Ανασφαλείς φιλοι - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 70
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Miliva21 View Post
    Μια ζωη με διεκδικούν οι δευτερες επιλογες......

Αλλα που θα πάει θα στρώσει κάποια στιγμή

Υπομονη , θαρθει και το κελεπουρι .........φυσικο ειναι να σε διεκδικουν οι Β διαλογης , λιγοι ειναι οι τυποι που ψαχνεις , οι ΑΑΑ και δεν πολυκυνηγανε , δεν χρειαζεται .........

εβλεπα μια συνεντευξη του Αλαιν Ντελον , του πιο ωραιου αντρα στην ιστορια του κινηματογραφου , και οχι μονον , και ειπε οτι ποτε δεν βρηκε τον ερωτα της ζωης του !!!!

Senior Member
    Συμφωνω με Μαγκαιβερ

Miliva21
    Guest
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Υπομονη , θαρθει και το κελεπουρι .........φυσικο ειναι να σε διεκδικουν οι Β διαλογης , λιγοι ειναι οι τυποι που ψαχνεις , οι ΑΑΑ και δεν πολυκυνηγανε , δεν χρειαζεται .........

εβλεπα μια συνεντευξη του Αλαιν Ντελον , του πιο ωραιου αντρα στην ιστορια του κινηματογραφου , και οχι μονον , και ειπε οτι ποτε δεν βρηκε τον ερωτα της ζωης του !!!!
    Κοίτα να δεις ο αλεν ντελον
    Χαχα δν έλεγα απαραίτητα γ τα ερωτικά και για τις φιλικές σχέσεις λέω

Senior Member
    Κοριτσια κι αφου τα βρειτε με φιλιεσ γκομενουσ κλπ ψαξτε να κανετε το τελειο σεξ 70 χρονακια θα σασ παρει κι ακομα θα ψαχνετε αυτο ενοουσε ο αλεν
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Και εγω σου εφερα αυτο το παράδειγμα γτ έχω ζήσει και περιπτώσεις εγωισμού και παρτακισμου από την αλλη πλευρά χωρίς να έχω καταπιέσει ιδιαίτερα θέλοντας απλά να παίρνω και να δίνω με ισορροπια χωρίς να γέρνει η ζυγαριά ...

Μη το λες υπάρχουν και περιπτώσεις τέτοιες που μπορεί να αναγνωρίζεις ότι ένας φίλος σου σου έχει προσφερει πράγματα και είστε καλά μαζί και να σκέφτεσαι πάλι τον εαυτό σου και να μη ρίχνεις καθόλου τον εγωισμό σου...

Έχουμε γίνει δύσκολη γενιά εχουμε πολυ εγωισμο ο καθενας μας ζει στο μικρό του βασιλειο κ αυτο βγαίνει και στις σχέσεις

Φυσικά λόγω πάντα με καλή διάθεση το λέω
    Ω φυσικά υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις...έχουμε γεμίσει από παρτάκηδες, δεν το συζητώ.
    Απλά και σε αυτή την περίπτωση πάλι δεν χωράει συζήτηση και παράπονα κτλ κτλ. Εντοπίζεις παρτάκια την κάνεις με ελαφρά...δεν πρόκειται να αλλάξει χαρακτήρα επειδή του το ζητάς. Συνήθως αυτοί έχουν και μεγάλο θράσος.... μπορεί να σε γράφουν για μήνες πχ και ξαφνικά να εμφανιστούν μόλις χρειαστούν κάτι και να θεωρούν κι αυτονόητο ότι θα τους βοηθήσεις.

Senior Member
    Για πες μου περισσότερα σχετικά με αυτό που λες για την εικόνα.....δώσε μου ένα παράδειγμα να με βοηθήσεις
    Εννοώ ότι καμιά φορά έχουμε μια συγκεκριμένη εικόνα για τον εαυτό μας και εξαιτίας αυτής απευθυνόμαστε σε συγκεκριμένους ανθρώπους είτε ως φίλους είτε ως συντρόφους αλλά αυτή η εικόνα δεν ταιριάζει πάντα με την εικόνα που έχουν οι άλλοι για μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τελικά να τρώμε απόρριψη και να μην μπορούμε να καταλάβουμε και τον λόγο.
    Πχ εγώ στην ηλικία σου κατάλαβα ότι η εικόνα που έδινα στους γύρω μου ήταν ότι είμαι πολύ σοβαρή και σνομπ ενώ εγώ καθόλου δεν ένιωθα έτσι και όσοι με ξέρανε , ξέρανε πως δεν είμαι έτσι, αλλά σε κάποιον που μόλις με γνώριζε αυτή την εικόνα έδινα. Οπότε εκείνο το διάστημα πχ μου την πέφτανε πολλοί που εγώ θεωρούσα άκυρους, ότι δεν ταιριάζαμε καθόλου κι όσοι εγώ θεωρούσα γοητευτικούς δεν μου έδιναν σημασία εκτός κι αν τύχαινε και με γνώριζαν καλύτερα μέσα από φιλικές παρέες κτλ όπου εκεί ήμουν περισσότερο ο εαυτός μου κι έβλεπαν ότι και χιούμορ είχα και της πλάκας ήμουν και του χαβαλέ κι όχι το τόσο σοβαρό-συνεσταλμένο- ξενέρωτο άτομο που είχαν στην αρχή στο νου τους. Αυτό ας πούμε γινόταν εξαιτίας των αμυνών που έβγαζα όταν γνώριζα ένα καινούργιο άτομο.

Άλλες φορές μπορεί εμείς οι ίδιοι να έχουμε διαστρεβλωμένη εικόνα για το ποιοι είμαστε ειδικά σε αυτές τις μικρές ηλικίες. Αν εγώ πχ θεωρώ τον εαυτό μου και πολύ μορφωμένο και επιπέδου άτομο και βάζω στο μάτι τέτοιους τύπους αλλά μόλις ανοίγω το στόμα μου πετάω βατράχια είναι λογικό να τρώω συνεχώς απόρριψη από κει. Ή ένα άλλο πολύ συνηθισμένο επίσης πχ είναι να βλέπεις ένα άτομο είτε άντρα είτε γυναίκα όχι και πολύ καλής εμφάνισης που στοχεύει αποκλειστικά σε κούκλους/κουκλες γιατί οι ίδιοι θεωρούν για τους εαυτούς τους ότι τους παίρνει. (σου αναφέρω εξτριμ παράδειγμα για να καταλάβεις τι εννοώ).

Οπότε αν νιώθεις συνεχώς αυτό που λες, ότι αυτοί που σε ενδιαφέρουν δεν ενδιαφέρονται και το αντίστροφο....ψάξε εκεί. Παρατήρησε τον εαυτό σου ή ρώτα φίλες σου να σε βοηθήσουν στο τι εικόνα δίνεις προς τα έξω και σε δεύτερο επίπεδο άρχισε να ψάχνεις αν όντως έχεις την σωστή εικόνα για τον εαυτό σου εσύ η ίδια.

Senior Member
    Και αν δεν εχουμε εμεις σωστη εικονα για τον εαυτο μας ποιος εχει; Καποιος που μας γνωριζει μερικες ωρες χωρις διακοπες η ακομα και μηνες; Και οχι εμεις που κουβαλαμε τον εαυτο μας μερα νυχτα; Αλλα ακομα και ετσι να ειναι. Δεν μετραει πιο πολυ αυτος που εχει πιο καθαρο μυαλο και ψυχη στην κριση του;

Senior Member
    Quote Originally Posted by λουλούδι View Post
    Και αν δεν εχουμε εμεις σωστη εικονα για τον εαυτο μας ποιος εχει; Καποιος που μας γνωριζει μερικες ωρες χωρις διακοπες η ακομα και μηνες; Και οχι εμεις που κουβαλαμε τον εαυτο μας μερα νυχτα; Αλλα ακομα και ετσι να ειναι. Δεν μετραει πιο πολυ αυτος που εχει πιο καθαρο μυαλο και ψυχη στην κριση του;
    Κανείς δεν μπορεί να σου πει ποια είσαι! Κανείς δεν ξέρει καλύτερα από σένα την ίδια!!!
    Παρόλα αυτά κάποιες φορές και μεις οι ίδιοι έχουμε διαστρεβλωμένη εικόνα για το ποιοι είμαστε. Το να μάθουμε ποιοι είμαστε είναι μια διαδικασία δύσκολη και χρονοβόρα που στην ουσία δεν τελειώνει ποτέ για όσο ζούμε. Όσο μικρότεροι είμαστε σε ηλικία τόσο πιο εύκολο είναι να μπερδευτούμε ( με τις εξαιρέσεις του αυτό πάντα και 50αρηδες μπορεί να συναντήσεις που δεν έχουν ίδέα για το ποιοι είναι). Και σε αυτό το μπέρδεμα βασικό ρόλο παίζει η οικογένεια και ο τρόπος που μεγαλώνει κανείς. Φαντάσου ένα παιδί ας πούμε που μεγαλώνει σαν βασιλιάς, στα όπα όπα να μην του χαλάνε χατήρι, να έχει ο, τι θέλει και να του λένε ολη μέρα πόσο σπουδαίο είναι κι ας μην έχει κάνει τίποτα σημαντικό στην ζωή του. Θα αναζητά γυναίκες ανάλογα με αυτό που πιστεύει οτι είναι αλλά θα τρώει τη μια σφαλιάρα μετά την άλλη. Αντίθετα φαντάσου ένα παιδί που μεγαλώνει σε μια οικογένεια που δεν αναγνωρίζουν την αξία του και δεν το επιβραβεύουν ποτέ ή το θεωρούν χαζό. Αργότερα στην ζωή του θα αναζητά σύντροφο στο ίδιο μοτίβο.
    Γιαυτό είναι σημαντικό στην ηλικία που αρχίζουμε να φεύγουμε από την οικογένεια να έχουμε διαφορετικές προσλαμβάνουσες ώστε να αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε ποιοι είμαστε πέρα από το στενό πλαίσιο της οικογένειας ή των γονιών.

Senior Member
    Λαθος καταλαβες. Πρωτον δεν ειπα ποτε αν ο αλλος ειναι καλο παιδι θα του κατσω, απλα θα προσπαθησω να τον ερωτευτω γιατι ναι, αξιζει. Και δευτερον εγω ειμαι στη θεση της κοπελας που την εχουν απορριψει για φιλια, ακομα και αν οι αλλοι θαβανε, ακομα και αν οι αλλοι κοροιδευανε, οποτε ναι, πιστευω οι περισσοτεροι ειναι πολυ αντικοινωνικοι και κλικες και δεν δεχονται νεα ατομα και αμα τους ρωτησεις λενε χιλιες δικαιολογιες ενω μπορει εγω πχ να ειμαι το καλυτερο παιδι αλλα οταν συντρεχουν αυτα τα δυο (αντικοινωνικοτητα-κλικες)&ζηλεια το ενα τους ξινιζει το αλλο τους βρωμαει!! Αυτο εχω να πω εγω!!
    Για το πρώτο η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά με αυτά που λες. Για το δεύτερο, έρχεσαι ακριβώς σε αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω σε ένα σωρό θέματα και δεν μπορείς να το καταλάβεις... Υπάρχει αυτό που λέγεται προσωπική ευθύνη και αυτοκριτική ώστε να έρθει κι η αυτοβελτίωση. Αν οι άλλοι θάβανε, κοροϊδεύανε, είναι αντικοινωνικοί κτλ, τότε τι σκατά θες να γίνεις φίλη τους; Και γιατί πέφτεις μονίμως σε τέτοιου τύπου άτομα; Κάτι κάνεις εσύ λάθος. Αυτό πρέπει να βρεις και να διορθώσεις. Ο χαρακτήρας και η συμπεριφορά των άλλων είναι αυτή που είναι και είναι έξω από 'σένα. Εσύ είσαι μέσα σε ΄σένα. :)

WhyAlwaysMe?
    Guest
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Για το πρώτο η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά με αυτά που λες. Για το δεύτερο, έρχεσαι ακριβώς σε αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω σε ένα σωρό θέματα και δεν μπορείς να το καταλάβεις... Υπάρχει αυτό που λέγεται προσωπική ευθύνη και αυτοκριτική ώστε να έρθει κι η αυτοβελτίωση. Αν οι άλλοι θάβανε, κοροϊδεύανε, είναι αντικοινωνικοί κτλ, τότε τι σκατά θες να γίνεις φίλη τους; Και γιατί πέφτεις μονίμως σε τέτοιου τύπου άτομα; Κάτι κάνεις εσύ λάθος. Αυτό πρέπει να βρεις και να διορθώσεις. Ο χαρακτήρας και η συμπεριφορά των άλλων είναι αυτή που είναι και είναι έξω από 'σένα. Εσύ είσαι μέσα σε ΄σένα. :)
    Αυτό το πρώτο που λες,της το επισημάναμε κάποιοι φιλικά και νόμιζε ότι την πήραμε με τις πέτρες.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Μα δεν ισχυρίστηκα πως ήμουν το θύμα! Δεν είναι θέμα θύματος η υπόθεση, είναι θέμα αν γουστάρεις την παρέα κάποιου ή όχι.
    Πώς την έχετε δει βρε παιδιά; Δηλαδή εσείς θέλετε να κάνετε παρέα με κάποιον χωρίς να νιώθετε ότι εχετε να μοιραστείτε πράγματα ή ενώ δεν τον συμπαθείτε; Ποιοι είστε; Οι μητέρες Τερεζες; Και θα το αντιστρέψω....εσύ Μιλιβα θα ήθελες να σε κάνουν παρέα από λύπηση ή επειδή σε γουστάρουν; Θα ήθελες να σε κάνουν παρέα χωρίς να θέλουν μόνο και μόνο επειδή το ζητάς επιμόνως; Εσύ για να κάνεις παρέα με κάποιον δε χρειάζεται να τον συμπαθείς και σου φτάνει το να σε συμπαθεί αυτός; αυτό λέμε; Είναι σα να μου λες ότι δεν έχω δικαίωμα και λόγο στην επιλογή της παρέας μου, θα έπρεπε να μου αρκεί που με διάλεξε για παρέα του κάποιος άλλος!

Και όχι η συγκεκριμένη ούτε φίλη με θεωρούσε ούτε τίποτα, πότε πρόλαβε και με εμπιστεύτηκε; Μια απλή γνωριμία ήταν στα πλαίσια της παρέας. Και φυσικά είχα την καλή διάθεση στη αρχή να την καλώ όταν έβγαινα και φυσικά δεν είχα κανένα πρόβλημα να την γνωρίσω στον οποιοδήποτε. Οταν για όλους όμως είχε να πει μια κακή κουβέντα....ε συγγνώμη δεν θα καθόμουν εγώ να φάω τον κομπλεξισμό της ούτε να κάθομαι να της επιτρέπω να θάβει άλλους σε μένα. Η κοπέλα ήταν φουλ ανασφαλής ή δεν ξέρω τι άλλο- δεν έκατσα να το αναλύσω κιόλας, αλλά από αυτά που είδα ο χαρακτήρας της δεν μου άρεσε και δεν μου ταίριαζε. Κι εκείνη ακριβώς επειδή με είδε πρόθυμη στην αρχή και δοτική θέλησε να το εκμεταλλευτεί προκαλώντας μου ενοχές που δεν είχε άλλες παρέες λες κι εγώ την είχα υιοθετήσει και έπρεπε όπου πήγαινα και ο, τι έκανα να την έπαιρνα μαζί αλλιώς θα είχα να υποστώ μουρμούρα. Δεν γίνονται με εκβιασμούς οι ανθρώπινες σχέσεις ούτε μπορούν να μπουν σε κουτάκια υποχρέωσης. Αν γουστάρεις κάποιον τον γουστάρεις, τόσο απλό είναι. Έχω την τύχη να έχω φίλες 20 χρόνια και βάλε που είναι πια οικογένεια για μένα και δεν βάλαμε ποτέ την φιλία μας στο ζύγι να κάτσουμε να μετρήσουμε πόσες φορές πήρα εγώ τηλέφωνο, πόσες πήρε η άλλη κτλ. Άνθρωπος που το κάνει αυτό και είναι συνεχώς με την μεζούρα να μετράει εμένα μου είναι αντιπαθής και δεν τον θέλω στην ζωή μου.
    Κι επειδή την έχω πατήσει στο παρελθόν να κάνω τα στραβά μάτια σε πράγματα που δε μου άρεσαν μόνο και μόνο από λύπηση ή από συναισθηματικό εκβιασμό που έκανε ο άλλος ή για να είμαι το καλό παιδί σου λέω το εξής : μην το κάνεις ποτέ αυτό το λάθος γιατί θα χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο. Εγώ το εχω υποσχεθεί πια στον εαυτό μου πώς αυτό δεν του το ξανακάνω. Μόνο εκεί που γουστάρω είμαι και με αυτούς που γουστάρω και τέλος.
    Το εχω παθει μια φορα στη ζωη μου με «φιλο» και ξέκοψα τελειως, δεν παλευεται κι αν δε το βιώσεις δε καταλαβαινεις ποσο χαλια ειναι.
    Δηλαδη κατι εκφράσεις πχ ο Γιώργος ειναι ο καλυτερος φιλος μου, η κανονίζαμε και με αλλους καμια βολτα και ελεγε εγω θα ερθω με τον γιωργο κτλ. Απλα δε παλευεται. Ολο κακίες για αλλους κτλ. Μου ηταν δυσκολο να τον ξέκοψω τελειως γιατι εκανα καλη παρεα με τον αδερφο του, μετα γνώρισα αυτον και οποτε κανονιζα κατι με τον αδερφο του ερχόταν κι αυτος.
    Οταν τον ξεκοψα και αναγκαστικά αραίωσα και με τον αδερφο του, τοτε καταλαβα αυτο που του ειχε πει στις αρχές σε ενα καυγά και δεν το επιασα. Εχω χασει ολους τους φιλους μου εξαιτίας σου, οπως ακριβως εχασε και εμενα εξ αιτίας του.

Senior Member
    Ολος ο κοσμος θαβει και οσοι δεν θαβουν τα χωνουν απο μπροστα, κανεις δεν ειναι αγιος. Το θαψιμο ειναι μορφη ξεσπασματος. Μην κανετε σαν να το ακουτε πρωτη φορα, συμβαινει παντου. Ολοι σκαρτοι ειμαστε απλα καποιοι εχουμε προσπαθησει να βελτιωσουμε τον εαυτο μας σε καποιους τομεις

Senior Member
    Ολος ο κοσμος θαβει και οσοι δεν θαβουν τα χωνουν απο μπροστα, κανεις δεν ειναι αγιος. Το θαψιμο ειναι μορφη ξεσπασματος. Μην κανετε σαν να το ακουτε πρωτη φορα, συμβαινει παντου. Ολοι σκαρτοι ειμαστε απλα καποιοι εχουμε προσπαθησει να βελτιωσουμε τον εαυτο μας σε καποιους τομεις
    Μα εσύ ακυρώνεις τους άλλους σαν σκάρτους και αποδίδεις σε αυτούς τις δικές σου ελλείψεις στην κοινωνικότητά σου, άρα σε αυτόν τον τομέα δεν έχεις βελτιώσει τον εαυτό σου όπως πρέπει.

Senior Member
    Μα εσύ ακυρώνεις τους άλλους σαν σκάρτους και αποδίδεις σε αυτούς τις δικές σου ελλείψεις στην κοινωνικότητά σου, άρα σε αυτόν τον τομέα δεν έχεις βελτιώσει τον εαυτό σου όπως πρέπει.
    Μα ειναι σκαρτοι. Γιατι πουλανε τον αλλον για ψυλλου πηδημα. Κι εγω μπορει να το κανω αυτο.

Senior Member
    Αντιφάσκεις συνεχώς. Σε νωρίτερα μηνύματα έγραψες ότι μπορεί κάποιοι να είναι τα καλύτερα παιδιά ή/και να έχουν απλά κάποιες ανασφάλειες και τώρα γράφεις ότι όλοι είναι σκάρτοι. Αν όλοι είναι σκάρτοι, πως γίνεται ταυτόχρονα να είναι τα καλύτερα παιδιά; Μια τα λες έτσι, μία αλλιώς.

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast