Results 1 to 15 of 26
Thread: Αδυναμια στην αδερφή του
-
22-02-2019, 21:32 #1
Αδυναμια στην αδερφή του
Καλησπερα σας,
Αντιμετωπίζω μια κατάσταση την οποια δε μπορω να αντιμετωπίσω μονη μου. Είμαι (29 ετων) με το σύντροφο μου (39 ετών) 1 χρόνο μαζι αλλα γνωριζόμαστε 3 χρονια. Είμαστε ερωτευμένοι, αγαπά ο ενας τον αλλον αλλα νιώθει οτι η αδερφη του (43 ετών, ανύπαντρη) τον έχει ανάγκη και αφηνει πίσω τη ζωη του γι'αυτο. Δε θέλει να συγκατοικισουμε γιατί μενει με εκείνη και σκέφτεται τι θα απογινει αν την αφησει μονης της. Εκείνη το γνωριζει και το εκμεταλλεύεται. Υπαρχει περίπτωση να γινω προτεραιότητα ποτε ? Υπαρχει τροπος να του εξηγήσω το πρόβλημα μου και να με καταλαβει? Λειτουργουνε σα ζευγαρι, μιλάνε με τις ωρες στο τηλέφωνο, κανουν σχεδια μαζι... Νιώθω μόνη και δε με νιώθει.
- 22-02-2019, 22:26 #2
ε αυτος θα μιλα με την αδερφη του και εσυ με αλλους αδελφουλιδες ειμαι τοσο προχο δηλ?
22-02-2019, 22:36 #3
Αρκετά δυσκολη η καταστασή φίλη μου.και εγώ είμαι με κάποιον που έχει προτεραιοτητα τα ανήψια του καθώς η αδερφη χώρισε πριν λίγο καιρό. Στην ουσία κάθε μέρα τα προσεχει αυτός γιατί ο πατέρας είναι και μακριά. Υπομονη φίλη και εσύ και όσο πάει.όταν του λες να συγκατοικοισετε τι σου λεει?
22-02-2019, 22:54 #4
απο αυτα που λες συμπεραινω οτι θες σχεση για 2 και οσο κρατησει
23-02-2019, 02:39 #5
Γονείς δεν υπάρχουν;
23-02-2019, 11:06 #6
Stella, πρόσεξέ με. Η ζωή με τέτοια άτομα θα είναι πάντα πολύ δύσκολη. Μπορεί να κάνει κάποια βήματα σιγά σιγά να έρθει κοντά στον τρόπο σκέψης σου και στα θέλω σου, αλλά ποτέ δεν θα απεξαρτηθεί εντελώς από την αδερφή του. Ποτέ δεν θα μπορέσει να θέσει σωστά τις προτεραιότητές του και εσύ θα πρέπει να συμβιβαστείς σε αυτό, ότι δεν θα είστε δύο σαν ζευγάρι και πάντα θα μπαίνει και η αδερφή του στην εξίσωση έμμεσα ή άμεσα. Για να μην έχετε τσακωμούς ή τριβές όλη την ώρα, θα πρέπει να κάνεις πολλές πολλές υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. Το αν εσένα σου αρκεί αυτό και αν μπορείς να το κάνεις, είναι δικό σου θέμα. Εγώ θα έτρεχα μακριά, αλλά εγώ δεν είμαι εσύ. Απλά σου λέω τα πράγματα όπως είναι για να μην έχεις ψευδαισθήσεις.
23-02-2019, 12:47 #7
Στελλα έχει έντονη σχέση εξάρτησης με την αδερφή του. Τι θα γίνει αν εκείνη δεν φτιάξει τη ζωή της? Το σπίτι είναι του φίλου σου ? Είναι δικό του ή μένουν με ενοίκιο? Θεωρώ ότι η κατάσταση ειναι δύσκολη. Εγώ θα του μιλούσα ανοιχτά και θα του έλεγα ότι πρέπει να θέσει όρια . Αν δεν μπορεί τότε δεν είναι έτοιμος για να προχωρήσει στο επόμενο βήμα ,συγκατοίκηση, γάμος ,παιδιά. Στο μεταξύ είναι και σχεδόν 40 χρονών
23-02-2019, 14:34 #8
Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση @αποστολια. Μόλις υπαρχει κουβέντα για το θεμα συγκατοίκησης απαντά 'θα αργησουμε παρα παρα πολυ να μείνουμε οι δυο μας, ελα να μεινεις μαζι μας'
23-02-2019, 14:38 #9
@Sonia Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Δυστυχώς η απαντηση σου ηταν ολες οι κρυφες μου σκέψεις. Θελω να κανω οικογενεια με αυτον τον άνθρωπο και φοβάμαι οτι παντα θα αφηνει ή θα αναβάλει καταστάσεις μαζι μου γιατι εχει ηδη πολλες υποχρεώσεις (θεωρει)!
23-02-2019, 15:46 #10Miliva21GuestΕγώ νομιζω ότι έχεις μπλέξει φίλη μου...
Δεν μπορείς να μπεις ανάμεσα σε μια σχέση παρεμβατική....αδερφη του είναι.... και είναι πολύ άσχημο να υπάρχει σύγχυση ρόλων και να φερεται σαν γκόμενά και να μην υπάρχουν όρια......
Αν πας να του μιλήσεις ή να δείξεις ενόχληση θα σε πει κακιά και ότι θέλεις να τον χωρίσεις απο την αδερφούλα......συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις η αδερφή έχει τον πρωτο λογο και μπορεί να τον επηρεάσει ......
Φύγε καλύτερα
23-02-2019, 15:51 #11Miliva21GuestΕκτός και αν εχεις κάνα φίλο σου κελεπούρι να της γνωρίσεις σε περίπτωση που είναι ελεύθερη μπας κ παντρεύει και κάνει οικογένεια και πάψει να μπλεκεται στα πόδια σας
23-02-2019, 22:31 #12
Ειπα στον φιλο μου να μαζευτούμε και οι τρεις να συζητήσουμε και να δούμε τι σκεφτόμαστε και πως μπορει να δουλέψει η κατάσταση για όλους μας και του κακοφανηκε. Μου ειπε να συζητησω μαζι του και ειναι σα να μιλαω και με την αδερφη του. Και του ειπα πως δεν ειναι σωστο. Εφοσον ειπαμε οτι μπορει να συγκατοικησουμε ολοι μαζι, θα μιλήσουμε και όλοι μαζί. Δεν ήξερε πως να με αντιμετωπίσει αλλα αγχωθηκε.
Αποφάσισα ότι αυτη η κατάσταση ή θα τελειώσει οσο κι αν ποναει, ή θα συνεχίσει με σωστές αποφάσεις. Αλλα εχω ενα προαίσθημα οτι εγω θα ειμαι αυτη που θα βγει απο τη μέση. Δεν νομίζω οτι είμαι παράλογη και συμπαθώ την αδερφη του αλλα θελω ο καθένας να εχει τον ρόλο και τη θέση που πρέπει.
23-02-2019, 23:56 #13Miliva21GuestΕιναι άσχημο όταν μπλεκονται έτσι τα πράγματα η αδερφή πρέπει να είναι αδερφή είναι αλλο πραγμα.....Η σύντροφός είναι σύντροφός καλύπτει αλλα
24-02-2019, 09:08 #14
Το καταλαβαίνεις από τις αντιδράσεις του ότι τον ξεβολεύεις, έτσι; Επίσης εκεί που σου είπε ότι το να συζητήσεις μαζί του είναι σαν να μιλάς με την αδερφή του, έπρεπε όχι να του πεις μόνο πως δεν είναι σωστό, άλλα ότι σαν πολύ να ταυτίζεται με την αδερφή του!
Εσύ τώρα πραγματικά θα δεχόσουν να συγκατοικήσετε όλοι μαζί ή τρολλάρεις;;; Εδώ θα ήταν μία αρχή να απομακρυνθεί κάπως αν κανονίζατε να μείνετε οι δυό σας κι εσύ συζητάς να μείνετε μαζί και οι τρεις; Την βάζεις κι επισήμως μέσα στην σχέση σας κατά κάποιο τρόπο αν το κάνεις αυτό, αυτό δεν είναι ζευγάρι, είναι τρίο!
24-02-2019, 09:14 #15
Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι μόνο οι πολλές υποχρεώσεις και οι αναβολές βρε 'συ-που είναι μεγάλα προβλήματα κι αυτά.
Το κυριότερο είναι ότι η αδερφή του θα έχει στο μυαλό του ισότιμο ρόλο και λόγο, ίσως μεγαλύτερο κι όχι ισότιμο, μέσα στη σχέση και την οικογένειά σου με εσένα! Δηλαδή αν π.χ. εσύ θες να βγεις με τον άντρα σου έξω κι αυτή πει που θα πάτε με τέτοιον παλιόκαιρο, καθίστε εδώ ή αν εσύ γουστάρεις να ταΐζεις το παιδί σου το τάδε φαγητό κι αυτή διαφωνεί, ή θες να το μεγαλώσεις με τον τάδε τρόπο κι αυτή με άλλο, γενικά αν θέλει να παρεμβαίνει στα δικά σας θέματα, θα είναι ελεύθερη να το κάνει διότι ο αδερφός της δεν έχει μάθει να της βάζει όρια και έχουν μπερδευτεί οι ρόλοι. Και θα δεις ότι δυστυχώς συχνά θα ακούει πιο πολύ αυτή παρά εσένα ή δεν θα παίρνει θέση και θα σου λέει βρείτε τα μεταξύ σας και θα κάθεσαι εσύ να τσακώνεσαι κι άκρη να μη βγάζεις.