καλύτερα να μετανιώνεις για κάτι που έκανες ή για κάτι που δε έκανες ?! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 30 of 30
    Senior Member
    Λογικό είναι να το σκέφτεσαι συνεχώς, απλά θα σε συμβούλευα να προσπαθήσεις να το σκέφτεσαι από άλλη οπτική γωνία.

Senior Member
    Προσπερνώ την ιστορια σου και απαντώ απ ευθείας στο ερώτημα του τίτλου. Καποιος σοφός ειχε πει οτι για να ξερεις αν μια επιλογη σου ηταν λαθος η σωστη, θα πρεπει να ζησεις δυο ζωές, και με βρίσκει 100% σύμφωνο.
    Οποτε τα βαζεις κατω, σκεφτεσαι, επιλέγεις, προχωράς χωρις διλληματα και δεν μετανοιωνεις για τιποτα.

Junior Member
    Συμφωνώ μαζί σας δε λέω πώς δε το βλέπω και λογική είμαι και αρκετά συνειδητοποιημένη! Με το μειονέκτημα να είμαι υπερβολικά ευαίσθητη , τόσο χρόνια κέρδιζε το συναίσθημα! Είναι κάτι που το δουλεύω αρκετά! Πήρα μια απόφαση και σκοπεύω να την στηρίξω! Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο σας!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Νεφέλη98 View Post
    Είμαι 21 χρονών και έχω περίπου 7 χρόνια σχέση. Είναι μια σχέση απο εφηβική ηλικία και λέω περίπου γιατί έχουμε χωρίσει αρκετές φορές. Θα σας πω πάνω κάτω όλο το στόρυ για να μπορέσετε βοηθήσετε. Γνωριστήκαμε στο σχολείο. Όταν τον είδα, είπα αμέσως εδώ είμαστε, παρόλο που δεν ήταν τόσο όμορφος τότε και γενικά δεν είχε και την καλύτερη φήμη. Συγκριτικά με εκείνον ήμουν πολύ πιο όμορφη. Κάτι που παρόλο που το άκουγα συχνά απο τρίτους δε με εμπόδισε να προχωρήσω. Αναφέρω την διαφορά γιατί είναι μάλλον και ο λόγος που ποτέ δε μ είχε εμπιστοσύνη. Ήταν απο την αρχή ανασφαλής με τον εαυτό του αλλά ποτέ δε τον έκανα να νοιώσει άσχημα, ίσα ίσα που προσπαθούσα να του δείξω ότι αξίζει περισσότερα απο όσα πιστεύει. Καβγάδες υπήρχαν πολλοί και χωρίς σοβαρό λόγω. Σχεδόν κάθε λίγους μήνες δε μιλούσαμε και μετά απο 2-3 μήνες πάλι μαζί. Σχεδόν κάθε μέρα έκλαιγα αλλά το λάθος που έκανα πάντα ήταν πως τον δικαιολογούσα για κάθε άσχημη συμπεριφορά του. Ωστόσο δε μπορώ να πω πως δε περνούσαμε και καλές στιγμές. Να αναφέρω πως κάποιο διάστημα που είχαμε χωρίσει εκείνος έκανε κάτι με κάποια κοπέλα από το σχολείο και εντελώς φανερά ενώ όταν εγω έκανα κάτι με κάποιον, απο αντίδραση κρυβόμουν για να μη μας δει και νοιώσει άσχημα. Τελευταίος χρόνος για μένα στο λύκειο και ήμασταν καλύτερα απο ποτέ. Στεναχωριόμασταν βεβαία που εγώ θα έφευγα για σπουδές και εκείνος θα έμενε πίσω αλλά ήμασταν τόσο αγαπημένη και πιστεύαμε ότι θα πετύχει και είπαμε να το προσπαθήσουμε. Συμφωνήσαμε βέβαια αν ποτέ κάποιος θελήσει να αποκτήσει εμπειρίες να το πούμε πριν είναι αργά... Φεύγω για σπουδές μέσα στην εβδομάδα είχα ήδη γνωρίσει άτομα(μόνο κορίτσια) και αρχίσαμε να βγαίνουμε. Ξεκίνησαν οι τσακωμοί. Πριν κλείσω καν εβδομάδα μ ζητάει να χωρίσουμε. Μαθαίνω ωστόσο ότι έκανε κάτι με μια κοπέλα απο το καινούριο του σχολείο (είναι ένα χρόνο μικρότερος). Περνούν τρεις μέρες γυρίζει μετανιωμένος. Τον συγχώρεσα και τον δικαιολόγησα πάλι για τον λόγο του ότι υπήρχαν πολλοί που του έλεγαν για μένα. Βέβαια δε δικαιολογείται γιατί αν μ είχε εμπιστοσύνη δε θα γινόταν τίποτα απο αυτά. Αλλά απο την άλλη όταν ακούς τα ίδια πράγματα κάθε μέρα και στο σχολείο και στο σπίτι παρασύρεσαι... Για ενάμιση χρόνο όλα καλά είχε αλλάξει και ήξερε πως αν ξαναγίνει κάτι δε πρόκειται να με ξαναέβλεπε. Πέρσυ την άνοιξη έγινε κάτι που με έκανε να ξενερώσω εντελώς. Κάποιο πολύ αγαπημένο μ πρόσωπο είχε ένα πολύ σοβαρό θέμα υγείας έφυγα απο τις σπουδές μου για να είμαι δίπλα στην οικογένεια μ, που βασικά ήμουν η μόνη που μπορούσε να είναι στο νοσοκομείο και έμεινα εκεί 12 μέρες μέχρι που ξέφυγε τον κίνδυνο. Το Αγόρι μ όμως πέρα του ότι δεν ήρθε ποτέ να με επισκεφτεί, να είναι δίπλα μου σε όλο αυτό που περνούσα και ενώ ήξερε πως ήμουν μόνη μου, κάθε μέρα ήταν μέσα στα νεύρα και την τελευταία εβδομάδα δε μιλούσαμε καθόλου. Γύρισα στο πανεπιστήμιο μου και με πήρε τηλ. γεμάτο θυμό του είπα να μη με ξαναενοχλήσει γιατί ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να μου κάνει, τον θεωρούσα ανθρωπό μου και εκείνος με άφησε μόνη μ την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής μου κτλ. κτλ...
    Ένα μήνα μετά αφού είχα γυρίσει και εγώ στο μέρος μ για το χειρότερο καλοκαίρι , ανέλαβα πάρα πολλές υποχρεώσεις που δεν άρμοζαν στην ηλικία μου αλλά δε με πείραζε τόσο γιατί είχα δίπλα μου τον σημαντικότερο άνθρωπο της ζωής μ που παραλίγο να μη ξανα έβλεπα ποτέ. Λίγες μέρες μετά μου έστειλε μνμ. Μη τα πολυλογώ το έπαιξα αρκετά δύσκολη...μιλούσα απότομα εν τέλει τα ξαναβρήκαμε. Όταν μ έστειλε μ είπε πως θέλει να με δει γιατί φεύγει φαντάρος... του ζήτησα χρόνο αλλά μ έστελνε κάθε μέρα μνμ και ήταν σα να μη πήρα ποτέ τον χρόνο για να δω αν θα γυρίσω ή όχι...φοβήθηκα επειδή είναι ευαίσθητος μη κάνει κακό στον εαυτό του και με την πίεση του στρατού αυτό θα ήταν πιο εύκολο... Σε λίγες μέρες απολύεται...το πρόβλημα μου είναι πως τελευταία νοιώθω πως είμαι παντρεμένη και αυτό με πνίγει...κάποια στιγμή μ είχε πει να έρθει να μείνει μαζί μ .. αλλά δε θέλω .. τον αγαπάω πολύ αλλά είμαστε πολύ μικροί για συγκατοίκηση. Ξέρω πως ως αγόρι θα θέλει κάποια στιγμή να έχει κι άλλες εμπειρίες πέρα απο τις δικές μας και όσο και αν τρελένομαι στην ιδέα ότι θα πάει με άλλη με πονάει αφάνταστα.. αλλά δε θέλω να του βγουν απωθημένα αργότερα που δε θα του επιτρέπει η θέση του να κάνει απιστίες. Έπειτα ξέρω πως εκείνος δε θα μ το πει ποτέ , ισχυρίζεται πως δε θέλει εμπειρίες παρά μόνο εμένα και πως δε θέλει να με χάσει ποτέ. Ένοιωθα και εγώ το ίδιο κάποτε, είχα τρελό κόλλημα. Τώρα ειλικρινά δε ξέρω σε τι φάση είμαι....Έχω βαρεθεί την απόσταση και τον τελευταίο καιρό βαριέμαι να μιλάω στο τηλ. δεν του έκανα και πολύ παρέα στο στρατό ή αλήθεια είναι και ήμουν κάθε μέρα με τις φίλες μου και αυτό τον έκανε να θυμώνει...αλλά δε μου το λέει...απο την μια θα ήθελα να νιώσω ξανά αυτό το αθώο φλερτ πριν την κάθε σχέση, τις ματιές, τα ραντεβού, το χτυποκάρδι να τον πετύχω κάπου, τα χαμόγελα... να βγαίνω με κάποιον που δε θα υπάρχει απόσταση μεταξύ μας, που δε θα χρειάζεται το τηλ. για να μιλήσουμε...από την άλλη όμως είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου και έχουμε περάσει πάρα πολλά μαζί..είναι δύσκολο να τον αποχωριστώ και πόσο μάλλον να είμαι εγώ αυτή που θα το τελειώσει...και όσο εγωιστικό και αν είναι δε θα ήθελα να ξέρω πώς έχει άλλη κοπέλα στην ζωή του και ας ξέρω πώς εμένα θα αγαπάει για πάντα...
    Είμαι μικρή ακόμα αλλά έχω μια μακροχρόνια σχέση από μικρή ηλικία. Δεν έχω μείνει μόνη μου (που έτσι και αλλιώς είμαι μοναχικό άτομο μου αρέσει η μοναξιά μου) και που πραγματικά μετά το καλοκαίρι αυτό το είχα πολύ ανάγκη να μείνω μόνη μ...αλλά ήξερα πώς και εκείνος με είχε ανάγκη...
    Θεωρώ πώς όλα αυτά συν την απόσταση έχουν φθείρει την σχέση μας και εκείνος αν και το ξέρει δε θέλει να αλλάξει αυτό. Έγω απλά δε θέλω να κάνω κάτι που ίσως μετανιώσω... αλλά δε ξέρω αν πρέπει να κάνω κάτι ή απλά να αφήσω τον χρόνο να δείξει...
    εννοειται πως πρεπει να αποκτησεις και αλλες εμπειριες...εισαι πολυ μικρη ακομα..μακρυα απο συγκατικσεις και τετοια...ποσο μαλλον με εναν ανθρωπο που σου φερεται ασχημα..
    μην αγχωνεσαι ολη τα εχουμε περασει..με τον καιρο θα τον ξεχασεις και θα ερωτευτεις....κοιτα εκει π εισαι να περνας ομορφα γιατι τα φοιτητικα χρονια δεν ξαναερχονται στο λεω.
    χωρισε και προσπαθησε να κανεις κατι καινουργιο.

Junior Member
    Μόλις έμαθα νέα του...δε πήρε και πολύ καλά τον χωρισμό μας...κάθε βράδυ κάθεται σπίτι και κλαίει...ήξερα πώς θα τον πλήγωνα λογικό είναι και εγώ πονάω ακόμα...απλά δεν ήθελα να το ακούσω..πλησιάζουν οι μέρες που θα γυρίσω πίσω για διακοπές...βαθιά μέσα μου ξέρω πώς θα συναντηθούμε...ίσως επιδιώξει να ζητήσει εξηγήσεις...θα είναι ότι πιο δύσκολο για μένα να του τα πω ( και ) από κοντά...δε θέλω να γυρίσω...αλλά δεν έχω άλλη επιλογή...θα κάτσω πολύ καιρό όμως και δε γίνεται να τον αποφεύγω για πάντα...όσο πονάει εκείνος άλλο τόσο πονάω και εγώ..απλά εκείνος ακόμα προσπαθεί να καταλάβει γιατί έγινε όλο αυτό...με κατηγορεί και αμφισβητεί την αγάπη που έχω για εκείνον...

Senior Member
    Μόλις έμαθα νέα του...δε πήρε και πολύ καλά τον χωρισμό μας...κάθε βράδυ κάθεται σπίτι και κλαίει...ήξερα πώς θα τον πλήγωνα λογικό είναι και εγώ πονάω ακόμα...απλά δεν ήθελα να το ακούσω..πλησιάζουν οι μέρες που θα γυρίσω πίσω για διακοπές...βαθιά μέσα μου ξέρω πώς θα συναντηθούμε...ίσως επιδιώξει να ζητήσει εξηγήσεις...θα είναι ότι πιο δύσκολο για μένα να του τα πω ( και ) από κοντά...δε θέλω να γυρίσω...αλλά δεν έχω άλλη επιλογή...θα κάτσω πολύ καιρό όμως και δε γίνεται να τον αποφεύγω για πάντα...όσο πονάει εκείνος άλλο τόσο πονάω και εγώ..απλά εκείνος ακόμα προσπαθεί να καταλάβει γιατί έγινε όλο αυτό...με κατηγορεί και αμφισβητεί την αγάπη που έχω για εκείνον...
    Είστε μικροί και οι δύο και είναι η πρώτη σας σχέση. Ακόμα και να μη χωρίζατε τώρα, κάποια στιγμή θα γινόταν. Οπότε είναι για το καλό και των δύο να προχωρήσετε παρακάτω στη ζωή σας. Καλύτερα τώρα, παρά να μένετε σε μια σχέση χωρίς μέλλον και να 'ρθει κάποια στιγμή αργότερα που θα αναλογιζεστε τα χρόνια που χάσατε σ' αυτή τη σχέση. Πάει, πέρασε!

Senior Member
    Υπενθυμίζω αυτό που έγραψα και πιο πάνω. Μην σκέφτεσαι ενοχικά.

Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Γιατί τον δικαιολογείς μονίμως και κυρίως γιατί εξαρτάς τόσο πολύ την συμπεριφορά σου και τα θέλω σου από εκείνον; Κάτι έχει αρχίσει και σε χαλάει, θες να χωρίσεις και αντί να καθίσεις να σκεφτείς σοβαρά το τι θες εσύ από εδώ και πέρα και το πως θα κινηθείς, κάθεσαι και σκέφτεσαι μονίμως το τι θέλει και σκέφτεται αυτός ή το πως θα το πάρει ή αν θα σκεφτεί ότι τον χώρισες για το τίποτα ή αν θα τον πονέσεις. Χαίρω πολύ, όλοι οι χωρισμοί πονάνε, τι να κάνουμε τώρα; Αφού πήρες μία απόφαση, στρέψε την προσοχή σου όσο γίνεται στο από εδώ και πέρα. Και κυρίως μην εξιδανικεύεις το παρελθόν, ιδίως σε αυτή τη φάση.

Member
    ΜΗ ΜΕΤΑΝΙΩΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΠΛΑ ΠΑΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

Αγαπητη νεφελη γεια σου!
    Επετρεψε μου να σου πω 2 φιλικα λογια!
    Ξερω ειστε μικροι ακομα αλλα καπου διαβασα που ανεφερες περι αγαπης οπως αλλων που εκαναν οικογενεια κ τα σχετικα...
    Απο τα οσα γραφεις παρατηρω οτι εισαι υπευθυνο ατομο...σεβαστικο,ευαισθητο αλλα κ ενοχικο!
    Σου προτεινω αν τον αγαπας ακομα να τον προσεγγισεις!
    Αν πονας ακομα που ειστε χωρια δηλ!
    Αν πονας γιατι νιωθεις ενοχες...τοτε μην κανεις απολυτως τιποτα!θα ξεπεραστει μονο του στο βαθος του χρονου!
    Εννοειται εισαι μικρη κ θελεις κ αλλες εμπειριες αλλα απο την αλλη εχω δει συμμαθητες μου που ειχαν σχεση απο το λυκειο κ σημερα που μιλαμε εχουν δημιουργησει τη δικη τους οικογενεια!
    Εμπειριες να εχεις σε αλλα πραγματα πχ επαναληψη δραστηριοτητων,ταξιδια κλπ!
    Ο ανθρωπος αλλαζει αν θελει!αν βρει το καταλληλο στηριγμα!
    Αν νιωθεις οτι ειναι επιπολαιος μην κανεις τιποτα,πολυ απλα θα κρατησει λιγο ακομα κ ισως ξανα χωρισετε με ασχημο τροπο!
    Παντως σου λεγω να βρισκεις καλους ανθρωπους κ να επενδυεις σε αυτους προτου χωρισετε κ προχωρησετε!
    Οι ερωτικες σχεσεις θελουν συνεχως προσπαθεια!
    Οποτε απαντωτας στον τιτλο του ποστ σου...βαλτα κατω θετικα κ αρνητικα κ αν νιωθεις μακρυα του λυπη κ στεναχωρια να τον βρεις να μιλησετε!
    Αν νιωθεις ακομα γι αυτον κ δεν το κανεις θα το μετανιωσεις αργοτερα!
    Ο ανθρωπος αξιζει πολλες ευκαιριες αρκει να τις καταλαβαινει,να διορθωνεται κ να μην κακως επαναλαμβανεται!
    Καλες διακοπες να εχεις στην πολη σου κ πριν αυτο...καλη επιτυχια στην εξεταστικη σου!
    Στα γραφω ολα ολοψυχα κ οπως θα συμβουλευα τον ευατον μου!
    Ολα καλα να σου πανε κ αν αυτος συνειδητοποιησει ποια κοπελα εχει απεναντι του...θα σας πανε ολα καλα!

Junior Member
    Quote Originally Posted by Leukos_lotos View Post
    Αγαπητη νεφελη γεια σου!
    Επετρεψε μου να σου πω 2 φιλικα λογια!
    Ξερω ειστε μικροι ακομα αλλα καπου διαβασα που ανεφερες περι αγαπης οπως αλλων που εκαναν οικογενεια κ τα σχετικα...
    Απο τα οσα γραφεις παρατηρω οτι εισαι υπευθυνο ατομο...σεβαστικο,ευαισθητο αλλα κ ενοχικο!
    Σου προτεινω αν τον αγαπας ακομα να τον προσεγγισεις!
    Αν πονας ακομα που ειστε χωρια δηλ!
    Αν πονας γιατι νιωθεις ενοχες...τοτε μην κανεις απολυτως τιποτα!θα ξεπεραστει μονο του στο βαθος του χρονου!
    Εννοειται εισαι μικρη κ θελεις κ αλλες εμπειριες αλλα απο την αλλη εχω δει συμμαθητες μου που ειχαν σχεση απο το λυκειο κ σημερα που μιλαμε εχουν δημιουργησει τη δικη τους οικογενεια!
    Εμπειριες να εχεις σε αλλα πραγματα πχ επαναληψη δραστηριοτητων,ταξιδια κλπ!
    Ο ανθρωπος αλλαζει αν θελει!αν βρει το καταλληλο στηριγμα!
    Αν νιωθεις οτι ειναι επιπολαιος μην κανεις τιποτα,πολυ απλα θα κρατησει λιγο ακομα κ ισως ξανα χωρισετε με ασχημο τροπο!
    Παντως σου λεγω να βρισκεις καλους ανθρωπους κ να επενδυεις σε αυτους προτου χωρισετε κ προχωρησετε!
    Οι ερωτικες σχεσεις θελουν συνεχως προσπαθεια!
    Οποτε απαντωτας στον τιτλο του ποστ σου...βαλτα κατω θετικα κ αρνητικα κ αν νιωθεις μακρυα του λυπη κ στεναχωρια να τον βρεις να μιλησετε!
    Αν νιωθεις ακομα γι αυτον κ δεν το κανεις θα το μετανιωσεις αργοτερα!
    Ο ανθρωπος αξιζει πολλες ευκαιριες αρκει να τις καταλαβαινει,να διορθωνεται κ να μην κακως επαναλαμβανεται!
    Καλες διακοπες να εχεις στην πολη σου κ πριν αυτο...καλη επιτυχια στην εξεταστικη σου!
    Στα γραφω ολα ολοψυχα κ οπως θα συμβουλευα τον ευατον μου!
    Ολα καλα να σου πανε κ αν αυτος συνειδητοποιησει ποια κοπελα εχει απεναντι του...θα σας πανε ολα καλα!
    Σε ευχαριστώ πολύυυυ για όλα!!! Σχεδόν πάντα πράττω με το συναίσθημα, οπότε καταλαβαίνω απόλυτα αυτα που μου γράφεις! Έχω κάνει πολλές υποχωρήσεις και προσπάθειες...και εκείνος δείχνει να αλλάζει και να προσπαθεί να επανορθώσει! ίσως όλα αυτά με έκαναν να ψάχνω κάτι καινούριο...απο την μία θέλω να προχωρήσω αλλά απο την άλλη δε θέλω να τον χάσω.....και ξέρω πώς δε μπορεί να μ εγκυηθεί κανείς για αν πάρω μια απο τις δύο αποφάσεις τι θα γίνει μετά...ίσως η καλύτερη λύση είναι να αφήσω τα πράγματα να κυλήσουν από μόνα τους...σε ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση σου! να σαι καλά !! καλή συνέχεια !!

Senior Member
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Junior Member
    το ότι αγαπηθήκαμε και αγαπιόμαστε ακόμα αυτό είναι το μόνο σίγουρο...!!

Senior Member
    για κτ που δεν εκανες... συμπερασμα το οποιο μπορεις να το διαπιστωσεις απο οποια οπτικη κ αν το εξετασεις αρκει να μπορεις να το εξετασεις σωστα...

Senior Member
    το ότι αγαπηθήκαμε και αγαπιόμαστε ακόμα αυτό είναι το μόνο σίγουρο...!!
    Αγαπητή Νεφέλη απάντησες μόνη σου εδώ για το τι να κάνεις. Γενικά συμφωνώ με τον lotos και αν και εσύ θα αποφασίσεις εγώ λέω μείνε σε αυτή τη σχέση και μην είσαι σίγουρη ότι θα υπάρξει παρόμοια.

Λες ότι βασίζεσαι στο συναίσθημα, εγώ είμαι σούπερ ορθολογιστής και βασίζομαι(βασίζομουν) μόνο στη λογική, Μέγα λάθος μου. Οπότε καλά κάνεις.

Είστε μικροί και λογικό είναι να γίνουν πολλά λάθη, μη το αφήσεις να χαλάσει τη σχέση σου, μακάρι να γυρνούσα το χρόνο πίσω να είχα μια μόνο σχέση και καλή, οι πολλές σε φθειρουν σε κατσιαζουν, δεν αξίζει , πάντα χάνεις ένα κομμάτι σου, και συ τώρα είσαι ολόκληρη, αν βρείτε άλλους δεν θα είσαι ξανά ποτέ ολόκληρη , φυσικά αν δε τα πάτε καλά και όντως μεγάλα σοβαρά προβλήματα προκύψουν και δεν θέλετε ο ένας τον άλλον, τότε ναι καλύτερα μισή να πας αλλού.

Μια χαρά σας ακούω, δε βλέπω πρόβλημα αν αγαπιεστε. Είστε πολύ τυχεροί :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Banned
    αυτο παντως ετσι οπως το λες οτι αγαπηθηκαμε σα να λες ξεπατωθηκαμε να ψαχνουμε μια λυση ισως γι αυτο δε σε πιστευει εκτος αν το βλεπω ετσι μονο εγω
    Last edited by αλεξανδρος_77; 12-06-2019 at 01:14.

Page 2 of 2 FirstFirst 12