Results 1 to 6 of 6
-
28-01-2019, 08:13 #1
αντιμετώπιση πρόσφατων απωθημένων
Ερώτημα:
Εσείς τι κάνετε όταν έχετε απωθημένα από κάτι που σας έκαναν μερικούς μήνες πριν?
Όταν η συνείδηση δεν ηρεμά, όταν μέσα σας κάποιες στιγμές κτυπιέστε έντονα, και πρέπει να κάνετε κάτι για να μην σας μείνει το απωθημένο και υποφέρετε απ' αυτό. Όταν, έστω κατατασσόμενη ως σημαντική ή ασήμαντη για κάποιον ανεξάρτητο τρίτο, η βλάβη κτυπά έντονα μέσα σας. Όταν, στο πλαίσιο του σχετικού, έχετε ήδη απομακρυνθεί από εκείνο το χώρο/άτομα που σας προκάλεσε το απωθημένο.γιάννης
- 28-01-2019, 08:37 #2
Εξαρταται απο το τι ειναι αυτο που μου εκανε. Καπου αναφερεις οτι ειναι ανεξαρτητο απο το ποσο σοβαρη φαινεται η " βλαβη" σε καποιον τριτο . Εγω προσπαθω να αξιολογησω οσο πιο "αντικειμενικα" μπορω αυτο που μου εκανε. Αν ειναι κατι σχετικα ασημαντο προσπαθω να ηρεμησω και να του δωσω δικαιολογιες για την πραξη του, να σκεφτω την θεση του, τι τον ωθησε να το κανει, να τον κατανοησω τελοσπαντων και να το προσπερασω. Αν ηταν πραγματικη κακοηθεια του φερομαι αναλογα. Ειτε ενημερωνω τους γυρω να ξερουν περι τινος προκειται ωστε και να προσεχουν αλλα και να εκτεθει, η αν περναει κατι απο το χερι μου οταν χρειαστει βοηθεια κλπ τον γειωνω.
28-01-2019, 14:07 #3
Η σκέψη που μου ρθε το πρωί (επαναλαμβανόμενη σε τέτοια ένταση αρκετές φορές από τότε!) ενώ τέτοιας φύσης απωθημένα είναι ουκ ολίγα, αφορά αυτό που έβαλα σε μπολτ.
Σ αυτό προστίθεται μια - ίσως - υπερευαισθησία μου (η υπερευαισθησία συνήθως δημιουργείται και χτίζεται πάνω σε προηγούμενα).
Το λάθος, δλδ το ότι επέμενα να συσχετίζομαι με λάθος άτομα απλά για να μου καλύπτουν την ανάγκη παρέας.
Το ότι όντως έχει όντως προβλημα το άτομο.
Στην ουσία η έλλειψη σεβασμού σε μένα που είναι βασική αιτία του περιστατικού και της υπερέντασης (πάλι χτίζεται σε προηγούμενα περιστατικά) και του γεγονότος ότι αυτή η έλλειψη σε βασμού τον ώθησε.
Το μονο θετικό του βρίσκω και εφόσον μιλάμε για κάτι εφικτο, ξέκοψα.
Όταν όμως συμβαίνουν ή συνέβησαν παρόμοια τέτοια περιστατικά συσσωρεύεται ένταση όσο κι αν έχεις ξεκόψει από τα άτομα. Έχω ξαναγράψει για τέτοια στο φόρουμ.
Μηνύματα σε τέτοιους μπορείς να στείλεις μέσω γνωστών τους κλπ, όμως κάπου στη σκέψη μένει το απωθημένο ότι δεν έδειξα περισσότερη πυγμή το δεδομένο χρόνο.γιάννης
03-04-2019, 13:18 #4
ioanni συνονοματε θελω απλα να σε πω κτ.. εισαι απο τα πιο εξυπνα ατομα που εχω συναντησει στην ζωη μου... πραγματικα ρ φιλε πως το κανεις?
03-04-2019, 13:20 #5
θελω απλα να πω την γνωμη μου για σενα περα απο τα οσα προβληματα εχεις στην ζωη σου κ στην καθημερηνωτητα σου... βλεπω οτι εχεις μια πολυ προηγμενη σκεψη... εδω εγω ο μαλακας προσπαθω να σκευτωγμαι 1-2 πραγμτα μεσα στην καθημερηνοτιτα μου κ παλι μπερδευωμαι
03-04-2019, 15:34 #6