Quote Originally Posted by Astronomy lover View Post
Καλησπέρα παιδιά τα ίδια κι εγώ από μικρό παιδάκι είχα φοβία με τις αρρώστιες αλλά για μεγάλο διάστημα το είχα ξεπεράσει ήμουν ένα φυσιολογικό άτομο μέχρι το Νοέμβριο που έπαθα ένα ισχυρό σόκ- στεναχώρια που με πήρε από κάτω για δικό μου άτομο για πρόβλημα υγείας και από τότε έχω πέσει σε κατάθλιψη και επανήλθε η αρρωστοφοβια σε τρομακτικό σημείο να ψάχνω τα πάντα μου.. έχω γυρίσει πόσους γιατρούς μέχρι στιγμής και δεν ηρεμώ πάλι όλο κάτι καινούριο θα εμφανίσω.. από άγχος; στεναχώρια; Δεν ξέρω όλο τα χειρότερα σκέφτομαι και μετά μπαίνω στο ίντερνετ και με αυτά που διαβάζω τρελαίνομαι χειρότερα από το φόβο μου, επίσης όταν είναι να πάρω αποτελέσματα οποιασδήποτε εξέτασης με πιάνει κρύος ιδρώτας ταχυκαρδία ζαλάδα μέχρι να μου πουν ότι όλα καλά
Και εγώ το ίδιο και πιστεύω όλοι εμείς που φοβόμαστε τόσο. Και εμένα σε κάποια περίοδο μου πέρασε τελείως λέω επιτέλους ελευθερώθηκα και μετά πάλι κάπως άρχισε. Πάντως και σε εμένα, όταν ένα συγγενικό άτομο είχε πρόβλημα υγείας απλά άρχισαν πάλι οι φοβίες. Υπομονή.. κάθομαι και διαβάζω συνεχώς τι μπορώ να κανψ να σταματήσει όλα αυτό και η λύση όπως βλέπω είναι μια.. Να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε αρνητικά σιγά σιγά, ο εγκέφαλος όντως λειτουργεί με ερεθίσματα, εάν εσυ του δίνεις το ερέθισμα του φόβου και της αρρώστιας μετά μαθαίνει να σκέφτεται μόνο αυτό. Μόνο εάν καταφέρεις σιγά σιγά να το αλλάξεις θα σταματήσει.