Φοβος για τον θανατηφορο ιο
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
    Senior Member

Φοβος για τον θανατηφορο ιο

Καλησπέρα σας σας παρακολουθώ χρόνια τώρα κ εχω κατα καιρους συζητησει διαφορα θεματα. Ειμαι κ εγω εδω κ δώδεκα χρονια με πολλα ψυχοσωματικά κ φοβίες. Τα τελευταία χροντπολυ καλύτερα απο πριν εχω μαθει να τα δέχομαι κ να τα διαχειριχομαι οσο μπορω καλύτερα. Ήθελα να ρωτήσω σχετικά με ολους αυτούς τουε θανατους τελευταία απο τον ιο της γριπης μονο εγω εχω πανικοβληθει τοσο;δεν έχουμε εμβολιαδτει ουτε εμείς ουτε τα παιδιά κακως βέβαια κ τρεμω τα παντα. Μια βδομάδα εχω αρρωστησει αοο το άγχος μου ψυχοσωματικά στο φουλ καξες σκέψεις κ ολα τα συναφη. Είμαι υπερβολικη;

Member
    Έχω σοβαρό αυτοανοσο με πρόβλημα στο ανοσοποιητικό κοινός δεν έχω αντισώματα η γυναίκα μου πέρασε την γρίπη και την πρόσεχα εγώ στο σπίτι!ηρέμησε δεν είναι όλα τόσο τραγικά πάνω σε αυτό το θέμα.αν σου τύχουν συμπτώματα όπως υψηλός πυρετός που είναι βασικό σύμπτωμα πήγαινε στο γιατρό σου η σε ένα νοσοκομείο να σε τσεκάρουν μην αγχώνεσαι στο λέω εγώ που σπυρί βγάζω και κάνω αναλύσεις λογο του προβλήματος μου.

Banned
    Quote Originally Posted by anika View Post
    Καλησπέρα σας σας παρακολουθώ χρόνια τώρα κ εχω κατα καιρους συζητησει διαφορα θεματα. Ειμαι κ εγω εδω κ δώδεκα χρονια με πολλα ψυχοσωματικά κ φοβίες. Τα τελευταία χροντπολυ καλύτερα απο πριν εχω μαθει να τα δέχομαι κ να τα διαχειριχομαι οσο μπορω καλύτερα. Ήθελα να ρωτήσω σχετικά με ολους αυτούς τουε θανατους τελευταία απο τον ιο της γριπης μονο εγω εχω πανικοβληθει τοσο;δεν έχουμε εμβολιαδτει ουτε εμείς ουτε τα παιδιά κακως βέβαια κ τρεμω τα παντα. Μια βδομάδα εχω αρρωστησει αοο το άγχος μου ψυχοσωματικά στο φουλ καξες σκέψεις κ ολα τα συναφη. Είμαι υπερβολικη;
    Ειναι καθαρα θεμα και τυχης ολο αυτο, μπορει δλδη να προσεχεις φουλ και να τυχη να πετυχεις στη δουλεια σου καποιον οπου εχει τον ιο,να χερετηθειτε, να αγγιξετε κοινα σημεια, η να βηξει κατα πανω σου - οπως δυστυχως πολλοι αγενεις το κανουν αυτο - και να σε κολησει!
    , Τα συμπτωματα απο οσα εχω διαβασει δεν ξεχωριζουν και πολυ απο την κλασικη ιοση. Ετσι μην σε πιανει αγχος, εαν ειναι να παιθανεις θα σου συμβει ,οσο και να προσεχεις. Απο την αλλη , το να προφιλασεσαι ειναι καλο διοτις μικρενεις τις πιθανοτητες, ομως εαν παρατηρησεις , γενικα το λεω τωρα εαν παρατηρησεις , οι υπερβολικα προστατευτικοι απο ασθενειες ειναι αυτοι που στο τελος την πατανε!

Senior Member
    Το ξερω οτι πρέπει να χαλαρωσω δεν το θελω
    ..μονες τους έρχονται οι σκέψεις κ με τρελαινουν. Τρεμω κυριολεκτικά μέχρι κ σχολείο σκέφτηκα να μην πανε τα παιδιά ομως δεν αφησα να με παρασύρει τοσο ολο αυτό. Προφυλλασομαστε οσο μπορουμε αλλα το μυαλο μου κοντευει να καει... Μόλις νιωσω κατι αγχώνομαι τοσο πολυ η δω κατι στα παιδιά.. Προσπαθώ οσο μπορω να σκέφτομαι πιο λογικά ομως υποσυνείδητα εχω άπιστε άγχος συνέχεια

Senior Member
    εγω περασα την h1n1 στο σπιτι...... σιγα για το μονο πραγμα που δεν πρεπει να εχεις ανχος.... ειιναι αυτο....

Senior Member
    Τα Μέσα Μαζικής Υστερίας και κυρίως η τηλεόραση σας έχουν κάψει το μυαλό! Άκουγα προχθές μία εκπομπή και μάλιστα αθλητική στο ραδιόφωνο και αναφέρανε για το τάδε νοσοκομείο όπου γινότανε ο χαμός διότι όλοι νομίζανε ότι είχαν θανατηφόρα γρίπη και είχαν σπεύσει στα εφημερεύοντα. Και εγώ έξινα το κεφάλι μου να καταλάβω γιατί ο πανικός. Μετά συνειδητοποίησα ότι εγώ είχα ενημερωθεί μέσα από εφημερίδες και κάποια πιο σοβαρά sites στο ίντερνετ ενώ ο περισσότερος κόσμος βλέπει τηλεόραση που κάνει την τρίχα τριχιά κι αντί να ενημερώνει ψύχραιμα δραματοποιεί τα πράγματα και αναστατώνει τον κόσμο.

Κατά καιρούς όλο και κάποιο μεταλλαγμένο και πιο ανθεκτικό στέλεχος ενός ιού μεταλλάσσεται, αυτό ίσχυε πάντα και θα ισχύει. Το κακό είναι που ο κόσμος δεν πάει να εμβολιαστεί γιατί "τα εμβόλια βλάπτουν", αλλά μετά παίρνει χωρίς να χρειάζεται από μόνος του αντιβιωτικά με το φτυάρι με το παραμικρό, Οπότε οι ιοί γίνονται όλο και πιο ανθεκτικοί στα αντιβιωτικά, οι μεταλλάξεις γίνονται όλο και πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμες και όταν όντως υπάρχει πρόβλημα τα φάρμακα δεν βοηθάνε όπως θα έπρεπε.

Από εκεί και πέρα, τα βασικά πρέπει να προσέχετε οικογενειακώς κι ότι είναι να γίνει θα γίνει. Έχω κι εγώ παράδειγμα κοντινό, όταν πάλι ήταν σε έξαρση ο Η1Ν1 είχαν νοσήσει πελάτες που μόλις είχαν έρθει από Ασία σε ξενοδοχείο που δούλευε συγγενής μου. Κανείς δεν κόλλησε, προληπτικά τους είχαν δώσει κάτι χάπια.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Τα Μέσα Μαζικής Υστερίας και κυρίως η τηλεόραση σας έχουν κάψει το μυαλό! Άκουγα προχθές μία εκπομπή και μάλιστα αθλητική στο ραδιόφωνο και αναφέρανε για το τάδε νοσοκομείο όπου γινότανε ο χαμός διότι όλοι νομίζανε ότι είχαν θανατηφόρα γρίπη και είχαν σπεύσει στα εφημερεύοντα. Και εγώ έξινα το κεφάλι μου να καταλάβω γιατί ο πανικός. Μετά συνειδητοποίησα ότι εγώ είχα ενημερωθεί μέσα από εφημερίδες και κάποια πιο σοβαρά sites στο ίντερνετ ενώ ο περισσότερος κόσμος βλέπει τηλεόραση που κάνει την τρίχα τριχιά κι αντί να ενημερώνει ψύχραιμα δραματοποιεί τα πράγματα και αναστατώνει τον κόσmo .
    Ποσο δικιο εχεις , sonia , οι ειδησεις εχουν το motto , ' και μην ξεχνατε Κυριες και Κυριοι να ειστε φοβισμενοι/τρομοκρατημενοι ' !!! δεν βλεπω ειδησεις ανω των 10 χρονων , για τους λογους που αναφερεις ............αμα δεις ενα κεντρικο δελτιο ειδησεων του 95-98 ( εχω μερικα μαγνητοσκοπημενα σε ενδιαμεσα ταινιων βιντεο ) κραταει 15-20 λεπτα , ουτε παραθυρα , ουτε αντςεγκλησεις , αλλα μια απλη παραθεση ειδησεων .............αμ , την υποβλητικη συνοδευτικη μουσικη , για να τρομοκρατηθεις περισσοτερο που την πας ? σκουπιδια οι ειδησεις , σκουπιδια και τα φερεφωνα οι ( κατ ευφημισμον ) δημοσιογραφοι ....

πληρης παρακμη ..........

Senior Member
    Πόσο δικιο εχετε ..πραγματικά ομως δεν βλέπω καθόλου τηλεόραση ξετω πολυ καλα ολα αυτα τα καναλια οτι κάνουν την τριχα τριχιά.. Περιστατικα γνωστων μου βλεπω κ οτι διαβάζω στο ίντερνετ... Προσπαθώ τοσο πολυ καθημερινά να το διαχειριστώ κ να μην το μεταδιδω στα παιδιά ομως με το να μην εκδηλωνω αυτα που σκέφτομαι τα ψυχοσωματικά οργιαζουν.. Κρίση πανικου κ φοβος για τα πάντα ακόμα κ να καταπιω. Ξερω οτι δεν είναι ολα αυτά παθολογικα καταλαβαινω οτι η περίπτωση να εχω κατι είναι μηδαμινη ομως κοντευω να τρελαθω. Γενικά εχω πολυ εντονο φοβο για την υγεία κ οταν ακουω κ βλεοω περιστατικα διπλα μας ο φόβος χτυπάει κοκκινο κ να ειμαι εγω καθημερινά αρρωστη.

Senior Member
    Πόσοι από τους γνωστούς σου τα κότσωσαν;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Πόσοι από τους γνωστούς σου τα κότσωσαν;

Με βοηθας , Sonia , να εμπλουτισω το λεξιλογιο μου , ουτε στο γκουγκλ δεν βρηκα αυτην την λεξη !!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Με βοηθας , Sonia , να εμπλουτισω το λεξιλογιο μου , ουτε στο γκουγκλ δεν βρηκα αυτην την λεξη !!
    Sorry, είναι πολύ κοινή έκφραση στην περιοχή μου. Εννοώ πόσοι από τους γνωστούς της θεματοθέτριας πέθαναν από αυτό;
    Ακόμα κι αν κολλήσεις, είναι πολύ μικρό το ποσοστό που καταλήγει σε θάνατο θέλω να πω. Κακώς τον καλούν θανατηφόρο ιό.
    Ένας ακόμα λόγος να το απομυθοποιήσει στο μυαλό της.

Senior Member
    Eχεις δικιο για τον ' θανατηφορο ' ιο ............... τα κοτσωσαν λοιπον σημαινει στην δικη μου περιοχη ( Αθηνα ) και γενια κυριως σημαινει τα κακαρωσαν ........!! θενκς .......

Senior Member
    αυτοι που καταληγουν ειναι ατομα με ηδη υπαρχοντα προβλήματα υγειας και συνηθως ειναι ηλικιωμένοι....τον αποκαλλουν θανατηφορο ιο επίτηδες για να τρομαζει ο κοσμος και να παει να κανει οτι εμβολιο υπαρχει το οποιο προκαλει σοβαροτερα προβλήματα και απο τον ιδιο τον ιο μακροχρονια.

Senior Member
    Quote Originally Posted by grgagno View Post
    αυτοι που καταληγουν ειναι ατομα με ηδη υπαρχοντα προβλήματα υγειας και συνηθως ειναι ηλικιωμένοι....τον αποκαλλουν θανατηφορο ιο επίτηδες για να τρομαζει ο κοσμος και να παει να κανει οτι εμβολιο υπαρχει το οποιο προκαλει σοβαροτερα προβλήματα και απο τον ιδιο τον ιο μακροχρονια.
    ούτε οι γιατροί και οι νοσηλευτές δεν εμβολιάζονται...

Senior Member
    Οι απόψεις για τον εμβολιασμο ποικιλλουν.. Αλλοι λενε ναι κ αλλοι είναι εντελώς αντιθετοι. Δεν ξέρω τι ισχύει τελικά ομως πως θα μάθουμε να μην επηρεαζομαστε απο αυτα που ακουμε γυρω μας κ να σκεφτομαστε λογικά.. Για μενα είναι πολυ δύσκολο.. Το ξερω οτι σε σχεση με τα άτομα που προσβληθηκαν πολυ λιγοι χαθηκαν απο τη ζωη αλλα δυστυχώς παντα κοιταω το χειρότερο κ οχι το καλύτερο... Μπορεί να διαχειρίζομαι πολλα ομως αρκετά αλλα με αρρωσταινουν

Page 1 of 2 12 LastLast