αηδίας που έχω αισθανθεί από συμπεριφορά από φίλους/ες και συγγενείς έχει αλλάξει η έκφραση του προσώπου μου. Έχει σκοτεινιάσει το βλέμμα μου. Δεν αποκλείω κάποιοι να με βλέπουν και να με φοβούνται κιόλας.
    Αν θεωρείς τους περισσότερους ανθρώπους βλάκες και κουτοπόνηρους (οτι προσπαθούν να σε εκμεταλλευτούν) και επιπλέον δείχνεις δυσαρέσκεια και αηδία μόνο και μόνο με την έκφραση του προσώπου σου, ε, τότε τί απορείς που δεν επικοινωνούν μαζί σου;
    Εσύ θα ήθελες να επικοινωνείς με ανθρώπους που σε αντιμετωπίζουν αρνητικά, υποτιμητικά και καχύποπτα; Όχι βέβαια!

Member
    Quote Originally Posted by ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ View Post
    Αν θεωρείς τους περισσότερους ανθρώπους βλάκες και κουτοπόνηρους (οτι προσπαθούν να σε εκμεταλλευτούν) και επιπλέον δείχνεις δυσαρέσκεια και αηδία μόνο και μόνο με την έκφραση του προσώπου σου, ε, τότε τί απορείς που δεν επικοινωνούν μαζί σου;
    Εσύ θα ήθελες να επικοινωνείς με ανθρώπους που σε αντιμετωπίζουν αρνητικά, υποτιμητικά και καχύποπτα; Όχι βέβαια!
    Κασσάνδρα, μου έχεις ξανααπαντήσει άστοχα, οπότε είμαι υποχρεωμένος να σου δώσω μια στοχευμένη απάντηση.
    1. "Αν θεωρείς τους περισσότερους ανθρώπους βλάκες και κουτοπόνηρους (οτι προσπαθούν να σε εκμεταλλευτούν) ..." - Πότε είπα ότι θεωρώ τους περισσότερους ανθρώπους βλάκες; Έχεις προφανώς σοβαρότατο πρόβλημα ανάγνωσης και ακόμα σοβαρότερο πρόβλημα αντίληψης Ελληνικών! Αυτό ακριβώς εννοώ βλακεία! Ενώ έχεις παντελή έλλειψη γνώσης Ελληνικών, εκφράζεις άποψη - καλά κάνεις, εγώ στην ζήτησα - αλλά εκφράζεις αρνητισμό σε εμένα με λάθος δεδομένα (ότι δηλαδή εγώ θεωρώ τους περισσότερους ανθρώπους βλάκες). Χωρίς να το καταλαβαίνεις, ουσιαστικά εξομοιώνεις τον εαυτό σου με εκείνους τους πληρωμένους φίλους, γκόμενες, που για να είναι δίπλα μου, με θεωρούν υποχρεωμένο να τους πληρώνω για να ευημερούν. Και είμαι σίγουρος ότι δεν το καταλαβαίνεις ότι μόνη σου εξομοιώνεσαι με αυτούς εφόσον έχεις παντελή έλλειψη Ελληνικών γραμμάτων. (Υποθέτω ότι ήμουν σαφής τώρα, στο πόσο ΜΗ ανεκτικός είμαι στην βλακεία!. Αυτά για να γνωριζόμαστε....)
    2. "...επιπλέον δείχνεις δυσαρέσκεια και αηδία μόνο και μόνο με την έκφραση του προσώπου σου,..." - Μια από τα ίδια! Πλήρης άγνοια ανάγνωσης και αντίληψης Ελληνικών.
    Εγώ λέω "Έχει σκοτεινιάσει το βλέμμα μου" εσύ το μεταφράζεις "δείχνεις δυσαρέσκεια και αηδία μόνο και μόνο με την έκφραση του προσώπου σου".
    Εγώ λέω "Λόγω της αηδίας που έχω αισθανθεί από συμπεριφορά από φίλους/ες και συγγενείς έχει αλλάξει η έκφραση του προσώπου μου" εσύ το μεταφράζεις "δείχνεις δυσαρέσκεια και αηδία μόνο και μόνο με την έκφραση του προσώπου σου".

Θα μπορούσα να σε θεωρήσω απλώς αγράμματη, και να είμαι πιο επιεικής μαζί σου, όμως η εξακολουθητικότητα των ενεργειών σου δείχνει ότι ΣΚΟΠΙΜΑ επιχειρείς να διαβάλεις το νόημα αυτών που λέω.

και τέλος, είπες:
    "Εσύ θα ήθελες να επικοινωνείς με ανθρώπους που σε αντιμετωπίζουν αρνητικά, υποτιμητικά και καχύποπτα;"
    Απάντηση: Όχι δεν θέλω να επικοινωνείς μαζί μου, δεδομένου ότι διαβάλεις τα λόγια μου, με αντιμετωπίζεις αρνητικά, υποτιμητικά και καχύποπτα!

Εντάξει Spectrum, ό,τι πεις!

Senior Member
    και τα δυο φερουν ευθυνη ....ισως το ατομο περισσοτερο...και δεν μιλαμε για καποιον στιγματισμενο κλεφτη η δολοφονο η βιαστη η κατι τετοιο που θα φερει απομονωση.
    αμα το ατομο δεν προσπαθησει αν ενταχθει στην κοινωνια τοτε οδευει προς την "αιωνια" απομονωση.

Member
    Quote Originally Posted by Xfactor View Post
    και τα δυο φερουν ευθυνη ....ισως το ατομο περισσοτερο...και δεν μιλαμε για καποιον στιγματισμενο κλεφτη η δολοφονο η βιαστη η κατι τετοιο που θα φερει απομονωση.
    αμα το ατομο δεν προσπαθησει αν ενταχθει στην κοινωνια τοτε οδευει προς την "αιωνια" απομονωση.
    Right to the point!!!!
    Η ευθύνη της αγοράς εισιτηρίου για να παρακολουθήσεις μια παράσταση, ή η ευθύνη για την πληρωμή της συνδρομής για την ένταξη σε ένα σωματείο, σύλλογο ή club, είναι ΑΤΟΜΙΚΗ!!!
    Σωστός!

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345