Υποχονδρίαση
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 3 of 3

Υποχονδρίαση

Καλησπερα! Είμαι φοιτήτρια 20 ετών και πάσχω 100% από άρρωστο φοβία ..από τον φόβο να μην κολλήσω το πιο ασήμαντο κρύωμα μέχρι την πιο σοβαρή ασθένεια..έχω πάει σε καρδιολόγο γιατί είχα ταχυκαρδίες και νόμιζα ότι έχει κάποιο πρόβλημα η καρδιά μου ,έχω πάει σε ορθοπαιδικό γιατί είχα πονοκεφάλους ζαλάδες και δυσκαμψία στον αυχένα,κάνω κάθε χρόνο εξετάσεις αίματος ..συνέχεια παθαίνω κι κάτι νιώθω μόνιμα ένα άγχος μην κολλήσω κάτι έχω καταντήσει να χάνω στιγμές κι να μένω σπίτι επειδή με κυριεύει ο φόβος ..όταν ακούω για καρκίνους με πιάνει πανικός .παθαινω σχεδόν κάθε μέρα κρίσεις πανικού.εχω επισκεφτεί ψυχολόγο και μου έκανε μάλιστα και εγκέφαλο γράφημα και βγήκαν όλα καθαρά..είμαι σε απελπισία

Senior Member
    Quote Originally Posted by Athina14 View Post
    Καλησπερα! Είμαι φοιτήτρια 20 ετών και πάσχω 100% από άρρωστο φοβία ..από τον φόβο να μην κολλήσω το πιο ασήμαντο κρύωμα μέχρι την πιο σοβαρή ασθένεια..έχω πάει σε καρδιολόγο γιατί είχα ταχυκαρδίες και νόμιζα ότι έχει κάποιο πρόβλημα η καρδιά μου ,έχω πάει σε ορθοπαιδικό γιατί είχα πονοκεφάλους ζαλάδες και δυσκαμψία στον αυχένα,κάνω κάθε χρόνο εξετάσεις αίματος ..συνέχεια παθαίνω κι κάτι νιώθω μόνιμα ένα άγχος μην κολλήσω κάτι έχω καταντήσει να χάνω στιγμές κι να μένω σπίτι επειδή με κυριεύει ο φόβος ..όταν ακούω για καρκίνους με πιάνει πανικός .παθαινω σχεδόν κάθε μέρα κρίσεις πανικού.εχω επισκεφτεί ψυχολόγο και μου έκανε μάλιστα και εγκέφαλο γράφημα και βγήκαν όλα καθαρά..είμαι σε απελπισία
    Καλησπέρα Athina14,
    φαίνεσαι μπερδεμένη, φοβισμένη, αγχωμένη, όπως όλοι με διαταραχή άγχους.
    Είπες πως έχεις πάει σε ψυχολόγο. Πηγαίνεις ακόμη ή τα παράτησες;

Καταλαβαίνεις προφανώς κι εσύ πως όλα αυτά εφόσον οι εξετάσεις σου βγαίνουν καθαρές, είναι στο μυαλό σου. Τα κλασσικά τα έχεις δοκιμάσει? Να μην ψάχνεις στο google, να μετράς μέχρι το 20 όταν νιώθεις να πανικοβάλλεσαι, να μην ασχολείσαι όλη την ώρα με το τι νιώθεις κλπ κλπ
    "Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."

Banned
    συνεχισε την συνεργασια σου με τον ψυχολογο.... αυτο που εχεις ειναι εμμονη για κατι συγκεκριμενο και εμμονη για τις αρρωστιες και αρα φοβος για αυτες να μην κολλησεις κατι.... αυτο ρε γαμωτο το λεω, δεν εχουμε τιποτα απολυτως, ειμαστε μια χαρα υγειης και μας αρρωσταινει το ιδιο μας το μυαλο... τι θα επρεπε να κανουν αυτοι οι καημενοι ανθρωποι που πασχουν? που πασχουν απο πολλα? που παιρνουν χιλια δυο χαπια για να αντιμετωπισουνε τα διαοφορα λειτουργικα προβληματα τους... αυτην ειναι η φυση του ανθρωπου, αδυνατον να φυγει απο τις αρρωστιες απλα συμβιβαζεται να ζει με αυτες οταν ερχονται