Ζήτημα Οπτικής
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Junior Member

Ζήτημα Οπτικής

Καλησπερα.

Παρουσιασα ψυχωτικο επεισοδιο απο χρηση ουσιων.Εκπομπη-τοποθετηση σκεψης που κατα τον Ψ μου αποτελει σχιζοφρενικο συμπτωμα.Επισης ειχα ανεβασμενη διαθεση και νομιζα οτι ημουν προφητης.Με τον εγκλεισμο και την ολανζαπινη ολα αυτα φυγαν ενω ακολουθησα αγωγη για μια 2ετια και παρακολουθηση απο διαφορους Ψ ετσι ωστε να μην "υποτροπιασω". Εκνευριστηκα και εξοργισθηκα σιγουρα με τον εαυτο μου που με οδεψα στην τρελα και στην παρανοια. Αλλα θυμωσα πολυ και με τους ρυθμιστες της ψυχικης μου διαθεσης. Ψυχιατροι και φαρμακα. Δεν ξερω πως αντιλαμβανεται και βιωνει ο καθενας την ψυχωση εδω μεσα. Σιγουρα περιλαμβανει ακουστικες παραισθησες, παρανοϊκες σκεψεις, μανιες καταδιωξης και παραλογα συναισθηματα και σκεψεις.
    Θεωρω πως ολο αυτο, ολη αυτη η ψυχικη διαστολη που υπεστησα ηταν μια τρομερη ευκαιρια να αναδομησω τον εαυτο μου.Να γινω ενας καλυτερος ανθρωπος και να με εκτιμησω.
    Σιγουρα συνεχισαν να μου βγαινουν παρανοιες που δε θα λυνοντουσαν με το να μπουκωθω με αντιψυχωτικα.Επελεξα να τα σταματησω.Εχω ενα μηνα να τα παρω και το μυαλο μου ειναι πιο καθαρο απο ποτε.Με το που σταματησα το αντιψυχωτικο υποχωρησε σχεδον ολικα η αρρωστοφοβια που ειχα και οι σκεψεις που εκανα γι αυτην.Ενιωσα πιο δυνατος και πιο σιγουρος για τον εαυτο μου.
    Ολα αυτα τα γραφω για μας. Για τους ανθρωπους που βιωσαν πραγματα που νομοθετικα και κοινωνικα επρεπε να ψυχιατρικοποιηθουν.
    Θελω να πω οτι δεν υπαρχει προβλημα αν και μπορει να υπαρχει. Το ολο θεμα σε ζητηματα αρρωστοφοβιας, ψυχωσεων ειναι ζητημα οπτικης. Ενας σταθερος υπνος, μια καλη διατροφη πλουσια σε βιταμινες αλλα και μερικοι ανθρωποι να μοιραστεις την πραγματικοτητα σου και να ανταλλαξεις ενα χαμογελο, αποτελουν την καλυτερη ψυχοθεραπεια.
    Τα γραφω ολα αυτα, γιατι διαβασα παρα πολλα ποστ και ειδα πληγωμενες ψυχες που εχουν πεσει σε εναν ατερμονα βρογχο. Εχουμε τη δυναμη μεσα μας. Με την παρατηρηση του εαυτου μας, σε περιπτωσεις που δεν ειναι μια σοβαρη σχιζοφρενικομορφη διαταραχη- με φωνες που σε καθοδηγουν- γιατι δεν εχω περασει κατι τετοιο- μπορουμε να αντικρυσουμε τον ηλιο και να γεμισουμε ευτυχια.
    Μια ζωη εχουμε, ας κανουμε τους δαιμονες φιλους μας και να οδεψουμε και να γευτουμε τις ομορφιες της ζωης.
    Carpe diem
    Γιαννης

https://www.youtube.com/watch?v=tnPXoymcxEU

Senior Member
    Quote Originally Posted by MechanismOfMadness View Post
    Καλησπερα.
    Θελω να πω οτι δεν υπαρχει προβλημα αν και μπορει να υπαρχει. Το ολο θεμα σε ζητηματα αρρωστοφοβιας, ψυχωσεων ειναι ζητημα οπτικης. Ενας σταθερος υπνος, μια καλη διατροφη πλουσια σε βιταμινες αλλα και μερικοι ανθρωποι να μοιραστεις την πραγματικοτητα σου και να ανταλλαξεις ενα χαμογελο, αποτελουν την καλυτερη ψυχοθεραπεια.
    Τα γραφω ολα αυτα, γιατι διαβασα παρα πολλα ποστ και ειδα πληγωμενες ψυχες που εχουν πεσει σε εναν ατερμονα βρογχο. Εχουμε τη δυναμη μεσα μας. Με την παρατηρηση του εαυτου μας, σε περιπτωσεις που δεν ειναι μια σοβαρη σχιζοφρενικομορφη διαταραχη- με φωνες που σε καθοδηγουν- γιατι δεν εχω περασει κατι τετοιο- μπορουμε να αντικρυσουμε τον ηλιο και να γεμισουμε ευτυχια.
    Μια ζωη εχουμε, ας κανουμε τους δαιμονες φιλους μας και να οδεψουμε και να γευτουμε τις ομορφιες της ζωης.
    Carpe diem
    Γιαννης
    U
    Ποσο συμφωνω μαζι σου , φιλε Γιαννη ..........εγω εχω κτθλψη , 14 χρονια , αλλα δεν ταχω βαψει μαυρα ..........
    εχεις την οπτικη γωνια που εχω υιοθετησει κι εγω ..........
    χιλια μπραβο ( και οχι τα ' ανοητα ' likes , στην Ελλαδα ζουμε ) ....................
    Αγγελος ....

Senior Member
    Εγω εχω σχιζοφρενεια αποδιοργανωμενου τυπου. Θεωρειται δυσκολος τυπος αν κ πλεον καταργηθηκαν οι τυποι της σχιζοφρενειας κ ειναι ολοι ενα ονομα αυτο της σχιζοφρενειας.

Και γω προσπαθω να το δω σαν ενα ταξιδι αναπτυξης οπου οι ανεμοι δεν θα ειναι παντα ευνοικοι.
    Ξερω οτι θα εχω δυσκολη ζωη κ η επιβιωση με κανει να φοβαμαι για το μελλον μου.
    Υπαρχουν κ καποια θετικα μεσα απο αυτη την κατασταση οπως οτι γινεσαι πιο συμπονετικος στον πονο του διπλανου, εκτιμας τις μικρες χαρες, μαθαινεις να ζεις πιο απλα κ λιτα, εκτιμας οσους ανθρωους σου σταθηκαν.

*Μια συμβουλη: Ενημερωσε τον γιατρο σου για την διακοπη να δουμε τι θα σου πει. Συνηθως μετα απο διακοπη τα συμπτωματα επανερχονται μεσα σε ενα 6μηνο χρονι ή λιγο παραπανω.
    Δεν θες να το ξαναζησεις πιστεψε με κ θα ειναι καθε υποτροπη πιο δυνατη.

Member
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Εγω εχω σχιζοφρενεια αποδιοργανωμενου τυπου. Θεωρειται δυσκολος τυπος αν κ πλεον καταργηθηκαν οι τυποι της σχιζοφρενειας κ ειναι ολοι ενα ονομα αυτο της σχιζοφρενειας.

Και γω προσπαθω να το δω σαν ενα ταξιδι αναπτυξης οπου οι ανεμοι δεν θα ειναι παντα ευνοικοι.
    Ξερω οτι θα εχω δυσκολη ζωη κ η επιβιωση με κανει να φοβαμαι για το μελλον μου.
    Υπαρχουν κ καποια θετικα μεσα απο αυτη την κατασταση οπως οτι γινεσαι πιο συμπονετικος στον πονο του διπλανου, εκτιμας τις μικρες χαρες, μαθαινεις να ζεις πιο απλα κ λιτα, εκτιμας οσους ανθρωους σου σταθηκαν.

*Μια συμβουλη: Ενημερωσε τον γιατρο σου για την διακοπη να δουμε τι θα σου πει. Συνηθως μετα απο διακοπη τα συμπτωματα επανερχονται μεσα σε ενα 6μηνο χρονι ή λιγο παραπανω.
    Δεν θες να το ξαναζησεις πιστεψε με κ θα ειναι καθε υποτροπη πιο δυνατη.
    Δηλαδή να υπάρξει ένα και μοναδικό επεισόδιο (με θετικά συμπτώματα) και να μην εμφανιστεί ποτέ ξανά δεν έχετε ακούσει? Serios εσύ τι πιστεύεις... ότι η αγωγή θα πρέπει να είναι εφ όρου ζωής για την μέγιστη αποφυγή υποτροπής ???

Senior Member
    Ξερω οτι τα φαρμακα επηρεαζουν την λειτουργικοτητα κ τα αρνητικα συμπτωματα με αρνητικο τροπο πολλες φορες.
    Η δοση συντηρησης ειναι το πρωτο που μπορουμε να κοιταξουμε.
    Μετα αναλογα τη σοβαροτητα, ποσες υποτροπες ειχε ο ασθενης κ την προγνωση ο γιατρος μπορει να ρισκαρει σε μειωση μεχρι την διακοπη των φαρμακων.
    Προσωπικα ακομα κ με διακοπη θα επισκεπτομουν τακτικα εναν ψυχιατρο κ θα κρατουσα ημερολογιο.

Για μενσ η χρηση αντιψυχωτικων θα ειναι εφ'ορου ζωης γιατι ειχα 2 υποτροπες.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Member
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Ξερω οτι τα φαρμακα επηρεαζουν την λειτουργικοτητα κ τα αρνητικα συμπτωματα με αρνητικο τροπο πολλες φορες.
    Η δοση συντηρησης ειναι το πρωτο που μπορουμε να κοιταξουμε.
    Μετα αναλογα τη σοβαροτητα, ποσες υποτροπες ειχε ο ασθενης κ την προγνωση ο γιατρος μπορει να ρισκαρει σε μειωση μεχρι την διακοπη των φαρμακων.
    Προσωπικα ακομα κ με διακοπη θα επισκεπτομουν τακτικα εναν ψυχιατρο κ θα κρατουσα ημερολογιο.

Για μενσ η χρηση αντιψυχωτικων θα ειναι εφ'ορου ζωης γιατι ειχα 2 υποτροπες.
    Εαν μου επιτρέπεις... σε τι χρονικά διαστήματα είχες τις δύο (2) υποτροπές μετά το πρώτο επεισόδιο? Έπαιρνες αγωγή τότε ?

Senior Member
    Ιουνιος 2008 μετα απο διακοπη ενος εξαμηνου. Επαιρνα αντικαταθλιπτικα για ενα εξαμ. Ειχα πιο ελαφρια συμπτωματα αλλα κ παλι κακη λειτουργικοτητα.

Επειτα συνεχισα αλλη αγωγη με προσθηκη αντιψυχωτικου κ το 2012 ειχα υποτροπη μετα απο 4 χρονια γιατι δεν ημουν συνεπης κ προσεκτικος με την αγωγη κ ειχα πετυχει εναν μαλακα γιατρο που μου ελεγε οτι δεν εχω τπτ. Ηταν διακοπτομενη η ληψη.

Τωρα εχω 6 χρονια χωρις βαρια υποτροπη. Το τελευταιο επεισοδιο ηταν το ισχυροτερο κ το παραληρημα κρατησε περιπου 7 μηνες.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    τη τραβηξες και εσει σεριε, εμενα μου εβαλε τησ φωνες μια φορα ο γιατρος που νομιζε οτι δεν επαιρνα τα φαρμακα, εγω απλα επαιζα παιχνιδια στο πσ και ειχα κανει τη νυχτα μερα.........με ειπε οτι θα μου κανουν ενεσειες και θα ξαναμπω νοσοκομειο, και μετα θα ειναι δυσκολη η θεραπεια μου
    Last edited by pavlosla; 15-02-2019 at 23:08.

Senior Member
    Εδω εχουμε μπερδεψει τις ασθενειες !!! αλλο η κτθλψη , αλλο η ψυχωση , αλλο η σχιζοφρενεια .................μπορω να μιλησω μονο για κτθλψη , που θεωρω ΟΛΑ ταντικαταθλιπτικα αναποτελεσματικα , σε μενα παντα , και πιθανως ζημιογονα .....δεν παιρνω πλεον αντκ/κα , και δεν ειμαι χειροτερα , αντιθετως , ειμαι πιο δραστηριος ......