Υπερβολικό αίσθημα κουρασης
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 9 of 9
    Member

Υπερβολικό αίσθημα κουρασης

Γεια σας!εχω ανχωδη διαταραχή και γενικως ειμαι μεσα στο άγχος και τις κρισεις πανικου.θα ήθελα να ρωτήσω έχει κανένας αίσθημα μετά από λίγη σωματική κούραση ότι ξεψυχαει Δηλαδή αν κουραστω λίγο με πιανει ανακατοσουρα ζαλαδα πολυ εντονη ταχυπαλμια και τρεμουλο.οι εξετάσεις μου είναι καλές και ο υπέρηχος καρδιάς μια χαρα ένα αυτοανοσο με ταλαιπωρεί αλλά δεν έχει να κάνει.το έχει νιώσεις κάνεις σας?

Senior Member
    Εγώ είμαι όλη μέρα εξαντλημένη δεν έχω καθόλου ενέργεια και δύναμη. Δυσκολεύομαι να πάω από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Δεν με κρατάνε τα πόδια μου. Συνέχεια ζαλάδες και αδυναμια. Πότε έκανες τελευταία φορά εξετάσεις?

Member
    Έχω αυτοανοσο και κάνω κάθε μήνα αναγκαστικα.ειναι καλές

Senior Member
    Quote Originally Posted by Pantelhs View Post
    Έχω αυτοανοσο και κάνω κάθε μήνα αναγκαστικα.ειναι καλές
    Πάντως κι εγώ έχω αφόρητη κούραση κ μειωμένη αντοχή

Senior Member
    και εγω τα ιδια φιλε.... πολυ εντονη κουραση... και ο γιατρος μου λεει να παρω αντιψυχοσικα..... εδω δεν μπορω να περπατησω απο την αδυναμια... ειμαι λες και ειμαι σε καταστολη... και θελει να με κανει χειροτερα...... οτι να ναι και αυτη η γιατροι..... περνω και αντικατα8λιπτικα αλλα δεν κανουν τπτ... κουραση εχω ολη μερα... με καφεδες ειμαι... και δεν με πιανουν.....

Quote Originally Posted by Pantelhs View Post
    Γεια σας!εχω ανχωδη διαταραχή και γενικως ειμαι μεσα στο άγχος και τις κρισεις πανικου.θα ήθελα να ρωτήσω έχει κανένας αίσθημα μετά από λίγη σωματική κούραση ότι ξεψυχαει Δηλαδή αν κουραστω λίγο με πιανει ανακατοσουρα ζαλαδα πολυ εντονη ταχυπαλμια και τρεμουλο.οι εξετάσεις μου είναι καλές και ο υπέρηχος καρδιάς μια χαρα ένα αυτοανοσο με ταλαιπωρεί αλλά δεν έχει να κάνει.το έχει νιώσεις κάνεις σας?
    Είναι συμπτώματα της αγχωδους διαταραχής. Απλά αποδεξου ότι δεν είναι σωματικό και μην κάνεις αρνητικές σκέψεις. Όταν σε πιάνει να λες είναι φυσιολογικό να νιώθω έτσι γιατί κουράστηκα. Να μιλάς στον εαυτό σου σαν να είναι το παιδάκι σου που κουράστηκε και φοβάται που έχει κουραστεί μην πάθει κάτι. Είναι ένα από τα πράγματα που εμένα με βοηθάνε. Εξηγώ στον εαυτό μου τα πάντα λες και υπάρχει μέσα μου ένα αγχώδεις και πανικοβλημενο παιδί.

Senior Member
    Λέτε αυτή η εξαντληση γτ δεν είναι απλή κούραση να είναι λόγω της εξάντλησης του οργανισμού μας από το άγχος που μας ρίχνει τόσο πολύ?

Senior Member
    Quote Originally Posted by vickie_victoria View Post
    Λέτε αυτή η εξαντληση γτ δεν είναι απλή κούραση να είναι λόγω της εξάντλησης του οργανισμού μας από το άγχος που μας ρίχνει τόσο πολύ?
    Καλά το έχεις υποπτευθει.
    Αυτή η υπερβολική κούραση λέγεται νευρική εξάντληση και burn out!

Όταν είσαι σε διαρκή ανησυχία, και αναγκάζεις τα επινεφρίδια να παράγουν συνεχώς κορτιζολη και επινεφρινη για να σε κρατούν σε εγρήγορση, επόμενο είναι να εξαντληθούν κάποια στιγμή, και να μην μπορούν να σε κρατήσουν όρθιο!

Εξ άλλου η αυξημένη κορτιζολη επιδρά δυσμενως σε όλα τα βιοχημικά συστήματα του οργανισμού, και κυρίως στα μιτοχονδρια που είναι τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας του οργανισμού.

Δεν θα υπεισελθω σε περισσότερες λεπτομέρειες για να μην σε κουράζω.
    Καληνύχτα

Banned
    Εγώ σηκώνομαι από το κρεβάτι με τεχνική που μου έχει δείξει φυσικοθεραπευτρια,μου σύστησε ορθοπεδικός μία μορφή θεραπευτικής άσκησης,και έκανα από 45λεπτο πρόγραμμα ενα10λεπτο μόνο και εμείνά. σέκος.Συμβιμβάζομαι σιγά σιγά με την ιδέα ότι δεν μπορώ να αθληθώ.Ειναι γεγονός ότι η υπερευλυγισια μου δινε ένα ατού ,είναι δύσκολα για υγειης αυτά που κάνω.Οι ανακατατάξεις γίνονται μόνες τους με στρέτσινγκ.Ειναι φρικτό για τους άλλους να βλέπουν μία σαραντάρα να τρίζουν με θόρυβο οι αρθρώσεις με θόρυβο...Δεν πονάω τότε ,πονούν οι άλλοι εγώ πονάω αρκετά τα πρωινά .Τακτοποιω τα ισχυα μου.Νιώθω μία κούραση ,βασικά ξυπνάω ράκος.Δεν μπορώ πια να σκουπίζω και να σφουγγαρίζω καθημερινά τα 130τετραγωνικά του σπιτιού μου.Οι οικίακες δουλειές ομολογω ότι είναι θεραπευτικές.Μα στο κάτω κάτω της γραφής δεν είμαι ούτε το σπίτι μου,ουτε η εικόνα μου με τα ψιλοκουλαα μου χέρια.Με έχει κουράσει ο "κόσμος"που προσδοκά ένα εσύ.Το δικαίωμα των ελεύθερων επιλογών των συναστροφων.Ειμαι φιλός σου.Λυπάμαι γιατρε αλλά τους φίλους μου δεν τους αφορά το πρόβλημα του ουροποιητικού μου σύστηματός.Οχι έχω ιδιαίτερο τρόπο που κάνω τις δουλειές μου,ποια μάνα μου;Και με λέει η ψυχίατρος εντάξει παιδί μου.Αυτη πρέπει να φορέσει επαγγελματική φόρμα όχι εγώ.Οσο να ναι όταν θέλουν τι παιδί είσαι και φέρονται αντί επαγγελματικά ανώριμα και σε κακοποιούν επιπλέον.Ειναι κουραστικό .Για να φτάσει στην αυτοπαθή συμβουλή τακτοποιησέ,οργανωσε τον χώρο σου και τον χρόνο σου.Εεε οι καημενοι το γύρναν πάνω τους .Εέε κουραζεσαι...