Results 1 to 15 of 18
Thread: Απίστευτα εξαντλητικό άγχος
-
05-02-2019, 00:36 #1
Απίστευτα εξαντλητικό άγχος
Παιδιά καλησπέρα,
Για ακόμα μια φορά δεν μπορώ να κοιμηθώ . Αύριο γράφω εξετάσεις στις 8 το πρωί και το μάτι γαρίδα . Έχω απίστευτα συμπτώματα γενικευμένου άγχους. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο προβληματική αρχίζει και γίνεται η ζωή μου. Ξεκίνησε πριν 1.5 χρόνο έτσι ξαφνικά όπως όλα τα αναπάντεχα στη ζωή. Και έκτοτε κουβαλάω έναν σταυρό κάθε μέρα . Ακόμα θυμάμαι την πρώτη κρίση πανικού ένα αίσθημα ότι ασφυκτιώ και ότι σε λίγα δευτερόλεπτα θα πεθάνω. Θυμάμαι το τρέμουλο, την ταχυκαρδία πήγα στο νοσοκομείο και η καρδιά μου χτυπούσε στους 180! Και τότε άρχισε ένας ακόμα Γολγοθάς αυτός των εξετασεων, των ιατρικών επισκέψεων και κάθε φορά να κάθε φορά άκουγα τα εξής λόγια : δεν βρίσκουμε κάτι οργανικό μάλλον ψυχολογικό είναι. Και πήγα και σε ψυχολόγο αλλά δεν βρήκα τη λύτρωση... Έκτοτε έχω πάθει αμέτρητες κρίσεις πανικου. Μπορούν να συμβούν παντού την ώρα που τρώω, που διαβάζω οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Έχω χάσει σχεδόν όλες μου τις παρέες εξαιτίας αυτής της αρρώστιας γιατί περί αρρώστιας πρόκειται. Δεν έχω καμία διάθεση για τίποτα, τίποτα πλέον δεν με ευχαριστεί. Έχω πάθει ανορεξία έχασα πάνω από 10 κιλά τον τελευταίο χρόνο. Δεν με ενδιαφέρει το φαγητό βασικά δεν με ενδιαφέρει τίποτα. Είναι τόσο εξαντλητικό το άγχος που βιώνω που έχει συγκλονίσει όλη την ύπαρξη μου. Κάθε μέρα φοβάμαι ότι θα πεθάνω αλλά παράλληλα εύχομαι να μην είχα γεννηθεί. Το ξέρω ότι αυτά που γράφω ακούγονται κάπως μελό αλλά πιστέψτε με δεν αγγίζουν ούτε στο 1% την απόγνωση που αισθάνομαι. Είμαι 20 χρόνων και αισθάνομαι ψυχικά λες και είμαι 80. Προσπαθώ να πιέζω τον εαυτό μου να βγαίνω έξω κάποια έστω λεπτά μέχρι τη σχολή έστω μέχρι το σούπερ Μάρκετ. Σήμερα το πρωί πάλι έπαθα κρίση πανικού σχεδόν παρελυσα από το φόβο μου στο προαύλιο της σχολης. Δεν θέλω να παίρνω ηρεμιστικά πέρασα και από αυτό το λούκι το μόνο που κάνουν είναι να κρύβουν τα συμπτώματα. Δεν τα θεραπεύουν!!! Εχω επισκευθεί 5 γιατρούς όλοι τα ίδια μου λένε: ψυχολογικά. Πείτε μου κι εσείς τη γνώμη σας ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω βαρέθηκα να ζω έτσι. Αν μπορεί κάποιος να αποκαλέσει αυτή την οικτρή κατάσταση ζωή. Συγγνώμη εκ των προτέρων για το τεράστιο ποστ απλά δεν ξέρω πως αλλιώς να ξεσπάσω μόνο η γραφή με βοηθάει καπως να απαλύνω την απόγνωση που αισθάνομαι.
- 05-02-2019, 00:43 #2
Γεια σου πενυ , σε καταλαβαίνω απόλυτα και ολα αυτά π βιώνεις ειναι λογικά . Θα σ πω κατι κ βάλτο καλα στο μυαλό σου ειναι παροδικά ολα ..
05-02-2019, 00:51 #3
Πένυ μου κουράγιο και δύναμη εύχομαι! Μην το βάζεις κάτω! Άγχος είναι όλο αυτό που νιώθεις που εσύ η ίδια τι δημιουργείς και εσύ μπορείς να το νικήσεις. Δεν είσαι μόνη σου! Η ζωή είναι μικρή και πρέπει να την ζούμε στο έπακρο! Ζήσε κορίτσι μου! Και γω αυτό φωνάζω στον εαυτό μου ζήσε κι ας πέσεις...κι ας σου τελειώνουν οι αναπνοές...όμως κάθε αναπνοή μου θέλω να αξιζει! Και έτσι τα καταφέρνω τις περισσότερες φορές...και δες μετά από τόσες μέρες που νόμιζα πως θα πεθάνω...είναι εδώ και ζω!
05-02-2019, 01:03 #4
Πενάκι φαρμακευτική αγωγή έχεις λάβει?? Συμπάσχω...
05-02-2019, 01:19 #5
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας . Elenas όταν ξεκίνησαν αυτές οι κρίσεις πανικού και αφού απέκλεισαν οι γιατροί τους οργανικούς παράγοντες ο καρδιολόγος με παρέπεμψε σε ψυχίατρο και ξεκινήσαμε με ζαναξ. Για να είμαι ειλικρινής κατά κάποιο τρόπο με βοήθησαν αλλά όπως προαναφέρθηκε και στο αρχικό κου ποστ πιστεύω ότι τα ηρεμιστικά απλά καμουφλάρουν τα συμπτώματα δεν τα θεραπεύουν και αυτό φυσικά επαληθεύτηκε όταν σταμάτησα μετά από 2 εβδομάδες να παίρνω τα χάπια (πραγματικά δεν είναι για παραπάνω και όποιος γιατρός τα συνταγογραφει για μεγάλο χρονικό διάστημα ειναι ανεύθυνος). Anyway μετα από λίγους μήνες τα επεισόδια (οι κρίσεις πανικού) άρχισαν να επανέρχονται ξαναπήγα σε άλλον καρδιολόγο μου χορήγησε βουσπιρονη που είναι πολύ πιο ήπια αλλά καταπολεμούν με τον καιρό τα αγχωδη συμπτώματα παρολα αυτά όμως αισθανομουν και αισθάνομαι φυλακισμένη στις σκέψεις μου. Είναι ένα απίστευτο γαϊτανάκι μεταξύ άγχους και κατάθλιψης. Αργότερα πήγα και σε ψυχολόγο έκανα κάποιες συνεδρίες με βοήθησαν λίγο να αντιμετωπίζω καλύτερα κάπως τις αγχωτικές καταστάσεις αλλά σίγουρα δεν είδα θεαματικές αλλαγές. Ειλικρινά δεν ξέρω τι πυροδοτησε την πρώτη κρίση πανικού. Ήμουν πάντα ανέμελη έβγαινα τα έπινα έκανα ότι κάνουν παιδιά της ηλικίας μου ξαφνικά ήρθε όλο αυτo και με καταρρακωσε. Υπάρχουν μέρες που δεν θέλω να σηκωθώ ούτε από το κρεβάτι σαν ζωντανή νεκρή δεν μπορώ να το περιγράψω αλλιώς...
05-02-2019, 01:24 #6
αν και καταλαβα τι λες δε ξερω αν θα συνενοηθουμε
05-02-2019, 01:29 #7
05-02-2019, 01:38 #8
τρεμουλο ειχα και εγω για πολα χρονια απο τα 17 ως τα 25
05-02-2019, 01:50 #9
05-02-2019, 01:55 #10
Όχι δεν προέκυψε θεραπεία με αντικαταθλιπτικά. Ίσως γιατί αρχικά ο ψυχίατρος διέγνωσε γενική αγχωδη διαταραχή. Τα συμπτώματα της κατάθλιψης δημιουργήθηκαν στην πορεία. Προσπάθησα με γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία να αντιμετωπίσω καποιες δύσκολες καταστάσεις . Η αλήθεια είναι ότι με βοήθησε κατά ένα 15-20% αλλά το άγχος είναι ακόμα εκει. Αγχώνομαι για τα πάντα κυρίως για θέματα υγειας, έχω συνεχώς υπαρξιακές αναζητήσεις , τα θεωρώ όλα μάταια ειλικρινά δεν ξέρω τι κου συνέβη ίσως λίγο αργοπορημένη κρίση ενηλικίωσης δεν ξέρω ...
05-02-2019, 02:52 #11
Σε κατάλαβαινω απολυτα..το περναω και γω ολο αυτο 3 χρονια..ειναι μαρτυριο το ξερω..αλλα υπομονη..καλο θα ηταν να δοκιμασεις αντικαταθλιπτικα μηπως σε βοηθησουν να κανεις μια δοκιμη..εγω ειμαι απο τους ατυχους δν με πιανουν..
Εστάλη από SM-A600FN στο E-Psychology.gr Mobile App
05-02-2019, 08:27 #12
Άποψή μου είναι να ξαναρχίσεις θεραπείες με ψυχολόγο. Θεαματικά αποτελέσματα δεν θα δεις από τη μία μέρα στην άλλη, θέλει υπομονή. Ο ψυχολόγος όμως να ξέρεις δεν είναι μάγος, απλά μπορεί να σε συμβουλεύσει και να σε βοηθήσει να βρεις η ίδια την λύση όταν κάτι σου κάνει κλικ. Πάντως το πρώτο και κυριότερο που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι Δεν είναι παθολογικό και δεν θα πάθεις κάτι από αυτό. Δεν έχει νόημα να τρέχεις στους καρδιολόγους και για εξετάσεις όλη την ώρα. Το δεύτερο και κυριότερο είναι όσο μπορείς να το αγνοείς. Ας πούμε όταν σε έπιασε κρίση στο προαύλιο της σχολής τι έκανες; Έτρεξες κάπου "να κρυφτείς"; Πήγες σπίτι; Ή συνέχισες την ημέρα σου κανονικά; Και αν ναι, προσπάθησες να μιλάς με κόσμο, να αποσπάς την προσοχή σου ή απλά καθόσουν π.χ. σε ένα θρανίο στην κοσμάρα σου και παρατηρούσες τον εαυτό σου και τα συμπτώματα; Ξέρω ότι μπορεί όλα αυτά να σου ακούγονται βουνό, αλλά μόνο έτσι θα ξεπεράσεις τις κρίσεις πανικού, κοιτώντας τες στα μάτια και πολεμώντας τες και συνεχίζοντας τη ζωή σου. Όσο πιό πολύ ασχολήσε μαζί τους, τόσο τις τρέφεις.
05-02-2019, 08:39 #13
Επίσης για το θέμα του ύπνου: Πέρα από το άγχος, μην τροφοδοτείς τις αϋπνίες με τσιγάρα, καφέδες, άστατη διατροφή, πολλές ώρες στον υπολογιστή κτλ. Ακούγεται αμελητέο μπροστά στις κρίσεις πανικού κτλ, αλλά δεν είναι. Περπάτα καμια ώρα μέσα στην ημέρα αν μπορείς και προσπάθησε να πέφτεις για ύπνο συγκεκριμένη ώρα.
05-02-2019, 11:27 #14
Τα αντικαταθλιπτικά δεν τα παίρνεις μόνο δε περίπτωση που έχεις κατάθλιψη. Εμενα με βοήθησαν πολύ να ξεπεράσω τις κρίσεις πανικού. Σε καμία περίπτωση δεν σου προτείνω να πας και να ξεκινήσεις κάποια αγωγή. Αλλά έχε το και ως εναλλακτική έστω και με ομοιοπαθητικά χαπακια. Ταλαιπωρεισαι αρκετό καιρό.
05-02-2019, 18:46 #15